Тема: стадион

comment 0
visibility 178
Сдружение събира пари за косачка на стадиона в Кокаляне

Сдружение събира пари за косачка на стадиона в Кокаляне

Сдружението за развитие на Панчарево и Кокаляне събира пари, за да се купи професионална косачка за стадиона в село Кокаляне, район Панчарево. Спортният обект и сега се поддържа, но с малка косачка.  Стадионът се коси редовно от Венцислав Стойков, което му коства много време и усилия, написаха от Сдружението в социалната мрежа. Човекът ползвал малка, домашна косачка за огромния зелен терен. Добротворци: Жители на район Панчарево спасиха жена с левкемия и сина й От гражданската организация на местни жители в района решили да се купи голяма и подходяща на целта машина, за да се спести от усилията на Стойков, който години наред се грижи да поддръжката на стадиона. Косачката струва 3500 лв., а до момента има събрани 450 лв. От организацията, която винаги се отзозава да помогне на свои съграждани в трудна ситуация или да облагородят района, призовават местните да се включат и да помогнат за купуването на техника. "Колкото съберем, толкова, а остатъка от сумата, ще бъде добавена от Сдужението", пирзоваха в социалната мрежа от организацията. Хората припомнят, че на този стадион в село Кокаляне, пак благодарение на усилията на Венци, тренират децата на Панчарево, Кокаляне, Лозен и Герман. Банковата сметка е: BG88RZBB91551006119154, Райфайзен банк, ФК Орлoвец-2015. Могат да се даряват пари и директно.

comment 0
visibility 1320
Оцениха Армията на над 32 млн. лв., очаква се стойността на отбора и емблем

Оцениха Армията на над 32 млн. лв., очаква се стойността на отбора и емблемата

Футболният ЦСКА трябва да бъде оценен, за да се знае с каква апортна вноска ще влезе клуба в смесеното с Министерство на младежта и спорта дружество "Спортни имоти Българска армия" АД. В оценката се включва стойността на футболистите, емблемата на клуба, която бе придобита на търг. Това обяснява единият от собствениците на армейския клуб Юлиян Инджов пред Gong.bg. След оценката ще стане ясно как ще процедират "червените" след като стана вече е ясно, че стадион "Българска армия" и прилежащите площи са оценени общо на 32 274 900. Както е известно през септември 2019 г. от ЦСКА получиха зелена светлина от главния архитект на София Здравко Здравков и бе издадена виза за реконструкцията на стадиона в Борисовата градина. Аз и Гриша Ганчев не може да определяме колко пари ще дадем. Говорим за ЦСКА, а не за частно дружество. Трябва да се оцени клуба и в зависимост от това тези пари да бъдат апортирани към смесеното търговско дружество "Спортни имоти Българска армия" АД", заяви Инджов пред Gong.bg.

comment 0
visibility 731
Нов стадион на ЦСКА

Строителството на нов стадион на "Армията" най-рано през пролетта

Строителството на нов стадион на "Българска армия" в Борисовата градина най-вероятно ще започне през пролетта на 2020 г., прогнозираха пред Столица.bg от ПФК ЦСКА. Спортното съобръжения получи благословията на главния архитект на София с издаване на разрешително, а също и на МС преди месец. На свое заседание кабинетът одобри създаването на съвместно дружество между държавното "Сердика спортни имоти" и ЦСКА. Това се направи с цел да се построи ново модерно спортно съоръжение. До пролетта трябва да е готова и пълната строителна одкументация за стартирането на изграждането. В момента вървят административни поредури и няма никакъв казус за решаване, категорични бяха от ЦСК пред Столица.bg. Вече е започнала оценката на спортната база, която включва ст. Българска армия и базата в Панчарево. Имотите ще бъдат апортирани в съвместното дружество от страна на държавното. Собствениците на ПФК ЦСКА пък влизат с левовата равностойност на имотите. Оценката е необходима за учредяването на новото съвместно дружество "Спортни имоти Българска армия". Оценката ще се направи от 3-членен екип от лицензирани специалисти, които ще огледат двата спортни комплекса. Формално е необходимо Министерският съвет да издаде нареждане за оценяването, което според запознати ще се случи през тази седмица, пише "Тема спорт".  По предварителни данни имотите са на стойност между 20 и 25 милиона лева. Сумата, която бъде определена от оценителите, ще се внесе от ЦСКА като капитал на съвместното дружество с държавата "Спортни имоти Българска армия". Отделно клубът ще налее още 40 милиона лева в дружеството като привнесен капитал. Така ще се получи сума около 60 млн., която ще бъда използвана само за реконструкцията на стадиона и дейностите по Панчарево.

