Тема: семейство

comment 0
visibility 6030
семейство от София под карантина

Семейство от София под карантина във ВМА- контактувало със заразени с коронавирус италианц...

"Всички проби за наличие на коронавирус у нас са отрицателни", съобщи на брифинг пред ВМА ген. Венцислав Мутафчийски, началник на Академията,цитиран от Нова телевизия. Тази нощ във ВМА са приети девет души - двама курсанти от университета във Велико Търново, които са били в Торино. Те ще останат под 14-дневна карантина.   "Прието е и семейство от София, което е имало близък контакт с болни от коронавируса италианци, които са гостували в продължение на два дни на българското семейство. Преди това са предупредили, че са болни", допълни ген. Мутафчийски. През нощта е приет и японски гражданин с грипоподобни симптоми и с много висока температура.   Относно слуховете, че в България вече има болен от коронавирус, но се крие, ген. Мутафчийски съобщи: "Стремим се да се абстрахираме от обвинения в неофициални медии. Затова държа да кажа, че пробите за наличие на коронавирус се изследват в лабораторията на ВМА, и след това в Националната референтна лаборатория. След това пробите се разменят между двете лаборатории за по-голяма сигурност."      

comment 0
visibility 667
МВР

Тежко ранен мъж след скандал със семейството

С опасност за живота е 50-годишен, от Етрополе, след сериозен скандал в семейството, съобщават от Областната дирекция на МВР в София. След подаден сигнал във вторник, 26 ноември, полицейски екип посещава адрес в Етрополе, на който намира мъж с съпена ръка и прорезни рани по цялото тяло. Раненият веднага е откаран в болница. Органите на реда са установили, че нараняванията са получени в разгара на семеен скандал, в който учствалапартньорката на пострадалия и двете й непълнолетни деца. Майката, заедно с двете деца, са задържани за 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

comment 0
visibility 2274
мизерия

Без ток от три месеца живее семейство със 7 деца

Семейство със 7 деца живее от три месеца без ток. Освен това родителите могат и да загубят децата си заради страшната мизерия в дома, който обитават. За случая разказва Нова телевизия.     Започнат е вече ремонт, но подът и таванът се нуждаят от буквално спешни действия. Нужда от оправяне имат ел. инсталацията и стените. Семейството е в това положение от 1994 г, когато са пострадали при сериозно наводнение. Главата на семейството Борислав Терзийски се опитва да поддържа нещата с малко ремонти, но не може повече, защото няма пари. Работи на две места, жена му е настанена в Белодробната болница в София. Дъщерята получава пенсия. А самият Борислав взима заплата 600 лева. С работа на частно получава до около 900 лева.    Доброволецът Лео Кадели каза пред камерите,че ремонтът на жилището трябва да бъде завършен след 2 седмици. Добри хора ще учат децата на труд, за да могат сами да изкарват прехраната си. Семейството има две пълнолетни деца – едното живее в София, а другото в Ихтиман. Пет от децата са непълнолетни и ходят на училище. Търсят се още доброволци, които да помогнат със средства и с труд. Основната организация ще бъде на 30 ноември и на 1 декември.    

Реклама
comment 0
visibility 1287
стари пушки

Семейство от Нови Искър тръгна да събаря къща- откри пушки и пистолети

Младо семейство от Нови Искър се натъкна на интересна изненада в имота си. Те тръгнали да събарят стара къща, за да построят на нейно място нова. И намерили пушки, пистолети и други боеприпаси. Сигналът в полицията е подаден веднага, разказва Нова телевизия.   Дошлите на място униформени намерили няколко пушки и пистолети. Те обаче били доста стари и не ставали за употреба. Част от тях дори били със заварени дула. Полицаите обяснили, че боеприпасите не са опасни.  Огледът на място продължил няколко часа. Били описани всички оръжия. Вероятно те ще бъдат иззети.  

comment 0
visibility 1439
Любомир Дреков

Районен кмет вече е щастлив баща

Любомир Дреков, кмет на район „Лозенец“ стана татко. Съпругата му Нели е родила със секцио в петък, 4 октомври. Младото семейство вече има нов член – момченце. Бебето е получило името на своя баща, Любомир. Мерките на бебето са 2800 кг и 47 см. Майката и момченцето са добре. Семейството изказва своите благодарности на д-p Бангеева, д-р Стратиева и д-р Иванова от болница “Света София”.

comment 0
visibility 2352
Поход за Семейството

За втора година в София ще се проведе "Поход за семейството"

За втора поредна година в столицата и още няколко града ще се проведе "Поход за семейството". Хиляди граждани ще излязат на 8 юни от 17:30 за да празнуват брака между мъж и жена и традиционните семейни ценности. Всеки от участващите градове ще има своя различна програма, съобщават организаторите. Очаква се събитието да създаде много емоции и настроение. На шествието ще видим семейства с деца облечени с цветни тениски, сини и розови балони, много български знамена, музикални и вокални изпълнения и хора. Присъстващите ще чуят и химна на България. Освен със забавна програма, участниците ще изразят със специална декларация и своята гражданска позиция по различни обществени въпроси. В столицата шествието ще стартира от пл.„Независимост“. На събитието са добре дошли всички софиянци, гости на града и техните семейства.

comment 0
visibility 1461
Полиция

25-годишният мъж е убил родителите и брат си с брадва

25-годишният мъж от Нови Искър със брадва е съсякъл баща си. Тази утрин той изби членовете на семейството си - родители, брат и баба. От МО отричат той е техен служител. Първоначално бе съобщено, че мъжът е бил военнослужещ. По-късно излезе информация, че баща му е цивилен служител на МО. Убиецът е задържан. Кървата драма в кв. Нови Искър на ул. Светлина 88 става рано сутринта около 10 ч. Служители на военна полиция са отишли до къщата, за да разберат защо бащата не е отишъл на работа. Според съседи в семейството имали финансови проблеми, но също така и членове с психични проблеми. Вероятно става въпрос за младия мъж. След първоначалните огледи на криминалистите се установи, че всички в семейството му са избити с брадва. Жертвите имат нанесени смъртоносни удари в главата.  Все още не са ясни мотивите за агресията на младия мъж. Според първоначална версия той е изпаднал в криза вследствие на семеен скандал.  

comment 0
visibility 1317
Полиция, арест

Военнослужещ изби семейството си в Нови Искър

Военнослужещ уби семейството си в Нови Искър, съобщиха от МВР. Кървата драма е станала тази сутрин. Сигналът е подаден към 10.30 ч. 25-годишен мъж е наранил смъртоносно родителите си, брат си и баба си в дома им в кв. Нови Искър, потвърдиха от МВР. На мястото са изпратени криминалисти от СДВР. Военнослужещият е задържан и на мястото има и представители и на Военна полиция. Продължават огледите на местопрестъплението. Все още не са ясни причините за трагедията.