Тема: Софийска вода

comment 0
visibility 353
вода

Спират водата в столичните квартали Враждебна и Изток

Планови ремонти на „Софийска вода“ в сряда, 27 май, ще наложат спиране на водоподаването в някои части на столицата. Зарди монтаж на спирателен кран на ул. 59 кв. „Враждебна“, от 09:00 до 21:00 ч. ще бъде спряна водата на живеещите в района на: бул. „Ботевградско шосе“, ул. „8-ма“, ул. „5-та“, ул. „3-та“, ул. „50-та“. Ако ремонтните дейности продължат повече от 12 часа, ще се достави вода с водоноска пред кметството .   Заради ремонт на водомерен възел на ул. „Еужен Поатие“ кв. „Изток“, от 11:00 до 15:00 ч, ще спре водоподаването на живеещите в района на: по ул. „Антон Павлович Чехов“ от ул. „Тодор Стоянов" до ул. „Еужен Поатие“; по ул. „Еужен Поатие“ от ул. „Антон Павлович“ до ул. „Самоков“ Ако ремонтните дейности продължат повече от 12 часа, ще се осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на ул. „Антон Павлович Чехов“ ъгъла с ул. „Еужен Поатие“ .

comment 0
visibility 1154
вода

Без вода остават в Драгалевци, Надежда 1 и Центъра

Планови ремонти на „Софийска вода“ в четвъртък, 21 май, ще наложат спиране на водоподаването в някои столични райони. Заради реконструкция на уличен водопровод на ул. „Шарл Шампо“ кв. „Манастирски ливади - изток“, от 09:00  до 19:00 ч. ще спре водата на живеещите в района на: ул. „Костенски водопад“, ул. „Иван Кирков“, ул. „Цанко Лавренов“, ул. „Тодор Каблешков“ комплекс „Флора“ Ако ремонтните дейности продължат повече от 12 часа, ще се достави вода с водоноска на ул. „Боянски водопад“ №106 . Заради подмяна на спирателен кран на ул. „Кимчовец“ кв. „Драгалевци“, от 10:00  до 18:00 ч. ще бъде спряно водоподаването на  живеещите в района на: ул. „Казаните“, ул. „Кимчовец“, ул. „Еловица“, ул. „Гергьовче“, ул. „Ненко Балкански“, ул. „Иван Милев“, ул. „Атанас Яранов“ ул. „Дамян Дамянов“. Ако ремонтните дейности продължат повече от 12 часа, ще бъде доставена вода с водоноска на ул. „Кимчовец“ пред ОДЗ „Дъга“ . Заради  изграждане на сградно водопроводно отклонение на ул. „Тунджа“ Център, от 09:00  до 19:00 ч. ще бъде спряна водата на  живеещите в района на: по ул. „Тунджа“ от ул. „Иван Рилски“ до ул. „Дукатска планина“ по ул. „Люлин планина“ от ул. „Тунджа“ до бул. „Пенчо Славейков“. Ако ремонтните дейности продължат повече от 12 часа, ще се осигури вода с водоноска на ул. „Тунджа“ ъгъла с ул. „Люлин планина“ . Заради  изпълнение на строително-монтажни работи на ул. „Недко войвода“ жк. „Надежда“ 1,  от 09:00  до 21:00 ч. ще бъде спряна водата на живеещите в района на: ул. „Епископ Евгени Босилков“, ул. „Княз Иван Кулин“, ул. „Недко войвода“ бул. „Ломско шосе“. Ако ремонтните дейности продължат повече от 12 часа, ще се достави вода с водоноска на ул. „Недко войвода“ ъгъла с бул. „Ломско шосе“ . Заради подмяна на спирателен кран на бул. „Шипченски проход“ община „Слатина“ БАН 4-ти километър, от 09:30  до 15:30 ч. ще спре водата на живеещите по бул.“ Шипченски проход“ от ул. „Христо Чернопеев“ до ул. „Акад. Георги Бончев“/южно платно/. Заради диагностика на уличен водопровод на ул. „Георги Никифоров“ с. Чепинци, от 10:00  до 17:00 ч. ще бъде спряна водата на живеещите в района на: ул. „Георги Никифоров“ от ул. „Светльовци“ до ул. „Долец“ ул. „Генади Никифоров“ от ул. „Манастирска“ до ул. „Отечество“  