Реклама
comment 0
visibility 976
София, стадион, футбол

България - Англия затваря улиците около "Васил Левски"

Футболната среща от евроквалификациите България - Англия на 14 октомври ще промени временно организацията на движение и паркиране около стадион "Васил Левски", съобщиха от Столична община. Всички шофьори трябва да се съобразят със затварянето, за да не са изненадани и да не попадат в задръствания, още повече, че забраните са в час пик. Ще бъде забранен престоят и паркирането на превозни средства от 17.00 ч. на 10 октомври до 24.00 ч. на 14 октомври т.г при сектор „Г” на Националния стадион. От 8.00 до 24.00 ч. на 14 октомври същата забрана важи за моста пред Националния стадион „Васил Левски” и на ул. „Ген. Гурко“ между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ и бул. „Васил Левски“. От 20.30 ч. на 14 октомври до приключване на футболната среща, при необходимост и по преценка на ръководството на СДВР е възможно да бъде забранено влизането на превозни средства в двете посоки, с изключение на автобусите на масовия градски транспорт по ул. „Ген. Гурко” между бул. „Васил Левски” и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”; бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” между пл. „Орлов мост” и бул. „Черни връх”; бул. „Драган Цанков” между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и бул. „Пейо К. Яворов”.

comment 0
visibility 442
Стадион, МВР, забрана

Футболен мач променя движението в София

Футболеният мач на ст."Васил Левски" временно променя организацията на движението в центъра на София, съобщават от МВР. На 6 октомври, неделя т.г. се забранява престоят и паркирането на превозни средства на моста пред стадиона същия ден от 15.00 ч. до 20.00 ч. Изключение се прави само за автомобилите на участниците в спортното състезание. От 17.30 ч. отново на 6 октомври, до приключване на футболната среща, при необходимост и по преценка на ръководството на СДВР може да се забрани влизането на пътни превозни средства в двете посоки, с изключение на автобусите на масовия градски транспорт по маршрута ул. „Ген. Гурко” между бул. „Васил Левски” и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”, бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” между пл. „Орлов мост” и бул. „Черни връх” и бул. „Драган Цанков” между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и бул. „Пейо К. Яворов".

comment 0
visibility 386
Футбол, стадион, наказание

На мача с Англия трибуните на стадиона може да останат празни

На срещата от група "А" на футболните евроквалификации България - Англия на 14 октомври от 21,45 ч., трибуните на стадион "Васил Левски" може и да останат празни. Всичко зависи от решението на УЕФА. Футболната централа ще се произнесе по расисткия скандал, който се разгоря на срещата на Уембли" в началото на септември, когато българин бе задържан за обиди към тъмнокожи състезатели. В Англия в момента тази тема е изключително болезнена. Ако БФБ се размине само с евентуална глоба, което все пак е за предпочитане от гледна точка на финансите, се очаква в София да пристигнат най-малко 3-4 хиляди английски фенове, известни със своя темперамент. В Англия все още търсенето на билети не е започнало, но те ще струват около 8 паунда. Английската агитка по традиция ще бъде настанена в сектор Г на стадиона. Три дни преди двубоя с англичаните българите гостуват на Черна гора (11 октомври). За сега в българския отбор се знаят имената на играещите в чужбина български футболисти, на които старши треньорът Красимир Балъков е изпратил повиквателни - Ивелин Попов (Ростов - Русия), Кирил Десподов (Щурм - Австрия), Страхил Попов (Касъмпаша - Турция), Васил Божиков (Слован Братислава - Словакия), Симеон Славчев (Карабах - Азербайджан), Георги Костадинов (Арсенал Тула - Русия), Божидар Краев (Жил Висенте - Португалия), Георги Сърмов (Кемницер - Германия), Георги Пашов (Арарат - Армения) и Камен Хаджиев (Академия Пушкаш - Унгария). България е в една група заедно с отборите на Черна гора, Косово, Чехия и Англия. Класиралите се на първите две места  ще участват на Евро 2020.

