Тема: център

comment 0
visibility 2529
В "Люлин" набират доброволци срещу коронавируса

В "Люлин" откриват център за доброволци срещу коронавируса

В "Люлин" откриват център за  набиране на доброволци срещу разпространението на COVID-19 при необходимост. Новината съобщи в социалната мрежа кметът на района Милко Младенов. Който иска да се включи, трябва да остави  трите си имена, телефон, адрес, информация за професионалните си компетенции и в коя сфера би могъл да бъде полезен.   Ето и как могат да се запишат желаещите:    телефони 02/92 37 286 – Стела Цветкова, 02/92 37 234 – Владимир Панев (от понеделник до петък, от 8:30 – 17:00 ч.), 02/92 37 209 – оперативен дежурен (за събота и неделя от 8:30 – 17:00 ч.) е-mail lyulin@sofia.bg; лично съобщение – в социалната мрежа или на страницата на Район „Люлин“ - Столична община.   "Вярваме в доброто и ще разчитаме на Вашата помощ при влошаване на моментната ситуация! Заедно ще се справим!", апелира кметът.     

comment 0
visibility 405
реактиви

В Центъра по заразни и паразитни болести дойдоха реактивите за коронавируса

В Националния център по заразни и паразитни болести са доставени реактиви за генетична диагностика чрез real-time PCR на новия коронавирус 2019-nCoV. Te бяха заявени от Националния център преди 3 седмици и са синтезирани на основание доказаните вируси от Китайския център за контрол и превенция на заболяванията. Това съобщиха от Здравното министерство.    Реактивите са предназначени за доказване на заболяването, причинено от коронавирус 2019-nCoV, само при хора, които са с изявена клинична картина на тежка пневмония и дихателна недостатъчност.   България е една от първите държави, заявили и вече получили китове за диагностика на новия коронавирус.  

comment 0
visibility 6243
имоти

Най-скъпите жилища в столицата са в "Център", "Изток" и "Иван Вазов"

Най-бързо поскъпват жилищата в "Люлин" на фона на останалите квартали в столицата, сочат данни на компания за недвижими имоти,цитирани от "Труд".   Средната цена на апартаментите в "Люлин" е 722 евро за кв. м към средата на миналата година, което е ръст със 7,44% за година. Основната причина за това може би е фактът, че жилищата в "Люлин" все още са едни от най-евтините в столицата. Това стимулира интереса на купувачите, а с нарастването на цените "Люлин" се доближава до останалите райони в София.     По-евтини са апартаментите в "Обеля" (средно 710 евро за кв. м) и в кварталите "Сердика" и "Свобода" (705 евро за кв. м). Като в тези райони цените също нарастват с изключително бързи темпове – 7,25% ръст за година в "Обеля" и 6,17% в "Сердика" и "Свобода".   В още няколко столични квартала апартаментите вървят под 900 евро за квадрат – например в "Овча купел" (893 евро), "Надежда" (822 евро), "Дружба" (844 евро), "Сухата река" и "Хаджи Димитър" (по 818 евро). Като цените на апартаментите във всички тях са нараснали с над 6% за година и така изпреварват повишението на цените в по-скъпите столични квартали. Разбира се има и някои изключения. В "Красна поляна", където цените са сравнително ниски – средно 786 евро за квадрат, цените също вървят нагоре със стабилни темпове от 5%, но увеличението е по-малко отколкото в "Дружба", "Суха река" и "Хаджи Димитър".   Средната цена на жилищата в столицата достигна 1035 евро на кв. м, при 985 евро/кв. м година по-рано. Това представлява ръст от 5,34%. Най-скъпо продължава да е в "Иван Вазов", "Център" и "Изток", съответно с 1482 евро, 1442 евро и 1422 евро за кв. м. Апартаментите в тези най-желани райони също поскъпват с много бързи темпове от 4,5-5% годишно.   Челната петица на кварталите с най-скъпи жилища се допълва от "Лозенец" (1391 евро/кв. м) и "Яворов" (1285 евро/кв. м). Повишението на цените в тези два квартала е с почти едни и същи темпове – малко над 4%.  