comment 0
visibility 989
вода

Спират водата в „Красно село - Борово“ и Киноцентъра

Планови ремонти на „Софийска вода“ в сряда, 20 май, ще наложат спирането на водоподаването в някои части на столицата. Заради провеждане на степ тест за налягането на водата във водопроводната мрежа на бул. „България“ жк. „Красно село - Борово“, от 00:00  до 00:06 ч. се налага спирането на водата на  живеещите в района на: бул. „България“, ул. „Пирински проход“, ул. „Ген. Стефан Тошев“, ул. „Природа“, ул. „Родопски извор“ ул. „Ладога“ + бл. 1, 2, 3, 4 и 24а подлеза на бул. „България“.   Ако ремонтните дейности продължат повече от 12 часа, ще се достави вода с водоноски на ул. „Борово “ ъгъла с ул. „Родопски извор“; ул. „Ладога“ ъгъла с ул. „Подуево“; бул. „България“ до бл. 4. Зарди подмяна на пожарен хидрант на ул. „Николай Бинев“ вилна зона „Киноцентъра“, от 10:00  до 17:00 ч. ще спре водата на  живеещите в района на ул. „Николай Бинев“ от ул. „Иван Кондов“ до ул. „Лешникова гора“.   Ако ремонтните дейности продължат повече от 12 часа, с  водоноска ще се осигури вода на ул. „Иван Кондов “ ъгъла с ул. „Николай Бинев“. .

Реклама
comment 0
visibility 758
вода

Без вода осатват Киноцентъра и Манастирски ливади-изток

Планови ремонти на „Софийка вода“, които ще се извършат във втроник, 19 май, ще наложат спиране на водоподаването в някои столични райони. Заради подмяна на спирателен кран на ул. „Лешникова гора“ вилна зона „Киноцентър“, от 10:00 до 17:00 ч. ще спре водата на живеещите по ул. „Мавровец“ от ул. „Лешникова гора „ до ул. „Мащерка“. Ако ремонтните дейности продължат повече от 12 часа, ще се осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на ул. „Мавровец “ ъгъла с ул. „Лешникова гора“ . Заради монтаж на спирателен кран на ул. „Акад. Георги Наджаков“ кв. „Манастирски ливади - изток“, от 10:00  до 17:00 ч. ще бъде спряно водоподаването на живеещите в района на: ул. „Акад. Георги Наджаков“, ул. „409-та“, ул. „Шарл Шампо“ от ул. „Костенски водопад“ до ул. „409-та“. Ако ремонтните дейности продължат повече от 12 часа, ще се осигури вода с водоноска на ул. „Шарл Шампо “ ъгъла с ул. „409“ .

comment 0
visibility 748
вода

Разсадника и Център-Средец остават без вода

Планови ремонти на „Софийска вода“ ще наложат спиране на водоподаването в някои столични райони в петък, 15 май. Заради изпълнение на строително-монтажни работи в ж.к. Разсадника–Коньовица, ул. „Рибен буквар“ № 1, от 09:00 до 21:00 ч. ще спре водатат на живеещите в района на: бул. „Александър Стамболийски“, ул. „Алеко Туранджа“ ул. „Хъшове“. Ако ремонтните дейности продължат повече от 12 часа, ще се достави вода с водоноска на ул. „Рибен буквар“ и ул. „Хъшове“. Заради изпълнение на строително-монтажни работи в кв. Център-Средец, ул. „Проф. Никола Михайлов“  № 8, от 09:00 до 21:00 ч. ще бъде спряно водоподаването на живеещите в района на: ул. „Проф. Никола Михайлов“ (от бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ до  ул. „Любен Каравелов“). Ако ремонтните дейности продължат повече от 12 часа, ще се осигури вода с водоноска на ул. „Проф. Никола Михайлов“ и   ул. „Любен  Каравелов“.

comment 0
visibility 843
вода

Спират водата в Центъра и Бистрица

Провеждането на планирани ремонтни дейности на „Софийска вода“ ще наложат спиране на водоснабдяването на два района в столицата в четвъртък, 14 май. Заради изпълнение на строително-монтажни работи в кв. Център-Средец, ул. „Ген. Паренсов“ на кръстовището с ул. „Мальовица“, от 09:00 до 19:00 ч. ще бъде спряна водата на живеещите в района на ул. „Мальовица“ - от ул. „Граф Игнатиев“ до  ул.  „Ген. Паренсов“. Ако ремонтните дейности продължат повече от 12 часа, ще се осигури вода с водоноска в кв. Център-Средец, ул. „Ген. Паренсов“ на кръстовището с ул. „Мальовица“. Заради изпълнение на строително-монтажни работи на ул. „Цар Асенов път”, с. „Бистрица, от 09:00 до 21:00 ч. ще бъде спряна водатат на живеещите в района на Вилни зони: „Беликата“, „Батиница“, „Бяла нива“, „Китката“, „Кокалански ханчета“ (ул. „Буката“, ул. „Лъката“, ул. „Държов дол“), „Дебело гуно“ (с.Панчарево), с. „Кокаляне“ с. „Бистрица“ (ул. „Цар Асенов път“, ул. „Орешковица“, ул. „Изглед“) Ако ремонтните дейности продължат над 12 часа, ще се осигури вода  с водоноска във в. з. „Беликата“ на ул. „Божур“. 

