Тема: вандали

comment 0
visibility 270
Вандали вилнеят в парк в Младост 2 (СНИМКИ)

Вандали вилнеят в парк в Младост 2 (СНИМКИ)

Вандали отново вилняха в столицата, този път в парк в Младост 2. Супена е къщичка за книги, каквито има в много софийски паркове. За хулиганските действия съобщи възмутена гражданка в социалната мрежа. "На кого пречеше тази красива къщичка за книги, която се ползваше и от деца, и от възрастни за обмен на книги. Никой ли не ги е видял?", написа жената във фейсбук.  

comment 0
visibility 1315
Вандали вилняха в "Изгрев" и спукаха 4 гуми на кола на Столичен инспекторат

Вандали вилняха в "Изгрев" и спукаха 4 гуми на кола на Столичен инспекторат (СНИМКИ)

Вандали са вилняли цяла нощ в столичния район "Изгрев". През нощта на събота срещу неделя те са обърнали над 20 контейнера за отпадъци по главния бул. "Г. М. Димитров" и пресечни квартални улици. "Черешката на тортата" са спуканите 4 гуми на брандиран автомобил на Столичен инспекторат. Колата е била паркирана през офиса на районния инспектор. Когато служителят отива на работа сутринта вижда колата, която на всичкото отгоре е и надраскана ск остър предмет. П ослучая е сигнализарон I РПУ, потвърдиха от Столичен инспекторат. Първото нещо, което направили инспекторите е да се изчистят боклуците от обърнатите контейнери, за да ги разнася вятърът и кучета. Очаква се вандалите да бъдат заловене след като се прегледат записите от камерите в района.  

comment 0
visibility 3014
проява на вандализъм

Вандали потрошиха новата детска градина в "Курило" (СНИМКИ)

Проява на вандализъм в квартал "Курило", район "Нови Искър". Обект на посегателството е новата детска градина и по-конкретно входът на сградата откъм улица "Варна". За грозната постъпка алармира в социалната мрежа кметът на района Даниела Райчева.   "Докато някои хора спасяват човешки животи, други вандалстват! Часът е след 22.30 на 16.03.20г., мястото новата детска градина в кв. Курило, вход откъм ул. Варна. Оставям коментарите на вас!", написа тя на страницата си.    Райчева моли, който има информация за извършеното посегателство да съдейства, като подаде сигнал на имейл: info@novi-Iskar.bg или 0888 471285.  

Реклама
comment 0
visibility 1875
Вандали вършеят в парк "Св. св. Петър и Павел"

Вандалско нашествие в парк "Св. св. Петър и Павел" (СНИМКИ)

Само кръв липсва, за да заприлича столичният парк "Св. св. Петър и Павел" в район Красна поляна на бойно поле. Тази нощ зеленото пространство стана мишена на вандалски действия с изкъртена и счупена паркова мебел. "За 10 дни това е втори път вандали да чупят. Смятаме, че това е целенасочено. За щастие поставените нови пейки не са счупени. Искаме да осветим целия парк и да поставим видеонаблюдение", коментира вандалското нашествие кметът на Красна поляна Иван Чакъров пред Столица.bg. Вчера Столица.bg съобщи, че в парка са поставени нови пейки. Вандалите в района обаче не се спират пред нищо и безотговорно, и брутално продължават да чупят и унищожават съоръженията в парк "Св. Св. Петър и Павел", съобщават от район Красна поляна. Напълно здрави пейки са изтръгнати от земята, счупени и преобърнати. Увредени са общо седем стълба от парковото осветление. Три от тях са изтръгнати. Щетити са за хиляди левове, които трябва да се платят от столичани. Дирекция "Зелена система", която поддръжката парка вече работи по възстановяване на прекъснатото осветление. От районното кметство призовават гражданите, ако станат свидетели на вандалски актове, веднага да сигнализират компетентните органни или на тел. 112.  

comment 0
visibility 2166
вандали

Вандализъм в парк "Св.Св Петър и Павел"