Реклама
comment 0
visibility 336
център

В Горна Малина: Строят църковен център за рехабилитация и интеграция

Започна изграждането на първия у нас църковен център за рехабилитация и интеграция. Той се намира в село Горна Малина, област София. Центърът ще се помещава в двора на църквата, съобщават от bTV.   Той ще може да приеме за рехабилитация около 30 деца и възрастни със специални потребности. В него те ще могат да намерят и приятел, с когото просто да поговорят.   Инициаторите уточняват, че целта е не само телесна, но и духовна подкрепа. Доброволци са и много деца. Всеки, който иска да помогне с пари за работата на центъра, може да се свърже с църковното настоятелство в Горна Малина.    

comment 0
visibility 3070
Мумия на мястото на мавзолея

Андрей Врабчев издигна 4-метрова мумия на мавзолея (СНИМКИ/ВИДЕО)

4-метрова мумия се появи на мястото на бившия мавзолей на Георги Димитров на столичния прощад "Александър Батенберг". Човешко тяло увито в черно се издигна в центъра. Автор на инсталацията е скулптора Андрей Врабчев, съобщи bTV. Идеята на творбата му е да покаже, че "комунизмът у нас не е умрял, а е мумифициран". "30 години след неуспеха да бъде отменен чл. Първи от комунистическата конституция", написа в социалната мрежа блогърът Асен Генов. Денят не е избран случайно от скулптора, тъй като се навършват 29 години от изнасянето от мавзолея на мумифициарното тяло на вожда Георги Димитров. Творение на Врабчев се появи на 1 април в центъра на София - паметник на премиера Бойко Борисов. Според Врабчев мавзолея на комунизма е в "нашите умове". Инсталацията в центъра на София е временна по проекта на Столична община "Мавзолей". Той участва в консурса "навън", но журите избра интерактивната инсталация "Един човек" на Валентин Шурелов. През 1999 г. по настояване на вицепремиера Евгени Бакърджиев сградата на мавзолея бе взривена с 300 кг взрив. почти седмица продължи разрушаването на сградата и заради това вицепремиерът получи прякора Бомбата. мавзолеят е строен през 1949 г., за да се съхранява балсамираното тяло на Георги Димитров.

comment 0
visibility 3743
Реконструкция на пл. "Света Неделя"

След трансформацията на "Св. Неделя" трамваят запазва трасето (ВИДЕО)

Трамваят ще минава по старото си трасе отляво на църквата "Света Неделя" в посока Лъвов мост и след реконструкцията на площад "Света Неделя". Това показва кратката видеопрезентация на италианското архитектурно студио Фуксас, което спечели международния конкурс в края на миналата седмица и получи правото да проектира. Според идейния проект цялото пространство на един от емблематичните площади в столицата ще стане пешеходна зона, като продължение на централния бул. Витоша. Изборът на италианците за реконструкцията предизвика спорове, но със сигурност площад "Света Неделя" ще придобие модерна европейска визия със запазване и на историческия характер. След реконструкцията на пл. "Св. Неделя", което ще обхване зоната от бул. Витоша до "Тодор Александров" следващата зона на пешеходното пространство може да бъде продължено по бул. Мария Луиза" към Лъвов мост и Централна гара.

comment 0
visibility 613
втори протест

Втори протест готвят в "Младост" заради Центъра по наркомании

Живеещите в "Младост" готвят днес втори протест срещу преместването на Центъра по наркомании на територията на болница "Св. Анна". Проявата е за 18.30 часа, предвидено е и шествие по бул. "Цариградско шосе", съобщава Bulgaria ON AIR.   Хората са категорични, че мястото не е подходящо, защото се намира на няколко крачки от блокове и детска градина.     Министър Кирил Ананиев обясни пред медиите, че заведението е с лечебна цел и няма опасност за живеещите в района. Гражданите обаче са силно притеснени за децата си.    От здравното министерство се опитаха да тушират напрежението с обяснението, че са взети всички мерки за сигурност- 24-часово видеонаблюдение и жива охрана.     