comment 0
visibility 428
Левски-Славия

Погром на „Славия“ след най-старото дерби в София

Огромни щети са причинили феновете на сините на стадион „Славия“, намиращ се в столичния квартал „Овча купел“, съобщават от Sportal.bg. Направен е оглед от специална комисия, натоварена с организацията на срещата. Констатациите са 863 счупени седалки в сектор „В“. Тази вандалска проява на феновете на Левски ще повлече след себе си големи финансови санкции на клуба. Ще се наложи той да плати щетите, нанесени на стадион „Славия“. Определено това е лоша визитка за сините.

comment 0
visibility 415
Проект за нов стадион на ЦСКА

ЦСКА получиха виза за реконструкция на "Българска армия"

ПФК ЦСКА получи виза за реконструкция на стадион "Българска армия" в Борисовата градина. Това съобщи пред Столица.bg арх. Здравко Здравков, главен архитект на София. Футболният клуб ще могат да обновят изцяло спортната си база само в границите на съществуващия имот, уточни арх. Здравков. Засега няма да се изгражда подземен паркинг за 3000 места с вход от "Драган Цанков", както предвиждаше един от идеините проекти на "армейците". Сега предстои ръководството на клуба да избере кой от трите варианта на проект да реализира. "Ще ползват паркингите на стадион "Васил Левски", уточни арх. Здравков. Годишно на "Българска армия има около 20 събития. Според проекта за ПУП на Борисовата градина не се предвиждаше реконструкция, а само ремонт и разширение.  С помощта и подкрепата на спортния министър Красен Кралев обаче, ЦСКА най-после ще реализира намеренията си. В момента клуба ползва стадиона под наем. Реално визата е издадена на "Сердика Спортни имоти" ЕАД, търговско дружество с принципал ММС, тъй като то е собственик на "Българска армия".

comment 0
visibility 379
stadion

Шефове на ЦСКА обсъждат с арх. Здравков нов стадион в Борисовата градина

Среща между собствениците на ЦСКА Гриша Ганчев и Юлиян Инджов, изпълнителният директор на клуба Пламен Марков и екип на Министерството на младежта и спорта заедно с министър Красен Кралев се проведе по-рано днес. На нея беше представено писмо за инвестиционните намерения на ЦСКА. Те предлагат създаването на смесено търговско дружество, в което да бъде апортирана спортната инфраструктура в лицето на стадион "Българска армия" и тренировъчен комплекс "Панчарево", съобщава topsport.bg. Да бъде представен еквивалента на стойността на апортирания имот в парични средства, с които да бъде изградено съоръжението се ангажира ръководството на клуба. Идеята беше одобрена от екипа на Министерството на младежта и спорта. Предстои среща с главния архитект на София Здравко Здравков, която се очаква да се състои утре.

comment 0
visibility 307
стадион

Фандъкова: Няма пречка ЦСКА да постори нов стадион в съществуващите граници

"ЦСКА-София" може да игради нов стадион в съществуващите граници на сегашния. Няма никаква пречка, това са манипулации", каза кметът на София Йорданка Фандъкова в отговор на журналистически въпрос, по време на представянето на приоритетите на "София - европейска столица на спорта". От Столичната община са заявили, че няма да има пречка от тяхна страна, стига собствениците на клуба да са готови с проект и финансиране, както и да не се излиза от рамките на съществуващата чашка, каза още столичният кмет. Собствениците могат да ремонтират сегашния или да изградят нов стадион само в границите на съществуващия "Българска армия", добави Фандъкова. Притесненията си относно стадион "Българска армия", "ЦСКА-София" изразиха в писмо до министъра на спорта Красен Кралев, в края на миналата седмица. Те акцентираха, че не искат финансова помощ, а съдействие да започнат строеж. В социалната мрежа Кралев отговори с коментар, че очаква да види инвестиционните намерения на клуба.    

