Тема: такси

comment 0
visibility 1172
ТУ-София

ТУ-София с три напълно безплатни бакалавърски специалности

В унисон с Постановление № 137 на Министерски съвет от 25.06.2020 г. за приемане на Списък на професионални направления и защитени специалности, в Техническия университет – София напълно безплатни за целия курс на обучението държавна поръчка в първи курс на учебната 2020/2021 година ще бъдат бакалавърските специалности „Топлоенергетика и ядрена енергетика“ и „Топлинни и хладилни технологии и системи“ от професионално направление „Енергетика“ и „Приложна математика и информатика“ от професионално направление „Математика“. В Техническия университет – София редовните кандидатстудентски изпити за приема по бакалавърски   специалности вече приключиха. До 04.07.2020 г. продължава приема на документи на кандидат-студенти с оценка от матура или с оценка от предварителен кандидатстудентски изпит. Документите се приемат в Центъра по информационни ресурси на ТУ-София, блок 2, във Филиал Пловдив, ИПФ Сливен и регионалните центрове и бюра във всички областни градове  от 8:30 до 16:00 часа всеки ден. Документите могат да бъдат подадени и онлайн. Документите за кандидатстване са: Диплома-оригинал (дипломата се връща при подаване на документите) Копие от дипломата Попълнено заявление (получава се на място или се разпечатва от сайта).

comment 0
visibility 1290
такси

Такситата настояват за по-висока първоначална такса

За три пъти по-висока от сегашната първоначална такса настояват таксиметровите шофьори, съобщава БТВ. В момента тя е до 150% от минималната тарифа за км/пробег. В столицата дневната първоначална такса е 0.77 лв., а нощната – 0.88 лв. Цените на километър се запазват за момента. От бранша споделят, че от 2012 г. не е правена никаква корекция на цените за таксиметровите услуги. Те са на мнение, че три пъти увеличената първоначална такса, ще осуети дъмпинга. Карлос Контрера, общински съветник и председател на Комисията по транспорта към СО, сподели, че този въпрос трябва да се обсъди с транспортното министерство. Общинският съвет е компетентен за цената на километър пробег. Неуместно е да се вдигат цените във времето на пандемията с коронавирус, но това е браншово решение. Припомняме, че СОС гласува миналата седмица за отпадане на таксите за разрешителни за година и половина. Според Контрера, така е правилният начин да се подкрепи таксиметровия бранш. От бранша припомниха, че законовият срок за гласуване на алтернативния данък за 2021 г е до 31 октомври и е в рамките на 300 до 1000 лв. Такситата ще настояват той да е 300 лв.

comment 0
visibility 227
Напомняне: На 30 юни изтича срокът за първата вноска на местните данъци и т

Напомняне: На 30 юни изтича срокът за първата вноска на местните данъци и такси

Напомняне за всички столичани! Утре- 30 юни е последния срок за плащането на първа вноска на данък "сгради" и данък МПС , както и на таксата "смет". Ако  в рамките на утрешния ден платите цялата сума на данъка за имота или колата, ще имате 5 процента отстъпка, припомня в социалната мрежа заместник- кметът на Столична община по финанси Дончо Барбалов.    Ако ще се плащат нещата на части, сроковете за първа и втора вноска са 30 юни и 31 октомври.   За такса смет крайните дати на отделните вноски са: 30 юни, 30 септември и 30 ноември. След тези дати започват да текат лихви. Срокът за ползване на 5% отстъпка в предишни години беше 30 април, но тази година той бе удължен с два месеца заради коронавируса.   Столичани могат да плащат местните си данъци и такси във всеки от 22-та отдела "Общински приходи" в София, независимо в кой район се намира имотът им. Има вариант и за издължаване по банков път или чрез финансови посредници.   Най-бързо и удобно това става през електронния портал на Столична община: https://szp.sofia.bg/OnlineReportWSClient/pages/login.jsf. За да се ползва тази онлайн услуга трябва да има издаден ПИН -код от Столична община, или ПИК от НАП.    

