Тема: спектакъл

comment 0
visibility 901
Театър Азарян

Спектакълът "Момчетата на Коко" отбелязва рождението на Крикор Азарян в НДК

Със спектакъла „Момчетата на Коко“ Театър Азарян към Национален дворец на културата и Фондация „Проф. Крикор Азарян“ ще отбележат рождението на големия режисьор. Той ще се състои на 15 март (неделя) от 19:00 часа на сцената на театъра, носещ неговото име. Режисьор на спектакъла, специално посветен на проф. Крикор Азарян, е неговият студент Йордан Славейков. Визуалната среда е поверена в ръцете на Юлиана Войкова-Найман. Билети за „Момчетата на Коко“ могат да бъдат закупени от касите на Билетен център – НДК или онлайн на tickets.ndk.bg.     "Момчетата" на Коко Азарян са отбор от великолепни актриси, всички до една, негови студентки – Албена Колева, Александра Василева, Анастасия Ингилизова, Ева Тепавичарова, Ива Тодорова, Касиел Ноа Ашер, Красимира Кузманова, Койна Русева, Лилия Маравиля, Лиза Шопова, Людмила Сланева, Мелита Софрониоска, Невена Бозукова, Николета Малчева, Ралица Ковачева-Бежан, Рени Врангова, Силвана Пишимарова, Стефка Янорова, Христина Караиванова и др.   Спектакълът ще направи публиката свидетел на едни от първите срещи между актрисите и техния професор. „Иска ни се с „Момчетата на Коко“ да дадем контекст на първите отношения. Не просто актрисите да разкажат неща, които не са се случвали, а да представят техните собствени професионални отношения като започнат от самото начало – от кандидатстудентските изпити, след това от работата си върху дипломни и професионални спектакли“, споделя режисьорът Йордан Славейков.   Ако искате да разберете защо проф. Крикор Азарян е наричал така своите студентки, елате да отпразнувате с тях рождения му ден. Ще се уверите, че не само могат да играят в драматични или комедийни представления. Те могат също да пеят, да танцуват, да рецитират, да пият, да свирят, да плачат, да обичат. Наужким и наистина. Те са ви приготвили високоволтов коктейл от театър, спомени, музика и пеене на живо.    

comment 0
visibility 488
Арена Армеец

Спектакъл в „Арена Армеец” променя организацията на движението

Спектакъл, който ще се състои в четвъртък, 19 декември, в зала „Арена Армеец“ ще наложи някои промени в движението в столицата, съобщават от пресцентъра на Столична община. От 19.00 до 22.00 часа на 19.12.2019 г. ще бъде забранено движението и ще се разреши паркирането на автомобили в крайна дясна лента на бул. „Асен Йорданов” между бул. „Шипченски проход” и „Площад на авиацията”,  без да се засягат спирките на масов градски транспорт.

comment 0
visibility 329
„iFeel4“

Швейцарски спектакъл в ДНК–пространство за съвременен танц и пърформанс

„iFeel4“ е спектакъл на хореографа Марко Беретини, който ще се игра е в петък, 22 ноември, от 19.30 ч. в ДНК–пространство за съвременен танц и пърформанс като част от програмата „Мигриращото тяло“. Спектакълът припомня стъпките и музиката на диското. Беретини е шампион по диско на Германия за 1979 г. На сцената ще се появят и деца с маски, заимствани от гръцките трагедии, но осъвременени. На 23 и 24 ноември ще се организира уъркшоп за професионалисти и начинаещи. Той е на три части. Ще се говори на английски, без такса и със записване, което трябва да се направи до 22 ноември. Билети за швейцарския спектакъл могат да се купят в интернет и на място.