Вандалска проява е констатирана днес на територията на парк "Св.Св Петър и Павел" в ж.к "Разсадника - Коньовица". Дирекция " Зелени системи" , която отговаря за поддръжката на парка, е информирана и е предприела съответните мерки по възстановяването на парковата мебел.   От "Красна поляна" апелират за отговорно ползване на парковите съоръжения и се ангажират да се обърнат към 03 РУ-СДВР за съдействие, с цел превенция на поредни такива прояви.    

comment 0
visibility 1498
потрошени

Вандали потрошиха пейки до спортно игрище в "Люлин" 5

Вандали за пореден път са потрошили в София неща, които са направени за ползване от всички граждани. В случая са изпочупени пейки до спортно игрище зад магазин "Билла" в "Люлин" 5. За грозната постъпка съобщи кметът на района Милко Младенов в социалната мрежа.    Отново в "Люлин", но в 8 част, само няколко месеца след изграждането на детската площадка зад бл. 881, едно от съоръженията за игра бе отчупено и откраднато.  

comment 0
visibility 978
открадната люлка

Вандали потрошиха детска площадка зад бл. 881 в "Люлин"

  Вандали за пореден път са потрошили място за игри на малчуганите в столицата. Само няколко месеца след изграждането на детската площадка зад бл. 881 в "Люлин", едно от съоръженията за игра е отчупено и откраднато. За това алармира кметът на района в социалната мрежа.   Той апелира гражданите да бъдат по-бдителни и непримирими към вандалските прояви, унищожаващи общинската собственост и по-специално – детски площадки и спортни игрища – те са на децата.   Милко Младенов моли ако някой стане свидетел на подобни недобросъвестни действия, веднага да сигнализира органите на реда от 09 РУ – СДВР.  

comment 0
visibility 1102
Изкъртено табло на спирка

Изкъртиха таблото на спирка в кв. Хаджи Димитър

Вандали са изкъртили и счупили електронно табло на спирка в столичния квартал "Хаджи Димитър" , район Подуяне. Снимката бе публикувана в социалната мрежа от възмутени граждани. Таблото е доста високо и със сигурност е коствало усилия на вандалите, за да го изкъртят. Няма как техниката сама да е паднала, тъй като е хваната здраво. Пияни, дрогирани или идиоти са посегнали на общинска собственост, но всъщност с действията си са ощетили данокъплатеца, който трябва да плати. Въпреки, че е изкъртено таблото продължава да свети на 8.25 часа, но не показва интервалите на движение на градския транспорт. Най-вероятно през нощта вандали са счупили таблото. То е забелязано сутринта от гражданите.

comment 0
visibility 1244
Хулигани потрошиха спирконавес в Нови Искър

Вандали потрошиха нова спирка в с. Житен (СНИМКИ)

Нова спирка в село Житен, район Нови Искър е потрошена от вандали. Това е станало в последните дни на изминалата 2019 година. За хулиганската проява съобщават от кметството в Нови Искър. Хулигани са вилняла и са разкъртили новия спирконавес, както и са изпочупени стъклата. Съоръжението бе поставено, за да има къще чакащите градския транспорт да бъдат на сухо.  В последния работен ден на годината, 31 декември, са подадени няколко сигнала до МВР за битови кражби от домовете във Войнеговци и Подгумер, както и за счупената нова спирка в квартал "Изгрев". Сигнал е подаден и за разкъртената спирка, която е общинско имущество, в с. Житен, съобщиха от район Нови Искър. От местната управа са категорични, че ще изискат още по-строг контрол от страна на полицията в населените места в района, а също и по-усилена работа по превенция на престъпността. Местните се надяват да се повиши разкриемостта на престъпления и да се засили полицейското присъствие в район Нови Искър. "Основен приоритет е поставянето на видеонаблюдение, както и присъди и глоби за всички заловени извършители на противообществени прояви и престъпления. Апелираме към всички жители в случай, че разполагат с информация, която да спомага за разкриване на вандалските прояви и на грабежите от домовете, да информират своевременно полицията на тел. 112", призоваха от районното кметство.