Реклама
comment 0
visibility 972
СОС прие решение за облекчаване на такситата в София

СОС прие решение за облекчаване на такситата в София

Столичният общински съвет прие решение, с което да облекчи таксиметровия бранш в София. Това е като компенсация за месеците на извънредно положение зарази COVID-19, през които жълтите автомобили в столицата нямаха работа.  "Превоз на пътници респективно издаване на дубликат на разрешение, холограмен стикер и 2 броя светлоотразителни идетнификационни номера и издаването на дубликат на разрешение да бъде освободено от дължимите такси, определени в Наредбата за определяне и администриране на местни такси и цени на услуги, предоставяни от Столична община", гласи решението на СОС. Докладът бе внесен от председателя на транспортна комисия Карлос Контрера и двамата му заместници Зафир Зарков и Калоян Паргов. Освобождаването от такси е за срок от година и половина. Докладът бе приет с 57 гласа "за". Разумът надделя и СОС прие облекчения за такситата в София. Тази мярка беше нужна, за да се подпомогне бранша в столицата, след като беше силно засегнат", коментира Калоян Паргов.  

comment 0
visibility 717
Напомняне за софиянци: Остават 7 дни за плащане на местните данъци и такси

Напомняне за софиянци: Остават 7 дни за плащане на местните данъци и такси

Напомняне за всички столичани! Остават 7 работни дни до крайния срок за плащане на първата вноска за такса смет, както и за 5% отстъпка при плащане в пълен размер на данък "сгради" и този за колите. Срокът беше удължен до 30 юни заради пандемията от COVID-19. Това припомни в социалната мрежа заместник-кметът на София Дончо Барбалов.   Ако се плащат на части, сроковете за данък сгради и МПС са: 30 юни - за първа вноска и 31 октомври - втора вноска.   За такса смет тази година сроковете на вноските са: 30 юни, 30 септември и 30 ноември. След тези дати започва да се начислява съответната лихва по закон, припомнят от Дирекция "Общински приходи" на Столична община.   Плащане на местните данъци и такси може да се прави във всички 22 районни данъчни отдела в София, независимо в кой район се намира имотът. Столичани могат да се издължат и по банков път или чрез финансови посредници.   Най-бързият и удобен начин за плащане е през електронния портал на Столична община: https://szp.sofia.bg/OnlineReportWSClient/pages/login.jsf   За да ползвате тази онлайн услуга е необходимо да имате издаден ПИН -код от Столична община, или ПИК от НАП.   ПИН-код, с който да си правите справки или да плащате онлайн местните си данъци и такси през е-страницата на Столична община може да бъде издаден във всяка от районните данъчни служби, след представяне на документ за самоличност.  

comment 0
visibility 926
Столична община

Плащат данъците в Столична община все по-често онлайн

Положителна тенденция е увеличаването на онлайн плащанията на местни данъци и такси в Столична община, съобщават от Дирекция "Общински приходи" на общината. По този начин се избягват опашките пред гишетата на общинската администрация. Според статистиката, през месец май онлайн са внесени 589 506 лв.. Това са с 377 хил. лв. повече от май месец миналата година. На 30 юни изтича удължения срок за първата вноска за такса смет и за 5% отстъпка, ако се плати целия данък на недвижим имот или МПС. При разсрочено плащане, първата вноска трябва да се внесе до 30 юни, а втората до 31 октомври за данък сгради и МПС, а за такса смет – 30 юни, 30 септември и 30 ноември.

comment 0
visibility 1363
Такси отнесе заграждения и знак до 121 училище в "Гоце Делчев"

Такси отнесе заграждения и знак до 121 училище в "Гоце Делчев"

Такси отнесе част от загражденията и знак на метри от столичното 121 училище "Георги Измирлиев" в квартал "Гоце Делчев". За това съобщиха граждани в социалната мрежа със снимки и коментари. От инцидента предната част на жълтата кола е сериозно потрошена.   Според коментари в мрежата точно на това място завоят е отвратителен и видимостта е почти нулева. 

comment 0
visibility 1157
Важно за столичани: Срокове за плащане на местните данъци и такси

