Тема: турнир

comment 0
visibility 341
турнир

Волейболистите на СУ победиха на коледния турнир в зала "Триадица"

В столичната зала "Триадица" се състоя коледен празник „Да подкрепим колективните спортове“. Турнирът този път бе посветен на най-успешния български колективен спорт – волейболът. Ученици от столичните училища участваха в демонстрациите и надпреварата с цел популяризиране на спорта сред подрастващите. Организаторите на събитието от Фондация „София – Европейска столица на спорта“ и Столична община бяха осигурили ранички, тениски и други предметни награди, като всеки малчуган си тръгна с подарък в навечерието на новогодишните празници. В състезанията се включиха деца на възраст 12-13 години. С победата при момчетата триумфираха представителите на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Момчетата на треньора Петър Колев, първо надиграха тима на ВК "Люлин" след много оспорван тайбрек и победа само с две точки, а след това също с две точки се наложиха и над ВК "Казийски" и така си осигуриха титлата. Втори остана ВК "Казийски", а трети ВК Люлин. „От близо 10 години развиваме волейбола с детски и юношески отбори в Софийския университет. Добре е да има повече подобни турнири за малките, защото от тях тръгва пътя към големия спорт и важните състезания,“ каза наставникът на шампионите Петър Колев, главен асистент в Департамента по спорт към СУ „Св. Климент Охридски“ Децата бяха поздравени и наградени от Анатоли Илиев - организационен секретар на София – Европейска столица на спорта“ и член на Управителния борд на ACES Europe. Той отличи призьорите и пожела на младите спортисти весели Коледни празници и много здраве, щастие и победи през новата година. Празникът в зала „Триадица“ бе последното от 92-те основни активности в календара на „София – евростолица на спорта“ за тази година. Следващото голямо събитие от инициативата е петото издание на „Витоша зимен фест - Световен ден на снега“, с който на 18 януари, събота, ще стартира поредицата от над 100 основни и приблизително още толкова съпътстващи прояви, предвидени в програмата за 2020 година.

comment 0
visibility 371
Футзал за хора с ментални затруднения

Злато за всички във II турнир по футзал за хора с ментални затруднения в София (СНМКИ)

Всички са победители във втория международен турнир по футзал за хора с ментални затруднения. В надпреварата, която се проведе в многофункционалната зала на НСА, взеха участие отборите на България, Сърбия и Северна Македония. Балканска Федерация Адаптирана физическа активност Балканска и Черноморска област /ФАФА/, с подкрепата на Национална спортна академия „Васил Левски“, организира за втора поредна година международен турнир по футзал за деца и младежи с ментални затруднения. По традиция на тези турнири класиране няма, а всички участници бяха отличени със златните медали на победители. Председателят на ФАФА Слав Петков обяви, че организацията има желание този турнир да прерасне в Балкански турнир по футзал, което ще бъде от голямо значение за популяризирането и развитието на спорта сред хората с увреждания.

comment 0
visibility 536
тенис на маса

Млади и стари от "Дианабад" мериха сили в турнир по тенис на маса

  Млади и стари от "Дианабад" премериха сили в турнир по тенис на маса. Събитието бе от 17 часа до блок 20, а причината- поставяне на още една нова маса за тенис на открито. Мотото на събитието бе „В район „Изгрев“ до здрач – играй с нас тенис мач!“.    Като при всяка спортна надпревара отборите събраха много фенове. Имаше даване на съвети, идеи за по-добра тактика, наклон на ръцете, позиция на краката.   Турнирът бе оспорван, но накрая и победители, и победени си тръгнаха с усмивки и много нови приятелства.    В понеделник, 7 октомври, пак от 17 часа, отново ще има турнир  в пространството между блокове 5 и 10 в квартала. А поводът за срещата е поставянето на две нови маси за тенис.     