comment 0
visibility 369
вандали

За пореден път вандали надраскаха паметната плоча на Раковски

Стената под паметната плоча на Г.С. Раковски за пореден път е издраскана от вандали. Тя се намира на едноименната улица. А само преди няколко дни бе почистена и боядисана, съобщават от Столичния инспекторат.    Вандалската проява е констатирана при текущ контрол от инспекторите. Ще бъдат предприети мерки за отстраняване на драсканиците    

comment 0
visibility 1471
ограда

Надраскаха с вулгарни изрази оградата на 43 ОУ "Христо Смирненски"

Неизвестни злосторници са надраскали с вулгарни изрази оградата на 43 ОУ "Христо Смирненски". Вандализмът е на две места от страната на бул. "Сливница". За съсипията сигнализира в социалната мрежа кметът на "Илинден" Иван Божилов. Той днес е бил на инспекция в района.    С много труд и средства изоставената от години сграда  бе възстановена преди 2 месеца от районната администрация  и Столична община. Кметът моли всеки, които има информация за инцидента, да я съобщи на районната администрация. Ще бъдат проверени и камерите в района, за да бъдат открити виновниците.      

comment 0
visibility 1466
вандали

Вандали заляха с блажна боя фасадата на училище в "Дианабад"

Вандали намазаха с блажна боя фасадата на физкултурния салон на 105 СУ "Атанас Далчев" в "Дианабад". Предполагаемите извършители са малолетни, а част от тях са възпитаници на училището. Пред камерите на Bulgaria ON AIR директорът на 105 СУ Цветанка Костадинова разказа за неприятния инцидент.    В събота сутринта чистачката е заварила вратата намазана с червена и зелена блажна боя. Казала на домакина на училището, който се обадил на  директорката. Тя сигнализирала заместник-директора г-жа Георгиева, за да се направи преглед на камерите. Посегателството се е случило след 10 часа вечерта, тъй като до 10 има жива охрана в училището.   И проверката установила, че след полунощ, в 1,03 часа, петима малолетни и непълнолетни са навлезли в училището заедно с голям плик с боя и четки и са почнали да пакостят. Били са на територията на училището до към 3,30 часа, допълни пред камерите заместник-директорът Снежина Георгиева.   Директорът сподели, че са открили трима от извършителите - двама са настоящи ученици на училището, а третият е бивш възпитаник.  

comment 0
visibility 1247
счупено

Вандали чупят люлки в Негован, драскат по стените на кметството (СНИМКИ)

Вандали надраскаха стените на кметството в село Негован,Нови Искър.Това става няколко дни, след като те бяха боядисани. А коридорите бяха украсени с оскубани цветя от кашпите, които скоро бяха засадени.   Преди седмица беше счупена и люлката на детската площадка в двора на кметството, както и табелката на спирката на площада. Няколко пейки вече са потрошени в последните няколко дни, алармират от районната администрация. И допълват,че ако нещата продължават с това темпо, скоро няма да остане какво да се чупи.     

comment 0
visibility 2140
Счупиха чучурите на чешмата на Попа

Счупиха ремонтираната, преди 10 дни, чешмичка на "Патриарх Евтимий" (ВИДЕО)

Вандали потрошиха чешмичката на "Патриарх Евтимий", видя Столица.bg. Тя бе ремонтирана на 19 октомври т. г. Тогава бяха подновени изкъртените 4 чучура. Точно преди 10 дни гражданите можеха да пият вода. Вандали обаче са счупили отново чешмата и сега пак не работи. В зоната около чешмичката има много видеокамери и вече се гледат записите, за да се открият извършителите. Според граждани хулиганите умишлено за счупили чешмичката, както преди 10 дни умишлено се обръщаха контейнери с боклук в столицата. За супената чешма на "Попа" е подадена жалба в полицията. 