Важно за столичани: Срокове за плащане на местните данъци и такси

От Дирекция "Общински приходи" на Столична община напомнят на столичани,че удълженият срок за първата вноска за такса смет, както и за 5% отстъпка при плащане в пълен размер на данък сгради и МПС изтича в края на този месец.    Ако решите да си платите данък сгради и този за колата на части вариантите са:  30 юни - за първа вноска и 31 октомври - втора вноска.   За плащане на такса смет, сроковете тази година са: 30 юни, 30 септември и 30 ноември. След тези дати започва да се начислява съответната лихва по закон.   Нормалният ритъм на работа във всички 22 районни данъчни отдела в София вече е напълно възстановен. Столичани могат да плащат местните си данъци и такси във всеки от отделите, независимо в кой район се намира имотът им.   Други опции за издължаване е по банков път или чрез финансови посредници.   Най-удобният, бърз и безопасен начин за внасяне на дължимите суми обаче си остава през електронния портал на Столична община: https://szp.sofia.bg/OnlineReportWSClient/pages/login.jsf За да се възползвате от тази онлайн услуга на Столична община е необходимо да имате издаден ПИН -код от СО, или ПИК от НАП.   ПИН-код, с който да си правите справки или да плащате онлайн местните си данъци и такси през е-страницата на Столична община може да бъде издаден във всяка от районните данъчни служби, след представяне на документ за самоличност.

comment 0
visibility 829
Над 400 души на ден минават през данъчния отдел в "Младост"

Над 400 души на ден минават през данъчния отдел в "Младост"

Над 400 души на ден са минавали през отдел "Общински приходи" в район "Младост", за да платят местните си данъци и такси през първата седмица на май. По толкова столичани на ден посещават и данъчната служба "Средец-Триадица", която обслужва двата столични района. За сравнение - през април средно по 250 души минаваха през всеки от районните отдели, за да внесат данъците си или да извадят различни справки и документи. Въпреки, че броят на посетителите в отделите плавно се увеличава, постъпилите на каса приходи са по-малко, отколкото през миналия месец. В седмицата преди Великден на каса са внесени общо 1,9 млн. лв., а през първата седмица на май - 1,8 млн. лв. Както е известно, срокът за първата вноска на такса битови отпадъци, както и 5% отстъпка при плащане в пълен размер на местните данъци за недвижими имоти и МПС е удължен до 30 юни. Независимо, дали внасяте на части или наведнъж местните си задължения, най-удобният и безопасен начин за плащане е през портала на Столична община е на szp.sofia.bg/OnlineReportWSClient/pages/login.jsf. Тъй като много софиянци все пак предпочитат на отидат на място в данъчната служба, още през март т.г. за всички служители, които работят с граждани, бяха осигурени лични предпазни средства и дезифектанти. През април бяха доставени и специални бактерицидни UV-лампи за касовите салони.

comment 0
visibility 2704
Криминалисти от СДВР арестуваха 17-годишен за кражби от таксита

Криминалисти от СДВР арестуваха 17-годишен за кражби от таксита

Криминалисти на Столичната дирекция на МВР (СДВР) задържаха 17-годишен извършител на множество кражби от таксита. Тийнейджърът е арестуван в момент на кражба. Разследването е започнало след подадени много сигнали за извършени престъпление от таксиметрови автомобили. В рамките на предприетите оперативни действия, в ранните часове на вчерашния ден, в момент на поредно престъпно деяние, е установен и задържан 17-годишен младеж. Част от откраднатото е намерено и иззето. След доклад на материалите в СГП задържаният е привлечен като обвиняем по чл. 195 и чл. 216 от НК и мярката за задържане е удължена до 72 часа. Над 25 жалби са подадени от таксиметрови шофьори само за периода 28 март - 18 април. Крадецът-тийнейджър разбивал стъклата на вратите на колите и е отмъквал вещи и монтирани устройства. По заявените случаи са образувани преписки и досъдебни производства, съобщиха от СДВР. Работата по документирането на случаите продължава под надзора на прокуратурата.    

