Тема: улици

comment 0
visibility 475
Глобяват с 33 000 лв. ДЛВ за втечнения асфалт и щетите в Подуяне

Глобяват с 33 000 лв. ДЛВ за втечнения асфалт и щетите в Подуяне

Улица "Тодорони кукли" в район Подуяне ще бъде изцяло ремонтирана. Тя е най-пострадалата улица от втечнения битум преди 3 седмици. Това съобщи зам.-кметът по строителството на Столична община инж. Цветан Божинов. Той обясни пред Постоянната комисия по бюджет и финанси на СОС всички подробности около предстоящите ремонти на компроментираните участъци по улиците в район Паодуяне. Фирма ДЛВ, коята е извършвала поддръжка на пътищата в района, ще трябва да оправи щетите, след като при затопляне на времето се втечни битум по асфалтирани и запълнени дупки от нея по 11 улици. Фирмата ще бъде санкционирана с 33 000 лв. на месечна база, а абонамента й към Столична община е за малко над 80 000 лв. При преминаване по тези улици пострадаха гумите на десетки автомобили, а собствениците им поискаха обещетение за нанесените щети. За целта бе създадена временна комисия, която да провери в детайли случая. Измиха 11 улици и булеварди в Подуяне, по които се разтече битум (СНИМКИ) "Комисията установи, че улиците "Тодорини кукли", "Резбарска", "Васил Кънчев", "Макгахан", "Градинарска", "Ангел войвода", "Река Велека" и други са компроментирани. Като квадратура до момента щените са на 13 000 кв. м при първи оглед. При отстраняването ще се появят и допълнителни площи", каза пред Постоянната комисия по бюджет и финанси на СОС инж. Божинов. Шофьорите могат да търсят обезщетение за щетите от разтопения асфалтТой уточни, че продължават преговорите с фирмата да вложат свои средства за отстраняване на недостатъците в по-сериозен обем. "В рамките на седмица ще имаме окончателен резултата след консултация с районната администрация", каза зам.-кметът по строителство.

comment 0
visibility 437
Измити и дезинфекцирани са училищни дворове в район "Илинден"

Измити и дезинфекцирани са училищни дворове в район "Илинден"

Продължава миенето на улици в София по график, а също и училищни дворове. С дезинфектанти се обработват улиците в столичните райони Красно село, Сердика, Слатина, Надежда, Младост, Кремиковци, Подуяне, а миенето е от дневната смяна на фирмите за чистота. Извършва се ежедневна дезинфекция на спирки, улични кошчета, обеществени места, както и подходи към подлези и метростанции. Дезинфекциран е и Центърът за временно ностаняване "Св. София" в квартал "Захарна фабрика", съобщиха от Столичен инспекторат. По повод 24 май празника на Българската просвета и култура, дворовете на голяма чяст от столичните училища се мият, независимо че учениците са на дистанционно обучение. Днес са измити дворовете на училища в район Илинден  ОУ " Марин Дринов", 2 -ро ПУ "Проф. Г. Ангушев", 113 СУ "Сава Филаретов", в район Младост 81 ОУ , 128 СУ, 10 ОУ и др.

comment 0
visibility 766
В село Клисура се инвестира в нови мостове, ремонти на улици и осветление

В село Клисура се инвестира в нови мостове, ремонти на улици и осветление

  Активни ремонтни дейности има от доста време в село Клисура, Банкя. Макар то да е по-встрани от центъра на курортния град, не е забравено от хората и Бога място. И от кмета на града не е забравено.   В последните години там се работѝ усилено за подмяна на енергопреносната мрежа в селото и за подобряване състоянието на уличното осветление. Един от приоритетите бе водопроводната система. Инвестира се в солиден мост към местността „Витковица”, основно бе ремонтирана улица №4, която е един от подстъпите към Клисурски манастир „Света Петка”. Изградени бяха солидна подпорна стена на улица „Балканска”, отводнителни канавки по пътя с масивни бетонови корита. В момента се изгражда мост към „Радова махала”, а неотдавна бе подновен, разширен и освежен и спирконавес в началото на село Клисура.   Голяма част от всичко това се случва с активната работа на кмета на селото - засмяната Камелия Димитрова, изпълнена с още идеи за облагородяване на селото. Разбира се, тя разчита и на подкрепата на своите съселяни.    