comment 0
visibility 1020
Разбиха стълбите на ремонтирания подлез на бул. България при бензиностанция

Разбиха стълбите на ремонтиран подлез на бул. България

Стълбите на подлеза на бул. България при бензиностанция Еко са разбити, изкъртени и плочите премахнати. Така, слизайки надолу директно трябва да се скочи през 2 стъпала, при изкачване да се лази. За вандалския акт сигнализираха граждани в социалната мрежа. Този подлез скоро бе ремонтиран и обновен. В района има много камери и гражданите се надяват извършителите да бъдат открити и наказани. Разбитите стълби са от днес, но най-вероятно това е станало снощи.  В момента преминаването през подлеза е затруднено и човек може да падне и да се нарани. Подлезът свързва болниците в локалната ул. Здраве по бул. България с кв. Иван Вазов от другата страна, където има училище и спортна зала Раковски. Подлезът се ползва и от стотици столичани, които слизат и се качват на спирката на 604, 204 и др. автобуси на градския транспорт.

comment 0
visibility 2602
обърнати кофи

Вандали с качулки нарочно обръщат кофите за боклук в София

Вандали с качулки обикалят центъра на София и нарочно обръщат контейнерите за смет. От фирмите, които отговарят за боклука, получават доста сигнали, че като стане тъмно подобни неща са често явление, разказват от Нова телевизия.    Свидетелка на един от вандалските актове е Цветанка Колева. Тя видяла мъжете и се опитала да ги спре. Те скачали върху кофите и ги събаряли. На забележка, направена от жената, те отговорили: "Спокойно, ние сме от чистотата".    Според Ивайло Даховски, управител на една от сметоизвозващите фирми, вандалските актове са от една седмица всяка вечер. Кофите се изкарват по средата на улицата. И тъкмо служителите на фирмата съберат боклука на едно място, след половин час на друго място пак им се отвори работа.    Освен да изваждат отпадъците, бандитите чупели и контейнерите.  Полицията е информирана за странните случаи. Но задържани на този етап няма.   

comment 0
visibility 1164
Ремонтираха потрошеното спортно игрище до до 163. ОУ "Черноризец Храбър"

Пак ремонтираха новото игрище до 163. ОУ "Черноризец Храбър"

Работници и ентусиасти се заеха с ремонта на новоизградено спортно игрище, което беше превърнато в бойно поле от хулигани. Обектът се намира в Дружба 2 до 163. ОУ "Черноризец Храбър". изграждането струваше около 100 000 лв. и бе направено от "Практикер" и дарено на район "Искър", тъй като е на общински терен. Както Столица.bg писа преди 2 седмици оградата на обекта е изкъртена, както и вратата, което резултат от вандалски прояви по тъмните часове. Новото спортно игрище с LED осветление издържа по-малко от 3 месеца. То е единственото в тази част на Дружба 2. УЧеници и деца му се радваха, защото имаха място къде да спортуват. Игрището е многофункционално и на него може да се играя, футбол, баскетбол и хандбал. След като съоръженията бяха изпочупени днес беше възстановена целостта на оградата, както и изкъртените заграждения зад кошовете за баскетбол и вратите за игра на футбол. Площадката бе открита в началото на юни от кмета на София Йорданка Фандъкова и районния кмет Ивайло Цеков. Спортната площадка е точно до голям блок, но очаквано живеещите там са "ни чул, ни видял".

comment 0
visibility 1340
Паркът и спортната площадка до 108 училище в Дружба 1 осъмнаха в боклуци

Засипаха с боклуци обновена спортна площадка в Дружба 1 (СНИМКИ)