comment 0
visibility 7054
Карантината удари и частните забавачки в София: Събират такси, без да работ

Карантината удари и частните забавачки в София: Събират такси, без да работят

Извънредното положение постави в кризисна ситуация и частните ясли и детски градини. Масова практика в София е налагането на такса на родителите, въпреки че децата не посещават забавачките от месец март, съобщават от БНР.   Извънредната ситуация принуждава собствениците на частни ясли и детски градини да събират процент от таксите от родителите, за да могат да плащат наемите на сградите, както и заплатите на персонала.   По думите на управителя на една от най-големите частни детски градини в София, която пожела да остане анонимна, няма как да просъществуват, ако не събират пари от родителите.   “Много добре ги разбирам, че от тяхна гледна точка ние сме затворени, не даваме услуга. Ние в момента сме принудително затворени.И без някакво частично финансиране ние не можем да преминем през тези месеци“, казва жената.   Яна Тончева е една от потърпевшите в ситуацията, не работи, защото е по майчинство. Съпругът ѝ работи от вкъщи, но заплащането дори на половин такса в частната ясла, която дъщеря ѝ посещава, вече е непосилна за тях. “Голяма част от техните разходи ги няма – за отопление, за храна. Ние също сме в неизгодна позиция и просто ни се наложи да отпишем детето“, каза Тончева.   Частните ясли и детски градини имат право да кандидатстват по схемата 60 на 40.  

comment 0
visibility 5780
катастрофа с такси

Катастрофа с такси на "Сливница" предизвика задръстване

Катастрофа с такси стана тази сутрин на бул. "Сливница" на спирка "Оряхово", съобщават шофьори в социалната мрежа. ПТП-то е на светофара, на метри от спирка на градския транспорт. Свидетели на инцидента споделят в интернет, че обикновено на това място е пълно с ученици рано сутрин. И добре е, че в момента те са в грипна ваканция. Иначе е щяло да има и пострадали деца.  Според bTV водачът на таксито е ударил четири автомобила. Един от тях дори е бил паркиран. При инцидента няма ранени граждани. Пострадал е само шофьорът на жълтата кола. Според медията той е със счупен крак.     Заради катастрофата  се бе образувало сериозно задръстване. На място дойде и екип на "Пътна полиция" и регулираха трафика. Изясняват се причините за инцидента.    

comment 0
visibility 6398
Таксиметров шофьор наби жена в колата й

Таксиджия наби жена в автомобила й в центъра на София

Таксиметров шофьор наби жена в колата й рано тази сутринт. Нападението е станало около 7.30 часа на светофара между Президентството и Министерски съвет към "Дондуков". Жертвата на таксиджийската агресия веднага е подала сигнал на тел. 112, а от там я посъветвали да го задържи, докато дойде полицейски екип. "Как да задържа човек, който ме наби, както си стоях в автомобила. Той беше около 100 кг", разказа пред Столица.bg през сълзи жертвата на агресивния таксиметърджия. Жълтият автомобил е със стикер 91280, а регистрационният номер на  Фолксвагена е СВ1326АТ. "Такива неща се случват всеки Божи ден. Имам 500 коли общо с тези в дъщерните фирми. С този регистрационен номер ще ми отворите много работа да търся, защото колите има служебни номера. Знаете как се решават тези случаи, звъните на 112 и чакате органите на реда", каза пред Столица.bg Александър Стефанов, изпълнителен директор на С Експрес. Агресивният шофьор се ядосал минути преди това, няколко метра по назад - по бул. Тодор Александров. Преди светофара с "Мария Луиза" жената си карала в лентата за направо, а таксито в дясно. При банката обаче имало много коли и за да не чака таксиджията тръгнал да се престроява, раказа пред Столица.bg пострадалата И. К.  Жената не го заблязала и си продължила. Ядосан, че не го пуснала, той се изравнил с нея, отворил прозореца и започнал да крещи и да я обижда. На следващия светофар - срещу Партийния дом, таксиджията слиза, отива до автомобила на жената, промушва си ръката през отворения прозорец и я шамаросва. От удара по врата и главата жената има наранвания, освен стреса и унижението от случилото се. Около мястото на инцидента е пълно с камери и със сигурност боят е заснет.