Реклама
comment 0
visibility 829
Международен турнир за нареждане на Кубчето на Рубик

Международен турнир за нареждане на Куба на Рубик в София

Кой ще нареди първи световноизвестния Куб на Рубик? Това ще стане ясно през уикенда в София. Техническият университет – София е домакин на двудневния международен турнир по скоростно нареждане в майсторските дисциплини на Куба на Рубик на 27и 28 юли (събота и неделя). Надпреварата за скоростното нареждане ще бъде в зала 4244 на Машинно-технологичен факултет. Дисциплините на Big Cubes Sofia 2019 са: Куб 5x5, Куб 6x6, Куб 7x7, Куб 3x3 със затворени очи,  Куб 3x3 с най-малко движения и Пъзел  „Megaminx“. Организатори на международния турнир са Българската Куб Асоциация (BCA) и Световната Куб Асоциация (WCA), със съдействието на Онлайн магазин Rubik.bg и Техническия университет – София – Машинно-технологичен факултет. Не е известно какви са наградите за победителите.

comment 0
visibility 432
детски турнир

Детски турнир в памет на футболната легенда Начко Михайлов (СНИМКИ)

Турнир за деца до 12-годишна възраст се проведе за 70 години от рождението на легендарния футболист Атанас Михайлов-Начко. Мястото бе столичния стадион "Локомотив". А победителите станаха малчуганите от ФК "Локомотив София". Да почетат Начко и да стискат палци на децата дойдоха и кметовете на районите "Сердика", "Надежда" и "Връбница". Медали с лика на легендарния локомотивец бяха раздадени на всички подрастващи, участващи в турнира. За най-атрактивен играч бе отличен с купа Виктор Величков- внук на друга "червено-черна" легенда Бойчо Величков, съобщават от администрацията на район "Сердика". Ветерани на "Локомотив София", членове на фен клуба и граждани поднесоха цветя на паметната плоча на Атанас Михайлов - Начко на стадион "Локомотив".  

comment 0
visibility 1007
Турнир по стрелба с въздушна пушка

Нови Искър ще бъде домакин на състезание по Фийлд Таргет (СНИМКИ)

Район „Нови Искър“ ще бъде домакин на сътезание по Фийлд Таргет. То ще се проведе на 29 и 30 юни от 10 до 16 часа в местноста Смагово“.  Фийлд Таргет е спортна стрелба с пневматични пушки в калибър 0.177(4.5мм). В състезанията мишените са метални и падащи и да разположени от 9 до 50 метра една от друга. Стрелбата е изцяло на открито с цел да се преодоляват всички метеорологични препятствия като вятър, дъжд, слънце, сянка и др. Тази година в състезанието ще вземат участие отбори от България и Литва. Такива състезания се провеждат в цяла България от 2009 г. до момента. Всеки желаещ и имащ интерес към стрелбата с въздушна пушка може да проследи безплатно целият турнир.

comment 0
visibility 288
Голбал топка

Международен турнир по голбал ще се проведе в Етрополе

Международен турнир по голбал ще се проведе от 21 до 23 юни в Етрополе. Събитието се организира със съдействието на Община Етрополе. На турнира ще има участници от Чехия, Русия, Гърция, Турция, Босна и Херцеговина,Черна Гора и Сърбия. Голбал е отборен спорт създаден за незрящи. Като у нас има много дълбоки традиции и награди.  Откриването ще бъде на 21 юни от 9 часа в спортната зала на „Чавдар“.

comment 0
visibility 614
шахмат

Детски градини участваха в турнир по шахмат (СНИМКИ)

Няколко детски градини от район "Младост" участваха в турнир по шахмат. Домакин на надпреварата бе ДГ 59 "Елхица". Участие взеха възпитаниците на ДГ 11 „Мики Маус“ и Частна детска градина „Аника“.За добрите постижения на невръстните шахматисти заслуга имат треньорите от шахматен клуб „Рибаров“ – Петър Рибаров и Петър Дренчев. Строг, но справедлив главен съдия на турнира бе Симеон Стоичков, съобщават от администрацията на района. Дребосъчетата показаха много добро познаване на играта и някои от най-изненадващите ходове в нея. За малките спортисти имаше награди и грамоти, които след приключване на турнира им бяха връчени.За доброто настроение на всички накрая децата изиграха партия „жив шахмат“, която предизвика много усмивки и добро настроение.      

comment 0
visibility 535
Паркиране

Турнир по петанк затваря ул. „Кракра”

Провеждането на спортния турнир по петанк временно ще затвори няколко централни столични улици, а по други ще промени движението.  От 08.00 до 16.00 часа на 15.06.2019 г. се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите обслужващи мероприятието на ул. „Кракра” между ул. „Шипка” и ул. „Оборище“.

comment 0
visibility 393
турнир

Турнир показа уменията на децата от "Кунг фу Тоа Академи"

