Тема: тротоар

comment 0
visibility 767
купчини земни маси

Глоба за изсипани купчини земя на тротоар в "Лозенец"

Нарушител е заел неправомерно тротоар с изсипани земни маси на ул. "Димитър Търкаланов". Това нарушение откриха при текущ контрол екипи на Столичен инспекторат от район "Лозенец".    На извършителя е наложена санкция и незабавно са предприети мерки за почистване на заетите общински площи. 

comment 0
visibility 590
Подмениха с нови антипаркинг колчетата по ул. Париж

Подмениха антипаркинг колчетата по ул. Париж (СНИМКИ/ВИДЕО)

Нов тротоар с чисто нови антипаркинг колчетата вече има на столичната улица "Париж", видя Столица.bg. За около час работниците бяха подменили отсечка около 100 м. Обновяването е по искане на гражданите, научи Столица.bg. "Тротоарът е нов и затова се наложи да подменим и колчетата с нови. Старите бяха счупени и удряни от автомобили", коменитраха от Центъра за градска мобилност, чийто ангажимент е поставянето на антипаркинг колчета. Подмяната се прави в участъка от ул. Искър нагоре към бул. Дондуков. Работниците са от фирма Инмат София ЕООД. По ул. Париж и пресечните има зелена зона за паркиране, а от ЦГМ имат задължението да инвестират в ремонт на тротоари в платените зони за паркиране. С нов тротоар е и ул. 11-ти август и там също скоро ще започне подмяната с нови антиракинг колчета.

comment 0
visibility 967
Ремонтиран тротоар в Дружба 1

Нов тротоар по ул. Туше Делииванов в Дружба 1

Изцяло ремонтиран и обновен е тротоарът по ул. Туше Делииванов в Дружба 1, видя Столица.bg. От миналата седмца гражданите спокойно могат да се движат по ремонтирания и вече асфалтиран тротоар.  Улицата минава през пазара в Дружба 1 и води до ремонтираното Искърско шосе, където са спирките на градския транспорт - трамвай 20 и автобус 604. Преди обновяването настилката бе разбита, плочките разместени и изкривени. При всеки дъжд бе невъзможно да се ходи по тротоара. Заради издутини и неравности трудно бе придвижването и при сухо време. Единият от проблемите бяха големите корени на дърветата. Те бяха изрязани и сега тротоарът е равен и удобен за ходене.   

Реклама
comment 0
visibility 1348
Паркиран автомобил през колчета на ул. Дедеагач

Колчета не спряха плейбой да паркира върху тротоар до градина

В София има нахални, по-нахални и брутални шофьори. Такъв се оказва този, който днес за пореден път паркира върху ремонтиран тротоар на ул. Дедеагач 42 в столичния квартал "Стрелбище", район Триадица. Мястото беше изцяло ремонтирано по настояване на сдружението "Безопасни детски площадки". А също и по тяхно искане бяха поставени антипаркинг колчета.  Въпреки забраната този шофьор е успял да премине между колчетата и да си качи таралясника облепен със заешки уши върху мястото, където излизат деца. Паркираната кола е срещу входа на 127 детска градина "Слънце". Като изключим, че безотговорните шофьори бъркат в джоба на всички столичани за ремонти, автомобилът пречи на пешеходци да се движат спокойно по тротоара. Къде са от Столичен инспекторат и паяците, питаха граждани. Пред Столица.bg родители споделиха, че този шофьор редовно си качва колата върху тротоара и не разбира от забележки и вдигнати чистачки.

comment 0
visibility 1093
ремонт Португалия

Ново място за игра и тротоари след ремонта на площад "Португалия"