Обсипан с боклуци осъмна паркът и спортната площадка до 108. СУ „Никола Беловеждов“ в неделя сутринта. Спортните игри не са оправдание за кочината , която се оставя, възмущават се живеещи в близост до зеленото пространство. това се е случило в тъните часове на нощта. И лошото е, че тогова никой не е спортувал, а са се събирали да пият, казват хората. По масите за тенис бяха разхвърляни боклуци, празни бутилки от минерална вода, шишета от бира, салфетки, опаковки от храна и много фасове. Свинщина е имало и на новата спортна площадка, свидетелстват очевидци. Спортното игрище беше изградено през пролетта и е точно срещу училището. Само за няколко месеца и вече се налага спортният обект да бъде ремонтиран, тъй като вандали са изкъртили футболна врата и са разкъсали оградата. И камери да има пак ще има хулигани и вандали, защото всичко опира до възпитанието. Но е крайно време да бъде заловен и строго наказан някой, който вилнее и чупи публична собственост, възмущават се хора от съседните блокове. Всичко тук е направено, за да има къде децата да спортуват. Полагат се много усилия да се подобри средата на живот в Дружба и се харчат пари на столичани, а вандали и хулигани бъркат в нашите джобове, коментират възмутени граждани.

comment 0
visibility 3525
Чешмичката в градинката на Кристал

Идиоти съсипаха чешмичката на Кристал, часове след монтажа (СНИМКИ)

София е препълнена от идоти, малоумници, вандали, хулигани и всякаква измет, които по някаква случайност се наричат хора. Поредното доказателство е чешмичката в градинката на Кристал. Часове след като беше монтирана вандали брутално надраскаха скулптората на момченцето с кратунката върху чешмата. Вулгарен надпис бе издраскан с червена боя. Вандалската проява бе забелязана веднага от служители на Столична община и веднага почистена. 3 дни продължи монтажът на чешмата, а вчера тя бе окончателно поставена и от нея можеше да се пие вода. Идиотите, позволили си да драскат са заснети от поставените наоколо камери и ще бъдат заловени и наказани. Това поредния инцидент в обновената изцяло градинка на Кристал. След озеленяването там умишлено бяха прекършени две от дръвчетата Японска вишна. Коритата на чешмата са направени от витошки гранит, обясниха специалистите, които работиха по реставрацията ѝ. Фигурата на момченцето, която беше открадната, е възстановена по снимки и модел, даден от семейството на автора. Над коритата има метален пръстен, украсен с декоративни изображения на риби, между които се намират и четирите патета, от чиито човки се пие вода. Съоръжението бе възстановено от работилницата за скулптура „Марковстудио“ и нейният основател Марин Марков. Според запазените в Музея за история на София хроники, чешмата в градината срещу Военния клуб е направена в периода 1925 – 1935 г. Васил Зидаров е автор на скулптурната украса отгоре, която е голо дете с кратунка. Над коритата има метален пръстен, украсен с декоративни изображения на плуващи риби. Между рибките се намират и четири патенца, от чиито човки се пие вода.Чешмичката срещу Военния клуб е изградена в периода 1925 – 1935 г., а неин автор е Васил Зидаров. Коритата на чешмата са направени от витошки гранит, а фигурата на момченцето, която беше открадната, е възстановена по снимки и модел, даден от семейството автора Зидаров. Връщането на чешмичката в емблематичната градинка е част от цялостния ремонт "Кристал". Там беше поставена нова настилка, монтирано ново осветление и още нови 43 пейки, както и кошчета. Скулптурата със сърничките също беше почистена и поставена на мястото й. В градината беше изградена и нова поливна система, подменен беше и горният почвен слой с 5 см нов хумус. Засадени бяха 11 иглолистни и 41 широколистни фиданки, Японска вишна, над 700 храсти и 900 цветя, както и жив плет.

comment 0
visibility 814
потрошени коли

Вандали потрошиха коли в квартал „Витоша“

Снимка на коли потрошени стъкла и спукани гуми се появи в социалната мрежа. Става ясно, че автомобилите са били паркирани на „Данаил Крапчев“ и „Иван Пейчев“. Едната кола е с регистрация от Велико Търново, а другата е с монтанска регистрация. В коментарите под поста се виждат предположения за вандалската проява. Споменава се, че в събота е мало коли със спукани гуми. Явно вандалите продължават да рушат. Други предполагат, че точно НЕсофийската регистрация е провокирала това действие. Други подозират, че на някого не му е харесало къде са паркирали колите. Каквато е да е причината, никой не може да руши частна собственост. Вандалите трябва да носят отговорност за действията си.

