Тема: втори път

comment 0
visibility 4730
скъсани табели

В "Люлин" слагат втори път предупредителни табели- първите скъсани (СНИМКИ)

На администрацията в "Люлин" се е наложило втори път да слага предупредителни табели по детски и спортни площадки в района заради коронавируса. Просто поставените преди два дни табели се оказали скъсани. Това съобщи в социалната мрежа кметът на района Милко Младенов.  В табелите се казва,че заради извънредното положение и заразата се спира провеждането на всякакви спортни занимания и се ограничава достъпът до общинските спортни обекти и площадки.    Ето какво написа кметът на района в социалната мрежа по случая:   Уважаеми съграждани,   След като поставените преди два дни от районната администрация предупредителни табели бяха скъсани, днес отново поставихме съобщения на по-големите спортни и детски площадки, с които указваме временно да се преустанови използването на местата за отдих и игра на открито. Апелираме да избягвате събирането с повече хора на едно място, с цел да се ограничи разпространението на COVID-19.   Важно е да бъдем отговорни и дисциплинирани, за да съхраним живота и здравето на нас и нашите близки!          

comment 0
visibility 474
урна

Преизчисляват активността в София от първия тур заради техническа грешка

Повторно изчисляване на избирателната активност в София на първи тур ще бъде направено. Това съобщи пред журналисти говорителят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Александър Андреев. Той обясни,че техническа грешка е причината за разликата от близо 100 000 избиратели в списъците на столицата.   Броят на избирателите на местните избори в София е бил 1 064 705, а не 1 165 955. По-голямото число е дадено от областната администрация.То се отнася за парламентарните избори през 2017 година, подчерта говорителят на ЦИК. Ето и още от поясненията, цитирани от БНТ:   "Броят, който е предоставен от Областната администрация - това явно са били избирателите, които са към изборите, националните, за национален парламент или за европейски парламент, и те са 1 165 955. Впоследствие, с оглед и информацията, която постъпи от Общинската избирателна комисия, с имейл са изпратили вярното число, което е подадено в Централната избирателна комисия, но което явно не е взето предвид при обработването на данните поради техническа грешка - 1 064 705".  

comment 0
visibility 1123
миене на улици

Ще мият втори път улица "Чарлз Дарвин" в "Изток"

Втори път ще бъде измита улица "Чарлз Дарвин" в квартал "Изток", район "Изгрев", съобщават от Столичния инспекторат. При първата обработка са установени резултати, заради които дейността няма да бъде приета за изпълнена. Фирмата е глобена. Повторното  миене ще е за сметка на изпълнителя.  

Реклама
comment 0
visibility 516
коли

Мият втори път "Казбек" и "Пирин" заради паркирали коли (СНИМКИ)

Множество автомобили, паркирани от двете страни на улиците "Казбек" и "Пирин", станаха причина терените да бъдат измити втори път. Просто първата операция не можа да бъде извършена качествено именно заради машините, съобщават от Столичен инспекторат. Заради това се направи организация между екипи на ЦГМ, Общинска полиция и инспектори. Колите принудително бяха местени. Ограничаван бе и достъпът за временно паркиране, докато се измият двете улици.  

comment 0
visibility 828
миене на улици

Мият втори път улица "Пирин" заради некачествено изпълнение

Улица "Пирин" в квартал "Манастирски ливади" ще бъде измита втори път. Причината- некачествено свършена работа от екипите първия път. Столичен инспекторат заедно с представители на  район "Витоша" са открили много паркирани от двете страни на улицата коли. Повторното миене ще бъде на 06.07.2019 г. /събота/ от 22.00ч. Умоляват се гражданите да преместят колите си по другите улици, за да бъде направено както трябва миенето.