Ново място за игра и ремонт на тротоар ще има около реновираната градинка на площад "Португалия" на улица "Цар Иван Асен II". От "Средец" дават подробности в социалната мрежа за нещата, които ще се направят в градинката: Мястото за игра е за деца от 3 до 12 години. Има проект за площадката, като изпълнението е по договор на Столична община с "Чистота Искър" ЕООД ( в писмо от Столична община е посочен срок за изпълнение 30-09-2019г.);Ще се ремонтира тротоарът на ул. "Леонардо Да Винчи" и пешеходна пътека между двете градинки; По договора със сегашния изпълнител ще бъдат сложени кошчета, осветителните тела ще се подменят с по-подходящи, а тревата ще бъде продължена до края на бордюра пред сградата на банката.

comment 0
visibility 2082
проверка

Направиха улица и тротоар в "Младост" (СНИМКИ)

Приключи изграждането на нова улица покрай "Кауфланд" по улица "Бъднина" до връзката с улица "Андрей Ляпчев" в "Младост". Готов е и тротоарът източно от блок 328. Реновирането бе извършено в рамките на одобрената от Столична община програма на района за текущ ремонт по пътната и тротоарна настилка за тази година. Кметът на "Младост" арх. Русев провери лично качеството на ремонта, съобщават от администрацията на района.  

comment 0
visibility 767
Паркиране върху тротоар на ул. люботрън, кв. лозенец

Тротоарът на "Люботрън" пропада, бил зелена зона за паркиране

Столичната улица "Люботрън" в район Лозенец стана поредната ябълка на раздора между платената зона за паркиране - зелена и гражданите. Улицата е станала "зелена" зона от ноември 2018 г. Местинте хора обаче недоволстват, тъй като улицата е тясна и автомобилите се паркират върху тротоара, съобщи Нова телевизия. Първоначално на тротоара е трябвало да се поставят антиаркинг колчета. Този вариант отпада и не се монтират. Жители на един от блоковете по улицата поставяли кашпите с цвята на възрастна жена, за да предотвратят спирането по тротара, разказа внукът на жената пред Нова телевизия. Инспектори обаче заплашили, че ще има глоба и да се премахнат. "Баба ми се размина с акта, а ние със спокойствието", каза младият мъж. Той обясни, че паркирането на тротоара продължава, а там има и спирателен кран за вода. Кранът вече е бил разбит от колите и гражданите са го ремонтирали с лични средства. Хората от блока са направили подписка и не искат да се сприра там. "Тротоарът пропада", категорични са хората. От ЦГМ, който отговаря за платеното паркиране посъветваха недоволните граждани да изкажат мнението си и да пуснат писмо до Столична община. Проблемът ще бъде разгледан и може да се направи промяна, коментираха от ЦГМ.

comment 0
visibility 1094
Столичен инспекторат

Накараха строител да изчисти ул. Хайдушка гора 81 - 91

Строителна фирма изчисти улица ул. "Хайдушка гора" 89-91, за да си спести солидна глоба, която го застрашаваше. От Столичен инспекторат установили замърсяване на улицата в район Триадица и съставили акт за административно нарушение на управителя на фирма "Комплекс инженеринг " ЕДОД. В резултата на авария силоз за мазилка се е изсипал на тротоара и уличното платно на ул. "Хайдушка гора" 89-91. Глобата за замърсяването е от 700 до 20 000 лв., гласи Наредбата за управление на отпадъците и поддържане и опазване на чистотата на територияата на Столична община. Работници на "Комплекс инженеринг" са почистили тротаора и улицита за своя сметка.          

comment 0
visibility 1358
Паднала мазилка

Мазилка падна върху тротоар на бул. "Дондуков"

Парчета от мазилката на тераса паднаха върху натоварен тротоар в центъра на София. Опасната сграда се намира на булевард "Дондуков" на метри от Младежкия театър. Инцидентът е станал снощи около 22 часа, като е цяло чудо,че няма пострадали хора, тъй като парчетата с голям размер, съобщава Нова телевизия. Сигналът за рушащата се сграда е подаден от дежурният в район „Оборище”. Според кметът Васил Цолов тя е построена в периода 1949 - 1955 година. Като това не е първият инцидент с тази кооперация. От местната администрация ще наложат глоба на собствениците за безстопанственост. Очаква се днес на място да пристигне екип, който да обрули останалите опасни парчета.