comment 0
visibility 623
стадион и паркинг

До две седмици пак ще работи паркингът до метрото на Националния стадион

До две седмици ще заработи буферният паркинг на метростанция "Стадион Васил Левски". Ремонтът свършва и в началото на следващия месец се очаква комисия да приеме обекта, съобщиха от ЦГМ, цитирани от OFFNews. Мястото е с площ от над 10 000 квадратни метра и там ще могат да паркират 193 коли. Ремонтът започна през февруари, предвидените пари от бюджета на Центъра за градска мобилност са 2 080 000 лв. Изпълнител на ремонта е фирма "Калистратов груп" ООД. ЦГМ отговаря за 10 обществени надземни паркинги и 4 подземни буферни - на метростанция "Джеймс Баучер" с 577 паркоместа, на "Цариградско шосе" с 1253 места и два на метростанция "Бели Дунав" съответно с 349 и 118 места.  

comment 0
visibility 1328
Нов стадион с Кремиковци

На стадион за 200 000 лв. с естествена трева се радват в Кремиковци (СНИМКИ)

5 млн. лв. са инвестирани в район Кремиковци през последните 10 години. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, която днес посети Кремиковци. Заедно със общинския съветник Анатоли илиев и секретар на София - Европейска столица на спорта и районния кмет Ивайло Панев откриха голямо футболно игрище, което е уникално за тази част на Столична община. Спортното съоръжение е много добро, защото е с естествена трева. Трябва да се поддържа и пази, препоръча столичният кмет. Йорданка Фандъкова не скри очакванията си към местния футболен клуб, който ще стопанисва новия стадион. Същевременно с това те трябва да осигурят достъп на всички, които желаят да спортуват и да го поддържа. Тревата трябва да се коси през ден. "Направихме и фитнес площадка. Изпълнихме си задачата, да осигурим във всяко населено място място за спорт, каза кметът Фандъкова. Цялото спортно съоръжение струва 200 000 лв., които са отделени от бюджета на Столична община. Кметът на район Кремиковци Ивайло Панев изграждал още два фитнеса - в Ботунец и в Долни Богров. Столичният кмет уточни, че от 10 населени  места в район Кремиковци само 3 са останали без спортни, но скоро и това ще бъде променено. Като Европейска столица на спорта в София трябва да осигурим безплатен достъп за спорт на гражданите, особено на младите и възрастните хора, коментира Фандъкова. Столичният кмет припомни, че в Кремиковци са направени доста инвестиции, с цел да се подобри живота на местните жители. "Изградени са 4 нови детски градини, училища и детски градини са ремонтирани. Ремонтирана е водопроводната мрежа в Кремиковци", каза още Фандъкова. Всички жители в района ще могат да ползват новия стадион. За изграждането на  стадиона е била нужна почти година и половина. Най-важното оаче е през есента са успели за засеят тревата. Според специалисти тя ще бъде най-хубава през следващата годдина обясни районният кмет ивайло Панев. Според футболистите от местния клуб към новия стадион ще поряват интерес за тренировки и мачове и колеги от всички частни на София.

comment 0
visibility 647
мач

Слагат екран пред стадион "Георги Аспарухов" за феновете на "Левски"

Столичната дирекция на вътрешните работи излезе с важна информация преди предстоящия мач между отборите на "Левски" и „Ружомберок" на стадион "Георги Аспарухов" на 18 юли от 19.30 часа Заради наложено наказание от УЕФА мачът ще се играе при "закрити врати". Заради това за привържениците на "Левски" има създадена фен зона пред сектор "А" (вън от стадиона).Там ще бъде сложен и голям екран, на който ще може да се наблюдава реванша със съперника от Словакия. За срещата от първи квалификационен кръг на „Лига Европа“ ще има осигурени два пропускателни пункта: от парка (до параклиса) пред сектор „А“ на стадиона и през централния вход - арката към сектор „А“ от улица „Река Велека“. Подстъпите ще бъдат отворени два часа преди началото на мача.