Школата по бойни изкуства "Кунг фу Тоа Академи" проведе важна част от ежегодния си турнир по време на празника на район "Младост". Става дума за изпитът за получаване на дан. Времето също реши да изпита волята на малките каратеки с много облаци и непрестанен дъжд. Но младите възпитаници, между 6 и 18 години, показаха желязна дисциплина и брилянтни умения в спорта. Те доказаха,че спортът възпитава на сила и издръжливост не само тялото, но и духа.

comment 0
visibility 541
турнир

Младежи със специални нужди участваха във футболен турнир (СНИМКИ)

Младежи със специални потребности участваха във футболен турнир, част от Международния интегриран детски фестивал "Вие сте част от нас". Спортната проява се проведе в парк "Братска могила" в квартал "Орландовци". А малките спортисти бяха от Северна Македония, спортен клуб "Победа", спортен клуб "София спорт". Освен футболните срещи празникът включваше още кросови бягания, игри, музикална и културно-развлекателна програма. Футболният турнир се организира от Федерация „Адаптирана физическа активност Балкани и Черноморска област“ – ФАФА, СО- район „Сердика“ и Спортен комплекс „Орландоспорт“

comment 0
visibility 498
Плувен турнир Златоперки

Легенда в плуването ще открие турнира „Златоперки” в София

Легендата в плуването Петър Стойчев ще открие големия турнир по плуване „Златоперки” в столицата. Той ще се проведе тази събота и неделя на басейн „Спартак”. Събитието се организира по случай Деня на детето. В него участие ще вземат над 600 деца от цялата страна. Те ще бъдат разпределени по възрасти - родени 2007-08 , 2009-10, 2011-12 година. В 50-метровия басейн ще участват деца от 46 клуба. Всеки участник ще получи специален медал за участие. В събота децата ще бъдат изненадани от Стефан Илчев, победител в музикално телевизионно шоу. Турнирът ще започне на 1 юни в 9 часа, като самото откриване с официалните гости е от 16 часа. Състезанията ще продължат и на 2 юни от 9 до 12 часа.

comment 0
visibility 349
тенисисти

Тенисисти от над 30 страни идват в София за турнир

Млади тенисисти от над 30 страни пристигат в София, за да се включат в турнира Bulgaria Cup, който ще започне на 26 май. На кортовете на Националния тенис център в столицата ще излязат спортисти от Австралия, САЩ, Мексико и други страни. За българските младежи това е най-важното събитие в спортния им календар, съобщи спортният директор на Българската федерация по тенис Пресиян Коев, цитиран от bgonair.bg. Той обясни,че турнирът, който се провежда под егидата на Европейската тенис асоциация, миналата година е бил на кортовете в Албена. Bulgaria Cup e състезание за тенисисти до 14 години. В основната схема влиза по 64 момичета и 64 момчета.

comment 0
visibility 319
Столична община

Турнир срещу футболното хулиганство организират 11 района в столицата

Администрациите на 11 столични района си подават ръка, за да преборят футболното хулиганство.Те организират турнир, с който да се даде отпор срещу насилието по стадионите. Проявата ще се състои на 29 май от 9.30 часа на терена на спортен комплекс "Баухаус арена" на улица "Неделчо Бончев" 41- "Дружба" 1.  Турнирът е организиран от Комисиите за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и отделите "Образование, спорт и култура" към всеки един район. Мачът ще бъде в подкрепа на инициативата "София- европейска столица на спорта". Ще бъде отделено особено внимание на младите зрители по трибуните. На подрастващите ще бъдат обяснени начините, с които да избягват нежелани ситуции по време, преди или след футболна среща.  

comment 0
visibility 382
Спортно състезание за деца

Мария Гроздева се срещна с 200 деца от столични училища (СНИМКИ)

В зала „Триадица“ се проведе спортен празник за ученици 4 и 5 клас от столичните училища. Празникът „Спортни лъвчета” 2019 е посветен на Деня на спорта. Мотиватор на децата бе двукратната олимпийска шампионка Мария Гроздева. Тя насърчи учениците да продължат да се занимават със спорт, съобщават от спортен клуб Левски София. Срещите на малчуганите с успешни спортисти е част и от програмата „My Olympic Experience” подкрепена от Европейската комисия. Такива събития възпитаващи децата ще се организират през 2019 и от партньорите на „ЛЕВСКИ-Спорт за всички“ – „Олимпиакос“- Гърция и „Лацио“- Италия. Събитието днес бе открито от олимпийската шампионка, личният и треньор Валери Григоров, председателя на „ЛЕВСКИ-Спорт за всички“ – Люсиен Велчев, президента на Европейската асоциация на многоспортовите клубове“ – Ванина Миланова“, Десислава Темелкова – представител на Столична община и др. Децата премериха сили в отборните състезания – щафета „Спортни лъвчета“ и теглене на въже и индивидуални игри – даващи право на участие в томбола с награди. Организатори на спортният празник са Спортен клуб „ЛЕВСКИ – Спорт за всички”, Столична община и Българска асоциация спорт за учащи, с маркетинговата подкрепа на агенция „Реал-Спорт“.

