Тема: Румъния

comment 0
visibility 1669
Полиция

Арестуваха 52-годишен софиянец взел 120 000 лева с ало измама

52-годишен столичанин на границата с Румъния след като е взел голяма с ало измама от жена в Бургас. Жената е била подведена по схема за „оказване на съдействие на полицейски служители при задържането на телефонни измамници”. Мнимият служител на МВР и наредил да събере наличните в дома си пари и злато и да ги остави в кошче за боклук. След като тя е изпълнила всичко мъж е взел торбичка с 26 000 лв. и 50 г златни накити. Той обаче не спрял до тук, отново се е обадил на жената като и казал да си изпразни банковите сметки, при което тя се усъмнила и се обадила полицията, съобщават от МВР. В резултата на бързо разследване и издирвате ни действия криминалистите от Бургас установели 52-годишният софиянец, съобщава МВР. По първоначални данни той е взел парите и накитите и се е отправил към Румъния. Опитът му да напусне страната е бил осуетен благодарение на своевременните действия на служителите на Главна дирекция „Национална полиция”, областните дирекции във Варна и Добрич и ГКПП „Дуранкулак”. Установено е, че мъжът е криминално проявен и има съпричастност и към други телефонни измами, направени в Бургас. Потърпевшите са ощетени за 100 000 лева и 150 г златни бижута.

comment 0
visibility 705
София

В София е по-лесно да се купи жилище отколкото в Гърция или Румъния

В София е доста по-лесно да си купиш жилище, отколкото в Гърция или Румъния. Това сочат и показателите на ООН, съобщи председателят на УС на Националната асоциация на строителните предприемачи Георги Шопов, цитиран от bgonair.bg. За последните 20 години цените на имотите в София са се покачили с около 100 процента. Така в райони с добра инфраструктура и метро квадратният метър се предлага около 800 евро, на други места в южните райони е около 900 евро. Има цени за всеки вкус и джоб, защото в определени квартали квадратен метър жилище стигат хиляди евро. Скачането на имотите в София е нормална тенденция, тя се отчита и в световен мащаб. Просто жилището е стока от първа необходимост. Според Шопов ако се увеличи предлагането и цените ще паднат. Но това може да стане чрез различни мерки на управляващите. Примерно да се намали административната тежест, което оскъпява продукта и свива предлагането. Така то ще се увеличи и цените ще се нормализират.  

comment 0
visibility 364
ул. „Рачо Димчев”

Временно забраняват паркирането на ул. „Рачо Димчев”

Събитие за румънското председателство в Дома на Европа ще докара проблеми за шофьорите, които живеят или работят в централната част на столицата. Забранява се престоят и паркирането на коли от 10 до 18 часа днес в района на ул. „Рачо Димчев“, с изключение на автомобилите на гостите на събитието. От 13 до 18 часа ще бъде забранено и влизането на пътни превозни средства по ул. „Рачо Димчев”, само при необходимост и по преценка на отдел „Пътна полиция“ при СДВР.

Реклама
comment 0
visibility 1396
Акция ало измамници

Над 30 задържани при акция срещу ''ало'' измамници в София и Румъния (СНИМКИ + ВИДЕО)

Над 30 души бяха задържани при акция срещу ''ало'' измами в София и на територията на Румъния. Освен в столицата акция се проведе и в Горна Оряховица, съобщи зам.-главният прокурор Иван Гешев, цитиран от "Фокус". По думите на зам.главният прокурор това е най-голямата установена организирана престъпна група, извършваща телефонни измами. В София са задържани 5 души, а в Румъния 28, няколко задържани има и в Горна Оряховица. Заловен и ръководителят на група. Към момента има доказателства, че задържаните са взели чрез имам над 2 млн. лв. При акцията са иззети шест луксозни автомобила. Задържаните български граждани от ромски произход са добре интегрирани в обществото е видно жилищата които обитават, както и скъпите коли и вещи които притежават. Според Гешев в страната има още много подобни организирани престъпни групи. До самата акция се е стигнало след сериозен анализ, извършен от правителството, с участието на главният прокурор Сотир Цацаров и МВР, а целта е повишаване на ефективността при разкриване на на "ало" измамите.