Тема: спряха

comment 0
visibility 688
такси

Пиян клиент открадна такси в София, спряха го по пътя за Велинград

Млад мъж, който наел такси в столицата с поръчка да го закара до Велинград, изчакал шофьора да спре на бензиностанция, за да зареди гориво, откраднал колата "Фолксваген“ и изчезнал в неизвестна посока. Злополучният крадец обаче бил засечен от автопатрул на Районното управление на МВР в Септември  в дефилето на Чепинска река, разказват от "Монитор".   До задържането на автокрадеца се стигнало, след като софийските полицаи подали сигнал до колегите си в Пазарджик и шефът на местната дирекция на МВР ст. комисар Ивайло Тишев разпоредил екипи на „Магистрална полиция“, на полицейските управления в Септември и Велинград да завардят трасето.   В резултат на предприетите действия криминалисти от полицейското управление в Септември успели да засекат таксито в дефилето между Варвара и Велинград, уточни говорителят на Областната дирекция на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов. След като издебнали удобен момент, полицаите атакували и задържали автокрадеца. Оказал се 28-годишният Николай П. от Сливница.   Виждайки случващото се, той се решил на още една отчаяна стъпка. Предложил на септемврийските криминалисти да го пуснат в замяна на сумата от 5000 лева. Това обаче още повече утежнило положението му. На място е пристигнала и дежурна група от управлението във Велинград, която под ръководството на разследващ полицай е извършила оглед на местопроизшествието.   Пътни полицаи са тествали Николай П. с дрегер, като пробата му се оказала положителна – 1.39 промила в издишания въздух. Той е задържан в ареста на РУ-Велинград, а спрямо него е образувано полицейско производство. Разследването продължава под наблюдението на прокурор от районната прокуратура в курорта. На злополучния клиент-автокрадец ще му бъдат повдигнати обвинения за противозаконно отнемане на МПС, предлагане подкуп на полицай и шофиране в нетрезво състояние.    

comment 0
visibility 860
кашпи

Спряха паркирането на детски площадки в "Павлово" и "Мусагеница" (СНИМКИ)

Автомобили вече няма да паркират на две детски площадки в столицата. А причината за това са поставени кашпи от екипи на Столичен инспекторат. Площадките са в кварталите "Павлово" и "Мусагеница".   На улица  "Ген. Александър Суворов", бл. 21 в "Павлово" са сложени 6 кашпи. Хората от квартала харесаха идеята да се спре неправилното паркиране на местата за игра. И обещаха да се грижат за растенията, засадени в кашпите.    Достъпът на автомобили вече е ограничен с 5 кашпи и при бл. 87, вх. 1 в кв. "Мусагеница". Служители на БКС "Студентски" засадиха храсти в кашпите.   Това е поредната инициатива на Столичния инспекторат за "защита" на детски площадки и междублокови пространства. Неправилното паркиране на МПС в такива територии води до риск за децата, които играят пред блоковете.                 

comment 0
visibility 897
Електронно табло

Електронните табла на спирките в София спряха (СНИМКИ)

Технически проблем или авария изключи електронните табла на спирките в София тази сутрин, видя репортер на Столица.bg. Таблата в различни точки на града, показват само колко е часа но не и кога ще пристигне градския транспорт. В момента не работят дори най-старите съоражения, който изписват само номерата на автобусите, трамваите и тролеите и минутата на пристигане. Проблем има и със сайта на ЦГМ, където не работи опцията виртуално табло. При опит за търсене на информация кога ще дойде даден автобус, системата съобщава, че няма данни за тази спирка. Все още не ясно какво е причинило спирането на услугата и кога тя ще бъде възстановена. Граждани обаче, недоволстват тъй като не знаят кога ще дойде техният превоз. Те споделят пред Столица.bg, че често таблата блокират, не работят или показват грешна информация. В края на миналата година в столицата бяха монтирани нови 220 електронни табла. Те са снабдени с карти на града и детайлна информация. В момента на територията на София има поставени общо 1250 електронни табла.

Реклама
comment 0
visibility 1220
Електронно табло

Електронните табла на спирките в София угаснаха (СНИМКИ)

Технически проблем или авария изключи електронните табла на спирките в София тази сутрин, видя репортер на Столица.bg. Таблата в различни точки на града, показват само колко е часа но не и кога ще пристигне градския транспорт. В момента работят единствено най-старите табла, който изписват само номерата на автобусите, трамваите и тролеите и минутата на пристигане. Проблем има и със сайта на ЦГМ, където не работи опцията виртуално табло. При опит за търсене на информация кога ще дойде даден автобус, системата показва последните идващи превозни средства от предишния ден. Все още не ясно какво е причинило спирането на услугата и кога тя ще бъде възстановена. Граждани обаче, недоволстват тъй като не знаят кога ще дойде техният превоз. Те споделят пред Столица.bg, че често таблата блокират, не работят или показват грешна информация. В края на миналата година в столицата бяха монтирани нови 220 електронни табла. Те са снабдени с карти на града и детайлна информация. В момента на територията на София има поставени общо 1250 електронни табла.