comment 0
visibility 2305
катастрофа

Катастрофа с такси и БМВ на бул. "Тодор Александров"

Такси и лек автомобил са се ударили на столичния бул. "Тодор Александров", съобщават шофьори в социалната мрежа. Инцидентът е станал малко преди бул. "Мария Луиза". Според свидетели жълтата кола е излизала от ул. "Княз Борис I", а БМВ-то се е движело по "Тодор Александров". В автомобила на задната седалка е забелязано детенце на 2-3 години.    От другата страна на улицата е имало неправилно спрели две коли, които са пречили на видимостта и маневрите на шофьорите.   На мястото има екип на "Пътна полиция", който изяснява причините за ПТП-то.  Бул."Тодор Александров" от "Христо Ботев"  към "Мария Луиза" е затворен заради пътния инцидент.     

comment 0
visibility 746
такси

Пиян клиент открадна такси в София, спряха го по пътя за Велинград

Млад мъж, който наел такси в столицата с поръчка да го закара до Велинград, изчакал шофьора да спре на бензиностанция, за да зареди гориво, откраднал колата "Фолксваген“ и изчезнал в неизвестна посока. Злополучният крадец обаче бил засечен от автопатрул на Районното управление на МВР в Септември  в дефилето на Чепинска река, разказват от "Монитор".   До задържането на автокрадеца се стигнало, след като софийските полицаи подали сигнал до колегите си в Пазарджик и шефът на местната дирекция на МВР ст. комисар Ивайло Тишев разпоредил екипи на „Магистрална полиция“, на полицейските управления в Септември и Велинград да завардят трасето.   В резултат на предприетите действия криминалисти от полицейското управление в Септември успели да засекат таксито в дефилето между Варвара и Велинград, уточни говорителят на Областната дирекция на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов. След като издебнали удобен момент, полицаите атакували и задържали автокрадеца. Оказал се 28-годишният Николай П. от Сливница.   Виждайки случващото се, той се решил на още една отчаяна стъпка. Предложил на септемврийските криминалисти да го пуснат в замяна на сумата от 5000 лева. Това обаче още повече утежнило положението му. На място е пристигнала и дежурна група от управлението във Велинград, която под ръководството на разследващ полицай е извършила оглед на местопроизшествието.   Пътни полицаи са тествали Николай П. с дрегер, като пробата му се оказала положителна – 1.39 промила в издишания въздух. Той е задържан в ареста на РУ-Велинград, а спрямо него е образувано полицейско производство. Разследването продължава под наблюдението на прокурор от районната прокуратура в курорта. На злополучния клиент-автокрадец ще му бъдат повдигнати обвинения за противозаконно отнемане на МПС, предлагане подкуп на полицай и шофиране в нетрезво състояние.    

comment 0
visibility 937
таксита

Лев за километър цена искат таксиметровите шофьори в София

За промени в тарифите и правилата за движение на такситата настояват шофьорите от бранша. Искането се основава на факта, че цените за превоз не са променяни от осем години, съобщават от БНР.   „За 2019 г. бяха приети минималните тарифи за столицата – 77 ст. дневна и 88 ст. нощна тарифа. Повечето таксита возят на минимални тарифи, независимо от това, че бяха дадени доста пари от Столичния общински съвет. В доклад себестойността на услугата „таксиметров превоз на пътници“ беше обоснована да бъде 1 лв. на 1,10 лв. – за това настоявахме от страна на браншовите организации, но беше гласувано друго“, обясни председателят на Съюз „Такси“ Кирил Ризов пред медията.  

comment 0
visibility 580
данъци

СОС обсъжда увеличаването на местните данъци и такси

На извънредно заседание днес, Столичният общински съвет ще обсъди предложението за увеличаване на местните данъци и такси.Предвижда се ръст в данъка на автомобилите, като увеличението е според екологичната категория и мощността на колата, съобщават от БНТ.   Друго предложение е налогът при сделки с недвижими имоти да се увеличи от 2.5 на 3%. Общинските съветници ще обсъдят и план-сметката за дейностите по събирането и извозването на битовите отпадъци.  

