Тема: смесване

comment 0
visibility 400
отпадъци

Търговци на "Раковски" и "6 септември" отнесоха глоби за смесване на отпадъци

Глоби за смесване на видовете отпадъци получиха търговски обекти на улиците "Г.С.Раковски" и "6 септември".   Санкциите са наложени, защото кашони и опаковки са  изхвърляни в съдовете за битов отпадък, което е нарушение на наредбата за управление на отпадъците и поддържане и опазване на чистотата. Това съобщиха от Столичния инспекторат. Проверки се извършват и в другите райони на територията на столицата .          

comment 0
visibility 1076
Акт за нарушение

Магазин в Младост 4 получи акт за смесване на отпадъци

Магазин, намиращ се в ж.к. Младост 4 на ул. "Бъднина" 15, получи акт заради смесването на биотпадъци / плодове и зеленчуци - хартия, картон, пластмаса в съдовете за битов отпадък. Актът е съставена от Столичен инспекторат на фирмата, а санкциите за това нарушение са в размер от 700 до 20 000 лв. В момента на територията на София се извършват проверки за смесване на отпадъци във всички райони. За периода от 17 до 20 юни най-много нарушения са констатирани в районите "Витоша", "Възраждане", "Лозенец" и "Сердика". Нарушенията са направени от търговски обекти, смесващи различни видове отпадъци и изхвърляни в контейнери за битови отпадъци, а не в предназначените за целта, съобщават от Столичен инспекторат.

comment 0
visibility 1351
акт

Акт за търговска верига заради смесване на отпадъци (СНИМКИ)

Голяма търговска верига от "Красно село" е глобена от Столичния инспекторат за смесване на отпадъци. Изпратена е покана за акт за установено административно нарушение на управителя на верига "СВА ЕКО маркет ООД", намираща се на ул. "Пирински проход" №47. От магазина са изхвърляли много кашони, найлони и отпадъци от опаковки в контейнерите за битови отпадъци. Това е нарушение на Наредбата за управление на отпадъците и поддържане и опазване на чистотата на основание чл.22, т.2 и 3.