comment 0
visibility 639
Клиентски центрове на Софийска вода се връщат към нормален график

Клиентски центрове на Софийска вода се връщат към нормален график

Още два клиентски центъра на Софийска вода се завръщат към нормален график на работа, съобщиха от дружеството концесионер. Това ще стане от утре, 14 май т. г. Възстановява се нормалния работен график на още два от центровете си за услуги - в ЦУМ и НАГ.  Центърът за услуги в Бизнес парк София, Младост 4 също преминава към първоначалния си режим на работа. Приемът на клиенти пак ще е свободен и се премахва условието за предварително записване на час, което бе валидно само по време на извънредното положение. Дружеството отново ще предоставя пълния си пакет технически услуги, но само с избор на обикновена поръчка. Касите на клиентските центрове също ще бъдат отворени за плащане в брой. Центровете за услуги ще работят при стриктно спазване на мерките за безопасност, препоръчани от Здравното министерство: измерване на телесна температура, редовна дезинфекция на помещенията и работните места след всеки контакт с клиенти, проветряване и използване на предпазни средства от служителите на „Софийска вода“. Задължително условие за посетителите остава носенето на маска при влизане в клиентските центрове и спазване на дистанция не по-малко от 2 метра. Секторите за изчакване ще допускат не повече от трима души. Работното време за клиенти е организирано при следния график:ЦОК ЦУМ: понеделник-събота: от 09:00 до 18:00 ч., от 13:00 до 14:00 прекъсване на дезинфекция ЦОК Бизнес парк София: понеделник-петък от 08:00 до 17:00 ч., от 12:00 до 13:00 прекъсване на дезинфекция ЦОК НАГ: понеделник-петък от 09:00 до 17:00 (клиентският център предоставя само технически услуги) Междувременно, с отмяната на извънредното положение поради пандемията в страната, „Софийска вода“ започва поетапно да възстановява и изпълнението на планираните си ремонтни дейности за поддръжка на ВиК мрежата, както и  валидността на 30-ния срок за заплащане на фактури, регламентиран в Общите условия за предоставяне на ВиК услуги.

comment 0
visibility 2774
Софийска вода: Продължаваме с приема на самоотчети на водомерите до 13 май

Софийска вода: Продължаваме с приема на самоотчети на водомерите до 13 май

„Софийска вода“ напомня, че продължава да приема самоотчет на водомерите на клиентите, след решението за удължаване на извънредното положение. По този начин компанията гарантира ежемесечни отчети за потреблението на ВиК услуги, без да застрашава здравето на клиентите и служителите си и в съответствие с инструкциите на институциите да се ограничат физическите контакти. Какво трябва да се знае, за да бъдат приети данните ни от системата? - данните от водомерите могат да бъдат приети и придвижени, само ако са подадени в рамките на отчетния период. Можем да разберем за отчетния период директно през личния си профил на сайта https://www.sofiyskavoda.bg/35_Registration.aspx, от фактурата, на безплатния денонощен телефон 0800 1 21 21 или през формата за контакт - раздел Въпроси, където е необходимо да се посочи клиентски номер или адрес. - Всички клиенти, които нямат техническа възможност да направят самоотчет, ще получат прогнозни сметки на база предишно потребление. При следващ реален отчет „Софийска вода“ ще бъде в готовност да направи корекции на фактури с регистрирана разлика. - За да подадем правилно данните от водомерите си, е необходимо да посочим само фабричния номер на водомера и/или номера на пломбата му, и неговите показания: само цифрите от полето за кубически метри (обикновено те са най-едрите цифри от водомера в черно, без трите червени цифри, ако има такива, или допълнителни по-малки цифри от циферблата) С цел да запази здравето на служителите и клиентите си, „Софийска вода“ още веднъж препоръчва да се възползваме и от всички начини на безкасово плащане, предоставени от дружеството чрез интернет, банкомати и терминали, директно от разплащателна сметка, по банков път с превод на сметка към „Софийска вода“ или по телефона (e-pay, voice, A1 wallet).      

comment 0
visibility 908
"Софийска вода" пуска електронни ВиК услуги за столицата

"Софийска вода" пуска електронни ВиК услуги за столицата

Проектантските ВиК услуги на Софийска вода вече са достъпни електронно, съобщиха от дружеството концесионер, след като разработиха нови, гъвкави възможности на услугите за проектиране. В тях влизат проектиране на сградни ВиК отклонение, улични водопроводи и канали, както и временни организации и безопасност на движението. Те стават достъпни вече и дистанционно. Необходимата информация и документи може да се намерят на сайта на "Софийска вода". След окомплектоването на документите е нужно да се изпратят на имейл адрес proektirane@sofiyskavoda.bg, като се посочи лице за контакт и телефон. Повече информация за проектантските ни услуги можете да получите на телефон 0882 477 195. "Софийска вода" призовава клиентите си да се възползват максимално от онлайн услугите в името на общата безопасност.        