comment 0
visibility 1921
екшън с коли

Eкшън: Шофьор на камион блъска такси край "Герена" и бяга, полицията го преследва

Екшън като от филмите се разигра днес в столицата край стадион "Георги Аспарухов". Шофьор на камион е блъснал такси. И двамата шофьори са пострадали, но са без опасност за живота.Инцидентът е станал малко след 10:40 ч. на бул. „Владимир Вазов”, като двете превозни средства се ударили на завой, съобщават от bTV.   Водачът на товарния автомобил опитал да избяга и се е наложило полицаите да го преследват, за да го задържат. Служителите на МВР успели да го спрат на един от изходите на столицата. Шофьорът на лекия автомобил е откаран в ИСУЛ с контузия в областта на главата, както и порезна рана.   От „Спешна помощ” обясниха пред медията, че 50-годишният шофьор на тежкотоварния автомобил e oткаран в Окръжна болница с леки наранявания в областта на корема.   Предстоят тестове, които да покажат дали той е управлявал камиона под въздействието на алкохол.    

comment 0
visibility 1445
катастрофа

Катастрофа между линейка и такси в София, лекарка и сестра са приети в "Пирогов"

Катастрофа между такси и линейка в София е станала тази нощ около 2 часа, съобщава Bulgaria ON AIR. Лекарка и медицинска сестра са приети в "Пирогов". Шофьорите на двете машини са само с леки наранявания.     Линейката е пътувала от Перник към София, за да откара пациент за спешно лечение в "Александровска болница". Тепърва ще се изясняват причините за ПТП-то.  

comment 0
visibility 2199
Вдигат екоданъка на автомобилите

Вдигат екоданъка за автомобили и при продажба на имущество и коли в София (СНИМКИ/ВИДЕО)

Столична община вдига екоданъка за автомобилите и при възмездно придобиване на имущество - продажба на имот и автомобил. Това съобщиха днес на пресконференция кметът на София Йорданка Фандъкова и финансовият зам.-кмет Дончо Барбалов. Не се вдигат данъците за собственост и такса смет, изрично уточниха Фандъкова и Барбалов. От увеличението за 2020 г. се очакват допълнително още 18 млн. лв. в бюджета на "Московска" 33 и 20 млн. лв. от възмездното придобиване на имот.  Първите ще бъдат насочени за подобряване на градския транспорт в столицата и възстановяването на паркове и градини в кварталите. Също така в бюджета на Столична община за 2020 г. ще бъдат заложени и средства за довеждащ транспорт в Овча купел, Горна баня и Люлин, обясни столичният кмет Йорданка Фандъкова. 20-те милиона лева от данъка върху продажба на имущество ще бъдат за ремонт на кварталните улици и тротоари. Те ще бъдат събрани от увеличението с 0,5% - от 2,5 на 3% при продажба на имущество. "Половината от тях ще предложа директно да отиват при районните кметове, за да изпълняват заявите си програми. Разбира се, те първо трябва да защитят тези средства, да ги реализират и след това да се отчетат, каза Йорданка Фандъкова. Обръщам се с молба към гражданите на София за подкрепа, защото средствата ще се насочат за подобряване на качеството на въздуха в София. Също така ще направим и децентрализация на средствата, както искат районните кметове, каза кметът на София. Предложенията за промени в наредбата за местни данъци и такси се внасят в СОС за гласуване и трябва да бъдат приети до края на календарната година. От днес предложението за увеличение ще бъде публикувано на сайта на Столична община и както е по закон, гражданите и общинските съветници ще могат да се запознаят. Целта е да се подобри качеството на въздуха  и да има повече средства за кварталите. Това са пироритети в управленската ми програма и гражданите очакват това да се случи, заяви Йорданка Фандъкова. Най-висок ще е данъкът за автомобили с нисък екостандарт и с най-голяма мощност. Принципът е, който замърсява да плаща. Коли с Евро 0, 1, 2, 3 и 4 ще плащат горната граница на налога, както е по закон Тези със стандарт 5 и 6 са на най-ниския праг. При мощност до 74 киловата  пак данъкът ще е най-ниския, а анд 74 киловата повишението е чувствително.  Като пример бе посочено, че в момента ставката от 1,1 скача на 1,4 за Евро 3 например. Увуличението в екоданъка е между 3 и 10 лв., а за мощност е от 7 до 40 лв. В София се движат 180 000 автомобила с екостандарт Евро 5 и 6, а 360 000 няма да имат увеличение за мощност.   

