Тема: слънчево

comment 0
visibility 2093
спорт

Слънчево и тихо време за "Витоша зимен Фест"

С метеопрогноза за слънчево и тихо време, утре пред хижа Алеко на Витоша след 10 ч. започват всички активности, посветени на Световния ден на снега и на "Витоша зимен Фест". Предстоят много атракции, екшън и състезания с надпреварите по спускане с велосипеди по сняг за време, ски-алпинизъм, паралелен слалом за деца и спринтово ски-бягане около хижата. Зам.-кметът на Столична община д-р Тодор Чобанов ще е сред официалните лица, които ще поздравят участниците и ще наградят призьорите около 13 ч.   Всички деца до 14-годишна възраст ще могат да ползват утре, събота, 18 януари, кабинковия лифт от Симеоново до хижа Алеко срещу символична цена 1 лв. По този начин „Витоша ски“ и „София – европейска столица на спорта“ отбелязват Световния ден на снега в стремеж повече малчугани да излязат на чист въздух, сред природата в планината.   Ето и програмата: 10.00 – 11.00 ч. Записване на участниците – пред хижа Алеко 10.00 – 12.00 ч. Ски-алпинизъм 11.30 – 12.00 ч. Алпийски ски - паралелен слалом 11.30 – 12.15 ч. Спускане с колела по сняг за време 12.15 - 13.00 ч. Ски-бягане 13.00 – 13.30 ч. Награждаване на призьорите и закриване

comment 0
visibility 473
Парк Витоша

Тихо и слънчево на Витоша

Стабилно време и слаб вятър срещат днес туристите на Витоша. Температурите са от 16 до 20 градуса, съобщават от Планинската спасителна служба към БЧК. От там напомнят в планината да се тръгва с подходящи за сезона дрехи и зареден мобилен телефон. Да се следи прогнозата за времето преди преходи по високите места. А тези, които нямат достатъчно опит в изкачванията, да се доверят на официалните маршрути, а да не тръгват по рискови отсечки.  

comment 0
visibility 273
туризъм

Слънчево и тихо на Витоша

Днес времето е много подходящо за туризъм. Температурите са от 3 до 10 градуса, съобщават от Планинската спасителна служба. Слаб вятър ще има на отделни места, не се очакват валежи. Преходите по високите места обаче ще са с малко повече ходене пеш. Причината- лифтовете не работят, защото са в режим на профилактика. Въпреки хубавото време е добре туристите да не забравят, че в планината се ходи с подходящи дрехи и зареден мобилен телефон, припомнят спасителите. Който няма достатъчно планинарски опит, да ползва официалните маршрути за преход, а да не започва рискови самоволни акции.

Реклама
comment 0
visibility 506
Витоша , туризъм

Слънчево и ясно време за туристите на Витоша

Ако сте подготвили трапезата за Великден и имате малко време, може да се качите и на Витоша.Температурите са над 10 градуса, вятърът е умерен в най-високите части на планината, съобщават от Планинската спасителна служба.На станция "Витошко лале" градусите са почти 15, ясно и слънчево ще бъде и на "Алеко". Спасителите напомнят на туристите да се качват на Витоша със заредени телефони и подходящата екипировка. Да избягват преминаването по заснежените стръмни места, защото може да се подхлъзнат.