Реклама
comment 0
visibility 1414
Шкумбата, спектакъл, вицове

Мегаспектакъл на Шкумбата в НДК

Най-известният разказвач на вицове у нас Димитър Туджаров – Шкумбата ще отбележи своите 45 години на сцената и 65 години на този свят с мегаспектакъл в НДК. За първи път зрителите в зала 1 на 17 октомври от 20,00 ч. ще имат удоволствието да слушат първокласен хумор, съчетан с хубава музика.  Спектакълът се казва „Смях, смях, смях, та чак плач!“. Репертоарът на известния комик е специално подбран и ще отразява дългогодишното му творчество, което със сигурност ще осигури много смях на зрителите.  Богатата музикална програма на спектакъла ще бъде осигурена от гръцкия певец Андреас, Росица Ганева, поп джаз певицата Гергана Русева, трио Тенорите, Трамвай №5, трио Сопрано, барда Ники Атанасов, Любо Киров, Орлин Павлов, Устата, Дичо, Ансамбъл Чинари. Градусът на смеха ще поддържат Любо Нейков и Комиците, Антон Радичев, трио комедианти „Нема к’во“ , рапъра Хон Конг и др. Димитър Туджаров – Шкумбата е дипломиран инженер, като през 1979 г. завършва Автоматика и телемеханика във ВМЕИ, а след това риторика във факултета по Философия на Софийския университет. Той е един от първите комици от у нас, който следва one man show представления. Освен на български Шкумбата има моноспектакли на английски, руски, френски и немски.

comment 0
visibility 1506
танцьори

Вход свободен за танцовия спектакъл на X-Energy Crew в София

Танцьори от три страни представят уникален спектакъл за хората, изборите и пречките, които срещаме по пътя на живота. И най-вече за смелостта, която трябва да намерим в нас самите, за да продължим напред. Проектът се казва "Кръстопът на живота". Артистите са от Германия, Франция и България. Родната чест достойно е защитена от уникалните X-Energy Crew. Утре вечер от 19 часа шоуто чака приятели и ценители в Кинотеатър "Освобождение" в София, входът е свободен.    Представлението черпи от личните истории на хора, бягащи от войната в търсене на по-добър живот.   Танцьори, актьори и музиканти обменят опит помежду си и творят заедно, за да предадат любовта си към изкуството на публиката.

comment 0
visibility 633
Зорба Гъркът

Отново ще видим балет под звездите на лятната сцена на НДК

Софийската опера и балет отново ще представят спектакъл на 16 юли от 20:00 ч. Лятната сцена на НДК ще посрещне една от най-обичаните постановки „Зорба гъркът". Събитието е едно от най-успешните в балетната история на операта и се радва на пълни салони, а на 16 юли ще бъде изигран под звездите. „Зорба гъркът" идва от книгата „Живот и приключения на Алексис Зорбас" 1943 г., с която стартира кариерата на писателя Никос Казандзакис. Сред звездния състав публиката ще видим Росен Канев, Никола Хаджитанев, Марта Петкова, Трифон Митев и Марина Маринова. Хореограф на постановката е руснакът Лорка Масине, а автор на музиката е Микис Теодоракис. Билетите за спектакъла са налични на касите на НДК и онлайн.

comment 0
visibility 359
Мистериите на България- почувствай българското

Спектакълът "Мистериите на България- почувствай българското" ще се проведе в Ботевград

Спектакълът "Мистериите на България- почувствай българското" ще се проведе на 26 юни от 19 часа в НЧ “Христо Ботев - 1884“ в Ботевград. Представлението ще покаже историята на България и ще накара зрителите да почустват патриотично. Постановката е подходяща за малки и големи, които искат да се обърнат към историята и да си припомнят славните дела на предците ни.