comment 0
visibility 356
София, ЧЕЗ, център

Ученици и студенти се обучават в центъра на ЧЕЗ

За две години в Техническия учебен център на ЧЕЗ Разпределение България са проведени 348 обучения. През модерната база са пречинали 5078 души, обученията се водиха от 56 лектори, професионалисти в сферата на енергетиката в България, съобщават от компанията. Обучават се групи от ученици и студенти от профилирани учебни заведения, от подизпълнители, повишава се квалификацията на служителите на дружеството и се създават единни стандарти за работа, които да водят до европейско качество на обслужването в сектора. Учебният център включва технически полигон с умален модел на електроразпределителната мрежа и изградени осем обекта за практическо обучение. В него желаещите могат да се обучават и да проверят уменията си за работа в напълно реалистична среда. Освен полигона са изградени и специализирани учебни зали, в които ще се провежда теоретичната част на обученията, както и учебни курсове, семинари и др. В този центъра всички новоназначени служители имат възможност да се обучават практически при пълна симулация на мрежата – стълбове, електропроводи, електромерни табла и т.н., а всички настоящи служители ще могат да опресняват своите знания и да повишават квалификацията си. Техническият учебен център на ЧЕЗ Разпределение е лицензиран от Националната агенция за професионално образование и обучение (НАПОО). В него може да се извършва и удостоверява професионално обучение и придобиване на степен на професионална квалификация, съгласно Закона за професионалното образование и обучение по 8 професии и 12 специалности. Центърът е изграден в София, на територията на 3400 кв. метра. Инвестицията в изграждането му е в размер на 400 хил. лв.  

comment 0
visibility 1534
Нов път свързва Бели бруг с центъра на Банкя и детска градина

Асфалтираха 340 м в Банкя, улесниха достъпа до детска градина

Жителите на кв. "Бели брег" в Банкя вече имат алтернативен път. Новото трасе е доста по пряко до центъра на града, съобщават в социалната мрежа от районното кметство. Пътят минава през ул. "Слънчев бряг" и продължението ѝ по ул. "Радово". Пътят служи и за връзка с кв. "Свети Стефан". Гражданите получиха помощ от район Банкя и пътят бе насипан със скална маса и фрезован асфалт в разстояние на 340 метра по двете улици. С новата пътна връзка значително се съкращава маршрута и се улеснява достъпа на жителите на квартал "Бели брег" до детската градина, училищата и центъра на града. Междувременно коритото на река Вердикалска, което преминава в този участък е почистено. Реката вече може поеме евентуалното повишаване нивото на водата, за което мееролозите предупхреждават, че ще има обилни валежи.

comment 0
visibility 385
Отворена шахта на ул. шишман и Л. Каравелов

Отворена шахта на ул. "Любен Каравелов" застрашава пешеходци

Отворена шахта в центъра на София застрашава минаващите по тротоара пешеходци. Дупката, пълна с кабели спокойно може да "погълне" човек в цел ръст. Особено опасна е тя за прибиращите се от училище деца. Видеото бе публикувано от бдителен гражданин в социалната мрежа. Опасната шахта се намира на ъгъла на централните улици "Л. Каравелов" и "6-ти септември". Той веднага е подал сигнал на тел. 112. От там му отговорили, че сигналът е предаден. Зейналата дупка е заплаха за минувачите, особено по тъмно. Авторът на видеото е заснел опасността в 19.4 оч. и дълго време стои на място, за да предпази разсеяни граждани и деца, които биха могли да пропаднат. Очевидно е, че някой не си е свършил работата и дори не е обезопасил шахтата.

comment 0
visibility 1702
чадъри

Вълшебни чадъри красят детския център за изкуства и образование в "Надежда" (СНИМКИ)

Уникални вълшебни чадъри срещат децата и младежите, които пеят, играят и се учат на улица "Св. Никола Нови" 22 в столицата. Мястото е Филиал "Надежда" на Център за изкуства, култура и образование. А инсталацията с чадърите оставя без дъх както малките, така и големите посетители на мястото.     Всяка седмица от понеделник до събота включително, цветната къща се посещава от 700 деца и младежи в различни дейности. Тя е приютила 120 врабчета от вокално-театрална формация „Врабчета”, пианисти, китаристи, духов оркестър, художници, приложници, мода и дизайн, школи по английски език, исторически пътешественици. Това разказват в социалната мрежа от екипа на Центъра.    Младежите се надяват сградата на центъра да порасне, да имат собствена сцена и много творчески работилници.         

comment 0
visibility 1068
център

Нови тротоари и център за хора със специални нужди правят в "Слатина"

