Тема: сигнал

comment 0
visibility 771
Барабанистът на „Сигнал“ Владимир Захариев помага на млади таланти

Барабанистът на „Сигнал“ дава шанс на млади изпълнители (СНИМКИ)

Барабанистът на „Сигнал“ Владимир Захариев и съоснователката заедно с него на New Spirit Studio Надежда Ковачева са решили да подпомогнат изпълнители, които тепърва ще правят кариера в поп и рок музиката, научи Столица.bg. В отлично оборудваното си студио двамата ентусиасти с щедри сърца дават възможност на млади хора, които се занимават с поп и рок музика да направят първия си демозапис при изключително професионални условия. И за да подчертаят, добрините никога не бива да идват сами Влади и Надето добавят, че предоставят преференциални цени, ако детски вокални групи, читалищни състави, издателства на учебници решат да записват там. За качествата на апаратурата и на специалистите вNew Spirit Studio, говорят имената, които са работили там: Дичо, Орлин Горанов, Маргарита Хранова, Стоян Янкулов-Стунджи, Любо Киров, Ивайло Звездомиров, Данчо Караджов, Георги Андреев, Петър Миланов, Ансамбъл „Чинари“ и много други.  Владимир Захариев и Надежда Ковачева, основателите на New Spirit Studio, което се намира в Обредния дом „Красно село“, гарантират, че към всеки прохождащ музикант ще се отнесат със същия прецизен професионализъм, с който са подходили към големите звезди. Кандидатите за слава могат да се свържат с тях чрез сайта newspiritstudio.eu и и посочения там имейл. На официалната страница също така са изброени възможностите на студиото и широкия спектър от дейности.

comment 0
visibility 492
метростанция

Затвориха метростанция „Лъвов мост“ заради забравен багаж

Подаден е сигнал за забравен багаж на метростанция „Лъвов мост“, съобщава БТВ. В момента на мястото има екипи на пожарната и полицията. Метростанцията е затворена. Пътници не се допускат в мея, а влаковете транзитно преминават. Сигналът е получен в СДВР в 10.30 ч., след което екипите веднага са се насочили към метростанцията.

comment 0
visibility 613
сигнал за насилие

Сигнал за насилие над ученик в столичното 94-то училище

Майка на момче в 5-ти клас сигнализира пред Нова телевизия, че синът ѝ е удрян многократно от директорката на столичното 94-то училище. Oт учебното заведение категорично отричат някой да е посягал на детето. За да защити братовчед си, петокласникът Спас нападнал ученик от същото училище. Момчето признава, че последвала свада, след което бил привикан в кабинета на директора. Вместо да му бъде поискано обяснение обаче получил шамари, заяви майка му Цветелина: "Бит е, многократно е удрян по бузата, даже имаше отбелязан пръстен”, казва Цветелина Добрева, майка на Спас. От дирекцията обаче дават друга версия – самите те били обект на тормоз от страна на семейството, а Спас бил сред най-проблемните деца в училището. Директорът на училището разказва още, че Спас е чест посетител в кабинета й, но точно днес не го била виждала. Последният разговор между двамата бил преди седмица, когато петокласникът отново бил замесен в бой. "Накарах му се, но не съм му посягала”, обяснява Латинка Ковачева, директор на училището". От образователното министерство проверяват случая, а междувременно майката на момчето е подала документи, за да го отпише от училището.