comment 0
visibility 643
Софийска вода открива офис в Бизнес парк София

Софийска вода открива офис в Бизнес парк София

"Софийска вода" открива офис - Център за обслужване на клиенти, в Бизнес парк София, съобщиха от дружеството концесионер. За да не се прекъсва извършването на услуги е направен предварителен график за непрекъснатост на важни административни услуги за клиентите. Новият Център за обслужване на клиентите ще заработи от понеделник, 30 март т. г. от 8:00 до 17:00 часа, с прекъсване от 12:00 до 13:00 часа за целите на дезинфекция на офис пространството. Входът е откъм бул. "Александър Малинов". Ще се извършват само посочените по-долу технически услуги и ще се сключват споразумения за разсрочено плащане. Няма да се предоставят справки и плащания по отделни сметки. За да се гарантира безопасността на нашите клиенти и служителите ни, и спазвайки разпорежданията на здравния министър Кирил Ананиев и кмета на София Йорданка Фандъкова, посещенията ще се извършват единствено с предварително записан час на телефон +359 884 309 330. Техническите услуги, които ще се извършват, са: - Издаване на изходни данни за проектиране на отклонения от "ВиК" мрежи (само ако за имота има издадени предварителни данни в рамките на предходните 12 месеца);- Преиздаване на изходни данни за проектиране, поради изтекъл срок или настъпили градоустройствени промени (само ако за имота има издадени предварителни данни в рамките на предходните 12 месеца);- Съгласуване на работен проект за сградно водопроводно или канализационно отклонение; - Съгласуване на стандартен работен проект за сградно водопроводно и сградно канализационно отклонение; - Съгласуване на проекти за улични водопроводи и съоръжения; - Съгласуване на проекти за улични канали, колектори и съоръжения; - Становище за вътрешно преустройство по отношение на сградно водопроводно или канализационно отклонение; - Сключване на договор за присъединяване по чл.84 от Закона за устройство на територията (ЗУТ). За да гарантира сигурността на клиентите и служителите си, „Софийска вода“ призовава всички посетители да носят предпазни средства при посещение на Центъра за обслужване. Услугите ще могат да бъдат заплащани само чрез ПОС терминал, за да се гарантира минимален контакт между клиентите и служителите на „Софийска вода“ АД. От „Софийска вода“, част от Веолия, бихме искали да Ви призовем да се възползвате максимално от онлайн услугите ни в името на общата ни безопасност.

comment 0
visibility 3097
Променят маршрутите на автобуси 85,86 и 285 заради авариен ремонт на "Софий

Променят маршрутите на автобуси 85,86 и 285 заради авариен ремонт на "Софийска вода"

От днес, 27 март, ул.“Градинарска“ ще бъде затворена за движение в участъка от ул.“Резбарска“ до ул.“Павлина Унухриева“. Причината е авариен ремонт на „Софийска вода“ на канализационен колектор в посочения участък. Това съобщиха от Столична община. Също от днес се променя движението на автобусни линии 85, 86 и 285, които ще използват алтернативни маршрути.   Автобусите по линиите 85 и 285 ще се движат в посока кв. „Х. Димитър“ от пл. Сточна гара по ул. „Константин Стоилов“, надясно по ул. „Каменоделска“, по ул. „Първа българска армия“, по ул. „Резбарска“, по ул. „Видини кули“ по маршрутите си в обратна посока.   В посока ж.к. „Връбница“ те ще се минават по ул. „Уошбрън“, надясно по ул. „Резбарска“, по ул. „Първа българска армия“, по ул. „Каменоделска“, по ул. „Константин Стоилов“, по бул. „Сливница“ и по маршрута си.   Автобус 86 в посока АП „Малашевци“ ще минава по маршрут от пл. Сточна гара по ул. „Константин Стоилов“, по ул. „Каменоделска“, по ул. „Първа българска армия“, по ул. „Резбарска“ и по маршрута си. В посока ж.к „Свобода“ - от ул. „Резбарска“, по ул. „Първа българска армия“, по ул. „Каменоделска“, по ул. „Константин Стоилов“, по бул. „Сливница“ и след това по обичайния си маршрут.        

comment 0
visibility 572
МС даде съласие "Софийска вода" да водоснабдява Перник

МС даде съгласие "Софийска вода" да водоснабдява Перник

Министерски съвет даде съгласие "Софийска вода" да предоставя водни количества нза водоснабдяването на Перник и околни селища. Днес се проведе извънредно заседание на кабинета чрез видеоконферентна връзка. С това решение "Водоснабдяване и канализация" в миньорския град ще получава вода в следващите 6 месеца. Както е известно заради пресъхването на язовир Студена бе решено да се хване вода от язовир Белмекен. За достигането на водата се използват водните трасета на "Софийска вода". До Перник водата ще достига чрез новоизградения водопровод от Мало Бучино до миньорския град. Направени са всички тестове от Софийска вода и те показах, че натоварването е възможно и няма да бъдат ощетени столичани. На извънредното заседание на МС бе решено и че се спира износа на запаси от предпазни медицински средства  заради епидемията от COVID-19 у нас..