comment 0
visibility 1210
кражба  на чанта

До Първа градска: Шофьорка на такси отмъкна чантата на болна жена, източи ѝ картата

  Болна от множествена склероза жена е била ограбена от шофьорка на такси до столичната Първа градска болница. Клиентката е пътувала в колата заедно с бебето си. Тя е останала без чантата, в която са били парите ѝ, документите и телефона. С помощта на съучастничка шофьорката е източила от дебитната карта на жената парите,с които тя е трябвало да храни бебето си през следващите две седмици.   За кошмара Благовеста Найденова разказа  пред камерите на Нова телевизия. Полицията е задържала двете жени- шофиращата таксито и нейната приятелка,която реално е действала с дебитната карта.    Благовеста хванала таксито от  квартал "Левски", където живее. Жената с жълтата кола се съгласила да я закара до болницата, макар,че не била на работа. Стигнали до лечебното заведение. Благовеста си отворила чантата, за да плати сметката от 8 лева. Дала 10 на цяло. И после шофьорката слязла, за да изкара количката на детето от багажника. През това време Благовеста оставила чантата на седалката и отишла да сложи бебето в количката. В мига, в който се обърнала за чантата,шофьорката се качила в колата, затворила вратите и потеглила.    

comment 0
visibility 2099
полиция

Родители биха директорка на детска градина заради неплатени такси

Майка и баща от село Джурово- Правец, са нападнали директорката на детската градина в селото. Инцидентът е станал вчера при скандал заради неплатени такси на детето им, съобщават от МВР.   На място незабавно са изпратени служители на районното управление в Правец, които установили и задържали извършителите - мъж на 35 и жена на 31 години. По случая е образувано досъдебно производство.    

comment 0
visibility 623
обир

Таксиметров шофьор обран от клиент в двора на столична болница

Шофьор на такси  бе обран в двора на столична болница от свой клиент. Антон Русинов се оказал с неплатена сметка за превоз и без смартфона си, след като на 24 октомври през нощта качил момче, което искало да прибере леля си от болницата. Шофьорът разпознал крадеца. Той се оказал стар познайник на полицията. Антон разказа за патилата си пред камерата на Нова телевизия.   В началото "лелята" на бандита уж трябвало да е в белодробното отделение. Е, не била там. С колата влезли в двора на Медицинска академия и почнали да обикалят и да я търсят. Нямало я навън. И клиентът влязъл в Спешното. Според персонала там той се държал доста неадекватно-буйствал, тропал по вратата и си излязъл.   После се качил пак в колата и поискал телефона на шофьора. Уж, че неговата батерия била паднала. Провел един разговор с непознато лице. Водачът усетил,че младежът тръгва да бяга и слязъл след него. Не го настигнал.   Но се сетил, че гледал по телевизията репортаж с това момче. Там то признало,че е откраднало телевизор. А мотивът бил " Да покажем на българите колко смешен народ сме, защото някои крадат за над 100 000 лв. и не ги вкарват в затвора, а мен искат да ме вкарат в затвора за сума от 100 лв". Младежът се казва Емилиян Йорданов. И има доста богато криминално минало- хващан е за кражби, грабежи, обсебване, както и за друг случай, при който не е платил сметката си в такси.     Шофьорът на таксито Антон Русинов споделя, че в телефона, освен личната информация, има документи, има и жалби до прокуратурата, номера на преписки.    Ако се докаже престъплението, законът предвижда наказание от една до шест години затвор.