comment 0
visibility 627
81 СОУ Виктор юго

В Младост организират баскетболен турнир за "Купата на Кмета"

В район ''Младост'' ще се проведе турнир по баскетбол за "Купата на Кмета". Спортните битки ще се състоят на 17 май от 9 часа в залата на 81 СУ "Виктор Юго". В него ще участват ученици от 128-мо СУ "Алберт Айнщайн", 118-то СУ "Акад. Людмил Стоянов", 131-во СУ "Кл. Арк. Тимирязев" , 82-ро ОУ "Васил Априлов", 81-ро СУ "Виктор Юго". От адиминстрацията на района канят всички граждани да посетят спортното събитие. То се организира под патронажа на арх. Румен Русев – ВрИД Кмет на район „Младост“. Само преди няколко дни в района се проведе и футболен турнир с участието на ученици. Той бе спечелен от учениците от 145-то училище.

comment 0
visibility 1168
Народна топка

В “Изгрев” стартира проекта „140 години незабравима столица с народна топка“ (СНИМКИ)

В столичният район “Изгрев” стартира спортният проект „140 години незабравима столица с незабравимата от цяла вечност народна топка“. Той е продължение на стартиралата през 2018-та година инициатива „Незабравимите игри от детството“ и има за цел да възроди популярната игра народна топка в училищата в района. За да бъде успешно реализиран проекта бе осъществено партньорство с Федерация народна топка в България. От 2 май до 30 юни представителите на Федерацията обучават учениците в района. Първите две училища в които премина обучението бяха 11 ОУ ”Св. Пимен Зографски” и ПГФК „Княгиня Евдокия“. Учениците ще имат възможност да покажат наученото като се включат в празника по случай Деня на София „140 години незабравима столица с незабравимата от цяла вечност народна топка“, който ще бъде проведен на 17.09.2019 г. на откритото пространство в градинката на КАТ. Инициативата се реализира от кмета инж. Цветомир Жеков и се финансира по Програмата за изпълнение на Общинска стратегия за развитие на физическото възпитание и спорта на Столична община.  

comment 0
visibility 747
Турнир по Футбол

Проведе се футболен турнир между училищата в „Младост“ (СНИМКИ)

В столичният район Младост се проведе футболен турнир с участието на ученици. Надпреварата бе изключително успорвана, а в нея взеха участие 7 отбора. Отбор България – представен от учениците на 144-то СУ „Народни будители“;Отбор Италия – представен от учениците на 128-мо СУ „Алберт Айнщайн“;Отбор Франция – представен от учениците на 131-во СУ „Климент Аркадиевич Тимирязев“;Отбор Испания – представен от учениците на 82-ро ОУ „Васил Евстатиев Априлов“;Отбор Португалия – представен от учениците на 145-то ОУ „Симеон Радев“;Отбор Русия – представен от учениците на 125-то СУ „Проф. Боян Пенев“;Отбор „Младост“ – представен от възпитаниците на ФК „Младост – 2015 г.“. Патрони на турнира и основни организатори бяха арх. Румен Русев – ВрИД Кмет на район „Младост“ и Валентин Колев, старши експерт в отдел „Образование'' на районната администрация, както и фирма „City Events“. Спонсори бяха няколко големи фирми и магазини. Всяко дете участвало в турнира получи торбичка с изненади, предоставени от METRO. Сред гостите на събитието бяха футболните легенди – Емил Костадинов, Валентин Чакъров, Велислав Вуцов и Димитър Ангелов – Дучето, представители от Министерството на младежта и спорта, Лигата на футболните съдии, изпълнителни директори и представители на НПО сектора. Турнира бе открит от Арх. Румен Русев, който поздрави децата и им пожела да следват принципите на единство и мир. Купата спечели тимът на Португалия, представен от учениците от 145-то училище. Те победиха в много оспорван финал тимът на ФК „Младост – 2015 г.  След приключване на събитието за уморените, но удовлетворени футболисти имаше вкусен обяд.