comment 0
visibility 1781
"Софийска вода" призовава клиентите да ползват електронни фактури

"Софийска вода" призовава клиентите да ползват електронни фактури

Клиентите на "Софийска вода" могат да се възползват от възможността за ползват електронни фактури. Това припомнят от дружеството концесионер.  Електронната фактура е безплатна услуга, която предлага виртуален вариант на оригиналната печатна месечна фактура. Документът съдържа електронен подпис и е напълно легитимен пред държавните финансови институции. Услугата е достъпна чрез личния профил на клиента след регистрация в сайта на „Софийска вода”. Дружеството ще информира клиентите си чрез имейл за всяка нова фактура в срок до един работен ден след издаването на документа, обещават от "Софийска вода". Електронната фактура е част от комплексната дейност на компанията за развиването на „зелена” икономика. С един „клик” нашите клиенти не само пестят време и хартия, но и стават наши партньори в каузата ни за една по-чиста и по-зелена околна среда. Електронната фактура е по-сигурният, по-бързият и по-екологичният начин за плащане на сметки. Във връзка с усложнената грипна обстановка в страната и въведеното извънредно положение, „Софийска вода“ иска да призове клиентите си да се възползват максимално от всички дистанционни и онлайн услуги, които дружеството предлага, съобщиха от дружеството концесионер.

comment 0
visibility 425
Веолия

Екипи на Веолия ще поддържат важните си услуги , за да се справят с кризата

Компаниите от Групата Веолия в България от началото на м. март са в готовност да прилагат мерки за разрешаването на проблемите, предизвикани от разрастването на заразата с COVID-19. Има създаден кризисен екип, който координира действията на  дружествата, за максимално бърза комуникация на нужна информация и осигуряване на  адекватна реакция за бързо променящата се ситуация.   Предприетите мерки са съгласно препоръките на държавните органи и съответстват на насоките от Групата Веолия.    Приоритетите на дейността на групата са запазване здравето и безопасността на служителите и клиентите и да осигуряване непрекъснатост на услугите. Центровете за услуги в София и Варна са затворени и задачите от непървостепенна важност са отменени. Въведено е редуване на на работа в офис за служителите, където е възможно, както и работа от вкъщи на ротационен принцип. Създаден е кризисен екип, който се грижи да гарантира непрекъснатостта на услугите с възможно най-добро качество при специфичните обстоятелства.   В „Софийска вода“ са въведени мерки, чрез които водоснабдителните и канализационни услуги  в София ще бъдат гарантирани дори и при появата на случаи на заразени служителите. Качеството на водата не е изложено на риск и отговаря на всички нормативни изисквания за качество.   По същия начин „Веолия Енерджи Варна“ поддържа предоставянето на услугите за отопление и битово-гореща вода на гражданите и промишлеността, а „Веолия Енерджи Сълюшънс“ адаптира организацията на работата си, за да осигури непрекъснатост на свързаните с водата и енергийни услуги в страната  на летища, търговски и офис сгради и индустриални клиенти.     

comment 0
visibility 1340
вода

Част от Зона Б-15 остава без вода

Наложителен ремонт на „Софийска вода“ на 19 март, четвъртък, ще остави м. „Зона Б-15“ временно без вода. Заради реконструкция на уличен водопровод на бул. „Сливница“ , м. „Зона Б-15“, от 09:00 до 21:00 ч. ще бъде спряна водатат на живеещите в района на: бул. „Сливница“ от ул. “Константин Стоилов“ до ул. „Георги Сава Раковски“ ул. „Дунав“ от ул. „Панагюрище“ до бул. „Сливница“ Ако ремонтните дейности продължат повече от 12 часа, ще се достави вода с водоноска на бул. „Сливница“ на кръстовището с ул. „Дунав“.

comment 0
visibility 880
удължен период за плащане на сметки

40 дни става срокът за плащане на сметките към "Софийска вода"

