Тема: върба

comment 0
visibility 204
Засадиха нова върба в градинката на църквата "Св. Седмочисленици"

Засадиха нова върба в градинката на църквата "Свети Седмочисленици"

Нова върба засадиха вчера от Столична община в градинката на църквата "Свети Седмочисленици". Ден преди това старата, която беше изсъхнала падна и за късмет няма пострадали хора. Новото дърво е едроразмерно от същия вид. Целта е да се запази облика на градината, защото тя е паметник на културата. Проверката на експертите от дирекция "Зелена система" установи, че вследствие гнилостни процеси в сърцевината на дървото силният порив на вятъра е причинил пречупване в най-слабата част на ствола. Обследва се състоянието и на втората върба. При съмнения за гнилостни процеси тя ще бъде премахната, а на нейно място също ще бъде засадена едроразмерна върба от същия вид.

comment 0
visibility 297
Падна върба в градинката на "Св. Седмочисленици"

Премахват и друга изсъхнала върба, засаждат нови дървета при "Св. Седмочисленици"

Падналата върба в градинката на "Свети Седмочисленици" ще бъде премахната утре. По-рано днес тя падна. За щастие няма пострадали хора. Има още едно опасно дърво, което също може да падне и то също е върба, научи Столица.bg. И то ще бъде премахнато утре, след акто се обезопаси района. Върбите са били маркирани като опасни и е трябвало да бъдет отстранени още миналата седмица, защото са били изсъхнали. На тяхно място пак утре ще бъдат засадени други две нови дървета, казаха пред Столица.bg от Столична община.  

comment 0
visibility 882
върба

Рухна върбата в градинката на "Св. Седмочисленици"

Красивата върба, която радваше столичани в градинката около храма "Св. Седмочисленици", е съборена. За това сигнализират снимки на хората в социалната мрежа.   Според повече от снимащите причината е доста силният вятър, който имаше тази нощ в столицата. Част от гражданите  споделят, че детството им е минало в игри именно около тази върба.    Намери се човек, който сподели, че дървото е било маркирано от работници миналата седмица. Човекът поискал да седне на пейка под него. Но го изгонили, за да не му падне на главата.    Преди няколко месеца специалисти инспектираха всички дървета в градинката.