comment 0
visibility 371
Lord of the Dance

От 35 до 90 лв. за спектакъла Lord of the Dancе

От 35 до 90 лв. струват билетите за спектакъла Lord of the Dancе, който ще се състои на 21 юни зала 1 на НДК. Продукцията на Майкъл Флетли Lord of the Dance: Dangerous Games ще омагьоса с представлението си и публиката в Атина. В залата няма да се допуска внасянето на опасни предмети. Ще бъде забранено и внасянето на фотоапарати и всякакъв друг вид камери и записващи устройства. Всички фенове под 18 години трябва да бъдат с билет и придружител с попълнена декларация. Документът трябва да се представи на входа на залата. Всички деца до 7 години ще влизат на концерта безплатно, но само с придружител. Невероятно представление ще може да се види на 21 юни от 20 часа. Билети могат да се закупят на касите на НДК и онлайн.

comment 0
visibility 2270
Националното училище за танцово изкуство – София

Шедьоври на световната и българската класика ще видим на „Танц, музика и светлина”

Шедьоври на световната и българската класика ще видим на спектакъла „Танц, музика и светлина” представен от Националното училище за танцово изкуство – София. Той ще състои на 2 юни от 19 часа в зала едно на НДК.  Той е посветен на 1 юни - Международния ден на детето и е организиран с подкрепата на Столична община.Зрителите ще бъдат потопени в една феерия от светлина, цветове, музика и танци. Ще може да видим изпълнения на три жанрови направления в танцовото изкуство, които се преподават в училището - класически танц, български танци и модерен танц. Спектакъла ще бъде закрит с уникална комбинация от най-обичаните български хора в изпълнение на 200 ученици от танцовото училище. Билетите за спектакъла да налични на касите на НДК и онлайн. 

comment 0
visibility 322
Гето

Спектакълът "Гето" гостува в Музикалния театър (СНИМКИ)

Спектакъла ''Гето'' по музика на Горан Брегович ще гостува на Музикалния театър в София. "Гето" е един уникален спектакъл, които постоянно еволюира от зараждането си през 2002/2003 г. в Teatro Massimo, Пале На 21 май той бе част от програмата на Оперния театър в Стара Загора. Като на 29 май ще бъде представен за публиката на сцената на Националния музикален театър в столицата. Визията на спектакъла черпи вдъхновение от поетичната живопис и от цветовете на Марк Шагал, а драматичното действие се развива в основните теми за едно ново виждане на движенията. Сценографията е дело на Тодор Демеров, а красивите костюмите на Мария Христова. Главната роля на Сара ще бъде изпълнена от Анелия Димитрова, а в ролята Давид ще й партнира Паскуале Казелли. В спектакъла ще може да се види почти цялата балетна трупа на Държавна опера-Стара За Той ще бъде представен на 29 май от 19:00 часа. Билети могат да се закупят от касите на Музикалния театър в София.

comment 0
visibility 374
Ларгото

Танцовия спектакъл "Нюанси в изкуството" с нов спектакъл на Ларгото

Големият танцов спектакъл "Нюанси в изкуството" ще представен за втори път с концерт на 15 май 2019 г., сряда от 18.30 часа в Античен културно-комуникационен комплекс „Сердика" – под купола на Ларгото, съобщиха от Столична община. Няколко формации към общински културен институт Дом на културата „Средец”: Фолклорен танцов ансамбъл „Средец” с художествени ръководители Ива Търнева и Николай Илиев, са сред участниците в спектакъла. Входът за танцовия спектакъл е свободен. Концертът е част от програмата на "Ърбан Съмит"/ Urban Summit - безплатната културна програма на WEBIT.FESTIVAL 2019.

comment 0
visibility 511
Кино "Люмиер Лидл"

