Тема: разширение

comment 0
visibility 2268
Разширение на Околовръстното от Младост до Цариградско

Премиерът провери разширението на Околовръстното от Младост до Цариградско

Като видя, че багерите работят и съм спокоен. Това признава премиерът Бойко Борисов  при днешната проверка на разширението на софийския Околовръстен път в участъка от "Младост" към Цариградско шосе. Заедно с него беше и регионалният зам.-министър Николай Нанков. За посещението си на обекта Борисов съобщи и на профила си в социалната мрежа. Проектът за разширението е около 143 млн. лв., а дължината на трасето е 6 км. Движението по него трябва да бъде пуснато до края на 2021 година. "Извършени са всички земни работи и предстои подготовка по изграждането на инженерни мрежи. Археологическото наблюдение пък се осъществява от Националния археолочиески институт и музей на БАН. Разпоредил съм също така да бъдат изпратени патрули на КАТ на обекта, за да бъде повишена сигурността на трафика около строящия се участък", съобщава премиерът в социалната мрежа.

comment 0
visibility 1000
Разширение на детска градина

С водосвет откриха разширението на "Изворче" в Банкя

С водосвет и литургия бе открито разширението на детска градина "Изворче" в банкя вчера. В новата сграда прие деца за две групи, малчугани на 53 семейства от курортното градче. Разширението е в Синия корпус на 78 СУ „Христо Смирненски”. На събитието присъства цялото ръководство на район Банкя начело с кмета на раона Рангел Марков и заместниците му Пламен Симеонов и други общински служители ,както и представители на изпълнителя - "Вълкострой". "Воля и инат, когато се появили трудностите, са били основните движещи сили, за да се постигне целта", призна кметът Рангел Марков. Той благодари на столичния кмет Йорданка Фандъкова, която от една дума разбрала важността и необходимостта от този проект. Деца от градината пяха и рецитираха на откриването. Дария, Крис и Мариян изпълниха „Легенда за Банкя”.  

comment 0
visibility 792
64 училище в Симеоново ще има физкултурен салон

Приключва строителството по разширението на 64 училище в кв. Симеоново

Приключват строителните дейности по разширението на 64 училище "Цар Симеон Велики" в кв. Симеоново, район Витоша, научи Столица.bg. В края на слеващата семица обектът ще е готов и след това се очаква от комисия от ДНСК за издаването на акт 16. След разширението децата в училището за първи път ще имат физкултуен салон. досега те караха часовете по физическо в приспособена класна стая, доколкото това е възможно. Освен новата придобивка в училището има и 5 нови класни стаи, които ще бъдат оборудвани с интерктивни дъски. Ремонтът е финансиран за 1.050 млн. лв. от Столична община. Строителството е изпълнено в срок и в началото на новата година вероятно учениците ще влязат в новите стаи и физкултурния салон.  Обновяването на базата ще позволи учениците да минат на едносменен режим. Преди 2 седмици обектът бе проверен от кмета на София Йорданка Фандъкова заедно с районния инж. Теодор Петков. Същевременно продължава голям ремонт в 4 детска градина във Владая. Там ще има за първи път и яслена група. Строителството трябва да приключи следващата година.

Реклама
comment 0
visibility 7774
Готово е продължението на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви"

Бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", с по 3 ленти, стига до "Данаил Николаев" (СНИМКИ)

Вече е готово продължението на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" до другия възлов столичен булевард "Данаил Николаев", видя днес Столица.bg. Продължението (снимка 5) ще е двупосочно с по 3 ленти. Това е отсечката от кръстовището с "Мадрид" до бул. Данаил Николев". Както е известно там вече е изградената спирка на метрото "Театрална" и трафикът ще минава по новоизграденото трасе точно покрай нея в посока центъра. Изградените три нови ленти вече имат и маркировка, но все още не са премахнати строителните заграждение. Предсотй облагородяване и озеленяване на пространството над метростанцията, през която ще минава третата линия на метрото. Тепърва обаче ще се ремонтира и разширява отсечката и в посока "Данаил Николаев", по която и в момента минава целия трафик от "Евлоги и Христо Георгиеви", "Мадрид" и "Янко Сакъзов". Новата отсечка с по три ленти в посока ще улесни движението в района и ще сложи край на задръстванията по "Янко Сакъзов" и "Мадрид".   

