Тема: стълб

comment 0
visibility 243
ЧЕЗ премахна опасен стълб на ул. Якобица

ЧЕЗ премахна опасен стълб на ул. Якобица

Екип на ЧЕЗ- Разпределение е премахнал старият и опасен дървен електрически стълб на ул. Якобица в район Лозенец. Служители на Столичен инспекторат са направили проверка и са установили, че на ъгъла на ул. Якобица с ул. Кричим има елекрически стълб, който застрашава преминаващите граждани. Веднага е подаден сигнал до експлоатационното дружество ЧЕЗ - Разпределение, което е собственик на съоръжението. От там веднага са предприели дейсвия по премахването му. С отстраняването на стълба са предотвратени евентуални инциденти с гражданите, съобщиха от Столичен инспекторат.

comment 0
visibility 775
Отстраниха опасен стълб на тротоара на ул. Персенк

Отстраниха опасен стълб на тротоара на ул. Персенк

Стар, дървен, електрозахранващ стълб с бетонова основа бе премахнат днес от тротоара на ул. Персенк 40 в район Лозенец. Той бе препятствие за пешеходците в квартал Лозенец. Съоръжението бе отстранено след разпореждане на контролните органи. Екип на електроразпределителното дружество незабавно премахва опасния стълб, който е тяхна собственост, съобщиха от Столичен инспекторат. Тротоарът вече освободен и простраството е лесто достъпно за пешеходците.

comment 0
visibility 1892
количка

Кола се заби в стълб и се обърна близо до "Руски паметник" (СНИМКИ)

  Лек автомобил се заби в стълб и се обърна близо до площад "Руси паметник" в столицата. За каскадата информират със снимки шофьори в социалната мрежа. Според свидетели автомобилът е бил БМВ. По първоначална информация пострадал е шофьорът- той е със счупена ръка.    Според коментарите на хората в интернет колата е минала в насрещното, помела е огражденията и се е ударила в стълба. А скоростта е била много висока.   

Реклама
comment 0
visibility 336
Падна стълб на кръстовището на "цар Симеон" и "Преображенско възстание"

Стълб на улично осветление падна на пътя, няма пострадали (СНИМКИ)

Стълб на улично осветление със знаци падна на пътното платно. За късмет няма пострадали граждани. Инцидентът стана около 17 часа на кръстовището на улиците "Цар Симеон" и "Преображенско възстание". Служители на дирекция "Аварийна помощ и превенция" (АПП) на Столична община светкавично се отзоваха на мястото, както и екипи на полицията, за да обезопасят зоната. Стълбът бе премахнат и движението, което бе спряно само за няколко минути, вече е възстановено. Продължават огледите на място, за да се установи причината, довела до инцидента.  

comment 0
visibility 1604
запален

Запали се стълб за високо напрежение на "България" (СНИМКИ/ВИДЕО)

Пламъци обхванаха стълб за високо напрежение на бул. "България" и Околовръстното шосе преди детелината. За това съобщиха граждани в социалната мрежа с видеа и снимки. Няколко пожарни автомобила и три полицейски коли пристигнаха на мястото и започнаха да локализират щетите. Водачите в района бяха доста обезпокоени дали пламъците няма да обхванат и другите електрически съоръжения. Други пък коментираха, че огънят е прекалено близо до гората и може да стане нещо доста страшно.

comment 0
visibility 2397
Стълб посред улицата в кв. Хаджи Димитър

Стълб насред улицата застрашава движението в кв. Хаджи Димитър

Стълб на улично осветление се оказа в средата на уличното платно в столичния квартал Хаджи Димитър, район Подуяне. "От толкова дъжд по улиците започнаха да никнат стълбове", шегуват се в коментарите си в социалната мрежа. Снимката беше публикувана днес, но за съжаление едва ли някой от институциите ще се впечатли, за да се премести стълбът. А той е почти в средата и точно на завой. Електричедкото съоръжение се намира на улицата между блокове 139 и 140. Със сигурност създава опасност за движението на автомобили. Още по-страшно е вечер, когато трудно се забелязва. Лошото е, че хората са свикнали с него.  И както често се случва у нас за този проблем ще започне да се разсъждава, едва след като стане инцидент. По улицата и тротоарите не е правено скоро ремонт, а се налага. Това обнадеждава живеещите в района, че евентуално при ремонт стълбът може да бъде преместен и уличното платно освободено от препятствието. Засега шофьорите ще разчитата на къмет и опит!

comment 0
visibility 1275
Панчарево

Ауди катурна стълб в Панчарево

Лек автомобил "Ауди" се удари в стълб на уличното осветление в район "Панчарево". Инцидентът е станал на Самоковско шосе малко след банята, свидетелстват граждани в социалната мрежа. Сблъсъкът е бил толкова силен, че стълбът е полегнал върху жиците. От снимката се вижда, че въздушната възглавница на колата се е отворила. Към мястото на инцидента пътуват аварийни групи. Заради досега с електрическата мрежа вероятно ще се наложи временно прекъсване на тока, докато повреденият уличен стълб се премести. Екип на "Пътна полиция" изяснява и причините за катастрофата.

comment 0
visibility 525
графа

Събореният стълб на "Графа" сменен с нов

Стълбът, който късно снощи бе съборен от бус на прясно ремонтираната улица "Граф Игнатиев", тази сутрин бе сменен с нов. За това съобщиха граждани в социалната мрежа.Вчера Столична община разпространи кадри как бус се врязва в уличното съоръжение. На снимките се вижда,че машината минава през трамвайните релси и то в пешеходната зона. При опит за манерва водачът блъска и събаря стълба. Няма пострадали хора. Шофьорът на буса ще бъде глобен.    

comment 0
visibility 1265
катастрофа с автобус

Столичният автобус 108 катастрофира в стълб

Автобус 108 от столичния градски транспорт рано сутринта днес се е блъснал в стълб на ул. „Илиенско шосе“. Не се съобщава за пострадали. Шофьорът, 52-годишен мъж, е загубил управление над возилото, тъй като му прилошало. В следствие на това, автобусът се забил в стълб край пътя, информират от БТВ. Дошлият на място екип на Спешна помощ, прегледал мъжа, след което го освободили за домашно лечение. Единственият пътник в автобуса е невредим. От Столичен градски транспорт казват, че шофьорът е имал нормален график. Последната му почивка е била миналия уикенд. Тази седмица е трябвало да почива в неделя. Повреденият автобус ще бъде ремонтиран в гараж „Земляне“

comment 0
visibility 621

Трамвай № 7 се удари в стълб

Инцидент с трамвай стана в столицата  късно снощи. Мотриса, движеща се по линия 7, излезе от релсите и се удари в стълб. Това се случи в района на колелото на "Триъгълника". При дерайлирането му няма пострадали хора, има щети по трамвая. Ватманът казва пред БТВ, че е станало неочаквано и не знае как се е случило. Техници преместиха мотрисата и възстановиха движението в участъка още снощи. Трамвай № 7 е един от най-новите в столичния електротранспорт.