Тема: Уроци

comment 0
visibility 927
уроци по ски

Безплатни уроци по ски на Зимен семеен празник на Офелиите

За четвърта поредна година „София – европейска столица на спорта“ и „Мачирски спорт“ организират Зимен семеен празник на Витоша. В местността Офелиите над Златни мостове тази неделя, 9 февруари, от 11.30 до 13.00 ч. ще се състоят няколко развлекателни снежни състезания и активности:     - отворен ски-слалом за юноши и деца (от 10 до 16-годишни)   - семейна щафета с шейни   - конкурс за направа на снежен човек   - състезание по теглене на въже   - конкурс за най-атрактивна визия на шейна   - снежен карнавал   Състезанията с шейни ще бъдат на семеен принцип с изискване за участие на дете и родител(роднина). Записванията ще бъдат на място в деня на Феста от 9.30 ч. до 11.30 ч. на обособени пунктове от организаторите. Участието е със собствена ски-екипировка и шейни. Най-добрите ще бъдат отличени с предметни награди и медали.   Новото тази година е ангажиментът на „Мачирски спорт“ специалисти да обучават безплатно родителите как най-правилно да учат сами децата си да карат ски. Инициативата цели да се избегнат грешните първи стъпки на малчуганите в алпийските дисциплини и по този начин децата да могат бързо и стилно да се научат да карат ски. Наред с това по време на спортния празник ски и борд учители ще направят демонстрации и ще помагат безплатно на малките скиори да повишат уменията си.   Майстори в слоупстайла ще покажат майсторство от 11 ч. в изградената наскоро в долната част на по-дългата писта фънзона, където са оформени няколко атрактивни скока и препятствия. Сред тях ще бъде и Йордан Мачирски, бакалавър „Специалист по снежни спортове“ от НСА „Васил Левски“.   Програмата за Феста предвижда още множество демонстрации, състезания, забавни надпревари и викторини. На голямата поляна ще се организират игри, битка със снежни топки, теглене на въже, конкурс за най-добра визия на шейна, за най-голяма снежна топка, за най-атрактивно претъркаляне в снега, за най-атрактивна карнавална визия, ще има планинарски песни на импровизираната сцена и забавни викторини с много награди и др. Организаторите са ангажирали специален ди джей, който ще забавлява децата докато професионални аниматори ще се грижат за доброто настроение и красивата визия на малчуганите.                      

comment 0
visibility 2719
частни уроци

В София: От 30 до 50 лева на час за частни уроци

Преди прага на новата учебна година много родители пресмятат колко ще им струват не само дрехите и раниците на учениците, но и частните уроци за по-големите. Според анализ на образователен сайт 18 % от подрастващите вярват в частните уроци при подготовката за училище, съобщава Нова телевизия.    В столицата на месец за допълнителни курсове отиват над  100 лева, а индивидуалните занимания са между 30 и 50 лева на час. Ученето в група струва между 1000 и 1500 лева за учебната година. Има частни центрове, където таксата за месец за извънкласна дейност стига до 300 лева.         

comment 0
visibility 760
безплатни уроци по музика

Безплатни уроци по музика в столичните паркове (СНИМКИ)

Над 100 деца и младежи взеха своите първи безплатни уроци по музикален инструмент в столични паркове. Проектът се казва "На една песен разстояние" и е дело на Rockschool.bg. По този начин иначе кротките столични паркове станаха интерактивни музикални зони. Реализирани са 5 музикални работилници. След края на всяко събитие имаше акустични изпълнения на някои от най-изявените ученици на рок училището. Инициативата бе реализирана по програма "Творческа София" на Дирекция "Култура" Столична Община.