comment 0
visibility 420
Дупка

Голяма дупка се отвори до зоологическата градина в София

Голяма дупка се е отворила на тротоар близо до зоологическата градина в София. Дупка се е появила преди близо месец пред детска поликлиника и ветеринарна клиника, съобщава bTV. За няколко дни тя обаче започнала да пропада. Дълбочината и е близо 1 метър. Живеещите в района няколко пъти подават сигнали до столичния инспекторат и ВИК, но така и не получават отговор. Вчера от общината са изпратили проверка, която е установила, че в този участък има проблем със подземните комуникации. На място се отзовават и екипи на Софийска вода извършващи видеозаснемане и проверка с техника за течове. От там обясняват, че проблемът обаче не е в тяхно съоръжение, а в канализационно отклонение на близката сграда. Очаква се още днес мястото да бъде засипано с баластра и балирано против пропадане.  

comment 0
visibility 2282
Врачанска кола паркира върху тротоар на бул. Дондуков

Врачанско ауди премина през велоалея, за да се паркира на тротоара на "Дондуков" (СНИМКИ)

Автомобил с врачанска регистрация безкрупулно се паркира на тротоара на бул. Дондуков между ул. Дунав и 11-ти август. За да стигне дотам шофьорът премина през велоалеята и се закотви на тротоара, видя Столица.bg. На всичкото отгоре тръгна срещу пешеходците на тротоара (десния в посока бул. В. Левски), за да си намери удобно място. От черното ауди излязоха младеж и девойка. Спокойно, без притеснение стъпиха пред витрината на магазин за очила и спортни стоки. Не бързаха, не влязоха в аптека, ей така тръгнали на пазар.  На отсрещната страна на бул. "Дондуков" има има зелена зона, но далеч по-удобно е да се качиш при пешеходците на тротоара, коментираха възмутени граждани. Те направиха забележка на шофьора и го помолиха веднага да си махне колата. Той се държа нахално, но въпреки това се изнесе с автобила. Очевидец на цялата случка стана и общински съветник, но без да вземе участие.  

comment 0
visibility 1410
Паркиране върху тротоар на бул. Христо Ботев

Дама кара по тротоара и паркира пред пешеходци на бул. "Христо Ботев" (СНИМКИ)

Нахалство или простотия е да си качиш автомобила на тротоара, да караш до пешеходците и накрая да се паркираш, а хората да те заобикалят? На тази традицонна софийска картина станаха свидетели граждани в центъра на София.  Безочлива дама си паркира автомобила на ремонтирания тротоар в центъра на София, видя Столица.bg. Точно пред сградата на бившето кино "Възраждане" на бул. Христо Ботев пишман шофьорката се качи на тротоара, мина плътно до пешеходци и паркира. Грабна си телефона и започна говори. Толкова бе ангажирана, че не забеляза как щеше да блъсне гражданите, които нищо неподозирайки се движеха спокойно по тротоара. Сивата шкода се настани на тротоара, очевидно с нова настилка, като в собствения си гараж. Само на 10 метра от мястото, където се закотви дамата има платена зона за паркиране. Незнайно колко ли ще спести от "зелена зона", но тя невъзмутимо продължи да си говори по телефона, а гражданите заобикаляха сивата шкода. Нито един полицай не забеляза нарушението, което бе извършено на 50 метра от СДВР.  

comment 0
visibility 1397
Работници избягаха от ремонт в кв. Банишора

Работници зарязаха ремонт на тротоар в "Банишора", запушиха канали (СНИМКИ и ВИДЕО)