comment 0
visibility 1042
Нов стадион на ЦСКА

В ЦСКА още се надяват да вдигнат нов стадион в Борисовата

От футболният клуб ЦСКА продължават да се надяват, че ще имат нов, по-голям и по-модерен стадион на мястото на сегашния в Борисовата градина. Въпреки че ПУП на най-големия парк в столицата не е приет, вече има проект и започват публичните обсъждание. Едно от тях е насорчено за 5 юни в УАСГ. От ЦСКА пък публикуваха трети вариант на идеен проект за нов стадион на официалния си сайт. "В момента текат сложни процедури между институциите, касаещи бъдещия ни дом в Борисовата градина", опитват се да замажат положението от армейския клуб. Феновете обаче се съмняват, че изобщо вървят някакви процедури. В началото на месеца главният архитект на София Здравко Здравков обясни, че не е внасян проект в Направление архитуктура и градоустройство, такъв не е постъпил и до момента. Показаният проект за нов стадион е с капацитет за близо 28 000 души. Според обясненията, проектантите са намерили решения за паркингите и прилежащата инфраструктура, която да не оказва влияние върху функционирането на алейната мрежа на парка. Арх. Здравков изрази съмнения, че според изискванията на ФИФА и УЕФА изобщо е възможно да има нов стадион в парка. "Българска армия" е дадена на концесия от ММС за 10 години на клуба, чийто собственик е Гриша Ганчев. Засега от Спортното министерство са категорични, че ще отстояват самостоятелността на всички спортни бази в Борисовата градина, но това не означава, че ще бъде позволено да се нарушава нормативната уредба, категорични са от Столична община. Нов стадион може и да имат армейците, но на Панчарево или някъде извън София.

comment 0
visibility 1136
варианти за стадион

Столична община предлага 4 варианта за нов Национален стадион

Столична община е дала на Спортното министерство 4 варианта с терени за нов Национален стадион. На министерството е последната дума къде да се направи новият стадион. До момента не е избрана нито една от предложените 4 дестинации, съобщи главният архитект Здравко Здравков, цитиран от "24 часа". Първият вариант е новият стадион да бъде направен в местността "Къро" срещу "Арена Армеец". Вариант две е реконструкция на вече действащ стадион като "Славия" примерно. Третата алтернатива е да се ползва терен в община "Връбница". Там най-напред е била идеята да се съгради "Арена Армеец". Според главният архитект обаче мястото на "Ломско шосе" не е добре обезпечено транспортно. Вариант четири е за изнасяне на Националния стадион в периферията на града като "Алианц Арена" в Мюнхен.

comment 0
visibility 1597
Ремонт на стадиона в село Кокаляне

Стадионът в Кокаляне на път да скара кмет и сдружение (СНИМКИ)

Стадионът в Кокаляне започна да придобива все по-добръ вид след усилията на Сдружение за развитие на Панчарево и Кокаляна и на районното кметство в последната година. Ремонтът и поддържането на спортното съоръжение обаче доведе до конфликт между двете страни. Безспорни са усилията им по обновяването, но отчет на общината вбеси гражданската организация. Причината е, че не е справедливо местната власт да си приписва изцяло заслугите. От Сдружението за развитие на Панчарево и Кокаляне са вложили усилията, труд, време и средства много преди от районното кметство да се сетят за възстановяването на запустелия тогава стадион. Снимки от свършеното от гражданите били поставени на табло в кметството в селото, което замалко да взриви обстановката и стадионът да стане причина за скандал. "Ако не бяха Венцислав Стойков, Сдружението, парите и работата на доброволците, стадионът и до сега щеше да тъне в забрава и мизерия. Половината от пейките са направени от Сичанов, който ни беше обещал, че ще ни осигури материал за тях, при това след много скандали, разправии и писма до СО. Така и не получихме обещания материал, защото явно са решили, че е по-добре да изпратят работниците на общината, за да си припишат всичко като свършено от тях", написаха на страницата си в социалната мрежа от сдружението. Страстите обаче бързо се успокоиха, след като кметът на Кокаляне Александър Борисов призна пред Столица.bg, че никой не твърди, че цялостното обновяване на стадиона е направено от районната община.  "Половината е от сдружението, другата от общината. Вчера аз лично окосих стадиона, защото утре ще има футболен мач. Два пъти вече го кося и три пъти парка", заяви Александър Борисов. Той обясни, че косачката е дарение на кметството, но върви много работа да поддържането на зелените площи в Кокаляне.  