comment 0
visibility 662
нова градина

Строи се разширение на ДГ "Слънчо" във "Владая"

Детска градина "Слънчо" във "Владая" ще има нова сграда. Днес започна строежът на разширението. То ще поеме 3 групи- една яслена и две градински, както и физкултурен салон. На освещаването на основния камък на сградата присъства зам.-кметът на столицата Тодор Чобанов. През тази година в район „Витоша“ се изграждат още две нови сгради- в кв. „ Павлово“ и в кв.„Княжево“. В момента Столичната община изгражда 10 нови сгради с капацитет - 22 групи . Те са в кв. „Курило“ , район „Красно село“- разширение към ДГ „Бърборино“ , м.“Кръстова вада“ , район „Студентски“ , Дружба- 1“, микрорайон 2 в ж.к. „Люлин,“ и в кв. „Овча купел“ . Предстои да започне работата по нови сгради и в район „Подуяне“ ,в Манастирски ливади- изток , кв. „Горна баня“ , район „ Овча Купел“, както и реконструкциите и преизграждането на съществуващи етернитови сгради на ДГ 30 в кв. „Дианабад“ и на ДГ 16 в район „Студентски“.    

comment 0
visibility 15529
Подготовка за разширението на Околовръстното от Младост до Цариградско

Започва разширението на Околовръстното от Младост (ВИДЕО)

Започна подготовка за разширението на Софийския околовръстен път от столичния "Младост" към Цариградско шосе. Видео от дрон в youtube показва, че вече е започнало самото разширяване на трасето. Изпълнител на проекта е "ГБС - Инфраструктурно строителство". Трасето е дълго коло 6 км, но значително ще облекчи трафикът и по "Александър Малинов". Сниманият участък е при Порше София Изток, уточнява авторът на видеото. Срокът за изпълнение е 910 календарни дни, от които 180 дни за проектиране и 730 дни за строителство. Проектът е на АПИ, а Столична община дари общински имоти, за да може да започне отдавна чаканото разширение.

comment 0
visibility 2457
Проектиране на реконструкцията на ул. могилата, кв. витоша, район Лозенец

Разширяват с метър ул. Могилата, завършва проектирането

Столичната улица "Могилата" в кв. Витоша", район Лозенец ще бъде разширена с около метър. Така ще се облекчи трафикът по наторавеното трасе в кв. Витоша. "Приключваме най-трудната част - проектирането и сме в срок. То вече е към края", потвърдиха пред Столица.bg от район Лозенец. Според проекта освен разширение там ще се изгради ново осветление и система за отводняване. Улицата бе ремонтирана в началото на годината, но в другия ѝ край. Тогава и там бе подменено осветлението и вече няма локви и събиране на вода. Сега е вторият етап на обновяването на "Могилата" откъм "Чавдар Мутафов". Ще има нормален тротоар и бордюри, обясниха от районното кметство. Отсечката, която предстои да се обнови е около 50 м, но със сигурност след това по "Могилата" движението ще бъде облекчено.  

comment 0
visibility 3889
Разширение на Околовръстното към магистрала Тракия

Разширението от "Младост" към магистрала "Тракия" стартира през есента

Разширението на Околовръстното на София - Южната дъга, трябва да стартира през есента. Става въпрос за отсечката от бул. "Александър Малинов", Младост към магистрала Тракия. В момента вървят отчуждителни процедури и Столична община дарява терени на държавата, за да става всичко по-бързо, коментира кметът на София Йорданка Фандъкова.  През есента трябва да започне разширението поне на един участък, защото това е важно и ще разтовари трафика. "Имаме пълната подкрепа на правителството за този ключов, за София обект", каза столичният кмет.

comment 0
visibility 1504

Новата сграда в 43 СУ „Христо Смирненски“ готова за следващата учебна година (СНИМКИ)