Реклама
comment 0
visibility 714
Измиха 11 улици и булеварди в Подуяне, по които се разтече битум

Измиха 11 улици и булеварди в Подуяне, по които се разтече битум (СНИМКИ)

В район Подуяне бяха измити 11 улици и булеварди тази нощ, съобщиха от Столична община. Те бяха засипани с пясък, след като от високите температури се втечни битум и полепна по гумите на автомобилите. За да се предотвратят инциденти трасетата бяха засипани с пясък. Тази нощ те бяха основно почистени и измити. Дейностите стартираха в 22 часа снощи, 13 май т. г., когато трафикът е по-слаб. Миенето се извърши с цистерни. Организацията, съдействието и контрола за извърши от екипи на дирекция „Аварийна помощ и превенция“, ръководени от Красимир Димитрон. Измити са улиците: ул. „Тодорини кукли“ от ул.“Александър Екзарх“ до ул. “Витиня“; ул. „Макгахан“; ул. „Васил Кънчев“; участък от ул. “Резбарска“; ул. “Поп Грую“; ул. “Поручик Георги Кюмюрджиев“ и др. Тази вечер почистването и измиването продължава по ул. “Ангел войвода“.

comment 0
visibility 2007
Почистване на настилката от битум

Шофьорите могат да търсят обезщетение за щетите от разтопения асфалт

Шофьорите, които са констатирали повреда по гумите на автомобила си, след преминаване в по улиците с разтопен битум в район Подуяне, могат да търсят обезщетение от фирмата изпълнител, сподели в профила си в социалната мрежа столичния кмет Йорданка Фандъкова. Фирмата-изпълнител ще бъде глобена от 1500 до 4900 лв за участъците, в които битумът е бил разтопен. Досега са установени 12 улици в район Подуяне с този проблем, съобщава Нова ТВ. Пукнатините са обработени от фирма „ДЛВ“ ЕООД. Автомобилите са разнесли разтопения битум по пътната настилка. Сега се почистват платната от почистващите фирми и фирма „ДЛВ“ ЕООД. Предполага се, че технологията на приготвяне на битума е сгрешена, което е предизвикало топенето при високите температури. „На фирма „ДЛВ“ ще бъде наложена 100% санкция от абонаментната такса за района, както и неустойка за всички причинени вреди, които ще бъдат изчислени.“ каза кметът на София.

comment 0
visibility 1301
Стартира засаждането на дървета по улици и булеварди в София

Стартира засаждането на дървета по улици и булеварди в София (СНИМКИ)

Първите 329 от 1100 едро и средноразмерни дървета, предвидени за пролетния залесителен сезон, вече са посадени по тротоарите на столични улиците и булеварди. Те са от видовете акация, ясен, липа, кестен и шестил, съобщават от Столична община.   През вчерашния ден екипите засадиха фиданки на празните посадни места на  ул. "Георги Минчев", ул. "Вълчо Атанасов", ул. "Хемус, бул. "Патриарх Евтимий", ул. "Сан Стефано", бул. "Акад. Иван Гешов", бул. "Кн. Ал. Дондуков", бул. "Вардар", ул. "Румяна", бул. "Ал. Стамболийски", бул. "Ген. Скобелев", ул. "Битоля" и бул. "Цар Борис III".   До края на залесителния сезон се предвижда едроразмерни дървета да бъдат засадени по ул. "Ив. Вазов", ул. "Иван Асен II", ул. "6-ти септември", ул. "Любен Каравелов", ул. "Цанко Церковски", бул. "Ал. Стамболийски", ул. "Сан Стефано" и др.   Засаждането на  дървета е една от мерките в програмата на Столична община за чистота на въздуха, както и мярка срещу шумовото замърсяване от автомобилния трафик.  

comment 0
visibility 1277
В Красно село доволни от миенето на улиците, ул. Лерин светна

В Красно село доволни от миенето на улиците, ул. Лерин светна (СНИМКИ)