Реклама
comment 0
visibility 352
Сиди ВМРО

Сиди от ВМРО със сигнал до Външно заради антисемитските коментари на Белев

Александър Сиди от ВМРО изпрати сигнал до Министерството на Външните работи заради антисемитските коментари на Тома Белев. Нарушени са не само Международни актове, но и българското законодателство. Мълчанието на ръководството на „Демократична България“ го прави съпричастно, категоричен е Сиди в писмо до Националния координатор за антисемитизъм заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев. По-рано днес членът на Националното ръководство на ВМРО и народен представител в 44-ото Народно събрание Александър Сиди, направи остър коментар за публикацията на Белев във Фейсбук, която гласи: „Най – евтино са пътували евреите в конските вагони – напълно безплатно“, което е реална препратка към екстрадирането на милиони евреи по време на Втората световна война към лагерите на Хитлер. Голяма част от тях са намерили смъртта си там по особено жесток начин. Недопустимо е да се правят подобни коментари и то от хора, които се пишат защитници на човешките права, дори и в най – изкривените им форми. В писмото до Георгиев са цитирани норми от българското законодателство, които са грубо погазени от представителя и кандидат за общински съветник от „Демократична България “ в София Белев. Сиди подготвя и сигнал до ЦИК заради недопустимия език на омразата, използван от екоактивиста. В сигнала Сиди, който е с еврейски произход, допълва още, че липсата на адекватна реакция от страна на политическите лидери на „Демократична България“ Христо Иванов, Атанас Атанасов, както и на водача на листата и кандидат за кмет на „Демократична България“ арх. Борислав Игнатов е много смущаваща и трябва да се обърне внимание и на текстове от Наказателния кодекс, които се съотнасят към съпричастност на група или общност.  

comment 0
visibility 815
премахнато дърво

Отстраниха опасно наклоненото дърво от район Лозенец

Екип на Дирекция Аварийна помощ и превенция -София  премахна опасно наклоненото дърво в район Лозенец, за която Столица.bg сигнализира тази сутрин. Екип на Дирекцията веднага се отзовал на мястото, на кръстовището на ул. Чавдар Мутафов и ул. Могилата, след като прочели материала в медията, споделя Красимир Димитров, директор на Дирекция Аварийна помощ и превенция. Въпреки, че дървото е в частен имот, то представлява реална опасност за хората, които преминават край него. Екипът бързо обезопасил района и отстранил дървото.

comment 0
visibility 491
концерт

"Сигнал", "Ахат" и Милена с грандиозен концерт в зала 1 на НДК

Концерт на три от емблемите в българския рок ще разтърси зала 1 на НДК на 27 септември. Мотото на проявата е "Походът на българския рок", а микрофоните ще хванат Милена, "Ахат" и "Сигнал", съобщава "Монитор".   Най-старите сред звездите са "Сигнал", които започват с изявите си през 1978 г. и са най-дълговечната активна група у нас. Имат издадени 18 албума, 6 000 концерта и половин милион продадени плочи. "Ахат" пък са емблематичната банда на 80-те години.Те са пионерите на тежкото звучене в родния музикален небосклон.  Събират се през 1986 г.    Милена минава през рок трио "Милена", през "Ревю", "ЕРА", "Орион". Избрана е за "Най-добра рок певица."         

comment 0
visibility 456
МВР

Бомбена заплаха и за редакцията на „24 часа“

След сигналите за поставени взривни устройства на летище София, летището в Пловдив и сградата на БНТ, заплаха за бомба са получили и в редакцията на „24 часа“, съобщават от медията. Съобщението е пуснато на електронната поща на редакцията. В него се казва, че терористична група Orwell ще взриви сградата на медията. Монтирани са взривни устройства в сградата и всеки момент могат да избухнат, ако бъде отворено писмото. Накрая пожелават на всички служители приятен полет. От медията споделят, че съобщенията са изпратени през мейл доставчика, изпозван за сигнали за бомби през 2015 г. в училища в Лос Анжелис. Припомняме, че преди часове сигнали за бомбени устройства бяха получени и за сградите на БНТ, Летище София и летище Пловдив. Проверките установиха, че сигналите са фалшиви.

comment 0
visibility 1401
Проверка на качеството на ремонта на подлеза на бул. "България" и "Гоце Дел

Столична община внезапно провери ремонта на подлеза на "България" и "Гоце Делчев" (ВИДЕО/С...

