Тема: редута

comment 0
visibility 1745
В "Редута": Възрастен мъж падна от четвъртия етаж и почина

В "Редута": Възрастен мъж падна от четвъртия етаж и почина

Възрастен мъж е паднал от четвъртия етаж и е починал в столичния квартал „Редута“. Това съобщи  говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска, цитирана от "Фокус".   Сигналът в Спешна помощ е бил получен в 14.31 часа. В момента полицията се е ангажирала със случая.

comment 0
visibility 1885
кола в боя

Автомобил в "Редута" осъмна в червена боя и със спукана гума

Син Фиат осъмна залят с червена боя и спукана гума в столичния Редута, район Слатина. Причините засега не са ясни. Има обаче десетки догадки и версии в социалната мрежа, където снимката се завъртя и предизвила възмущение към случката, особено навръх Великден. От отмъщение до наказание варират предположенията, но изводите са ясни, а именно, че това не е начин да покажеш неодобрението си от паркиране или друго действие на шофьора. В коментарите се включва и дъщерята на собственика, който се оказва чужденец и тя също изразява разочарованието си пожелавайки светъл празник. Колата е марка "Фиат" и е била паркирана до 23 СУ "Фредерик Жулио Кюри" в кв. Редута, район Слатина. В подобни случаи е трудно да бъде намерен извършител и отстраняването на щетите остава за сметка на собственика. Столица.bg призовава #ОстанетеВкъщи

comment 0
visibility 1299
стартиране

Стартира градежът на детска площадка в "Редута" (СНИМКИ)

Започна изграждането на още една детска площадка в район "Слатина". Строителството ѝ ще бъде завършено да края на септември. Мястото за игра се намира в квартал "Редута", на улиците "Димитър Софиянец", "Велчо Атанасов" и "Попова шапка". Уредите за игра са предвидени за ползване от деца до 3-годишна възраст, съобщават от администрацията на района. До края на септември се предвижда изграждането на общо пет нови площадки за игра, които ще са позиционирани на различни места в "Слатина".      

Реклама
comment 0
visibility 1397
Детска площадка

Родители сами ремонтират детска площадка в "Редута"

Родители от квартал "Редута" сами ще почистят и ще боядисат детската площадка, която се намира на улица "Велчо Атанасов" на ъгъла с улица "Каймакчалан". Събитието е на 7 юли. Подкрепа дават от Сдружение "Безопасни детски площадки". Майките и татковците ще почистя тревите, ще боядисат и ремонтират пейките, ще освежат и уредите за игра. 

comment 0
visibility 980
дупка

Дупка с диаметър 3 метра се появи в „Редута”

Огромна дупка с диаметър 3 метраи дълбочина 2.50 - 3 метра зейна на оживена улица в столичния квартал „Редута”. За опасността съобщиха живеещи в района граждани пред Нова телевизия. Те са подали няколко сигнала на телефоните на общината за спешни и аварийни сигнали, но без успех. За да не стане беля доброволци сами обезопасяват дупката. Първи на място се отзовават представители на район Слатина. След което дълбокият трап е обезопасен и обграден с ограда и ленти на Софийска вода. Очаква се скоро дупката да бъде запълнена.