Тема: спортен празник

comment 0
visibility 881
Район Възраждане, Столична община

Спорт срещу агресията в район "Възраждане"

Традиционен спортен празник организира утре район "Възраждане" в многофункционалния спортен комплекс "Спортна София", съобщават от районното кметство. Поводът е 17 май - Деня на българския спорт, а целта със спорт да се победи агресията. Състезанията започват в 10:30 ч., а целта е със спорт да се пребори агресията. В турнирите ще участват ученици  от IV, V и VI клас от училища на териоторията на района. Спортният празник е по инициатива на кмета Савина Савова. Състезанията ще преминат под наслов "Възраждане спортува 2019. Спортът срещу агресията". Децата ще премерят сили в турнири по футбол, волейбол, баскетбол, тенис на маса и в подвижни игри като народна топка и петанка. Събитието се финансира от Столична община по Програма за развитие на физическото възпитание и спорта 2019 г. и е подкрепено от "София - европейска столицца на спорта".

comment 0
visibility 510
спортен празник

Над 100 деца от село Негован участваха в спортен празник (СНИМКИ)

Невероятен спортен празник дари с емоции над 100 деца от село Негован, район "Нови Искър". Момчетата и момичетата участваха в проявата "Да играем заедно". Проектът е спечелен и реализиран по Програмата за развитие на физическото възпитание и спорт. И е в подкрепа на инициативата "140 години София-столица на България", съобщават от администрацията на района. Децата бягаха, скачаха, демонстрираха кой колко коремни преси може да направи. С най-много емоции се посрещна футболният турнир между класовете.

comment 0
visibility 477
Спорт

Със спортни състезания посрещнаха Деня на Европа в район „Искър“ (СНИМКИ)

С бадминтон, волейбол, футбол, дърпане на въже и много състезателни игри и веселие премина Спортният празник в район „Искър“. За празника се събраха на 200 ученици от 8 до 18 години от всички училища в района. Кметът на района поздрави децата и им пожела много победи и да са винаги усмихнати. На тържеството присъстваха и учители, директори и общински съветници. Всяко дете участващо в надпреварите получи фланелка с надпис „В Деня на Европа „Дружба“ празнува“. На децата помагаха аниматори и водещата на събитието. Преди състезанията малчуганите направиха динамична физзарядка. След последната игра те участваха и в специална дискотека и хоротека. Събитието се финансира от Столична община по програма ,,София – Европейска столица на спорта“. Целта му е да създаде система от извънучилищни дейности в сферата на спорта, здравето и гражданското образование.

Реклама
comment 0
visibility 1023

Спортен празник в 78 СУ „Христо Смирненски” Европейския ден на спорта

Днес, 28 септември, в чест на Европейския ден на спорта в 78 СУ „Христо Смирненски”в район „Банкя“ се проведе спортен празник. Още сутринта училищният двор и спортната площадка към училището се огласиха от жизнерадостни детски гласове. Програмата бе наситена и разнообразна: 08:30 - 09:00 ч. - аеробика за всички 09:00 - 09:30 ч. - щафетни игри за ІІ клас 09:45 - 10:30 ч. - ІІІ кл. Народна топка, ІV кл. - Баскетбол, V и VІ кл. - Футбол 11:00 - 11:30 ч. - състезания с ролери Може би това е един от дните, в които децата ще почувстват най-добре цялата прелест на игрите на открито пред статичността на поглъщащата ги виртуалната реалност.

comment 0
visibility 557

"Да играем футбол заедно" в район "Надежда" (СНИМКИ)

Проект "Да играем футбол заедно" се реализира от 24 "Надежда" с цел изява на детските отбори в спортно-състезателна дейност. В три поредни дни, малчуганите от представителните отбори на детските градини в район "Надежда", показаха завидни футболни умения и спортен дух. Не липсваха представители нежния пол, които не отстъпваха на момчетата-футболисти на зеления терен. Всички участници бяха наградени с купи, медали, грамоти и спортни шапки. Талантливите изпълнители на модерни танци от 24 ДГ създадоха неповторимо настроение на публиката със своите изпълнения.

comment 0
visibility 638

"Без винетка с тротинетка" в район "Студентски" (СНИМКИ)

На 16.05.2018г. се проведе първото от трите предвидени състезания по проекта на район „Студентски“ – „Без винетка с тротинетка“. На площадката по безопасност на движението в ДГ № 79 „Слънчице“, се срещнаха отборите на ДГ № 79 и ДГ № 16. Те премериха сили в състезание с тротинетки, като по този начин показаха и знанията си за безопасно движение по пътищата. След оспорвана надпревара на първо място се класира представителя на ДГ № 16 „Приказен свят“, а на второ и трето място децата от ДГ № 79. Победителите получиха награди, а всички останали образователни книжки. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Общинска програма за опазване живота и здравето на децата като участници в пътното движение 2011 – 2020 година. Снимки: район "Студентски"

comment 0
visibility 889

Спортен празник "Спортувай-Бъди здрав" в Нови Искър (СНИМКИ)

Вчера 14.05.2018 г. се проведе спортен празник по проект „Спортувай – Бъди здрав“ на кметство Световрачане с подкрепата на район „Нови Искър“. Проектът включваше спортни занимания на открито с участието на 70 деца от подготвителна и предучилищна група на ДГ №114 „Светулка“, както и 10 деца от 177ОУ “Св. Св. Кирил и Методий“. Спортния празник се проведе на многофункционалната спортна площадка с. Световрачане. Игрите бяха съобразени с възрастта на децата- подвижни игри: бягане, скачане, преодоляване на препятствия и др. Една от основните задачи бе да мотивираме децата и да им дадем възможност да се занимават със спорт, да ги стимулираме и да им покажем, че спорта е изключително важен за тяхното здравословно и физическо развитие. Снимки: район "Нови Искър"

comment 0
visibility 425

Спортен празник в с. Мировяне събра десетки малки и големи от Нови Искър

На 21.05. в село Мировяне се проведе велосипедно състезание, част от проект „Спортувай активно – живей екологично”, който се изпълнява от Кметство Мировяне и се финансира от Столична община по Програма за развитие на физическото възпитание и спорта.  Събитието се реализира се в подкрепа на инициативата „София – Европейска столица на спорта – 2018 година”. На стадион „Димитър Пенев” се състезаваха пет възрастови групи - деца и младежи от 4 до 29 години.  Надпреварата беше оспорвана, а победителите получиха специални награди и медали. Наградите връчиха кмета на Мировяне – г-жа Йорданка Пенкова и общинският съветник от Столичния общински съвет – Стефан Марков.  Спортното мероприятие се радваше на интерес, както от жителите на Мировяне, така и на велосипедисти от Нови Искър и се превърна в истински празник за всички присъстващи. През последните години Столична община реализира политики, целящи да насърчат активния и здравословен начин на живот и популяризиране на масовия спорт като приоритет в живота на хората.