Внезапна проверка извършиха служители на Столична община на ремонта на подлеза на бул. "България" и "Гоце Делчев", видя Столица.bg. От Московска 33 реагираха светкавично на сигнал на гражданин за качеството на ремонта. Той бе подаден от инж. Георги Ивано, който твърдеше, че под новите стъпала на подлеза изпълнителят поставял натрошени парчета от итонг за основа.  "Моля за спешна проверка, дали под гранитните плочи на стъпалата, фирмата извършваща ремонта, вместо кофраж и бетоново заливка, се поставя като основа изрезки от Итонг, пише в сигнала си инж. Георги Иванов. Писмото бе адресирано до кмета Йорданка Фандъкова, Столичен инспекторат и Столица.bg. От Московска 33 на място поискаха строителната фирма да отвори едно стъпало, тъй като ремонтът на стълбите вече е приключил.Специалистите се увериха, че не са поставяни парчета, има бетонова основа и технологията е спазена. През пролетта столичани сигнализираха, че подлезът на бул. "България" и "Гоце Делчев" се наводнява при дъжд. Именно затова ремонтът бе наложителен. По възловия бул. България продължава реконструкция на платната в отсечката от НДК до кръстовището с "Иван Евст. Гешов". Там пътят бе компроментиран и с коловози, а настилката разцепена. Продължава временната организация на движението, но не е спряно. Отводнителните съооръжения на подлеза при бул. "България" и "Г. Делчев" бяхо почистени. Проверява се и проводимостта  на отводнителите, поради предстоящото миене на подлеза.

comment 0
visibility 558
МВР

Подаден сигнал предизвика проверка на Централна жп гара

На телефон 112 днес, 11 юни, е бил подаден злоумишлен сигнал около 18.30 ч. за столичната Централна жп гара, информират от пресцентъра на МВР. Към района веднага са били изпратени специализираните екипи. Започнали са необходимите процедури в целия периметър. Прави се всичко възможно за получаване на повече информация за причината за подаване на сигнала и за неговия автор.

comment 0
visibility 504
Погром в Студентски град

Хулигани обърнаха контейнери за смет в Студентски град

На хулиганска или пиянска проява станаха свидели граждани в Студентски град тази сутрин. Вероятно доста почерпени или афектирани младежи са обърнали контейнери за смет, след което боклука е разпилян навсякъде. За неприятна находка, съобщиха граждани в социалната мрежа. Същото се оказва и положението в района на бившият хотел Плиска. Според живеещи в района провята е извършена от почерпени абитуриенти или студенти. Кой обаче ще почисти все още не е ясно.

comment 0
visibility 1055
Спешна помощ

Екип на Спешна помощ отказа да помогне на пострадал в столицата, били за друг адрес

Граждани съобщиха за закъсняла линейка в столицата. Медиците били извикани заради мъж, получил епилептичен припадък на улицата. Линейка пристигнала едва след 25 минути на място, но не знайно защо се оказало, че тя не била за този случай. За скандалният случай разказва свидетеля на случая съдия Методи Лалов пред bTV. Той е оказал веднага първа помощ на пострадалия мъж. ''Бях само на няколко метра, видях човек, който получи припадък, падна и си удари лошо главата. С други хора оказахме първа помощ и без да се бавим подадохме сигнал на телефон 112. Описахме много точно и ясно какво се е случило и какво е състоянието на пациента. Веднага след като премина шока, всички започнахме да чакаме'', разказа магистърът. След около 25 минути на място пристига и екип на Спешна помощ, но за капак той се оказва за съвсем друг случай. Медиците обяснили на хората, че са там, но по друг сигнал, след което реакция от тях не последвала. Линейката не е бърза и спешният екип изобщо не е насочил хората какво да правят, допълва още Лалов. Други свидетели на инцидента веднага подават и втори сигнал на 112. Те са категорични, че са подали правилно адреса и информацията за пациента. Като не могат да си обяснят как е възможно да се случи подобно нещо.

comment 0
visibility 907
Градинките в Люлин

Излъскаха мръсните градинки до кметството в "Люлин" (СНИМКИ)