comment 0
visibility 1706
Потрошиха ново спортно игрище в Дружба 2

Вандализъм: Потрошиха спортно игрище на 3 месеца в Дружба 2 (СНИМКИ)

Новопостроено спортно игрище в Дружба 2 вече прилича на бойно поле. Разкъсаната ограда и повредените спортни уреди са резултат от невиждана вандалщина, която се вихри в цяла  София. Спортното игрище не можа да издържи 3 месеца заради хулигани. Сега пак кметът ли е виновен? Просто има лоши хора и за такива трябва сериозно наказание, коментираха пред Столица.bg живеещи около игрището. Спортната площадка бе изградена за 100 000 лв. през юни т. г. съвместно със Столична община и веригата Практикер. Тя се намира до 163 основно училище "Черноризец Храбър" в Дружба 2. Децата и живеещите в тази част на столичния квартал отдавна искаха място за спортуване. И желанието им бе удовлетворено. Игрището бе като малко бижу насред обраслата с треви площ между блокове и училище. Там бе изградено модерно осветление, поставени бяха нови съоръжения за многофункционалното ползване на игрището. На откриването присъства лично кметът на София Йорданка Фандъкова и районният кмет на "Искър" Ивайло Цеков, както и един от собствениците на Практикер, инвестирали в спорта за децата. Тогава малчуганите се радваха на новата спортна придобивка. В момента игрището е с разкъсана ограда и изпочупени уреди. За съжаление наоколо няма камери и вандалите трудно ще бъдат открити, ядосват се хора от съседния блок. Едно е сигурно, че това са безотговорни хора, които разрушават общинско имущество, коментират те. През март т. г. бе открита и спортна площадка в Дружба 1 до 108-о училище. В момента усилията на кмета Ивайло Цеков дават резултат и се изграждат други три спортни площадки в района. На зони за спортуване вече се радват деца и възрастни и в кв. "Димитър Миленков" и до бл. 40 в Дружба 1.  

comment 0
visibility 317
Счупена телефонна кабина

Потрошиха телефонна кабина до Софийския университет

Хулигани си показаха простотията върху телефонна кабина до Софийския университет "Климент Охридски". По-късните часове те са потрошили тотално публична собственост. Пияни, заляни, надрусани или просто простаци няма никакво значение какви са. Факт е, че са от простаците, които  прекършиха дръвчета в столицата, чупят пейки и чешми, обръщат кошчета за боклук, къртят шадравани и драскат по обществени сгради. Очакването на гражданите е, че ще бъдат разпознати и наказани. Засега е сигурно, че около Алма матер има много камери за видеонаблюдение и е инцидентът е запечатан. Снимката бе публикувана в социалната мрежа и взриви от недоволство. Според коментарите София се е напълнила с боклучи. Други смятат, че това е недопостимо, незамисимо, че отдавна сем във времето на мобилните телефони.

comment 0
visibility 3385
вандали

Вандали повредиха бетона на новострояща се площадка до бл. 531 в "Люлин" (СНИМКИ)

Вандали повредиха бетона на новострояща се детска площадка до блок 531 в "Люлин" 5. На снимки, които пусна в социалната мрежа кмета на района, се виждат  множество стъпки по все още  пресния материал. Така практически отново трябва да се слага бетон, да се заравнява и да се изчака пак да стегне преди да се положи отгоре настилката и уредите.     Столица.bg  припомня, че отново на същото място преди дни баскетболния кош точно срещу блока бе счупен. И това само няколко дни, след като бе ремонтиран и поставен за пореден път.    В интернет кметът на района обяснява, че за коша получил доста коментари,че е счупен, защото е китайски и не е професионален. "Сега и бетонът ли е китайски?", пита той.