"Софийска вода" удължава срока за плащане на фактурите за вода на своите клиенти. Поради кризисната ситуация с разпространението на коронавирус COVID-19, досегашният срок от 30 календарни дни се удължава на 40, считано от днес до края на срока на обявеното извънредно положение. Към този момент той е 13.04.2020 г. включително.    Всички центрове за услуги на клиенти остават затворени, включително и работещият до днес Център за услуги в Бизнес парк София.    Дружеството припомня, че вече са преустановени всички планирани и предварително обявени на входовете обиколки на проверители на водомери до края на срока на извънредната ситуация. Клиентите могат да отчетат и предадат данните от водомерите си сами дистанционно през сайта (директно в имейл платформата в раздел „Въпроси“ или след регистрация, като по този начин да се възползват от редица онлайн услуги) или на безплатния денонощен телефон 0800 1 21 21. Важно е всички клиенти да имат предвид, че данните се приемат от системата за фактуриране, само ако са подадени в отчетния период. Всеки клиент може да провери отчетния си период в профила на сайта или по телефона.    В случай, че няма техническа възможност да направят самоотчет, клиентите ще получат прогнозна сметка на база предишно потребление. При следващ реален отчет „Софийска вода“  ще коригира фактури с регистрирана разлика.   За улеснение, остава валиден и обявеният безплатен период до 16 април 2020 за промяна на партида онлайн през сайта на компанията. Така те могат да получат услугата бързо и лесно от дома си.    

comment 0
visibility 1820
спиране отчитането на водомерите

"Софийска вода" спира вече планираните отчитания на водомерите

"Софийска вода“ прекратява всички планирани и вече обявени на входовете обиколки на проверители на водомери до края на обявената извънредна ситуация. В съгласие с инструкциите на институциите да се ограничат физическите контакти заради разпространението на коронавирус COVID-19, компанията спира посещенията на служителите и подизпълнителите си в домовете на клиенти.    След отмяна на извънредната ситуация, „Софийска вода“ АД ще уведоми всички клиенти за нови дати за изпълнение на дейността отчитане на водомери на територията на София. Дружеството напомня, че клиентите могат да отчетат и предадат данните от водомерите си и сами през сайта (www.sofiyskavoda.bg) или на безплатния денонощен телефон 0800 1 21 21.    Всички клиенти, които нямат техническа възможност да направят самоотчет, ще получат прогнозни сметки на база предишно потребление. При следващ реален отчет „Софийска вода“  ще бъде в готовност да направи корекции на фактури с регистрирана разлика.   С цел да запази здравето на служителите и клиентите си, „Софийска вода“ препоръчва да се ползват всички начини на безкасово плащане, предоставени от дружеството  чрез интернет, чрез банкомати и терминали, директно от разплащателна сметка, по банков път с превод на сметка към „Софийска вода“ или по телефона (e-pay, voice, A1 wallet).    В помощ на своите клиенти, от 16 март 2020 г. до 16 април 2020 дружеството предоставя и безплатна възможност за всички клиенти за промяна на партида онлайн през сайта на компанията.  За този период клиентите няма да дължат такса за услугата, а същевременно си спестяват и необходимостта от физическо посещение на клиентски център. Мярката е част от социалната отговорност на компанията и грижа за безопасността на потребителите, предвид създалата се извънредна ситуация.                        

comment 0
visibility 1414
кризисен щаб

Кризисен щаб в "Софийска вода" срещу разпространението на COVID-19

Заради нарастващото разпространение на коронавирус (COVID-19) в страната и обявеното извънредно положение, в „Софийска вода“ АД  влиза в действие кризисен щаб за координиране и предприемане на навременни и адекватни действия при възникналата кризисна ситуация, под ръководството на изпълнителния директор на компанията г-н Васил Тренев. Сформираният кризисен щаб одобрява и изпълнява конкретни мерки за безопасност, както и привежда в действие незабавно всички указания, издадени от националния и столичния кризисен щаб.      На първата си среща днес, кризисният щаб потвърди предприетите към момента превантивни мерки и предприе допълнителни нови действия за опазване на здравето и сигурността на клиентите на „Софийска вода“ АД в следния обобщен ред:    Регулярна дезинфекция на помещенията на центровете за обслужване на клиенти (ЦОК). Допълнително всички посетители са призовани да изчакват реда си и да спазват дистанция помежду си. Същевременно е направена реорганизация на работното пространство с цел по-голямо разстояние между приемните бюра, както и са осигурени предпазни средства за служителите в офисите. На този етап остава и въведеното ограничение на работното време в ЦОК при следния график:    ЦОК Бизнес парк: от 08:00 часа до 17:00 часа (понеделник - петък) с 1 час обедна почивка от 12:00 часа до 13:00 часа, през която ще се извършва и дезинфекция на помещението.   ЦОК Мега Мол, ЦОК ЦУМ, ЦОК НАГ и мобилен център за услуги преустановяват временно работа, съгласно издадена заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев от днес – 13 март 2020 г.     Всички онлайн канали за услуги и контакт с дружеството, както и денонощният безплатен телефон 0800 1 21 21 остават отворени за клиенти.    Издадено е разпореждане към всички проверители на водомери да приемат данни за отчет от клиенти дистанционно или чрез оставена бележка на входните врати на домовете им.    Силно ограничени остават всички останали услуги с пряк контакт с индивидуални клиенти – подмяна на водомери, поставяне на пломба и др. При неотложна необходимост са предвидени предпазни средства за служителите на „Софийска вода“.    Временно са преустановени всички организирани външни посещения на обектите и съоръженията на дружеството.      Експлоатационната дейност на дружеството, отстраняване на аварии по мрежата и изграждане на нова инфраструктура ще продължи да се изпълнява при осигурени предпазни средства за служителите на „Софийска вода“ АД и безопасност за клиентите на дружеството. Компанията работи в тясно сътрудничество и гъвкава координация със своите подизпълнители по поддръжка на водопроводната и канализационната мрежа.    При всяко едно развитие на кризисната ситуация, щабът на „Софийска вода“ АД е в готовност за реакция, за да работи в екип с институциите в общите усилия да запазим здравето и безопасността на жителите на столицата ни.                                         