Кметът на София Йорданка Фандъкова провери как върви разширяването на 43 СУ „Христо Смирненски“ в район „Илинден“. Над 3 млн. и 300 хил. е бюджетът за реконструкцията на цялата сграда. Вътре ще има шест нови класни стаи за първокласници и второкласници, а също и библиотека и физкултурен салон.  Старата сграда, която ремонтират цялостно в момента е на 110 години. Построена е от македонската общност в района. След това през 2004 г. била изоставена. Архитектът Димчо Тилев, проектант на сградата каза, че когато са започнали реконструкцията фасадата е била пред срутване. Сградата е от времето, когато циментът и бетонът не са били измислени, затова тяхната работа е първо да направят, така че да отговаря на съвременните изисквания. [caption id="attachment_41456" align="alignnone" width="600"] Снимки: Столица.bg[/caption] След ремонта в училището ще има и асансьор, за да отговаря сградата на изискванията за достъпна градска среда. Предвиден и нов вход от задната фасада, за да има добра връзка с другата сграда. От към бул. Сливница ще бъде възстановена възможно най-близо до автентичния си вид, твърди архитектът. Според кмета на Столична община Йорданка Фандъкова сградата е с изключително културно значение и трябва да получи статут на паметник на културата. Обновената втора сграда  трябва да бъде завършена и въведена в експлоатация до началото на следващата учебна година. Столичният кмет подчерта, че сградата, в която са учениците са в момента се пука по шевовете. В нея има над 600 възпитаници, които са на две смени. Идеята е с разширението всички да учат в една смята. Старата сграда на 43-то училище е част от проекта за цялостна реконструкция и модернизация на 26 училища и детски градини в София, който се финансира по Оперативна програма "Региони в растеж". Общият бюджет е над 63 млн. лв., а от тях 58 млн. лв. са безвъзмездно европейско финансиране. Пет училища и детски градини ще бъдат готови до края на тази година. По останалите работата продължава. Става дума за цялостна реконструкция, подменят се всякакви инсталации, нови настилки, ново оборудване, уточни Фандъкова. В много от училищата и детските градини се обновяват и дворните пространства.  

comment 0
visibility 1215

Метрото в столицата тръгва към „Гео Милев“ и „Слатина“

След като приключи работата по третия метродиаметър, метрото ще започне разширението си към „Слатина“ и „Гео Милев“. 75% е изграденото от третия метродиаметър. Очаква се през септември месец следващата година да са факт още 5 нови спирки в участъка „Патриарх Евтимий” - „Красно село”, информира БТВ. В депото в „Красна поляна“ са налични 6 нови мотриси, които са автоматични, но първоначално ще се управляват от машинисти. В случая, машинистите ще имат грижата да следят качването и слизането на пътниците. Влаковете сами ще се справят с движението. Според направената статистика, градските линии от „Гео Милев” и „Слатина” са най-натоварени. Метрото намалява наземния трафик с 25%, което е 70 000 коли по-малко на ден. Очаква се през 2020 г. метрото да превозва 500 000 човека дневно и да стига до „Овча купел“. Ще бъдат направени и две нови спирки в „Люлин“, както и продължение след Бизнес парка.

comment 0
visibility 1549

Планират се разширения на метрото в 7 софийски района

На сайта на НАГ е публикуван проект за разширение на столичното метро. Това налага някои промени в Общия устройствен план. Обществена дискусия по въпроса ще има на 28 юни от 18.30 ч. в сградата на Направление „Архитектура и градоустройство“, а мнения и конкретни предложения могат да се депозират до 22 юни, информира offnews.bg. Разклонението на линия №1 ще засегне „Люлин. В момента трасето за квартала е прекалено късо и има само 3 метростанции. В проекта е предвидено продължение на бул. „Царица  Йоанна“. Разклонението ще е с дължина около километър и половина и ще има 2 нови метростанции. Това ще позволи обслужването на поне още 30 000 жители на комплекса. Следващото предвидено разширение е от станция Бизнес парк до бул. "Климент Охридски". Предвижда се линия 1 да завие на запад по СОП и ще се удължи с още една станция. Новото трасе ще е с 1,7 км дължина и с две метростанции, като първата ще е на разположение на м. Младост  4  Камбаните, а втората ще има връзка със Симеонвския лифт и ще улесни достъпа до Витоша. По линия 2 разклонението е от от бул. „Черни връх“ към Студентски град. То е с дължина 4 км и иам 4 нови станции. Това разклонение ще обслужва основно район Лозенец и Студентски. Разклонението на трети метродиаметър е от кръстовище  бул."Цариградско  шосе"  ‐  бул.  „Йерусалим“  ‐  МФСЗ "Арена  Армеец  София"  ‐  бул."Асен  Йорданов"  ‐  ул."Гео  Милев"  ‐  до  бул. "Евлоги Георгиев" ‐ Военна академия "Г.С.Раковски". То ще е дълго 6.1 км и ще има 7 нови станции.