Живеещи в район Красно село похвалиха фирмата по чистота, която днес излъска улица Лерин. Гражданите изпратиха снимки до Столица.bg с измитата улица. Работниците на фирма Зауба са справили перфектно и са измили, и под паркираните автомобили. "Както тротоарите, така и ПОД паркиралите автомобили беше почистено и измито", доволни са живеещите в Красно село. От фейсбук групата "Район Красно село - инициативност и решения за бъдещето" изпратиха снимки на качествено измитата ул. Лерин. Перфектно бе измита вчера и ул. Ладога след като колите са преместени. Преди два дни "Столица.bg публикува снимки с непочистени наноси върху шахти и под колите след миене. Вчера тя бе измита повторно и перфектно, след като нямаше паркирани коли. Графиците за миене и дезинфекция на улиците е публикуван на сайта на Столичен инспекторат в секция "Графици".  Целта на графиците е гражданите да си преместят паркираните автомобили, за да може да се изчисти и измие добре пътното платно и да не се задържат наноси, обясниха пред Столица.bg от Столичен инспекторат. От контролиращото звено препоръчват колите да се преместят в дните, когато трябва да се мие съответната улица. 

comment 0
visibility 1099
Временен светофар на "Филип Кутев" и "Атанас Дуков

Временен светофар на "Филип Кутев" и "Атанас Дуков" заради правене на канализация

Изграждането на канализация при кръстовището на улиците "Филип Кутев" и "Атанас Дуков" ще доведе до промени в движението, съобщават от Столична община. Ето и какви точно са измененията и кога влизат в сила:От вчера- 21 април до 13.05.2020 г. (включително) преминаването на автомобилите по ул. “Филип Кутев“ през кръстовището с ул. “Атанас Дуков“ ще става чрез временна светофарна уредба. Ще бъде забранен левият завой от ул. “Филип Кутев“ към ул. “Борис Руменов“.    

comment 0
visibility 1258
24 екипа работят по ремонти на улици и тротоари в столицата

24 екипа работят по ремонти на улици и тротоари в столицата (СНИМКИ)

Със затоплянето на времето започнаха и текущите ремонти на улици и тротоари в столичните райони. Днес 24 екипа, ангажирани с дейността, изпълняват ремонт на пътни неравности и полагане на асфалт в райони като „Витоша“, „Връбница“, „Люлин“, „Илинден“, „Подуяне“, „Лозенец“.Това съобщиха от Столична община. В район „Люлин“ при блок № 732 се изпълнява паркинг и тротоар. Ремонтират се и се изграждат тротоари на ул. “Перник“ в район "Възраждане" и ул. “Димитър Попниколов“ в район „Триадица“. На ул. “Жолио-Кюри“ се извършва ремонт на пътни неравности, както и на ул. “Русе“, „Варна“ и „Крум Стоянов“ и др

comment 0
visibility 845
В София са обработени улици и булеварди срещу заледяване

В София са обработени улици и булеварди срещу заледяване

През деня в София над 150 снегопочистващи машини са направили обработки със смеси срещу заледяване на улици и булеварди, по които се движи градския транспорт, общински пътища, основни улици в квартали. Обработени са частично и вътрешно-квартални улици.  Това съобщиха от Столична община. Въпреки спирането на градския транспорт и движението с автомобили към планината е извършено опесъчаване в природен парк „Витоша“, на пътищата „Драгалевци - Алеко“ и „Бояна – Златни мостове“. В момента градският транспорт се движи по обичайните си маршрути при зимни условия и по график. От общината напомнят на шофьорите да използват автомобилите си само оборудвани за движение при зимни условия и да карат със съобразена скорост.

comment 0
visibility 942
В София продължава продължава дезинфекция на подлези, контейнери и миене на

В София продължава дезинфекция на подлези, контейнери и миене на улици (СНИМКИ)

Продължава изпълнението на дейности за дезинфекция с цел предотвратяването на разпространението на COVID-19 в София. Извършва се ежедневна дезинфекция на пешеходните подлези на територията на Столична община, съобщиха от Московска 33. Миенето на улици и булеварди на територията на Столична община също продължава и се извършва като към използваната вода се добавя и дезинфекционен препарат. Днес екипите ще продължат дейности по миене в районите „Илинден“, „Изгрев“, „Подуяне“ и др. Дезинфекцират се и контейнерите за битови отпадъци, които са разположени в районите. Дейностите ще се извършват на всеки три дни. През последния ден това е направено в районите "Младост", "Лозенец", "Триадица", "Надежда","Панчарево", "Връбница", „Красно село“ и "Банкя". Сметосъбирането и сметоизвазването се извършва по установения за това график. Дезенфекцирни са и открити обществени пространства със специализирана техника в кв. „Христо Ботев“, район "Слатина", кв. „Филиповци“, район "Люлин" и в район "Красна поляна.