Работници изоставиха обекта, който ремонтират в столичния квартал Банишора, район Сердика, научи Столица.bg. Цяла седмица нито един представител на фирмата изпълнител не се появил на ул. Странджа, където ремонтират тротоара. За проблема сигнализираха граждани пред Столица.bg. Обновяването е на ул. Странджа 147 пред сградата на някогашния КАТ София. Преди месец от фирмата изпълнител са разкопали улицата и тротоарите и отсечка, с дължина от около 20 метра още е строителна площадка. Дъждовете пък вече са отмили подложката от пясък на тротоара, а плочките и до ден днешен не са наредени. Между малкото поставени, обаче са се образували големи фуги и те са подвижни. Това е сигурна гаранция, че първо ремонтът е некачествен и второ, че ще има санкции и няма да се плати на фирмата изпълнител. От зарязания обект и дъждовете са запушени шахти с кабели, алармираха гражданите. В района вече цяла седмица нямат интернет, защото кабели на доставчика са прекъснати. В района има и запушени канали, които при първия голям дъжд ще прелеят, притесняват се живеещи в райони. За изчезналите майстори от обекта бе информиран и районния кмет на Сердика инж. Тодор Кръстев и въпреки почивния ден той веднага започна проверка на обекта.

comment 0
visibility 1278
Детска количка не може да мине по ремонтиран тротоар в Дианабад

Ремонтиран тротоар в "Изгрев" е непроходим за колички и хора с увреждания (СНИМКИ)

Тесни тротоари и стълбове за осветление тормозят пешеходци и майки с колички по софийските улици. Особено фрапиращ е случаят в столичния квартал Дианабад. Снимка на бебешка количка пред електрически стълб предизвика коментари на възмущение и подигравки с инженерната мисъл на някои "специалисти".  Ремонтираният тротоар на ул. Свети Пимен Зографски в район Изгрев е труднодостъпен за майки с колички и хора с увреждания. Настилката е асфалтова, поставени са нови бордюри, но проблемите си остават. Оказва се, че тясната ивица се препречва от стълбове. За да премине майка с количка трябва да слезе на пътното платно при движещите се автомобили. А какво ще направи човек с инвалидна количка или с увредено зрение?, питат граждани в социалната мрежа. Столична община има приета Стратегия за достъпност, а изпълнява ли се тя по ремонтираните улици и тротоари на софийските улици?

comment 0
visibility 1239
Джип затвори входа на детска градина

Джип затвори входа на детска градина в кв. "Витоша" (СНИМКИ)

Собственик на джип изобщо не се съобразява, къде спира и къде паркира в кв. Витоша, район Лозенец в София. Явно е стар познайник на живеещите в квартала, защото снимки на неправилно паркирания му автомобил редовно се пускат в социалната мрежа. Не се знае дали досега е санкциониран, но със сигурност хората от квартала имат нетърпимост към нахалството му. Освен, че спира на непозволеня място, но е и върху тротоара. Пред детската градина дори антипаркинг колчетата не са му попречили. Сивият автомобил последно е засечен да паркира върху тротоара на ул. "Тодор Чипев" точно пред входа на 175 Обединено детско заведение - ясли и детска градина. "Не знам какъв полу-човек трябва да си, за да спреш по-този начин. Има надпис, вход на детска градина, всички дечица слизат на улицата, за да го заобиколят", коментира в социалната мрежа възмутен родител. Веднага последва и друга снимка на същия джип, пак паркиран неправилно, на перпендикулярната улица "Чавдар Мутафов" 34 в София.

comment 0
visibility 1242
Паркиране върху тротоар

Ако в Кърджали паркират по тротоарите, в София е забранено (СНИМКИ)

Трудно е за шофьорите, пристигнали в София да шофират и да паркират само на определените места в столицата. Особено име е трудно, защото трябва да спазват установените правила. Особено им е трудно и да плащат за паркиране в зелена или синя зона. Автомобил с регистрация в провинцията е поредното доказателство за трудностите, които изпитват шофьорите в столицата. Млада дама с Пежо, с кърджалийска регистрация си закотви автомобила точно върху тротоара на ул. Краище в столичния кв. Иван Вазов. Първоначално така спряла, че се наложило гражданите да я предупреждават, че ще пречи на минаващия трамвай. След това тя преместила колата си върху ремонтиран тротоар. Столичани отново показали нетърпимост и я предупредили, че това не е място за паркиране. Тя обаче се изнервила, излязла от автомобила и с викове започнала да пита: А къде да паркирам? Случаят с трудностите на кърджалийката, премеждията й в столицата и снимки на Пежото, паркирано върху тротоара бяха публикувани в социалната мрежа. 