comment 0
visibility 1046
вода

Вилна зона „Лозето“ остава без вода

Планови ремонти на „Софийска вода“ в петък, 13 март, ще наложат спирането на водата в някои столични райони. Заради диагностика на уличен водопровод на ул. „Старият път“ с. Герман - вилна зона „Лозето“, от 09:30 до 17:30 ч. ще бъде спряна водатат на живеещите в района на: ул. „Старият път“, ул. „Брайново“ ул. „ Медуница.“   Ако ремонтните дейности продължат повече от 12 часа, ще доставят вода с водоноска на ул. „Старият път“ ъгъла с ул. „Медуница“.

comment 0
visibility 1138
Софийска вода промени

"Софийска вода" променя работното време на касите си заради коронавируса

"Софийска  вода" предприема промени в ежедневната си работа, продиктувани от регистрираните случаи на коронавирус в София. Промените имат за цел повишаване на грижите по опазването на здравето на клиентите и служителите на дружеството.    Променя се работното време на Центровете за обслужване на клиенти. От утре (12.03.2020) - ЦОК Бизнес парк: от 08:00 часа до 17:00 часа (понеделник - петък) с 1 час обедна почивка от 12:00 часа до 13:00 часа, през която ще се извършва и дезинфекция на помещението;- ЦОК Мега Мол и ЦОК ЦУМ: от 09:00 часа до 18.00 часа (понеделник - петък) с 1 час обедна почивка от 13:00 часа до 14:00 часа, през която ще се извършва и дезинфекция на помещението;- ЦОК НАГ и Мобилен център временно преустановяват работа;   Клиентите са помолени да се обръщат към безплатния телефон на „Софийска вода“ или към официалната писмена форма през сайта на дружеството преди да посетят някой от центровете. Посещенията в центровете за услуги да бъдат само в случай на неотложна необходимост. Ако все пак не може да бъде отложено посещението в центровете за обслужване, да се изчаква пред офиса, докато служител на „Софийска вода“ покани всеки един вътре.   Във връзка с препоръчителното ограничаване на близки физически контакти, клиентите на „Софийска вода“ са помолени да се възползват от дистанционните начини за отчитане на индивидуалните си водомери: Безплатен телефон 0800 121 21; Интернет сайта на Дружеството – www.sofiyskavoda.bg ; Лист, залепен на входната врата на жилището; Върху него е необходимо е да се посочат следните данни:  Клиентски номер; Номер на водомер; Местоположение на водомера – кухня/баня/друго; Тип вода, минаваща през водомера – топла, студена; Показания на уреда.   Плановите и аварийни дейности няма да бъдат отменяни, с цел непрекъснатост на висококачествената и надежда работа на „Софийска вода“.              

comment 0
visibility 1732
вода

В Центъра, Бусманци, и Кривина остават без вода

Планови ремонти на Софийска вода ще наложат спирането на водата в сряда, 11 март, в някои столични райони. Зарди реконструкция на уличен водопровод на ул. „6-ти септември“ Център, от 09:00 до 21:00 ч. ще бъде спряна водата на живеещите в района на ул. „6-ти септември“ от ул. „Славянска“ до ул. „Иван Вазов“. Ако ремонтните дейности продължат повече от 12 часа, ще се осигури вода с водоноска на ул. „6-ти септември“ ъгъла с ул. „Славянска“. Заради подмяна на пожарен хидрант на ул. „Рила“ с. Кривина, от 10:00 до 19:00 ч. ще спре водата на живеещите в района на: ул. „Рила“, ул. „Стара планина“, ул. „Балабана“ Ако ремонтните дейности продължат повече от 12 часа, ще се достави вода с водоноска на ул. „Рила“ №8. Заради монтаж на спирателен кран на ул. „Чукура“ с. Бусманци, от 10:00 до 18:00 ч. ще спре водоподаването на живеещите в района на: ул. „Пчелина“, ул. „Чукура“, ул. „Троянски път“, махала „Нова Враждебна“ .  Ако ремонтните дейности продължат повече от 12 часа, ще се осигури вода с водоноска на ул. „Чукура“ №4. Зарди монтаж на спирателен кран на бул. „Илиянци“ кв. „Военна рампа“, от 10:00 до 14:00 часа ще спре водата на живеещите в района на бул. „Илиянци“ от № 46 до края на булеварда в северна посока. Ако ремонтните дейности продължат повече от 12 часа, ще се достави вода с водоноска на бул. „Илиянци“ №58.

