Тема: строителни

comment 0
visibility 673
глобени

39 строителни обекта в София с глоби от началото на годината

39 строителни обекта в София са получили актове от екипи на Столичния инспекторат от началото на годината. Проверките на служителите за първите дни на 2020 година са били в над 167 строителни локации в София. 20 от съставените актове са за установяване на административно нарушение и са на юридически лица. Най- много санкционирани има в районите „Лозенец“, „Витоша“, „Студентски“, „Красно село“ и „Изгрев“. На територията на Столична община има над 900 работещи строителни обекта, припомнят от Столичния инспекторат.   А най-честите нарушения на фирмите са:   Липса на оросителна система при разрушителни дейности  Извършване на строителни и ремонтни дейности на сгради и строителни обекти ,без плътна строителна ограда  Разпилявана /натрупване на строителни материали и /или отпадъци извън границите на строителния обект  Заемане на публична общинска площ без издадено съответно разрешение.   Глобата при акт на физическо лице е в размер от 100 до 5 000 лева, а за юридическо лице – от 700 до 20 000 лева по реда на Наредбата за управление на отпадъците и поддържане и опазване на чистотата на територията на СО.  

comment 0
visibility 533
Славейков

Махат и последните строителни огради на пл. „Славейков“

Продължава премахването на строителните огради на пл. „Славейков“. То започва вчера като идеята да се улесни достъпът за пешеходци. На площада, а и в цялата зона, ще продължат довършителни ремонтни работи и отстраняване на забележките на строителния надзор. По договор строителите трябва да са готови до края на месеца. Първо бяха отстранени оградите в участъка от ул. „Раковски“ до средата на площада, а днес ще бъдат махнати и тези от към към ул. „Солунска“. Открит бе и фонтанът на площада, като предстои да бъде пуснат в експлоатация. Скоро ще бъде върната и прочутата пейка на „Славейкови“. Поставени ще бъдат и още 15 пейки от лят камък, обединени в композиции от по 4, както и 10 от дърво в района на Столичната библиотека. Като последните ще бъдат сложени, чак след като се възстанови фасадата на сградата на библиотеката. На самия площад, гражданите ще видят и 15 перголи, под които ще бъде разположен книжният пазар на открито. Очаква се да има и специално място за културни и градски събития. По ул. „Солунска“ бяха монтирани новите велостоянки и пейки.

comment 0
visibility 647
строителен обект

Инспекторатът глоби три строителни фирми за замърсяване в район "Лозенец"

Инспекторатът глоби нови три строителни фирми за замърсяване при строителство. Те са в район "Лозенец"- местността ВЕЦ Симеоново. За откритите нарушения техническите ръководители на обектите са получили актове. Проблемите са били основно с откритата липса на уреди за измиване ходовата част на строителните машини, съобщиха от Столичния инспекторат. Адресите, на които бяха съставени глобите, са - един обект на улица "Асен Разцветников" 9-11 и две строителни площадки на улица "Георги Райчев".