Нови тротоари ще бъдат направени по улиците  ул. „Боян Магесник“ и ул. „Иван Щерев“, по ул. "Плачковски манастир“ и на кръстовището на ул. „Марагидик“ и ул. „Велчо Атанасов“. Това съобщи пред БНР кметът на район "Слатина" Наталия Стоянова.   В момента се обмисля в горната част на парк "Гео Милев"  да се изгради зона за разходка на домашни любимци, защото съществуващата в момента не е достатъчна. Според Стоянова в квартал "Христо Смирненски"  има места, на които може да бъдат построени филиали към детски градини. Тя се надява за подобен проект догодина.    На ул. „Роглец“, отново в „Христо Смирненски“, ще има и нов център за социални услуги за хора със специални нужди. Кметът коментира и липсата на паркоместа. В някои от кварталите, като "Редута", няма места, на които да се направят паркинги. Но в „Христо Смирненски“ междублоковите пространства са по-широки и има повече място.    

comment 0
visibility 519
забранено спирането

Забрана за спиране в центъра заради снимки на клип

Снимките на рекламен клип налагат някои промени в организацията на движение в центъра на столицата, съобщават от Пресцентъра на Столична община. От 20.30ч. на 16.08.2019г. до 10.30 ч. на 17.08.2019г. ще бъде забранен престоят и паркирането на автомобили на ул.“Св.Кл.Охридски“ между локалното пътно платно на бул.“Цар Освободител“ и ул.“Шипка“. Изключение ще се прави за автомобилите на снимачния екип и извън местата за платено паркиране „служебен абонамент“. 

comment 0
visibility 725
дневен център

Младежи с увреждания готвят и спортуват в център "Света Марина" (СНИМКИ)

Дневният център "Света Марина" на улица "Гюешево" помага на хора с увреждания над 18 години да се адаптират по-лесно в живота. Това е група от 64 момчета и момичета. Повечето от тях идват сутрин, а вечер родителите им си ги взимат. Центърът е управляван от сдружението "Информация и консултации". Директорът на неправителствената организация Марияна Велева и управителят на дневния център Йотка Тодорова представиха пред журналисти част от уменията на младежите. Те влязоха в ролята на кулинари. И направиха едни страхотни плодови шишчета. Питомците на центъра не се притесниха да покажат, че знаят как се разбиват яйца, как се режат банани и ябълки, и как се пресява брашно за кекс. Една от най-активните кулинари бе Весела, която е и параолимпийка по тенис на маса. Всеки понеделник след закуска младите хора има музикотерапия. Вторник е отреден за Клуб "Вкусно". Кулинарните занимания започнали преди 5 години, когато сдружението поело Центъра. Като си отидат вкъщи, всички разказват на родителите си какво са правили през деня в двете кухни на центъра. И искат и близките им да направят същите неща, обясни директорът на дневния център. Всички вече могат да правят баница, да приготвят сандвичи, плодови салати и плодови шишчета. Арт- терапията се радва на особен интерес от младежите в центъра. Те майсторят магнитчета, икони, бутилки с декупаж. Сряда е ден за спортни дейности. Центърът има две фитнес площадки. Едната е направена с помощта на Столична община и посолството на Израел у нас. Освен Весела, която тренира тенис на маса, две момчета се занимават с конна езда и плуване. Всеки вторник до обяд в центъра има и йога на смеха. В петък всички гледат кино на широк екран. Този месец акцентът е върху българските филми. Работата с питомците на центъра включва разходки до близкия парк, но и ходене в магазините с идеята да се научат да боравят с финанси. И сами да си пазаруват.      

comment 0
visibility 2354
Хулигани

Тийнейджъри брутално чупят в градинка край Арменската църква (ВИДЕО/СНИМКИ)