comment 0
visibility 1078
Започва ежедневна дезинфекция на столичните подлези

Започва ежедневна дезинфекция на столичните подлези

Всички софийски подлези ще се дезинфекцират ежедневно от днес. Това съобщиха от Столичен инспекторат. На всеки три дни ще се обработват с препарати и контейнерите за битови отпадъци в районите на Красно село, Надежда, Триадиц, Панчарево, Банкя, Връбница, Младост и Лозенец. Сметоизвозването и сметосъбирането на територията на Столична община продължава по установения график. Противоепидиомологичните мерки за борбата с COVID-19 включват и миенето на булеварди и улици с автоцистерни, след като във водата се добави дезинфекционен препарат. От днес в район Слатина, квартал Филиповци, квартал Христо Ботев и Виетнамските общежития на Красна поляна екипите на почистващите фирми, обработиха със специална техника и с дезинфектанти спирките, уличните платна и публични пространства. Засилените мерки бяха приложени на улиците: "Рилска проход", "Братя Найденови", "Мими Балканска", "Суходолска4, "Вл. Минков –Лотков", Трети март, Земеделска и Източна тангента.

comment 0
visibility 1331
Дезинфекция на "Красна поляна"

Обработват улиците в район „Красна поляна“ срещу COVID - 19

Администрацията на район „Красна поляна“ съобщава, че започва обработка на улиците в района. Тази дезинфекцията е една от превантивните мерки срещу разпространението на коронавируса. Екип от дирекция "Аварийна помощ и превенция" към Столична община е третирала със специализирани препарати. Днес са били обработени най-рисковите зони, а именно кв. "Факултета",  "Виетнамски общежития", зоните в и около всички училища, детски градини и пазари на територията на район "Красна поляна". От администрацията призовават всички граждани да бъдат дисциплинирани и отговорни!

comment 0
visibility 1237
Зам.-кметът по строителството инж. Цветан Божинов проверя текущите ремонти

Старт на текущите ремонти в София, зам.-кметът по строителство ги инспектира (СНИМКИ)

Текущите ремонти в София започнаха със затоплянето на времето. Обновяват се основни булеварди и улици, както и тротоарите по тях. При благоприятни метеорологични условия на територията на Столична община работят 7 фирми, които са изпълнители на ремонтните дейности. София е разделена на 7 строителни зони, които покриват всичките 24 района, обясни новият заместник-кмет по сторителството инж. Цветан Божинов. Той инспектира работата по ремонтите. Днес провери обект на бул. "Г. М. Димитров" в столицата, където се пълнят и асфалтират дупки по пътното платно. Ограничено е движението по същия булевард след кръстовището с "Драган Цанков" в посока към дианабад. Автомобилите минават само в една лента заради строително монтажни работи по топлозахранване и абонатна станция за жилищна сграда в район „Изгрев“, , ул. „157“. Ремонтът започна на 128 февруари и ще продължи до 3 март.В момента на територията на Столична община работят 13 екипа, като поетапно започват работата с топла асфалтова смес, където атмосферните условия позволяват това.

comment 0
visibility 664
миене

Мият се основни улици и булеварди в столицата

Миене с автоцистерна с маркуч се извършва през целия ден днес на улици и и булеварди в София, съобщават от Столична община. Екипите на почистващите фирми работиха на бул.“Цар Борис Трети“ и бул.“Тотлебен“, както и на кръговото кръстовище на Руски паметник в столицата. Цялостно са измити пътните платна и прилежащите тротоари. Освен основни трасета на градския транспорт се извършва миене и на улици в кварталите като ул.“Кирил Ботев“ ул.“Георги Измирлиев“, бул.“Проф.Цветан Лазаров“ и др.   Преди процедурите екипите почистват дъждоприемните шахти и извършват ринене на пътните регули от наноси и отпадъци.   Днес се извършва почистване на пътни регули на ул.“Беловодски път“, на бул.“Рожен“, на ул.“Царибродска“, на бул.“Сливница“, ул.“Летоструй“, ул.“Освобождение“ и др.   Дейностите се извършват при положителни температури и се контролират от Столичен инспекторат.   При благоприятни метеорологични условия миенето продължава и в следващите дни, като една от мерките за чистота и подобряване на качеството на въздуха.  

comment 0
visibility 1217
миене

Мият улици в "Триадица"