comment 0
visibility 1122
Арена ЦСКА

Проектът за нов стадион на "ЦСКА-София" получи подкрепа от държавата

Намерението на ЦСКА да строи нов стадион на мястото на "Българска армия" получи подкрепа и от държавата. Тя дойде от министъра на младежта и спорта Красен Кралев, който е принципал на стопанисващото сега Армията дружество "Сердика спортни имоти" ЕАД. ''Водени са множество разговори за проекта и ние сме плътно зад тях. Лично съм водил преговори със Столична община. Там на сегашния терен да се вдигне нов стадион. Да, възможно е да има проблеми с паркирането, но от общината предвиждат в близост да има паркинг, който гостите на стадиона да могат да използват. Старите съоръжения трябва да бъдат съборени и вместо тях да се изградят нови. Не виждаме пречка в самото строителството, нито е високо, нито застрашава зелените площи. Аз лично мисля, че трябва да се върви тази посока'', обясни Кралев пред bTV. От ЦСКА вече представиха два проекта за новия стадион, като дадоха заявка, че очакват сериозна съвместна работа с държавата и общината. Все още не е ясно с какъв капацитет ще бъде новото съоръжение, но е ясно, че то няма да бъде част от кандидатурата на България за съдомакин на Европейското през 2028 г. и Световното през 2030-та година.

comment 0
visibility 523
проект стадион ЦСКА

Ганчев и Инджов разгледаха два поректа за нов стадион на ЦСКА (СНИМКИ)

Къде ще бъде новият стадион на ЦСКА? Никой не може да ви отговори, точка по въпроса, очаквайте подробности скоро", заяви пиарката на армейците Ина Кръстовчева. Това "скоро" на младата и невинна пиарка продължава от доста време, по какъвто и въпрос да я попитат. Но пиарът си е пиар, а бизнесът и трансферите съвсем друго. Така важните са футболния ЦСКА теми, слава Богу, са на светлинни години от възможностите на Ина Кръстовчева. На път е да се реализира един от най-коменитраните в последните месеци проект на ЦСКА за нов стадион. Темата бе обсъдена между собственика Гриша Ганчев и спортния министър Красен Кралев. Вчера ръководството на "червените" спази обещанието си и представи първите идейни проекти  за нов стадион на клуба. В оэициалния сайт са публикувани снимки на четирите варианта за стадион. Всички те ще бъдат разгледани и одобрени от акционерите Гриша Ганчев и Юлиан Инджов. Голямата мечта на армейците е на етап предпроектно поручване. Как ще изглежда стадионът на ЦСКА представиха "Вамос" с архитект Георги Савов и "Design Initiatives" с архитект Владо Вълков. Предстои да се разгледат още проекти и собствениците да изберат.   

comment 0
visibility 694
Стадион Васил Левски

Мач на Литекс променя движението около стадион „Васил Левски“

Днес на Национален стадион „Васил Левски“ ще се проведе футболната среща от Втора лига между ЦСКА 1948 и Литекс . Това налага организация на движението в района, за да се избегнат неприятни инциденти. Престоят и спирането на автомобили от 8.00 часа на 19 март до 20.00 часа на 1 април при сектор „Г“ на Националния стадион “ Васил Левски“. Също и от 13.00 часа до 20.00 часа на 22 март на ул. „Ген. Гурко“ между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ и бул. „Васил Левски“. От 16.30 часа до края на мача, само при необходимост и по преценка на ръководството на СДВР, ще бъде забранено влизането на автомобили в двете посоки, с изключение на автобусите от градския транспорт по: . ул. „Ген. Гурко” между бул. „Васил Левски” и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”; . бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” между пл. „Орлов мост” и бул. „Черни връх”; . бул. „Драган Цанков” между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и бул. „Пейо К. Яворов”.