Група тийнейджъри потрошиха пейка посред бял ден в градинка в центъра на София. Видеото с бруталните дейстивя бе публикувано в социалната мрежа. Мишена на младежките хормони се оказва паркова мебел в градинката до Арменската църква в столицата. Както децата се забавляват и говорят, един от тях здраво стъпва на пейката и започва да скача, пружинирайки върху нея, докато се счупи. Другият пък майсторски използва бицепсите си, за да допрекърши летвата и да я изхвърли. Градинката е в близост, на 3 преки, до 41 училище "Св. Патриарх Евтимий". Живеещите в зоната деца явно скучаят и осъзнато или не чупят и паркова мебел. Гражданите от района вече са вдигнали ръце от мръсотията, шума и свърталището на наркомани, в което се е превърнала градинката. На нея има люлка, железни детски съоръжение и пейки от миналия век. В момента там не е нито подходяща детска площадка, нито зелена и приятна градинка. Повече от 15 години тук се събира всякаква паплач, особено вечер, коментира пред Столица.bg очевидец на постоянните сбирки в градинката. Хората се надяват най-после полициаи да патрулират около мястото, за да им се осигури нощно спокойствие. Видеото с тийнейджърите, които чупят пейката предизвика десетки критични коментари в социалната мрежа. В повечето от тях хората обвиняват родителите им и липсата на възпитание. "Да се открият родителите и да платят щетите", предлагат граждани. Други пък са по-крайни и искат момчетата да бъдат открити и изпратени в Бойчиновци. Най-голямото желание на гражданите, които живеят в близост, е да се махнат оградите на църквата и да се оправи положението - ремонт на градинката, нова паркова мебел, нови детски съоръжение, видеонаблюдение и проверки от полицията.

comment 0
visibility 460
Паяци по бул. Мария Луиза

Паяци се въртят в центъра около Ларгото и бул. "Мария Луиза" (СНИМКИ)

Паяци на ЦГМ дежурят в центъра на София и се въртят безспирно в карето около Ларгото, бул. "Мария ЛУиза", Сливница и ул. Раковски, научи Столица.bg. Вдигащите автомобили са безкомпромисни към нарушителите. В центъра на София постоянно се следи за неправилно спрели коли. Има и много сигнали на граждани за неправилно паркирали по тесните улици в карето, които пречат на движението.  Трафикът от автомобили в столицата в момента е слаб, но това не пречи да има нарушители в центъра. Най-често жертви на паяка стават коли с регистрация от провинцията. Все за малко спрели и забравили да се върнат, коментираха бдителни граждани. Цената на "удоволствието" да те вдигне паяк излиза към 70 лв., ако трябва да си взимаш колата от наказателен паркинг. В карето между "Дондуков", "Мария Луиза, бул. "Сливница" и бул. "Левски" има зелена зона. От горната страна на "Дондуков" към "Московска" е синя зона. Във всички зони за платено паркиране в центъра на София в момента има свободни места, припомнят съвестни шофьори.

comment 0
visibility 2910
ул. Пиротска

Отблъскваща мизерия в центъра на София(СНИМКИ)

Невероятно е каква мръсотия посреща гостите на София в центъра, на крачки от хотел „Света София“ на ул. „Пиротска“. За неприятната гледка сигнализират потребители в социалната мрежа. В групата „Снимано в София“ е публикуван пост с наистина отблъскващи снимки на разхвърляни боклуци покрай дърветата, пред витрините на магазините и около пейките. Коментарите под поста са разнообразни. Повечето са категорични, че това е българския манталитет – не пази и не цени. Други са критични към поддръжката на улицата. Столичанка твърди, че не е мита от десетки години и не е ремонтирана, въпреки, че е наложителен от доста време. Трети са убедени, че положението е такова заради немарливостта на работниците , които са наети да поддържат хигиената в града. Каквато е да е причината, мръсотията е факт и тя не говори нищо добро за София, която има претенциите да е модерен европейски град.

comment 0
visibility 939
нов център

Водещ доставчик на автомобилни светлини отвори център в София

Компанията „Одело“, водещ доставчик на автомобилни светлини за най-големите производители на коли като "Даймлер", БМВ, "Ауди", "Тойота" и "Рено", откри развоен център в София. В момента той разполага с екип от 10 инженери, които вече работят по първия си проект за един от клиентите на фирмата. До края на тази година се очаква екипът да се увеличи до 20 човека. А в рамките на три години служителите в центъра да станат 40. Те работят в няколко дисциплини, сред които механичен дизайн, оптика, хардуер електроника, софтуер електроника и тестинг. Развойният център в столицата е само една част от планираната инвестиция за 40 милиона евро на „Одело“ в България. Компанията е почти готова с изграждането на производствен завод за стопове на "Мерцедес- Бенц" в Тракия икономическа зона край Пловдив, в който ще работят около 400 човека.

