Тема: Триадица

comment 0
visibility 548
миене на улици в "Триадица"

В "Триадица" ще мият 9 улици накуп

В името на чистотата район „Триадица“ планира да измие за броени часове накуп девет улици, които вече са подготвени. Под контрола на представителите на Районния инспекторат тази вечер и утре сутринта ще бъдат измити улиците „Доспат“, „Шандор Петьофи“, „Княз Борис І“, „Цар Асен“, „Бузлуджа“, „Цар Петър“, „Христо Станчев“, „Тунджа“ и „Свиленица“. До кампанията „Чист въздух за „Триадица“, в която с почистване и озеленяване на района ще се включат граждани, детски градини, училища и др.институции, остават броени дни.

comment 0
visibility 640
нови чешмички

В "Триадица" правят нови чешми и модернизират старите

В името на опазването на околната среда „Триадица“ подема инициатива за изграждане на нови чешми и модернизиране на съществуващите на територията на района. Кметът Димитър Божилов и неговият екип са открити към идеи и предложения в търсене на повече съмишленици за благородната кауза „Да се опрем на естественото, на природата, далеч от вредната пластмаса“.   На идеята за чешмите вече откликнаха представителите на международното обединение „Zero Waste Alliance“ /Нулеви отпадъци/ - „Zero Waste Sofia“. На срещата с кмета Божилов стана ясно едно – съвместно сътрудничество за изграждане на чешми и ремонтиране на старите е не само възможно, но и реално осъществимо. Природозащитниците от „Zero Waste Sofia“ останаха впечатление от концепцията на район „Триадица“ за намаляване на отпадъците.    

comment 0
visibility 391
лампи на детски площадки

Сложиха осветление на 7 детски площадки в "Триадица" (СНИМКИ)

Осветление вече ще има на общо седем детски площадки в район "Триадица". Предприети са мерки за възстановяване на територията около тях, която бе разкопана заради окабеляването. Всички обекти са посетени от специалистите от отдел „ИКИИ“ и е било проверено качеството на извършените дейности.   Предстои осветяването на още детски площадки. Безопасността и комфорта на децата са приоритет в програмата на район „Триадица“, допълват от администрацията на района.  

Реклама
comment 0
visibility 621
миене

Мият улици в "Триадица"

Между 23 и 25 февруари район „Триадица“ планира да измие улиците „Кирил Ботев“, „Георги Измирлиев“, „Кирил Тулешков“ и „Боянски водопад“. Посочените улици вече са подготвени чрез дейността „ръчно ринене“. Миенето ще се проведе под контрола на експертите от Регионалния инспекторат на „Триадица“. Това е поредна стъпка от кампания ни „Чист въздух за „Триадица“, свързана с чистотата, озеленяването и поддържането на района.

comment 0
visibility 710
три обекта

Актове за три строителни обекта в "Триадица"

Три строителни обекта в район "Триадица" са получили актове от Столичен инспекторат при проверка и контрол на замърсяване от строителство.    Първата санкция е съставена на фирма „Инно Билд Инженеринг“ ЕООД. Нарушението е констатирано в ж. к. "Манастирски ливади" – изток на ул. „Васил Стефанов“. Камион на фирмата е замърсил с кални гуми пътното платно, а се е оказало,че липсва и устройство за измиване на ходовата част на излизащата от обекта техника. На същия адрес е санкционирана и фирма "Райкомерс  Констукшън", чийто камион също е замърсил улицата.   По- късно инспекторите са установили на бул. „Витоша“ 108, че частни лица сами извършват разрушителни дейности на сградата. За причиненото запрашаване и замърсяване е съставен акт за установяване на административно нарушение.            

comment 0
visibility 532
На гости на кмета на "Триадица"

Студенти гостуваха на кмета на район „Триадица“

Студенти от Софийския университет със специалност „Публична администрация“ бяха на гости на кмета на район „Триадица“ Димитър Божилов, съобщават от администрацията на района. Той е споделил с младежите какви са трудностите, предизвикателствата и отговорностите на районния кмет. Студентите имаха много въпроси към кмета. Той подчерта, че такъв голям район като „Триадица“ се управлява трудно, но екипа, с който работи, му помага много. Не бяха пропуснати и приоритетите, които са включени в програмата на района. Кметът Божилов каза, че непрекъснатата връзка и диалог с хората не само в кметството, но и на терен, са решаващи за успеха.  

comment 0
visibility 626
площадка

Направиха детска площадка зад спортна зала "Триадица" (СНИМКИ)

Със съдействието на район „Триадица“ бе изградена детска площадка зад спортна зала „Триадица“, предназначена за малките дечица от квартала. Те имат възможност да се радват на красиви цветни люлки и пързалка, съобщават от администрацията на района.    В програмата на отдел „Инвеститорски контрол и инженерна инфраструктура“ към район „Триадица“ е залегнала идеята поетапно всички около 100 детски площадки в района да бъдат рехабилитирани и съответно поддържани.  

comment 0
visibility 549
Ремонт на подлези в Триадица

Ремонтират подлезите в район Триадица (СНИМКИ)

