Тема: семейства

comment 0
visibility 929
саниране

Семейство от София твърди, че е жертва на некачествено саниране

Влага и мухъл „превзеха апартамента” на семейство от София. Заради късо съединение хората останали и без електроуреди.Течовете се появили месеци след края на санирането във входа, където живеят пострадалите.За проблема разказват от Нова телевизия.    От управата на район „Искър” изключват варианта за некачествен ремонт. Семейството споделя, че дежури с хавлиени кърпи, за да се бори с влагата и конденза.   „В апартамента вече има много влага. По пет пъти на ден чистим конденз от прозорците. Един хладилник, два телевизора и печката изгоряха. Това неудобство продължава вече шест месеца, като от три насам е ужас”, посочи собственикът на апартамента пред камерите.   „Влажно е, защото при запечатването на блока с такава изолация, вътре в апартамента трябва да има проветрение и да се отоплява. В този вход са направени още такива балкони, но никой не е предявил някакви претенции”, коментира ръководителят на фирмата, санирала блока.   „Цялата сграда сега е опакована. Ако преди е имало някакво проветрение, в момента няма. И аз мисля, че апартаментът не се проветрява достатъчно. Проверили сме покрива, но там теч не е установен”, обясни пред медията кметът на район „Искър” Ивайло Цеков.  

comment 0
visibility 498
"Фамилатлон"

Южният парк е домакин на "Фамилатлон" в Деня на семейството

Празникът на семейството, здравословния начин на живот и спорта "Фамилатлон" се провежда в Южния парк. Организатори на събитието са асоциация "Родители" и фондация "Три". Този семеен празник се провежда за 11 път и отново ще събере семействата, за да се забавляват от сърце на Голямата поляна в Южен парк. Над 50 спортни клуба, работилници и организации ще предложат интересни дейности за всички. От Българското дружество за защита на птиците са предвидили обиколки за наблюдение на птици в парка. В това забавление могат дас е включат както децата, така и родителите. Осигурени са бинокли и зрителна тръба. Децата ще получат ценна информация за това кои са изчезващите видове птици и как да се грижат за тях. Семействата, дошли в парка могат да се запознаят с правилата на хокея и да видят каква е екипировката на играчите. По време на парника ще се проведе и Фермерски пазар, на който ще се предлагат продукти от различни райони на страната, както и кулинарни забавления за всички. Тези, които обичат книгите, ще имат възможността да се срещнат с героите на "Боб – малката метална кутийка с голяма мечта", "Чорапът, който промени света" и "Планетата на дядовците". По-сръчните ще могат да направят свой разделител за книги. Запалените по роботите ще могат да се запознаят с няколко интересни екземпляра. Родителите пък ще могат да споделят за проблемите си във възпитанието на децата и да получат ценни съвети как да се правят с тях с много любов и внимание.  

comment 0
visibility 295
Засаждане на дървета новата гора на София

Над 3000 дървета засадиха 150 доброволци от строителна фирма

Близо 150 доброволци - служители на строителна фирма заедно с техните семейства, засадиха над 3000 дръвчета върху 6 декара от Новата гора на София край Суходол. Инциативата бе осъществена с подкрепата на Столична община. Проектът за Новата гора на София има за цел да засадени над 120 000 нови дървета. Идеята е това бъде новият зелен филтър на столицата. Само за една година едно дърво осигурява кислорода, необходим за около 10 души. Засаждането на в гората се организира със съдействието на експерти по лесовъдство от Общинското предприятие "Управление на общински земи и гори". Всички столичани искаш ти да засадят дърво са добре дошли, като за тяхно улеснение е създадена и временната автобусна линия 56А пътуваща събота и неделя.

Реклама
comment 0
visibility 435

115 хил. лв. е дала Столична община за инвитро за 3 години

Столична община е предвидила 70 000 лв. по програмата за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми, научи Столица.bg. По 2560 лв. се отпуска на двойка за инвитро процедури с донорски яйцеклетки. По тази програма вече има родени 9 бебета на територията на Столична община.  Право да кандидатстват имат семейства с проблеми и се нуждаят от инвитро процедури с донорски яйцеклетки. За да получат финансиране от Столична община те не трябва да са били финансирани от Центъра за асистирана репродукция към здравното министерство. От началото на 2018 г. до момента Столична община е изплатила 34 382 лв. на двойки, които са имали нужда от инвитро процедури. За периода 2015 г. – юни 2018 г. са одобрени 61 кандидати по програмата и общо са изплатени 114 926 лв.