comment 0
visibility 1090
зали нови

Близо милион и половина влага Интер Експо Център в обновяване на залите си

Близо 1,5 млн.лв. влага столичният Интер Експо Център в реновиране на залите си. Това е първата промяна от 2009 година насам, когато са открити новите четири халета в комплекса, казва Ивайло Иванов, управител на компанията пред "Дневник". Обновяването важи за зала "Витоша" (400 кв.м), зала "Родопи" (100 кв.м, която при отваряне към фоайето става до около 160 кв.м), залите "Рила" и "Пирин", както и фоайе и тераса с обща площ 1100 кв.м.Сериозният ремонт предвижда зала "Витоша" да бъде оборудвана с най-новите тенденции в аудио- визуалната техника. Акустиката ще бъде сменена с такава от по-висок клас и материал от германски фирми. Лампите също ще са подменени и модернизирани. Ще се използва система Dali от ново поколение - хем да щади очите, хем и да е природосъобразно.

comment 0
visibility 788
Полиция

Арестува мъж счупил със саксия офис врата в София

50-годишен мъж във нетрезво състояние е задържан в столицата заради хулиганска проява. Той е счупил стъклена офис врата в центъра на София тази нощ. Сигнала до 112 е подаден около 2.30 часа. Веднага на място са изпратени екипи на полицията, съобщава МВР. Полицайте установили, че доста пиян клиент на близък бар е объркал вратата на заведение с теза на офис и след като не се отворила в афект той я счупил със саксия. Той е задъръж за 24 часа и вероятно ще бъде съден за хулиганска проява.

comment 0
visibility 469
София

Правят център за суперкомпютри в София

Център за суперкомпютри ще бъде създаден в София. Градът е една от осемте световни локации, избрани за проекта. Останалите места по света са Барселона (Испания), Болоня (Италия), Каяни (Финландия), Миню (Португалия), Острава (Чехия), Бисен (Люксембург) и Марибор (Словения), съобщи Европейската комисия, цитирана от dnevnik.bg. Офисите за супер бързи изчисления ще работят в помощ на европейските научни работници, промишлеността и бизнеса. Те ще създават  нови приложения в доста области- от откриването на лекарства и нови материали до борбата с изменението на околната среда. Заедно с парите от ЕС общият бюджет за тези дейности ще бъде 840 милиона евро. По всяка вероятност суперкомпютрите да заработят през втората половина на следващата година.

comment 0
visibility 478
паркиране

Снимки на рекламен клип променят движението по ул. „Добруджа“

Заради знаснемането на рекламен клип се забранява престоят и паркирането по ул. „Добруджа“ за два дни. От 09.00 до 20.00 часа на 08.06.2019 г. се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите на снимачния екип и извън местата в режим на платено паркиране „служебен абонамент“, както следва: - на ул. „Добруджа“ между ул. „Аксаков“ и ул. „Славянска“; - на западната част на паркинга на пл. „Народно събрание“. От 09.00 до 19.00 часа на 09.06.2019 г.: - на ул. „Лавеле“ между ул. „Алабин“ и ул. „Иван Денкоглу“; - на ул. „Иван Денкоглу“ между ул. „Цар Асен I“ и ул. „Кн. Борис I“ – 6 /шест/ паркоместа. Забранява се влизането на пътни превозни средства за по-няколко минути заснемане на кадър, както следва: - От 12.00 до 20.00 часа на 08.06.2019 г. по ул. „Добруджа“ между ул. „Аксаков“ и ул. „Славянска“. - От 13.00 до 19.00 часа на 09.06.2019 г. по ул. „Лавеле“ между ул. „Алабин“ и ул. „Иван Денкоглу“.

comment 0
visibility 390
център

Образователен център показва на децата как са се секли монети (СНИМКИ)

Нов център за деца към Музея за история на София повежда малчуганите на пътешествие в историята. В специална антична стая те ще научат как са  се секли монетите в древността, какво представлява римска мозайка и как се е правила тя. Ще могат да се включат в римски настолни игри. На откриването на центъра, организиран на територията на античния комплекс "Сердика" до Ларгото, присъства и кметът Йорданка Фандъкова. Тя обясни, че още с преместването на Музея за история на София в новата му сграда, е направена програмата "Ваканция в музея", която много се е харесала и на малки, и на големи. От днес част от заниманията по програмата ще са в новия център. Фандъкова благодари на екипа на фондация "Силви Вартан" , които помогнаха за оборудване на новия образователен център.