Преливащите от боклуци градинките до районното кметство "Люлин" вече са излъскани и светят. Вчера те приличаха на квартално сметище с отрупани с отпадъци кошчета и пространството около тях, за което Столица.bg писа. Тази сутрин градинките бяха излъскани до блясък. От Стоичен инспекторат веднаха са предприети мерки, създадена е организация и зелените площи бяха почистени, потвърдиха от инспектората пред Столица.bg. Пространствата пред блоковете бяха с пластмасови опаковки, празни бутилки от алкохолни и безалкохолни напитки, остатъци от храна и фасове. Неприятното е, че градинките са обновени с нови пейки и кошчета, а не се поддържа елементарна хигиена. Остава въпросът кой не си е свършил работата на време, за да се изхвърлят кошчетата с отпадъци? 

comment 0
visibility 676
Здравната служба в Бистрица

Страшна мизерия в здравната служба в ''Бистрица''

В страшна мизерия тъне здравната служба в село Бистрица. За това сигнализираха пациенти. В нея помещава и личен лекар, който обслужва над 2000 пациенти, съобщава Нова телевизия. До като пациентите изчакват своят ред, мазилката се руши, достъп за инвалиди също е затруден. Според кметът на Бистрица Николай Гюров причините за лошото състояние на сградата са много. Постройката е стара и до 2007 година не е извършан никакъв ремонт вътре. От кметството вече са искали от общината да бъдат отпуснати средства за ремонт на покривната конструкция и са ги получили. Като това е бил най-неотложният ремонт, споделя Гюров. В основите на сградата е имало 30-40 см фекални води идващи от вертикалния щранг на приземния етаж. Но сградата вече е подсушена и почистена. Скоро се очаква да получи и енергиен паспорт. Но преди това се очаква да стартира конструктивно обследване, което да покаже възможно ли е ремонтите да продължат. Според кметът състоянието на сградата ще бъде подобрено. Очаква се обаче ремонтът да излезе около 100 000 лева.

comment 0
visibility 858
Пиян крадец

Продавач гаврътна две за отскок и обра магазин в София

Продавач се напи и обра магазина, в който работи в София. Грабежа е станал в петък, а за случилото се разказа сина на собственика търговският обект. На записи от охранителните камери се вижда как продавача първо гаврътва две патрончета алкохол, след което отваря касата и взима оборота и спокойно си тръгва, съобщава Нова. Собствениците на магазина съобщават, че са го търсили но той все още е неоткриваем. Той работи в обекта от около две седмици. Оказва се обаче, това не е първият случай в който служител обира този магазин. Притежателите на магазина са подавали сигнали до полицията, като от там намират обирчджиите но нищо не се случва и те са на свобода. 

comment 0
visibility 2678
Спирка

Декоративни или обезопасяващи са колчетата на спирките в София

Дали са опасни или са поставени само за декорация колчетата по столичните спирки ще проверяват от Комисията по транспорт към СО, след сигнал. Черните колчета с жълти ленти бяха монтирани скорострелно, веднага след тежката катастрофа на спирка на бул. „Цариградско шосе” преди 6 години. При инцидента тогава загинаха двама души, а 11 бяха ранени, съобщава Нова. Тогава от общината поставиха обезопасителните елементи с цел да не се допуска нова трагедия. За опасността от колчетата разказва д-р Любен Гуляшки , който е смятал, че те са поставени за да ни пазят. Преди няколко години той вижда един коловете на столична спирка откъртен и веднага пуска сигнал до общината, за да бъдат обезопасени. Според доктор Гуляшки те създават едно не истинско усещане у гражданите, че ще ги предпазят от летящ автомобил. Това обаче не е така, напротив ако елемента бъде ударен от кола, той ще изхвърчи и дори може да убие човек. Тъй като той не получава ясен отговор от общината и сигнала потъва, пуска нов. След което получава отговор от зам.-кмета Дончо Барбалов, който обяснява, че въпросните колчета са антипаркинг елементи със сигнална лента, която да предупреждава, че има пешеходци. Само преди дни при тежък инцидент в подлеза на НДК, мъж едва не бе пометен със сина си от летяща кола. Тогава автомобила се удря в тях и буквално прелита. Всички обезопасителни елементи са смачкани от колата, а мъжът и детето оцеляват. Очаква се до дни Транспортната комисия към общината да прегледа сигнала за ограничителите по спирките, като се види и какъв е смисълът от тях. Според експерти от общината, обаче те са полезни, макара и да са декоративни. Колчетата подобряват безопасността, тъй като не позволяват паркиране по спирките и дори подобряват видимостта, споделя  Димитър Петров директор „Управление и анализ на трафика”.

