Тема: Токуда

comment 0
visibility 3471
5-годишният Алекс се нуждае от помощ за животоспасяваща операция

5-годишният Алекс се нуждае от помощ за животоспасяваща операция

5-годишно момченце се нуждае от помощ, а родителите му, които не спират да се борят за спасяване на сина си, от подкрепа. Детето се ражда с прекъснат гръбначен стълб. Така минутите след радостта от раждането се превръщат в съдбоносна битка на родителите. За лечението родителите са се свързали с болница в Словения и очакват оферта, но заминаването се бави заради епидемията от COVID-19 и в чужбина. Преди това обаче на момченцето му предстои операция в болница "Токуда".  Интервенцията е за удължаване на маркучето за оттичане на течностите, които се събират в главата на Алекс и са необходими 9857 лева. До момента, чрез платформата bg.helpkarma.com, са събрани 1781 евро от необходимите 61 183 евро. "На първо място искаме да изкажем най-искрените си благодарности, че ни подкрепяте в много труден за нас момент. Молим ви да продължавате да ни подкрепяте и да споделяте кампанията, за да достигне до възможно повече добри хора като вас!", призовават родителите.   Детето се ражда недоносено и минути след това лекарите съобщават, че бебето има тежко вродено заболяване и се налага спешно да бъде транспортиран към град София, за да му бъде извършена операция, от която зависи животът му. След консултация с различни специалисти се потвърждава, че момченцето е родено с прекъснат гръбначен стълб. Алекс вече е на 5 години и вече може да стои седнал, благодарение на всички направени до момента операции и провеждането на ежедневена рехабилитация. Извършените досега операции са много тежки и лекарите не дават големи шансове, но момчето е истински боец и се справя геройски. Въпреки усилията на лекари и родители състоянието на Алекс се влошава поради силното изкривяване на гръбначния стълб. Основната причина е, че гръдният кош притиска белите му дробове и дишането му е затруднено. Лекарите са на мнение, че в България медицината все още не е напреднала достатъчно, за да се справи с неговото заболяване и насочват родителитеза лечение в чужбина. Животоспасяващата операция не само ще намали болките, които изпитва Алекс, а и ще му помогне да диша отново нормално. След нея ще му бъдат поставени протези, чрез които ще може да ходи и да бъде като останалите деца, защото той наистина го заслужава.   Вярваме, че с ваша помощ Алекс ще победи и този път!, надяват се родителите на 5-годишното момченце.

comment 0
visibility 957
Софиямед

„Софиямед“ и „Токуда“ започват да приемат и лекуват пациенти

Двете софийски болници „Софиямед“ и „Токуда“ възобновяват приема и лечението на пациенти, стана ясно от изказването на председателят на Националния оперативен щаб ген. майор Венцислав Мутафчийски. В „Софиямед“ под карантина продължава да бъде Клиниката по "Вътрешни болести и хепатогастроентерология", но съвсем скоро тя също ще започне да функционира нормално.

comment 0
visibility 6697
Заразените са вече 163

Заразените са вече 163, "Токуда" под карантина заради пациент с коронавирус

163 са заразените вече у нас. 8 от тях са със сериозна симптоматика и са на възраст между 20 и 50 години. Новите случаи в София са 18, а в Бургас има още двама. В Пазарджишка област има един пациент. Средната възраст на починалите е 74 години. Това съобщи председателят на Оперативния щаб за борба с коронавируса и началник на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски, цитиран от Нова телевизия.   Столичната болница "Токуда" е под карантина от днес, обясниха от щаба. В белодробното отделение е настанен пациент с положителна проба за коронавиус. Той е млад мъж на около 30 години с двустранна пневмония. Лечебното заведение се затваря за 24 ч. за спешна дезинфекция, допълват от bTV.   РЗИ затваря болницата за 24 часа, за да се извърши дезинфекция, да се установят контактните лица, да се запечата самото отделение и след 24 часа тази болница ще продължи да функционира. До изтичането на 24 часа е осигурен свободен достъп за спешни раждания и болните на хемодиализа, допълни председателят на националния щаб.   Заразените с COVID-19 вече са 142, излекуваните са трима   "Само вчера в Италия са загинали над 600 човека за един ден. Само вчера. Искам да уточня, че болестта не поразява само възрастни хора, но при тях смъртността е много по-голяма", допълни ген. Мутафчийски.    Едното контактно лице от Бургас е рехабилитатор в Дом майка и дете в града и сега цялото заведение е под карантина. Тримата пациенти, които дадоха два поредни отрицателни резултата - едно от ВМА и две от Плевен - вече са изписани", каза той.   Мутафчийски отново изрази възмущението си, че гражданите масово не изпълняват мерките и не ограничават излизанията си. Той заяви, че не може да предположи кога ще бъде пикът на заразата у нас.                  

Реклама
comment 0
visibility 750
Катастрофа край Токуда

Катастрофа край „Токуда“ затруднява движението(СНИМКИ)

Кола се е качила на разделителя между двете платна край болница Токуда, се вижда на снимки, публикувани в социалната мрежа в групата „Забелязано в София“. Коментарите под публикацията са разнообразни и в по-голямата си част шеговити. Повечето хора не могат да разберат как е успял шофьора да се качи на толкова високо ограждение, при положение, че лентите са две за всяко платно. Вероятно и други подобни произшествия са ставали в района, тъй като малко преди авариралата кола, бетонните блокчета са разместени от предишен удар. Никой не споменава за пострадали. Явно пораженията са само по колата.

comment 0
visibility 1463
катастрофа

Катастрофа на метри от болница "Токуда"

Автомобил катастрофира и се качи върху разделителните ограждения на двете платна на метри от болница "Токуда". Случката стана в посока към мол "Парадайз",съобщават шофьори в социалната мрежа. Няма данни за пострадали хора, има щети само по колите. В момента "Пътна полиция" уточнява защо се е стигнало до инцидента. Трафикът е затруднен в платното с катастрофата. В интернет доста хора шеговито коментираха, че водачът си е намерил интересно място за паркиране. Много малко бяха тези, които предположиха, че може нещо да е отказало в механизмите на колата и заради това да се се стигнало до ПТП-то.    

comment 0
visibility 660

В болница Токуда направиха уникална операция на тумор

Специалисти по урология в болница Токуда в София премахнаха тумор с размер 2 см от бъбрек. Използвана е хирургичната роботизарана платформа Да Винчи като не е спирано кръвообращението на органа. За извършването на подобна операция са необходими отлични хирургични умения и невероятна прецизност, но пък рискът за загуба или увреждане на бъбрека е минимален. Тази операция е рядко използвана в световно известните урологични центрове. Традиционно се предприема спиране на кръвообращението на органа за около 10-15 минути. Така се постига ограничаване на кръвозагубата, докато се премахва тумора, информира novini.bg. В случая не е имало прекъсване на кръвообращението. Пациентът е имал неподходящо разположение на тумора и редица сраствания при коремните органи заради минали операции. Точно това накарало хирурзите да вземат решение за операция с лапароскопска техника и минимални рискове за пациента. Роботизираната платформа позволява фини движения на инструментите, отлична видимост за хирурга и уникална прецизност. Ден след операцията, пациентът вече се раздвижва и до дни ще се върне към обичайния си начин на живот.