Между 23 и 25 февруари район „Триадица“ планира да измие улиците „Кирил Ботев“, „Георги Измирлиев“, „Кирил Тулешков“ и „Боянски водопад“. Посочените улици вече са подготвени чрез дейността „ръчно ринене“. Миенето ще се проведе под контрола на експертите от Регионалния инспекторат на „Триадица“. Това е поредна стъпка от кампания ни „Чист въздух за „Триадица“, свързана с чистотата, озеленяването и поддържането на района.

comment 0
visibility 712
Замърсено пътно платно от ГБС-Инфраструктурно строителство

Глобиха ГБС- Инфраструктурно строителство за замърсяване на пътно платно

Една от най-гоемите строителни компании у нас ГБС-Инфраструктурно строителство е санкционираха, съобщават от Столичен инспекторат на сайта си. Инспекторите от сектор "Контрол по замърсяване от строителство" са наложили глоба на ръководителя на обект на компанията. Причината е, че е замърсено уличното платно, по което има много кал. Нарушението е установено на обект на Софийски околовръстен път. Пътното платно е с наноси от кал от непочистените гуми на тежкотоварна техника на фирмата. Мръсният участък на пътното платно е от пътен възел "Цариградско шосе" до пътен възел "Младост". За допуснатото нарушение е съставен акт за установяване на административно нарушение, съобщават от Столичен инспекторат. От контролиращото звено на Столична община продължават с ежедневните проверки, които са свързани с подобряването на качеството на въздуха в София.

comment 0
visibility 944
ремонти

През настоящата година: Столична община влага над 100 млн. лв. в ремонти на улици

Столичната община ще налее над 100 млн. лв. в основни ремонти и кърпежи на улици през настоящата година. София ще предприеме над 15 големи ремонта. Това става ясно от бюджета на общината за 2020 г, съобщават от "Монитор".    За първи път София влага еднакви средства както в основни ремонти, така и за кърпене на дупки. И за двете дейности се отделят по 50 млн. лв. През настоящата година кметството предприема и изграждане на нови трасета и разширения на съществуващи.   Бул. „Филип Кутев“ ще бъде разширен, а по „Тодор Каблешков“ ще се изгради нов участък. Очаква се и заграждането на пробива на бул. „Петър Дертлиев“. Ще се ремонтира основно Източната тангента от Ботевградско шосе до Северната тангента, както и улиците „Първа българска армия“, „Кукуш“, „Николай Коперник“, „Атанас Узунов“, „Народно хоро“. Реконструкция ще претърпят булевардите „Асен Йорданов“ и „България“.   Друг ключов проект, заложен в проектобюджета, е ремонтът на трамвайния релсов път от Съдебната плата до „Княжево“ с който ще последва и изграждане на линеен парк по бул. „Македония“.    

comment 1
visibility 2229
заледяване

Улиците и булевардите в София са обработени срещу заледяване

Общо 103 машини са извършили обработки със смеси срещу заледяване тази нощ в София. Поради ниските температури са обработени улици и булеварди, по които се движи градския транспорт, както и стръмни участъци, общински пътища и Южната дъга на Околовръстен път. Това съобщават от Столична община.    Най-много обработки са направени в планинските райони като Панчарево, Витоша, Връбница, Кремиковци и Нови Искър. В парк Витоша е извършено опесъчаване на планинските пътища „Драгалевци – Алеко“ и „Бояна – Златни мостове“.   Към момента градският транспорт се движи по обичайните си маршрути. Екипи на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ извършват обходи на терен.   От "Московска" 33 напомнят на шофьорите да карат с автомобили, оборудвани за движение при зимни условия, със съобразена скорост и внимателно.      

