Тема: спортно игрище

comment 0
visibility 1111
Ремонтираха потрошеното спортно игрище до до 163. ОУ "Черноризец Храбър"

Пак ремонтираха новото игрище до 163. ОУ "Черноризец Храбър"

Работници и ентусиасти се заеха с ремонта на новоизградено спортно игрище, което беше превърнато в бойно поле от хулигани. Обектът се намира в Дружба 2 до 163. ОУ "Черноризец Храбър". изграждането струваше около 100 000 лв. и бе направено от "Практикер" и дарено на район "Искър", тъй като е на общински терен. Както Столица.bg писа преди 2 седмици оградата на обекта е изкъртена, както и вратата, което резултат от вандалски прояви по тъмните часове. Новото спортно игрище с LED осветление издържа по-малко от 3 месеца. То е единственото в тази част на Дружба 2. УЧеници и деца му се радваха, защото имаха място къде да спортуват. Игрището е многофункционално и на него може да се играя, футбол, баскетбол и хандбал. След като съоръженията бяха изпочупени днес беше възстановена целостта на оградата, както и изкъртените заграждения зад кошовете за баскетбол и вратите за игра на футбол. Площадката бе открита в началото на юни от кмета на София Йорданка Фандъкова и районния кмет Ивайло Цеков. Спортната площадка е точно до голям блок, но очаквано живеещите там са "ни чул, ни видял".

comment 0
visibility 1638
Потрошиха ново спортно игрище в Дружба 2

Вандализъм: Потрошиха спортно игрище на 3 месеца в Дружба 2 (СНИМКИ)

Новопостроено спортно игрище в Дружба 2 вече прилича на бойно поле. Разкъсаната ограда и повредените спортни уреди са резултат от невиждана вандалщина, която се вихри в цяла  София. Спортното игрище не можа да издържи 3 месеца заради хулигани. Сега пак кметът ли е виновен? Просто има лоши хора и за такива трябва сериозно наказание, коментираха пред Столица.bg живеещи около игрището. Спортната площадка бе изградена за 100 000 лв. през юни т. г. съвместно със Столична община и веригата Практикер. Тя се намира до 163 основно училище "Черноризец Храбър" в Дружба 2. Децата и живеещите в тази част на столичния квартал отдавна искаха място за спортуване. И желанието им бе удовлетворено. Игрището бе като малко бижу насред обраслата с треви площ между блокове и училище. Там бе изградено модерно осветление, поставени бяха нови съоръжения за многофункционалното ползване на игрището. На откриването присъства лично кметът на София Йорданка Фандъкова и районният кмет на "Искър" Ивайло Цеков, както и един от собствениците на Практикер, инвестирали в спорта за децата. Тогава малчуганите се радваха на новата спортна придобивка. В момента игрището е с разкъсана ограда и изпочупени уреди. За съжаление наоколо няма камери и вандалите трудно ще бъдат открити, ядосват се хора от съседния блок. Едно е сигурно, че това са безотговорни хора, които разрушават общинско имущество, коментират те. През март т. г. бе открита и спортна площадка в Дружба 1 до 108-о училище. В момента усилията на кмета Ивайло Цеков дават резултат и се изграждат други три спортни площадки в района. На зони за спортуване вече се радват деца и възрастни и в кв. "Димитър Миленков" и до бл. 40 в Дружба 1.  

comment 0
visibility 538
Подгумер

Енергоспестяващо осветление за спортното игрище в Подгумер (СНИМКИ)

Модерно и енергоспестяващо осветление ще бъде монтирано на спортното игрище в село Подгумер, район "Нови Искър". Там вече започна цялостен ремонт на обекта, съобщи в социалната мрежа кметицата на района. Започнало е демонтирането на старите ограждения, врати и настилката. Ще се поднови основата, настилката, ще се сменят оградите и ще се сложат нови врати. Тече и подготовка на кофража. Съвсем скоро ще започне и изграждането на още една спортна площадка, тази в село Негован. С това, общият брой реновирани и новоизградени спортни площадки за последните четири години надхвърля десет. Преди малко повече от месец e завършено изграждането на такова игрище и в Доброславци.  

Реклама
comment 0
visibility 1948
Йорданка Фандъкова откри ново игрище в село Кривина, район Панчарево

Кметът Фандъкова откри новото игрище в Кривина (СНИМКИ)

На ново футболно игрище се радват вече жителите и най-вече децата на село Кривина, район Панчарево. Изграждането на съоръжението е финансирано от Столична община със средства - 120 000 лв. от приватизационния фонд. Кметът на София Йорданка Фандъкова посети новото спортно игрище и подаде първия пас от мача между детски отбори от селата в район Панчарево. На мястото бе районният кмет Димитър Сичанов. "Най-важното е, че игрището ще се ползва от нашите деца - на Кривина. Подкрепям всички инициативи на районните кметове за детски и спортни площадки. Защото за радост в селати нисе раждат и има деца. Поздравявам кмета на Кривина Венцислав Игнатов, защото е много активен. Когато местният кмет си знае терена, разработи проекта и дойде при мен само за подкрепа, аз съм готова да помогна. 120 000 лв от приватизационния фонд сме отделили за това игрище, което е част от изградения парк от 90 декара общински терен. Мястото е много красиво и приятно с барбекю, столчета масички, прекрасно място. Във всяка населено място изграждаме различни площадки, паркове за отдих на хората и игра на децага. Сега ни предстои и пускането в Железница на ново спортно игрище. Изгражда се такова и в Пасарел. От район Панчарево остава само едно единствено село, в което трябва да се направи спортна площадка. Това са инвестиции в крайните квартали", каза кметът при посещението си в Кривина.