Тема: телефон

comment 0
visibility 598
Синодална палата

Телефон за духовно-психологическа подкрепа обяви Софийската митрополия

Заради увеличаващото се психическо напрежение сред населението в следствие пандемията от коронавирус, Софийската митрополия с благословението на патриарх Неофит разкрива телефонна линия за психологическа подкрепа, съобщава БНР, цитирайки Българската патриаршия. В интервала 10.00 – 19.00 ч всеки ден на телефон +359 886 43 57 17 православни психолози-богослови ще правят консултации.

comment 0
visibility 5453
обир София

Обир в София: Жена остана без телефон за 2 хил. лева в магазин за дрехи

Жена се раздели с телефона си за над 2 хиляди лева в столичен магазин за дрехи. Джебчийки успели да измъкнат от чантата ѝ апарата, преструвайки се, че оглеждат артикулите в магазина. Пред Нова телевизия ограбената разказа за патилата си.    Тя не усетила бутане или дърпане, съвсем професионално едната крадла е отмъкнала телефона от чантата ѝ. На камерата се вижда, че са правени няколко опита за набега, като крайният се оказал успешен.     Жената споделя, че се е върнала в магазина да разгледа записите от камерите. Собственикът пък казва, че тези случаи са чести. Конкретните момичета са познати на управителя и са били засичани в магазина и друг път.   От кадрите се вижда,че момичетата са млади, добре облечени и много умело прикриват лицата си от камерите. Те си правят параван от дрехи, като той пречи на камерата да види действията им. Приличат на съвсем обикновени жени, които разглеждат дрехи в магазина. Три дни по-късно потърпевшата вижда джебчийките в скъпа кола, но не осъществява контакт с тях.   Въпросните момичета са били видени и в съседен магазин. Потърпевшата е разговаряла с охраната на столичен мол, намиращ се в близост до мястото където тя е обрана. Той ѝ споделил, че е наясно, с какво се занимават двете жени.    

comment 0
visibility 303
телефони

55 шофьори в столицата глобени за говорене по телефона само за седмица

55 водачи в столицата са глобени за говорене по телефона, докато карат. Санкциите са направени по време на операция за недопускане на незаконосъобразно ползване на мобилни устройства по време на движение. Тя бе организирана по линия на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция – TISPOL и се проведе от 16 до 22 септември. Докато траеше операцията са проверени 25 953 МПС-та и 29 440 души. 570 шофьори са глобени за ползване на телефони по време на управление на автомобилите, съобщиха от МВР. По време на същата акция миналата година за цялата страна бяха проверени общо 24 807 МПС-та и 29 340 души, бяха установени общо 662 подобни нарушения.

Реклама
comment 0
visibility 451
Денонощна телефонна лининия за изборите

МВР откри денонощен телефон за нарушения в изборите

Министерство на вътрешните работи откри денонощна линия за сигнали за нарушения, свързани с изборния процес. Линията бе отворено на 27 септември и на нея ще се пиремат сигнали за редности до 4 ноември 2019 г. Местните избори са на 27 октомври т. г., но при оспорвана битка ще има балотаж на 3 ноември т. г. Телефонната линия е в МВР и ще функционира денонощно 02/982 22 32. сигнали могат да се подават и на izbor@mvr.bg.  Сигналите могат да са свързани с нарушения на изборния процес при подготовката и произвеждането на изборите за общински съветници и кметове. Подаваните сигнали на откритата линия трябва да са относими към дейността на МВР.

comment 0
visibility 553
кражба

Момчета на 10 и 13 години откраднаха бижута и телефон от жена

Две момчета- на 10 и 13 години откраднаха бижута, телефон и вещи от дома на столичанка, съобщиха от МВР. Сигналът е подаден в Първо РПУ още през май от пострадалата. След бързата работа на униформените малолетните бандити са задържани. Събраните материали по случая са докладвани в Софийска районна прокуратура с мнение за налагане на възпитателни мерки.  

comment 0
visibility 424
112

112 вече е достъпен за хората със слухови и/или говорни увреждания (ВИДЕО)

Внедрена е услуга, осигуряваща лесен достъп за хора със слухови и/или говорни увреждания до спешния телефон 112. Новата помощ идва в изпълнение на Директива 2002/22/ЕО , и според изискването на на ЕЕНСП телефон 112 да има лесен достъп от хора с увреждания. Тя е факт от края на месец януари тази година и работи чрез Интернет от специално мобилно приложение, както и от стационарни и преносими компютри през специалният сайт на 112 на страницата на МВР. Вече стартираха и първите обучителни срещи в столицата, а също и в регионалните структури на Съюза на глухите в България с цел лесно запознаване с новата услуга. От месец януари върви и специален информационен клип, показващ всички възможности на услугата. Клипа може да бъде видян в столичното метро благодарение на „Метрополитен“ ЕАД.  

comment 0
visibility 490
„Телефонът на мъртвеца“

„Телефонът на мъртвеца“ ще звъни в Театър Азарян (СНИМКИ)

В Театър Азарян напразно ще звъни... „Телефонът на мъртвеца“ на 17 март от 17 и от 20 часа.Представлението ще бъде завръзката към едно странно и крайно объркващо пътешествие, в което търсят надмощие самотата, омерзението, престъплението, любовта, животът, смъртта. Режисьора на спектакъла овладява вски предизвикателствата в творбата на Сара Рул с близките до белетристичното му творчества средства на парадокса и иронията в стил ноар. Ще видим един найстина модерен спектакъл, в който интелектуалното и театралното достойно си съперничат. В пиесета участват Симеон Лютаков, Биляна Стоева, Веселина Михалкова, Милена Кънева, Полина Недкова и Николай Божков. Постановката е част от гастрола на Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ – Варна, който всяка година показа уникалните си постановки в София. През този месец театърът представя на софийската публика освен „Телефонът на мъртвеца” в Театър Азарян и Магьосническо езеро” по Чехов в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”.