comment 0
visibility 499
Вятърът събори ламарини и дървета

87 машини са обработили пътищата в София срещу заледяване

87 снегопочистващи машини цяла нощ обработвали със смеси срещу заледяване столичните улици и булеварди заради валежите от дъжд и сняг. Снеговалежът е бил най-интензивен в районите Кремиковци, Нови Искър, Витоша и Панчарево. Градският транспоррт се движи по график, а трасетата са обработени срещу заледяване. При снеговалеж улиците, които са от маршрутите на обществения транспорт се почистват с приоритет, както и опасни и стръмни участъци в районите на Столична община. В някои от планинските квартали на столицата вече е разчистено, след нощното избутване на снежна маса. В планината Витоша снегопочистване и опесъчаване е направено на пътищата „Драгалевци- Алеко“ и „Бояна – Златните мостове“. Продължава работа по разпръскването на смеси по основни улици в някои квартали в районите Витоша, Панчарево и Кремиковци. Екипи на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ са отреагирали на сигнали за паднали клони, дървета и ламарини и билбордове в следствие на вятъра. През деня, прогнозата е за „жълт код“ и се очаква валежите от сняг да продължат. Напомняме на шофорите да използват автомобилите си, оборудвани за движение при зимни условия, да шофират внимателно и със съобразена скорост. Тази нощ екипите на Аварийна помощ и превенция на Столична община реагираха на десетки сигнали на паднали дървета и ламарини от силния вятър. За София е обявен жълт код за силен вятър, очаква се снеговалеж и падане на температурите.  

comment 0
visibility 966
Миене на улиците

Мият бул. „Тодор Александров“

От вторник, 14 януари, започват да мият бул. „Тодор Александров“, съобщават от управата на район Възраждане. Това се налага заради мерките, които предприема Столична община, за да подобри качеството на атмосферния въздух в столицата. Те са залегнали в актуализираната Програма за управление на качеството на атмосферния въздух в София и Плана за действие към нея. Миенето на улицата се извършва само при подходящо време. Дейностите се извършват с автоцистерна. Ще бъде създадена временна организация на движението, за да не се затруднява трафика.

comment 0
visibility 1200
ремонти

В София: За две години над 2200 улици са ремонтирани

Частични ремонти са направени по 2272 улици в София през последните две години. Това показват   отчетите на зам.-кмета на София Дончо Барбалов в направление транспорт и транспортни комуникации,цитирани от "Монитор".   През 2018 г. ремонтираните улици са били 1214, докато за 2019 г. са 1058. Над 31 хил. кв. метра са ремонтираните тротоари в града миналата година, 59 са новите пешеходни пътеки, а 1520 шахти са подновени. Всичко това е струвало на общината 38,9 млн. лв. С нов облик са се сдобили и четири моста, като за тях от „Московска“ 33 са платили 850 хил. лв.   Извън текущите ремонти сред най-големите улици, които бяха превърнати в строителни площадки през 2019 г., но вече са с нов облик, са „Граф Игнатиев“, градините „Кристал“ и „Климент Охридски“, булевардите „Президент Линкълн“ и „Асен Йорданов“. Централният булевард „България“ пък бе обновен от „Черни връх“ до „Гешов“. Разширена бе и ул. „Филип Кутев“.   В проектобюджета на Столичната община за 2020 г. капиталовата програма е на стойност 471 млн. лв. като над половината от тях кметството вече е защитило по европейски проекти. 172,7 млн. лв. ще бъдат вложени в транспортна инфраструктурата, като 10 млн. от тях ще отидат към районните кметове.    Големите ремонти, които ще предприеме кметството, са разширението на бул. „Филип Кутев“, нов участък на бул. „Тодор Каблешков“, пробивът на бул. „Петър Дертлиев“, ремонтът на източната тангента от „Ботевградско шосе“ до северната тангента. Основен ремонт ще претърпят и улиците „Първа българска армия“, „Кукуш“, „Николай Коперник“, „Атанас Узонов“, „Народно хоро“ и транспортният тунел на НДК. Реконструкциите ще продължат и по булевардите „Асен Йорданов“ и „България“.   Друг ключов проект, заложен в проектобюджета, е ремонтът на трамвайния релсов път от Съдебната плата до Княжево, с който ще последва и изграждане на линеен парк по бул. „Македония“. 213 млн. лв. ще бъдат вложени в третата линия на метрото и закупуването на тролеи, трамваи и електрически автобуси.  

comment 0
visibility 451
заледяване

Улиците в София са обработени срещу заледяване

Тази нощ в София са извършени обработки със смеси срещу заледяване в планинските райони Панчарево, Нови Искър и Витоша. Обработени са трасета на градския транспорт, общински пътища и основни улици в квартали, съобщават от Столична община. В природен парк „Витоша“ е направено опесъчаване на планинските пътища „Бояна – Златни мостове“ и „Драгалевци – Алеко“. В готовност през нощта са били 111 снегопочистващи машини.   В момента градският транспорт се движи по обичайните си маршрути.  От Общината напомнят на шофьорите да използват автомобилите си оборудвани за движение при зимни условия и да карат внимателно и със съобразена скорост.