comment 0
visibility 1502
ремонт на Софийска вода

Спират водата в „Манастирски ливади – изток“, „Лозенец“ и Банкя

Планови ремонти на Софийска вода ще наложат спирането на водата в някои столични райони на 10 март, вторник. Заради монтаж на спирателни кранове на ул. „Тодор Каблешков“ кв. „Манастирски ливади – изток“, от 10:00 до 19:00 ч. ще бъде спряно водоподаването на живеещите в района на: ул. „Тодор Джебаров“ от ул. „Тодор Каблешков“ до № 51-53, магазин „Лидл“ на ул. „Тодор Каблешков“.   Ако ремонтните дейности продължат повече от 12 часа, ще се достави вода с водоноска на ул. „Тодор Джебаров“ пред бл. 135а. Заради подмяна на пожарен хидрант на ул. „Арх. Йордан Миланов“ жк. „Лозенец“, от 10:00 до 18:30 ч. ще спре водата на живеещите в района на ул. „Арх. Йордан Миланов“ от ул. „Вишнева“ до ул. „Кръстю Сарафов“.   Ако ремонтните дейности продължат повече от 12 часа, ще се достави вода с водоноска на ул. „Арх. Йордан Миланов“ №30. Заради пресвързване на уличен водопровод на ул. „Иванянско шосе“ кв. „Изгрев“ гр. Банкя, от 09:00 до 21:00 ч. ще бъде спряно водоподаването на живеещите в района на: ул. „Иванянско шосе“ от ул. „Стефан Стамболов“ до ул. „София“. ул. „Стефан Стамболов“ от ЖП прелез до завод за Минерална вода-Банкя вилна зона „Бели брег“.   Ако ремонтните дейности продълат повече от 12 часа, ще се осигури вода с водоноска на ул.“Рудозем“ ъгъла с ул. „Слънчев бряг“. Заради подмяна на спирателен кран на ул. „Ловджийска“ с. Бусманци, от 10:00 до 20:00 ч. ще спре водата на живеещите в района на: ул. „Родината“ от ул. „Асен Игнатов“ до ул. „Татарски път“ ул. „Ловджийска“ .   Ако ремонтните дейности продължат над 12 часа, ще осигури вода с водоноска на ул. „Ловджийска“ ъгъла с ул. „Родината“.

comment 0
visibility 2077
Спиране на водата в понеделник, 9 март в София

"Камбаните", Лозенец и Сердика без вода

Домакинствата в Младост 4 започват седмицата без вода. Причината за спиране на водоподаването е превключване на уличен водопровод в местността "Камбаните" в  район Младост, предупреждават от "Софийска вода". На сухо в понеделник, 9 март т. г., ще са клиентите от 9:00 до 21:00 в района на:бл. 601, бл. 602 и ул. „Арх. Богдан Томалевски“ При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: между бл. 601 и бл. 602. Заради подмяна на пожарен хидрант на ул. „Св. Теодосий Търновски“ в "Лозенец" се спиране водоснабдяването от 10:00 до 19:30 часа на живеещите в района на:по ул. „Йоан Екзарх“ от ул. „Св. Теодосий Търновски“ до бул. „Черни връх“, ул. „Гребен планина“. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Йоан Екзарх“ ъгъла с ул. „Св. Теодосий Търновски“. На 09 март 2020 г. "Софийска вода" ще изпълнява инвестиционен проект за реконструкция на уличен водопровод на ул. „Константин Стоилов “ местност „Зона Б-15“ район „Сердика“. Без вода ще са живеещите 9:00 до 21:00 часа в района на: по ул. „Константин Стоилов“ от ул. „Тимок“ до бул. „Сливница“по бул. „Сливница“ от ул. „Дунав“ до бул. „Сливница“ №309 При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: бул. „Сливница“ №309. След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата, но пък след реализацията на този инвестиционен проект клиентите на "Софийска вода" в посочените райони ще почувстват значително подобреното качество на предоставяните услуги, оещават от фирмата концесионер на водата в София. Заради изключване на уличен водопровод на ул. 732 Складово-производствена зона „Модерно предградие“ се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 19:00 часа на клиентите на "Софийска вода", живеещи в района на:бул. „Сливница“, ул. „Обелско шосе“, бул. „Панчо Владигеров“, ул. 733, ул. 732 При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. 732 ъгъла с ул. 733.