comment 0
visibility 605
Sofia Squash Center

Първият професионален турнир по скуош ще се проведе в София

За първи път у нас ще се проведе професионален турнир по скуош. Именно този спорт набира огромна популярност у нас, като от аматьорски стана професионален. Dominos PSA Cup Sofia ще се проведе от 30 май до 2 юни в Sofia Squash Center. Състезанието е част календар на Световната федерация по скуош. За България ще участват първата ни ракета Стоил Жилев, състезателка при младежите Калина Цонева. Другите ни състезателки са Найме Нуриева и Симона Линчева. Също така ще участва и националката в бадминтона и скуоша Бистра Манева. За турнира ще дойдат топиграчи от цял света.

comment 0
visibility 401
Национален отбор по волейбол

Женският национален отбор по волейбол започна подготовка в София

Момичета от национален отбор по волейбол на България, който е воден от Иван Петков започнаха подготовката си на новия сезон в София. Заниманията се провеждат в столичната зала „Христо Ботев“, съобщава Българската федерация по волейбол.В тях участват двадесет момичета, като се очаква шест състезателки да се включат допълнително, заради ангажименти към клубовете си в чужбина. Подготовката е стартирала с фитнес, а останалите момичета се очаква да пристигнат до 11 май, сподели мениджърът на националния тим Любомир Герасимов. На 17 май дамите пътуват за Русе, къде ще продължи подготовката им за Волейболната лига на нациите. А тя започва на 21 май в „Арена Монбат Русе“. Волейболистките ни приемат Япония, Белгия и САЩ. 

comment 0
visibility 1074
Турнир по лека атлетика

В 58 ОУ се проведе традиционния турнир по лека атлетика (СНИМКИ)

За десета поредна година в 58 ОУ „Сергей Румянцев” в район "Сердика" се проведе традиционния Турнир по лека атлетика. Състезанието се реализира под патронажа на инж. Тодор Кръстев - Кмет на района. В него взеха участие над 150 ученици, във възрастови групи /3-4 клас; 5-7 клас и 8-10 клас/, в дисциплините - 50 метра гладко бягане, скок на дължина и кросово бягане.Районният кмет поздрави всички деца и учители за участието им в спортоно събитие. Самият турнир премина в духа на феърплей. Всички получиха специални тениски, а победителите в различните дисциплини получиха медали, за отборите пък имаше купи. Проектът се реализира в подкрепата на инициативата „София – Европейска столица на спорта”.

comment 0
visibility 365
Шахматен турнир „Въздраждане“

Приключи шахматният турнир за купа „Възраждане“ (СНИМКИ)

Приключи шахматният турнир за купа „Въздраждане“, който бе под патронажа на кмета на района Савина Савова.  Турнирът се проведе за втори път в Клуба на пенсионера и инвалида на бул. „Сливница“ 146. Кметът отправи поздравление към всички участници и им пожела успех. Самия турнир премина доста оспорвано. След продължителни битки бяха излъчени най-добрите шахматисти. Те получиха специални награди лично от кмета Савова и общинският съветник Борислав Борисов. Районната администрация се грижи за хората от златната възраст като организира различни турнири, освен това полага грижи и за културният, и спортен живот.

comment 0
visibility 836
пребит младеж

Пребиха младеж в столицата на турнир по аматьорски футбол

Младеж е със счупен на две места нос и със силно наранено око след побой по време на мач от турнир по аматьорски футбол в София. Нападателите са били доста по-възрастни мъже, разказва майката на младежа Таня Христова, цитирана от Нова телевизия. Кристиян е с опасност от отлепяне ретината на едното око след побоя. Според него по време на мача емоциите станали неконтролируеми. Той и едно друго момче получили жълти картони и били изгонени. Това вбесило другия играч и той се нахвърлил върху Кристиян. Към побоя се включили и други мъже. Според организатора на турнира Илия Ангелов е имало охрана, но тя не е могла да реагира. Защото нещата са се развили прекалено бързо. Заради безредиците и побоя и двата отбора ще бъдат наказани. Единият ще бъде изключен от турнира. Санкцията на другия се обмисля.