Реклама
comment 0
visibility 664
първи юни

Арт фест и безплатни уроци по музика в София за първи юни

Столична община е организирала много и интересни събития за най-малките жители на града за днешния 1 юни. В тях малчуганите могат не само да покажат своите таланти, но и да научат интересни неща от света на природата и животните. А защо не и да вземат своя първи урок по музика. Ето част от любопитните прояви днес за Деня на детето в столицата: Детски панаир В Градската градина и на площада пред Народен театър „Иван Вазов” ще се проведе Детски панаир.Над 60 културно-образователни инициативи за деца включва тазгодишното издание. Детски работилници ще се провеждат от 11.00 ч. до 20.00 ч. Детският панаир е част от Календара на културните събития на Столична община за 2019 г. Мини Арт Фест В 10.00 часа на голяма сцена в Южен парк 2 (Хилтън парк) ще бъде открит Мини Арт Фест – международен цирков фестивал съвременен и социален цирк в България. В два поредни дни под мотото “Подарък за децата на София” малки и големи почитатели на цирка ще могат да се забавляват с международни спектакли, представления на някои от най-добрите български артисти и разнообразни циркови работилници.На 2 юни програмата на „Мини Арт Фест“ ще продължи в кв. “Факултета“ (75 ОУ “Тодор Каблешков“), където ще се проведат разнообразни тренировки по жонглиране, акробатика и юнисайкъл, в които могат да се включат всички желаещи. „Мини Арт Фест” се реализира с подкрепата на Столична община. Клуб "Малки откриватели" От 11.00 часа в Борисовата градина до Езерото с лилиите ще гостува турнето на National Geographic Kids `2019. За пета поредна година списанието за деца събира най-любознателните малчугани в Клуб "Малки откриватели". Игрите и интересите на децата ще бъдат насочени към голямата тема - опазването на природата и нашата планета. „Учи, забавлявайки се!” е мотото на детския празник. Разделно събиране на отпадъци, съвети за екосъобразен начин на живот, как да се грижим за природата, как и защо да рециклираме, защо да сме еко - всички тези елементи съпътстват тазгодишното турне на NG Kids, защото е важно децата от малки да знаят, че планетата ни е една и е за всички.Инициативата е част от Календара на културните събития на Столична община и е посветена на Деня на детето. "На една песен разстояние"Парк “Възраждане” ще е домакин на събитие от музикалният проект “На една песен разстояние”. От 13.00 ч. до 16.00 ч. ще има безплатни музикални работилници с професионални преподаватели. Всеки желаещ ще може да се докосне до основите на някои от най-популярните музикални инструменти и да вземе първия си музикален урок. След 16.00 часа започва street artist програма, в която три музикални проекта ще изпълнят по три песни в акустичен вариант.Проектът е финансиран по Програма „Култура” на Столична община.      

comment 0
visibility 889
площадка нова

Уроци по стрийт фитнес откриха реновирана спортна площадка (СНИМКИ)

Консултации по хранене и уроци по стрийт фитнес откриха реновираната спортна площадка в Княжеската градина в район "Средец". Инструктори по фитнес показаха на хората как да ползват различните уреди, поговориха си с тях кои храни трябва да бъдат избягвани и на кои да се наблегне. Настилките на площадката са сменени, част от уредите са ремонтирани, други са подменени с нови.Новият вид на мястото за спорт става възможен с финансовата подкрепа на "Нестле България". От администрацията на района призоваха хората да пазят новата площадка по-дълго цяла, защото разрушаването й ще вреди на добрата физическа форма не само на децата, но и на техните родители.

comment 0
visibility 665

Урок по родолюбие в столично училище

Учениците от  3 Б клас в 98 НУ "Св. св. Кирил и Методий" се запознаха с историческото минало на България в Деня на народните будители. Срещата организира екипът на народно читалище "Отец Паисий" и премина под надслов „Струвай добро, да намериш добро“. [caption id="attachment_37538" align="alignnone" width="618"] Снимка: Facebook[/caption] Библиотекарят на читалището Ангелина Георгиева представи урок по родолюбие на децата. Тя им разказа за живота и делата на д-р Петър Берон - създателят на „Рибния буквар”. След уроците учениците имаха възможност да отговорят на въпросите от празничната викторина. Учениците членуващи в клуба „Приятели на книгата” разказаха за българските будители чрез стихотворения и песни.

comment 0
visibility 590

Националният исторически музей организира часове по калиграфия

На 11 май в Националния исторически музей ще се проведат занятия по калиграфия. Те са част от проекта „Представителна изложба: Сакралното пространство по българските земи XV–XIX в.”. Още през Възраждането 11 май се празнува като ден на Светите Кирил и Методий, пише topnovini.bg. В занятията ще бъде включено запознаване с изложбата „Сакралното пространство на религиозната култура и народното изкуство по българските земи ХV–ХІХ в.“, която е експонирана в зала 4. Вниманието ще бъде насочено към старопечатните книги и старинните ръкописи. Сред тях е и Паисиевата история. След разглеждане на изложбата, гостите ще участват в интересно занятие по калиграфия в стариина класна стая, от втората половина на 19 век. Ще се запознаят с водещите през Възраждането методи на обучение. Няма да бъдат пропуснати и урочите записане с перо и мастило.