НДК с Великденски концерт-матине „Христос и Прометей“

С наближаването на великденските празници НДК подготвя концертът матине „Христос и Прометей“ с участието на Янко Маринов и Милена Георгиева. Събитието е специален подарък за публиката и ще се състои на 20 април от 11:30 часа в кино „Люмиер Лидл“. Зрителите ще видят програма от бароковата и романтична епоха, с произведения на композиторите Йохан Себастиан Бах, Ференц Лист и Макс Регер. С него НДК възстановява концертите на дигиталния орган в кино „Люмиер Лидл“, чийто звук привлича почитателите на музиката. За първи път инструментът ще бъде свързан с дигитализирани известни барокови и романтични органи с което ще бъде осъществено мислено пътешествие из Европа. Националният дворец на културата също така е и притежател на електронен орган, които ще бъде използван на 20 април. Уникалният инструментът има звук който ще обогати с нови тембри зрителите. Концертът е посветен на големия органист и композитор Жан Гийю. Билетите за „Христос и Прометей“ може да бъдат закупени от Билетен център – НДК както и онлайн.

comment 0
visibility 489
Спектакъла "Нирвана"

Спектакъла "Нирвана" гастролира на сцената на Театър Азарян

Постановката е на Драматичен театър „Васил Друмев” – Шумен и е част от програмата на „Софийски театрален салон”. Театър „Васил Друмев”, ще представи спектакъла на 19 март от 19:00 часа. „Нирвана” бе взе три номинации за „ИКАР”, за „Дебют“ на Ирина Митева за ролята на Жената и Максима Боева за режисура и „Сценография“ Борис Далчев. Представлението разказва за последната нощ на поетът Яворов и съпругата му Лора. Това е историята на Яворов и Лора, но и много повече - теса Мъжът и Жената, притиснати от кризата на една любов, която се е превърнала в кошмар. Един в друг, те се задушават в тесният кабинет, в който вече не се пише поезия. Те все едно провеждат разговор, но не се чуват и колкото повече търсят другия, толкова повече се изгубват. Кошмара става още по ужасен когато кабинетът е по-задушаващ, а те не искат да се пуснат.Възможно ли е човек да бъде едновременно “знойно жаден” и “блажен”? И каква е изобщо тази нирвана? Автор е Максима Боева, сценографията е на Борис Далчев. В Яворов и Лора се превъплъщават актьорите Ирина Митева и Александър Евгениев. Билети са спектакъла може да бъдат закупени на касите на НДК както и онлайн.

comment 0
visibility 551
Спектакъла „Наемателят“

Спектакъла „Наемателят“ за всички софиянци в театър Азарян

Само на 16 март в 20:00 ч. в Театър Азарян столичани и гостите на града ще имат възможността да гледат най-новото представление „Наемателят“ на режисьора Александра Петрова. Тя ни позната от спектаклите „Хамелин“, „Вихрушка“ и „Хензел и Гретел“, които постави за краткото време от дипломирането си през 2016 до днес. Спектакълът на Драматичен Театър Пловдив бе номиниран за годишните награди „ИКАР” в категория авторска музика, като част от програмата на „Софийски театрален салон”. „Наемателят“ е една вълнуваща история за границата между реда и тиранията, любовта и репресията, между „нормалното“ и екстремното. Сюжета се развива в апартамент, нает от трима приятели, които търсят още един съквартирант за свободната стая. В слънчев ден идва тайнственият Владимир, чието минало е загадка за всички. Разбира се те веднага го приемат и така започват истинските им срещи. На принципа „разделяй и владей”, Владимир прави всичко необходимо в този дом да„владее мир. На сцената ще видим актьорите Тодор Дърлянов , Радина Думанян , Димитър Банчев, Добрин Досев и други. Автор на текста на „Наемателят“ е словенският автор Матяж Зупанчич. Билети може да закупите от касите на НДК , както и онлайн.