Всички подлези на територията на район Триадица ще бъдат ремонтирани. Експерти на кметството са направили проверка и са установили, че обновяването е належащо, тъй като съоръженията са в лошо състояние, съобщават от районната община. Въз основа на констатираното ще бъде изготвено мотивирано предложение за план към Столична община за поддръжката им. Зам.-кметът по строителството Христо Вълчанов и неговият екип са установили, че четири години след основния ремонт на част от подлезите в район „Триадица“, състоянието им е незадоволително. В подлезите има опасни места, които са необезопасени и течове застрашават съоръжението. Също така липсват и санитарни помещения за ползване от гражданите. В момента в район Триадица се извършва ремонт на подлеза на бул."България", до Професионалната гимназия по текстил "Елисавета Вазова", който скоро трябва да стане готов. В лошо състояние е и един от най-натоварените подлези в района, този на бул. "България" и "Гоце Делчев".

comment 0
visibility 850
миене

Започва миенето "на карета" в "Триадица"

Започва миенето "на карета" в район "Триадица". Дейностите ще се извършат на 4 и 5 юли, съобщават от Столичен инспекторат. Те напомнят на шофьорите да не паркират на улиците, обявени в графика. Принудително ще се местят колите, които пречат на работата.  Приключи миенето "на карета" в "Красно село". Бяха обработени 55,539 дка.,включващи улици и булеварди.

comment 0
visibility 1720
Протест срещу ново строителство от югоизток на жилищен блок

Жители на кв. „Гоце Делчев” излизат на протест срещу застрояването (СНИМКИ)

Живеещите в столичния кв. „Гоце Делчев” излизат на протест срещу застрояването на междублоковите пространства в района. Те се недоволни от това, че върху зелените площи ще стартира строежа на нов 5-етажен блок с 3-етажен подземен паркинг и голям магазин, съобщава Нова телевизия. „Притеснени сме, че ще има 5-етажна жилищна сграда с три подземни етажа за гаражи. Тя ще се появи много близо до сегашните сгради. Така ние вече няма да имаме слънце. Ще бъде развалена и зелената площ, която трябваше да бъде облагородена”, коментира един от организаторите на протеста. Според главния архитект на община „Триадица” Иван Шишков нова сграда няма да има. Въпросният имот е частен и вероятно, след като се получи отказа за строителство, собствениците ще имат претенции за отчуждаване, допълва още архитектът. Протестът ще се състои тази вечер от 19 часа на ул. ''406-та''.

comment 0
visibility 1755
Парк Зеленият остров

Откриха новата детска площадка „Зеленият остров“ в кв. „Манастирски ливади – изток“ (СНИМК...

С тържествена Света литургия, отслужена от отец Николай, официално бе открит новоизграденият парк и детска площадка „Зеления остров“ в жк. „Манастирски ливади – изток“. Откриването бе един голям празник за децата. Район „Триадица“ бяха осигурили лакомства, балони, играчки и забавление с актьорите от Държавния куклен театър. На откриването присъства и кметът на район „Триадица“ – инж. Николай Терзиев, който направи поздрав към жителите и ги приветства с новата придобивка. Гражданите пък останаха изключително доволни от реализирания проект и спазеният срок.Парка „Зеленият остров“ е площ от 3,5 дка и в него влизат 3 зони, заедно с фитнес на открито, площадка с детски съоръжения и специална градинка за отдих. Сред гостите бе и общинският съвет Михаил Владов. Той сподели, че преди на мястото на парка е имало бетонов възел, който е бил разрушен, а мястото почистено. Сега там са изградени катерушки, люлки, пясъчник, комбинирани съоръжения, отговарящи на всички европейски изисквания за безопасност. Най-голямото сред тях е „Манастирската крепост“, направена от дърво, където могат да играят 50 деца едновременно. От районната администрация апелират към всички от квартала и всички гости да пазят съоръженията, за да им се радват всички повече време и за да бъде чисто и благоприятно за околната среда.

comment 0
visibility 780

"Лозенец" и "Триадица" предават опасни отпадъци в мобилен пункт

В столичните райони "Лозенец" и "Триадица" ще се постави мобилен събирателен пункт за опасни отпадъци. Това съобщиха от Столична община. Пунк се поставя за втори път тази година в тези райони. На 14 септември той ще бъде на бул. "Арсеналски" 97,  на паркинга до светофара на кръстовището с ул. „Богатица“ от  8.30 до 14.30 часа. Жителите на "Лозенец" и "Триадица" ще  могат безвъзмездно да предадат следните опасни битови отпадъци: - живак и живаксъдържащи уреди (живачни термометри, прекъсвачи и други подобни); - лакове и бояджийски материали; - домакински препарати и химикали; - мастила и замърсени опаковки; - фармацевтични продукти (лекарства с изтекъл срок на годност). Телефонът за заявки и информация е 0700 11 750. Системата за събиране на опасни отпадъци от домакинствата е резултат от съвместната работа на Столична община и "БалБок Инженеринг" АД. До момента тя се прилага ефективно на територията на общината за седма поредна година.