comment 0
visibility 1129
Район Витоша

ФК Гранит взима стадиона във Владая срещу 2600 лв. месечен наем

Местният футболен клуб във Владая взима под наем стадиона. ФК Гранит ще плаща 2600 лв. с ДДС наем на месец на общината. Безвъзмездно спортното съоръжение ще се ползва от децата в местното училище и за събития на общината. Днес докладът на арйонния кмет инж. теодор Петков за отдаване на общинска собственост със спортно предназначение под наем мина с одобрението на членовете на Постоянната комисия за младежта и спорта. Процедурата е започнала още миналата година и вече веднъж е получила одобрението на общинските съветници. Конкурсът е стартирал през 2018 г. и се отдават два стадиона. Единият е в Бояна, а другият във Владая.  За първия има двама кандидати да наемат спортното съоръжение. Процедурата вече е във втория си етап и общинските съветници само трябва да определят първоначалната наемна цена, от която ще започне наддаването между двамата кандидати за стадиона в Бояна, поясни кметът на район Витоша инж. Теодор Петков. Други кандидати, освен тези до момента не могат да се включат.  

comment 0
visibility 676
Стадион Васил Левски табела

Футболна среща затваря бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”

В петък, 22 март, на Национален стадион „Васил Левски“ ще се проведе футболната среща между България и Черна Гора. Това налага организация на движението в района, за да се избегнат неприятни инциденти. Престоят и спирането на автомобили от 8.00 часа на 19 март до 22.00 часа на 22 март при сектор „Г“ на Националния стадион “ Васил Левски“. Също и от 8.00 часа до 22.00 часа на 22 март на ул. „Ген. Гурко“ между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ и бул. „Васил Левски“ и от 10.00 часа до 22.00 часа на 22 март на моста пред Национален стадион „Васил Левски“. От 18.00 часа до края на мача, само при необходимост и по преценка на ръководството на СДВР, ще бъде забранено влизането на автомобили в двете посоки, с изключение на автобусите от градския транспорт по: . ул. „Ген. Гурко” между бул. „Васил Левски” и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”; . бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” между пл. „Орлов мост” и бул. „Черни връх”; . бул. „Драган Цанков” между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и бул. „Пейо К. Яворов”.  

comment 0
visibility 559
Фенове на Левски

Пуснаха билетите за сблъсъка Левски - Лудогорец

Билетите за дербито Левски - Лудогорец са пуснати в продажба, това обявиха от централата на Левски. Сблъсъкът е тази неделя, 10 март, от 17,30 часа на стадион Георги Аспарухов. Очаква се срещата да предизвика сериозен интерес сред домакинските привърженици, които се очаква да напълнят стадион за двубоя с "орлите".Билетите могат да се закупят от фен шопа на стадион "Виваком Арена Георги Аспарухов" всеки ден от 10:00 до 19:14 часа. Ценните пропуски може да се купят и от търговската мрежа. Левски и Лудогорец излизат един срещу друг на стадион "Виваком Арена Георги Аспарухов" на 10 март(неделя) от 17:30 часа.Цени на пропуските за срещата:Сектор "STRABAG" - 12 лв. (Блок 3), 18 лв. (Блок 5 и 6), 21 лв. (Блок 3 и 4), 23 лв. (Блок 1,2 и Прес ложа), 35 лв. (Ложа 2 и 3), 70 лв. (VIР -достъп до VIР салона с кетъринг).Сектор "В" - 12 лв.Сектор "Б" - 9 лв.Сектор "Г" - 9 лв. (гости)

comment 0
visibility 348

Промяна в организацията на движение заради футболен мач

Провеждане на футболен мач на 2 декември на стадион „Васил Левски“ ще наложи промени в организацията на движение в района. Ще бъде  забранено паркирането и престоя на автомобили с изключение на тези на участниците в събитието по следния ред: - от 08.00 часа до края на футболния мач на 02.12.2018 г. при сектор Г на Националния стадион „Васил Левски”; - от 09.00 до 17.30 часа на 02.12.2018 г. на североизточната част на моста пред Националния стадион „Васил Левски”. От 16.00 часа на 02.12.2018 г. до края на мача, само при необходимост и по преценка на ръководството на СДВР, се забранява влизането на автомобили в двете посоки с изключение на автобусите на масовия градски транспорт по:   - ул. „Ген. Гурко” между бул. „Васил Левски” и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”;   - бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” между пл. „Орлов мост” и бул. „Черни връх”;