Тема: ватман

comment 0
visibility 3295
трамвай

Като на кино: Трамвай без ватман тръгна на заден ход, 20-годишен го спря

Сцена като от екшън филм се разигра на столичния бул. "Патриарх Евтимий". Трамвай , движещ се по линия 12, тръгна на заден ход, след като остана без ватман. 20-годишен младеж спря мотрисата и предотврати доста опасна ситуация. За необичайния екшън разказа в социалната мрежа майката на момчето. На случката обръщат внимание и от bTV. Мануел Георгиев чака своя трамвай на "Попа" в посока площад "Гарибалди". Изведнъж вижда как мотрисата дава на заден ход към стадион "Васил Левски". Ватманът обаче не е в кабината.Момчето се мята светкавично в кабината. Няма грам идея от копчетата там и за какво служат. Дърпа един-два педала и със спирачката успява да стопира трамвая. Тогава вече се появила и ватманката, носейки храна. Тя се оправдала, че била натиснала спирачката. От жената, оставила машината без надзор, ще бъдат поискани обяснения, казаха пред медията от "Столичен електротранспорт". Пред шефовете си тя обяснила, че се почувствала зле, решила че ѝ е паднала кръвната захар и слязла на една от закусвалните до улица "6-ти септември", за да си вземе закуска, кафе и кока - кола.

comment 0
visibility 714
Пирогов

Тежко остава състоянието на ранения ватман

Ватманът, които бе ранен в неделя, 18 август, при прикачване на трамвайна мотриса все още е в тежко състояние, съобщават от Пирогов. Припомняме, че в неделния ден авария на мотриса по трамвайна линия 5 наложила прикачване на два трамвая. Както медията ни вече писа, ватманът е тежко ранен от метална щанга при прикачването и спешно откаран в Пирогов. Пострадалият се намира в реанимация.

comment 0
visibility 2594
Трамвай 5

Ватман е ранен в злополука на бул. „Цар Борис III“

Ватман на мотриса е бил ранен по време на работа в района на кв. „Бъкстон“ в посока кв. „Княжево“ на бул. „Цар Борис III“, пише Дарик. За инцидента е съобщено в 9 ч. днес. Авария на мотрисата по трамвайна линия 5 е наложила прикачването на два трамвая. Докато работили по закачането на мотрисите, метална щанга ударила единия ватман. Пострадалият е откаран веднага в Пирогов. Състоянието му е много тежко. В момента е в реанимация. Направени са му необходимите прегледи и изследвания.

Реклама
comment 0
visibility 1165
неправилно паркиране

Неправилно паркирал пак изтормози ватман на петицата

Трамвай №5 не можа да стигне до обръщалото си на гърба на Съдебната палата в столицата заради паркирал не където трябва автомобил. Синьо Ауди бе оставено от собственика си на половината релси, без да се съобразява, че мотрисата не може да направи маневрата си. Шофьорът не е платил за парко място и не може да бъде глобен за неправилно паркиране. Може да получи санкция само за това, че пречи на движението. Но на практика няма кой да го глоби. Хората от района коментираха, че почти всеки ден по цялото обръщало на петицата има по един подобен случай. Други допълниха, че ако в Чехия кола спре по такъв начин, трамваят я отнася без проблем. И законът защитава ватмана.