Тема: шахта

comment 0
visibility 864
Мъж пропадна в шахта на Околовръстния път- капакът се разцепил

Мъж пропадна в шахта на Околовръстното-капакът се оказал спукан

Ужасяващ инцидент е преживял столичанинът Ивайло Александров на Околовръстния път, който свързва "Люлин" и магистралата към Кулата. Мъжът е пропаднал в шахта. Капакът се разцепил и той буквално потънал метър и половина под нивото на самия тротоар, разказват от Нова телевизия.    Потърпевшият е контузил крака си. Наложило му се обаче, макар и с рани, да се "гмурне" отново в дупката, за да си извади обувките.   Пред камерите човекът разказа, че вървял спокойно по пътя, когато стъпил в края на шахтата и капакът се разцепил.   "Районът е пълен с други такива шахти със спукани капаци, както и такива без", разказва Ивайло. "Наложи се да вляза в шахтата още веднъж, за да си взема обувките. Телефонът ми също бе паднал. Когато видя такава шахта се опитвам да не стъпвам на нея, но когато тя се намира в средата на пътя няма как да бъде избегната", добавя той.   

comment 0
visibility 1423
Екип на АПП спаси куче, пропаднало в триметрова шахта в кв. Суходол

Изплашено куче падна в шахта, спаси го екип на АПП (СНИМКИ)

Дежурен екип на дирекция "Аварийна помощ и превенция" (АПП) на Столична община спаси куче, пропаднало в триметрова шахта. Животинчето е извадено невредимо и е в добро физическо състояние, но е стресирано, научи Столица.bg. Кучето се е изплашило от гърмежи и фойерверки в новогодишната нощ и за да се скрие е паднало в шахтата. Дупката с решетки се намира в кв. Суходол на ул. Траян Танев № 32. Възрастна дама е чула скимтенето на четириногото и след като го видяла веднага е подала сигнал на спешния телефон 112. На мястото е изпратен екип на АПП. Дежурните Павлин Стефанов и Венци Любенов са извадили кучето от шахтата невредимо, но много изплашено.      

comment 0
visibility 1458
паднала в шахта

Момиче пропадна в шахта до НДК

Инцидент в центъра на столицата. Младо момиче е пропаднало в шахта в един от подлезите на НДК, разказват от bTV. Кристина Манасиева слязла от трамвая, направила две крачки и пропаднала. Дупката не е била обезопасена, нито пък е имало сложени конуси. И е било трудно човек да забележи,че пред него има опасност.     Главният архитект  на "Триадица" Иван Шишков обясни пред камерите, че  махането на капака на шахтата е вандалска проява. Веднага след получаване на сигнала шахтата е била обезопасена. Предстои да се сложи нова решетка на мястото на махнатата.  

Реклама
comment 0
visibility 416
Отворена шахта на ул. шишман и Л. Каравелов

Отворена шахта на ул. "Любен Каравелов" застрашава пешеходци

Отворена шахта в центъра на София застрашава минаващите по тротоара пешеходци. Дупката, пълна с кабели спокойно може да "погълне" човек в цел ръст. Особено опасна е тя за прибиращите се от училище деца. Видеото бе публикувано от бдителен гражданин в социалната мрежа. Опасната шахта се намира на ъгъла на централните улици "Л. Каравелов" и "6-ти септември". Той веднага е подал сигнал на тел. 112. От там му отговорили, че сигналът е предаден. Зейналата дупка е заплаха за минувачите, особено по тъмно. Авторът на видеото е заснел опасността в 19.4 оч. и дълго време стои на място, за да предпази разсеяни граждани и деца, които биха могли да пропаднат. Очевидно е, че някой не си е свършил работата и дори не е обезопасил шахтата.

comment 0
visibility 471
падане

Шахта на бул. "Витоша" контузи възрастна жена

Шахта в центъра на София контузи възрастна жена на столичния булевард "Витоша". Преди около месец госпожата върви и се спъва в изкривен капак на съоръжението, пада и си чупи ръката, разказа пред Нова телевизия съпругът ѝ Димитър Минков. Според него има подаден сигнал до общината, но опасният капак не е махнат. Заради инцидента човекът завежда дело, защото няма улица в града, по която да няма подобни опасни шахти. А точно тази стърчала 4-5 сантиметра. От Общината обясниха пред камерите, че е възложена проверка по случая. Опасната шахта ще бъде сменена в най-скоро време. Ще се търси и отговорност от експлоатационното дружество, което стопанисва съоръжението.

comment 0
visibility 1077
шахта

Обезопасиха шахта пред поликлиниката в "Студентски" (СНИМКИ)

Шахта пред поликлиниката в "Студентски град" от дълго време стоеше без капак. И така се създаваха предпоставки за много инциденти и с млади, и с по-стари минувачи. От Столичния инспекторат подадоха сигнал за проблема след множество оплаквания от граждани. Екип на "ЧЕЗ Електро България" възстанови капака незабавно. И сега пациентите на поликлиниката може да не се притесняват от инциденти.  

comment 0
visibility 478
шахта

Кал от почистена шахта изхвърлена на улицата (СНИМКИ)