comment 0
visibility 331
Вдигат колите на "Раковска"

10 дни вдигат коли на "Раковски" заради ремонт на тротоар

Задават се 10 дни проблеми за шофьорите, които работят или живеят в района на улица "Г.С. Раковски" до спирката на улица "Шести септември". Няма да бъде разрешен престоя и паркирането заради ремонт на тротоар, съобщиха от Столична община. Рестрикцията важи от първи до десети април.  Ремонтът няма да спре ползването на стоянката  на ул."Шести септември" от гражданите. Шофьорите от района могат да оставят колите си на разрешените за паркиране и престой места или където няма започнали ремонти на настилки.

comment 0
visibility 1053
137 СОУ

Изграждат нов тротоар около 137-мо СОУ в "Люлин"

Ще бъде изграден тротоар при 137-о училище "Ангел Кънчев" в "Люлин". Това е обявил кметът на района Милко Младенов по БНР. Изграждането стартира след сигнал на жителка на квартала. Тя сигнализира за липсваща и лоша инфраструктура около училището. Тя казва, че пътят от метростанция "Сливница" до учебното заведение е кален, а пътеката тясна и неудобна за преминаване заради паркиралите коли. Кметът казва, че пречка са били частните терени, в които районният кмет не може да инвестира общински средства. Той добави, че нова инфраструктура може да бъде изградена, когато бъде приет Подробния устройствен план на Първи микрорайон на "Люлин". Скоро предстоят няколко публични обществени обсъждания на подробния устройствен план на "Люлин" 1. Милко Младенов обяви, че след приемането на ПУП от Столичния общински съвет, може да се пристъпи към отчуждаването на терените, и ремонт на цялата инфраструктура около Метростанция "Сливница".

comment 0
visibility 634

При ремонт на тротоара на ул. „Московска“ в столицата е открита късно антична гробница

В профила си в социалната мрежа кметът на столицата Йорданка Фандъкова сподели радостта си от случайното откритие, което е било направено на ул. „Московска“. Тя коментира, че при ремонта на тротора на ул.“Московска“ съвсем случайно работниците са се натъкнали на уникална късно антична гробница със стенописи. Г-жа Фандъкова е възложила укрeпване на терена и стартиране на проучванията по нея. Главният архитект на столицата е натоварен със задачата да изработи проект за експонирането на гробницата на това място, на което е намерена.

comment 0
visibility 418

Столична община се бори с неправилното паркиране

От Столична община споделят, че са направени нови изнесени ъгли на тротоарите при ремонта на бул. „Васил Левски“ в отсечката между Софийския университет и бул. "Патриарх Евтимий". С тяхното изграждане се цели възпрепятстването на неправилното паркиране и освобождаването на повече свободно пространство за пешеходците. Такива ъгли се правят и при ремонта на ул. „Солунска“, като предстои същите да бъдат изградени и на други улици, които позволяват подобен тип реконструкция.

comment 0
visibility 993

Евгени Крусев инспектира ремонта на ул.„Гюешево"

Днес Евгени Крусев, зам.-кмет по транспорт, инспектира ремонтните дейности при ул. „Гюешево", от бул. „Инж. Иван Иванов” до бул. „Акад. Иван Евстатиев Гешов”. В този участък се прави цялостен ремонт, който планира изграждането на нова пътна и тротоарна настилка. Вече е започнало и полагането на асфалтова настилка, като очакванията са обектът да бъде готов до 20 дни. Продължава дейността и по други обществено значими улици в жилищните райони. Ремонти текат по ул. „Феникс“ в Овча купел и ул. „Хемус“ в Слатина. От утре запова ремонт и по ул. „Резбарска“, като тя ще бъде затворена за движение в участъка от ул. „Градинарска“ до ул. „I-ва Българска армия“.