comment 0
visibility 580
Къщата на Гешов

Столичната община сезира прокуратурата за къщата на Гешов

Столичната община подаде сигнал в Софийска градска прокуратура за рушащата се къща на Иван Гешов на ул. Патриарх Евтимий 7, в центъра на града. Сградата е паметник на културата, но от години е изоставена и се руши. „Тъй като очевидно административните санкции и общественото мнение не могат да въздействат на собственика внесохме сигнал в прокуратурата“, обяви зам.-кметът Тодор Чобанов пред журналисти.В сигнала се посочва, че сградата е необитаема, в изключително лошо състояние. От общината очакват държавното обвинение да предприеме мерки в рамките на правомощията си.  „Това е пореден случай на безстопанствено отношение на собственика към сграда, която е недвижима културна ценност“, се казва още в сигнала. Собственик на имота е фирма „Артемида БСА“. Преди около десет дни Чобанов обясни, че след решение на бившия главен архитект на София Стоян Янев е променен подробният устройствен план и на мястото на къщата, няма как де се изгради нова.  „Това не е необичайно решение, но тук тъжното е, че е имало възможност да се развие сценарий с цялостно запазване на сградата. Правим всичко възможно да принудим в един смисъл, да насърчим – в друг, собственикът да изпълни своите задължения като собственик на знакова старина“, сподели тогава зам.-кметът. Според устройствения план се запазва фасадата и на мястото на къщата ще има хотел. Засега все още няма внесено инвестиционно предложение.

comment 0
visibility 758
Сигнал

Сигнал за 8 000 тона изчезнали павета подават в СГП

Не е известно къде се намират 8 000 тона павета , които са били демонтирани от столичните улици в периода 2007 – 2017 г. Сигналът за липсата е внесен в Софийска градска прокуратура от  общинските съветници Иво Божков и Марта Георгиева. Паветата не са намерени в депата, в които трябва да се съхраняват на територията на Столична община. Според общинският съветник Иво Божков това е безстопанственост, граничеща с престъпление. Това е кражба на културното историческо наследство на София. Точно заради това, г-н Божков настоява проверката да се извърши от прокуратурата. Призовават се всички столичани, които имат някаква информация по случая, да се присъединят към сигнала.

comment 0
visibility 897

Общински съветник сигнализира за изсечени дървета в "Дружба" (СНИМКИ)

Терен за строеж се подготвя в столичния "Дружба" 1 до 108-о училище. Там вече са отрязани дървета, без да са информирани живеещите в съседство и без да са показани разрешителни документи от общината. За запазването на тази градинка в квартала хората протестираха преди месец. За втори път сигнал до Столичния инспекторат подава общинският съветник Борис Цветков. В него той обяснява за липсата на информационни табели и ограждения при рязане на дървета в парка до 108 СУ в София. [caption id="attachment_37635" align="alignnone" width="371"] Снимки: Столица.bg[/caption] Знае се, че теренът е частен и собственикът е склонен да приеме предложение за замяна. Докъде обаче са стигнали разговорите, не е ясно, научи Столица.bg. В сигнала на Цветков се посочва, че са изрязани 6 живи дървета – тополи. По време на тази дейност са повредени и други здрави дървета в района. В същото време са оставени непокътнати 2 напълно изсъхнали тополи. [caption id="attachment_37631" align="alignnone" width="616"] Снимка: Фейсбук[/caption] Общинският съветник изразява възмущението си в социалната мрежа, след като и днес, в почивен ден има активност на камиони и вървят подготвителни дейности за строеж. „Без никаква информация и информационна табела, без строителна ограда, без да взимат мерки срещу прахта, без да мият гумите на камионите и при редица други нарушения“, написа Цветков в социалната мрежа. Според него разчистването на терен за застрояване на тази част на ж.к.“Дружба“ е в разрез с политиката за застрояване и ще намали допълнително зелените площи в квартала.