Екипи на Столичния инспекторат от "Красно село" са наложили глоба заради почистване на водосборна шахта. След края на манипулацията лицето е изхвърлило калта и земната маса от нея не на определено място, а на улицата- "Коломан". Тя е на метри от река Владайска.  

comment 0
visibility 2083
Шкембе в канализацията на пазара в Люлин

Заведение залива с шкембе и мазнини търговци на дрехи на пазара в Люлин (СНИМКИ)

Големи количества шкембе и мазнини от пържено заливат пазара в Люлин в София. "Изобретението" е на заведение за хранене, което се намира на ул. Панчо Владигеров в четвърта част на столичния квартал. От ресторанта редовно се изхвърлят мазнини и хранителни отпадъци в канализационната шахта. За проблема пред Столица.bg сигнализираха търговци на дрехи, които са потърпевши от разнасящата се мръсотия и смрад. Те не могат да работят в нормални условия, а и носещата се водя омирисва стоката им. Големите количества отработената мазнина се изливат от служители на заведението в канализационна шахта. За безумието знаел и собственикът на ресторанта, но не е предприел мерки. За случващото се потвърдиха и от Пазари Запад, собственик на пазара в Люлин. От общинското дружество са сигнализирали в РИОСВ София и БАБХ, за да се предприемат спешни мерки. Собственикът на заведението на ул. Панчо Владигеров е показал договор с фирма за изкупуване на отработените мазнини, но въпреки това изливането на десетки литри не спира. "В съседство до заведението на фирма "Сиберита" се намират множество търговски обекти, които в резултат на огромните разливи от мръсотия и нетърпима воня не могат да извършват нормалната си дейност. Всичко това създава и реална опасност за здравето на търговците и посетителите на пазарната площадка...", пише в жалбата до институциите. Канализационната шахта така се задръства от мазнотията, че излиза на повърхността и залива площадката пред павилионите. Така търговци и посетители газят в пържено олио и се носи "аромат" на шкембе из целия пазар, въпреки че има поставени пароуловители в заведението, раказаха пред Столица.bg търговци и клиенти. Със затоплянето на времето изливането на олио и хранителин отпадъци става сериозна заплаха за разпространението на зарази. До момента затлачената и преливаща шахта е чистена от Пазари Запад. До момента собственикът на заведението-замърсител отказва да си изчисти "творението".

comment 0
visibility 1486

Кметът на "Люлин" призова гражданите да подават сигнали за нередности

Кметът на "Люлин" Милко Младенов незабавно е реагирал и счупените капаците на шахтите в района са подменени, а където на мястото на откраднатите са поставени нови. Преди дни в "Люлин" жена падна в шахта и си нарани колената. За инцидента тя сподели в социалната мрежа. От общината са забелязали и веднага са реагирали. Пострадалата Цветелина Първанова е добре. Няма счупено, разминах се само с ожулване и натъртване на двете колена, обясни тя пред Нова телевизия. "След като видяхме за случая във фейсбук разпоредихме на поддържащата фирма  да предприеме мерки. Този капак беше счупен, но имаше и още един капак, който липсваше. Имаме сериозен проблем и съм сигурен, че той е не само за "Люлин", а за цялата Столична община. Масово се крадат капаците и се чупят. Хващаме от ромския етност. Тежки автомобили чупят бетоновите капаци, а металните се крадат, коментира пред Нова районният кмет Милко Младенов. Най-важното е да няма други пострадали, от тук минават деца и възрастни. Очевидно, че бързо се взеха мерки, за което благодаря. Нямаше и осветление., каза пострадалата жена. "Да, има участък без осветление, подали сме сигнал и е оправен. Молбата ми е гражданите да подават сигнали. Ние наблюдаваме и социалната мрежа и скорострелно реагираме", обеща Младенов.

comment 0
visibility 690

Топлофикация: ВиК носи отговорност за инцидента

Водоснабдяване и Канализация (ВиК) е отговорна за инцидента със 72-годишният мъж пропаднал в шахта по-рано днес. В официлано писмо до медиите общинското дружество "Топлофикация София" изразява съжаление за случилото се и се надяват на бързо възстановяване на пострадалия мъж. "Топлофикация" е започнала проверка по случая, но разясняват кой е работил по техните обекти. В становището си общинското дружество разяснява, че са възложили с договор на ВиК дейността по почистването и обезопасяването на шахтите, осигуряващи достъп до топлопреносната мрежа, с всички произтичащи от това задължения и отговорности. Обещават след като изяснят обстоятелствата около инцидента да наложат предвидените санкции по договор на фирмата-изпълнител.  

comment 0
visibility 543

Столичанин пропадна в шахта на „Топлофикация“

На кръстовището на бул. "Васил Левски" и ул. "6-и септември" 72 –годишен мъж е пропаднал в отворена шахта на „Топлофикация“, информира Нова ТВ. Мъжът бързал да пресече, а капакът на шахтата бил преместен, за да се извърши почистване. Човекът е с открита фрактура на единия крак и е приет в „Пирогов“. Служителите, натоварени със задачата да почистят шахтата, твърдят, че дупката е била опасана с конуси, не е имало лента. От „Топлофикация“ все още се въздържат от коментар. Не е ясно дали по това време е имало служител до шахтата.