comment 0
visibility 442
MOONLIGHT

Спектакълът „Moonlight” номиниран за Икар с премиера в ДНК на 20 и 21 февруари

Александър Георгиев-Аце и Дарио Барето Дамас ще можем да видим на сцената наДНК 20 и 21 февруари в спектакъла „Moonlight“. Само преди дни двамата артисти бяха номинирани за наградите ИКАР в категорията „Съвременентанц и пърформанс“, излъчени от Гилдията за съвременни изпълнителски изкуства. „Moonlight” е съвместна продукция на Гараж – колективна платформа за независими артисти и Локомотива – Център за нови инициативи в областта на изкуството и културата, Македония. Спектакълът е фокусиран върху поетичните структури, изследване на разпръснатите значения и податливата реалност. Провокират се установените идентичности, разгръщайки нормативността чрез queer практики. Хореографите а също и танцьори Александар и Дарио, се занимават с изследване на дълбоките напрежения вътре в нас и между нас хората, поставени в различни лични социални обстоятелства. Билети за спектакъла могат да се купят на касите на Билетен център НДК.

comment 0
visibility 762

Благотворително представление на Нешка Робева в НДК

Грандиозен спектакъл с над 300 изпълнители ще разтърси зала 1 на НДК преди Коледа. Нешка Робева ще представи “Има такова шоу” на 12 декември от 20 часа. Събраните средства от представлението ще бъдат използвани в помощ на подготовката на гимнастички и други спортисти от клуб “Левски”. Момичетата и момчетата на Нешка от формация “Нешанъл арт” и танцовият състав “Зорница” ще вземат участие. На сцената ще се разиграе и епична битка между няколко баби Яги и отбор каратисти. Спектакълът ще ви направи част от коледния сън на  6-годишната Радина. Тя заедно със 7- годишните певици Йоана и Светлана, са най-малките снежинки в шоуто. Билетите вече се продават на касата на Националния дворец на културата, а цените им са от 20 до 60 лева.

comment 0
visibility 796

Мария Илиева и Поли Генова ще пеят на спектакъла на София - Европейска столица на спорта

Мария Илиева и Поли Генова ще са само две от всички изненади на гала спектакъла на София - Европейска столица на спорта, научи Столица.bg. Двете изпълнителки ще радват гостите на заключителната вечер "Продължаваме заедно" на фондация София -Европейска столица на спорта. Освен тях в програмата ще участват "Денс Академи", фолклорен ансамбъл "Шевица", бронзовите медалисти от таекуондо и цяла плеяда от легенди в спорта, съобщиха организаторите. Спектакълът е в четвъртък на 15 ноември от 18 ч до 19 ч. в кина "Люмиер". Цялата продукция ще се излъчва на живо по БНТ HD. Това ще е вечер, в която ще направим отчет и ще си дадем равносметка за постигнатите резултати и реализираните проекти, в годината, в която София бе водещ център на Стария континент в спорта, споделиха организаторите. Столицата ни бе домакин на две световни първенства - по волейбол и художествена гимнастика. Софиянци ще включваха във всички събития за масов спорт и не може екипът на инициативата да не е удовлетворен от постигнатите резултати. На гала спектакъла "Продължаваме заедно" ще присъстват кмета на София Йорданка Фандъкова, президентът на БОК Стефка Костадинова и много звезди на спорта. В началото на септември Европейската комисия дадоха отлична оценка на българската столица и София ще продължи да бъде Европейска столица на спорта и през 2019 г. Проектът остава устойчив и ще продължи да работи.

comment 0
visibility 571

Васил Петров ще взриви НДК с мегаспектакъла "Синатра Вегас" 2

Любимият на мнозина джаз изпълнител Васил Петров подготвя грандиозно шоу на 12 ноември е зала 1 на НДК. Мегаспектакълът ще започне в 20.00 ч. и обещава да върне на сцената хитовете на Франк Синатра. Изпълнителят споделя пред Bulgaria ON AIR, че репертоара на шоуто е обновен напълно като сега акцентът е върху Франк СИнатра и Лас Вегас. Освен изпълненията на Васил Петров, в спектакъла ще участва и балет с 12 балерини, All Stars Биг Бенд. Подготовката за грандиозния спектакъл върви с пълна пара.

comment 0
visibility 616

Балет „Арабеск“ ще представи френска хореография на сцената на Музикалния театър

Балет „Арабеск“ с премиера на световно известния хореограф Анжелен Прелжокаж ще види публиката на 15, 23 ноември и 12 декември на сцената на Музикален театър. Спектакълът е част от програмата "Танцът на времето" като освен фрагмент от „НОЩИТЕ“ на Анжелен Прелжокаж (Франция), присъстващите ще могат да се насладят и на "Капка в океана" и "Двойнственост". Програма „Култура“ на Столична община финансира представлението, а организацията му е съвместно с Френски институт в България. Премиерата на част от спектакъла на Анжелен Прелжокаж - " Нощите" ще бъде представена от балет "Арабеск" на 15 ноември. Прелжокаж е един от най-известните хореографи в момента. Това е първия път, в който той работи с българска трупа. Ключов момент в представлението е диалогът между Изтока и Запада. То е съвременна чувствено-еротична интерпретация на Приказки от 1001 нощ, в която Шехерезада е представена като "една от най-ранните феминисти на Изтока". Прелжокаж използва танца, за да изобрази чувствената характерност на арабската култура. Визията на сцените може да се свърже с картините на Делакроа. Костюмите и декора за " Нощите" ще бъдат доставени от Франция. Екипът на хореографа също е интересно подбран, те са с корени от Северна Африка. Постановката е била в Израел, Африка, САЩ и в много европейски държави и си е спечелила положителните отзиви на критиците.    

comment 0
visibility 352

Леденият спектакъл „Лебедово езеро“ с допълнително представление

„Лебедово езеро“ върху лед, изпълнен от Руския държавен балет ще се има още един спектакъл в зала 1 на НДК. Това се налага заради огромния интерес към обявени за 9 декември от 20.00 спектакъл на балета. Тъй като билетите за спектакъла на 9 декември от 20.00 ч. са изчерпани, организаторите веднага взеха мерки. На 9 декември  от 17.30 ч. ще има допълнително представление, а билетите за него вече се предлагат. За децата има билети на цена 10 лв, а останалите са 30, 60 и ВИП места за 80 лв.

comment 0
visibility 403

„Болшой театър“ с грандиозен спектакъл в НДК

На 29 октомври от 20.00 ч. в зала 1 на НДК ще играят 10 от най-изявените солисти на „Болшой театър“. Спектакълът ще е грандиозен. Ще бъдат представени моменти от „Дон Кихот”, „Спящата красавица”, „Лешникотрошачката” и други, информира БТВ. Драматургията, хореографията, музиката, костюмите, мултимедията – всичко ще е на световно ниво.

comment 0
visibility 333

Клуб „Перото“ днес има изненада за най-малките

Днес, 29 септември, от 11.30 ч. ще започне първата от цяла поредица от инициативи за децата в клуб „Перото“. „Каша за душата или Коледното джудже в бакалницата“ третира въпроса за избора, пред който всеки се изправя. Как да направи този избор и какво да предпочете – материалното или духовното? Пиесата е предназначена за децата от6 – 8 години и ще продължи около един час. Режисьор е Даниана Коева, информира sofia.utre. Билети за представлението има на касите на Билетен център – НДК или на място в клуба, до час преди старта. Цената за възрастен с дете е 15 лв. За всяко допълнително дете се доплаща 5 лв.

comment 0
visibility 680

Музикалният театър с „Българи от старо време” в парка на Военна академия

На 27 юни, сряда, в 20.00 ч. в парка на Военна академия ще се играе опретата „Българи от старо време” на Музикалния театър. Любителите на музикалното изкуство за пореден път ще се потопят в семейната идилия и романтика на патриархалния българин, изразена с доза ирония, информира 24 часа. Сценографията е дело на Иван Савов, а за костюмите е помогнала и Мариана Попова. В хореографията на Татяна Янева се съчетават умело модерни танци и фолклор. Билети за спектакъла има на касата на Музикалния театър, но могат да се купят и онлайн на сайта на театъра.