Тема: Юнак

comment 0
visibility 7861
Ледена пързалка "Юнак" в София

Пързалката "Юнак" работи без почивен ден, безплатно е за деца до 13 години

Без почивка ще работи ледената пързалка на стадион "Юнак" в София, съобщиха от Столична община. Столичани и гости могат да я посетят и да се забавляват в празничните дни. Откитото преди седмица емблематично спортно съоръжение е между нНационалния стадион "Васил Левски" и метростанцията. Пързалката бе открита от олимпийската медалистка в шорттрек Евгения Раданов и кмета на София Йорданка Фандъкова. Известна на старите столичани като пързалката "Дружба" не работеше повече от 30 години. Сега тя е ремонтирана и възстановена след десетки опити да бъде взет апетитния имот. Столична община инвестира в обновяването и дори площта й е увеличена на 1200 км. м. Забелязва се и повишен интерес на столичани към кънките. Ледената пързалка ще работи всеки ден до края на зимния сезон от 10 до 21:30 ч. Единствено на 1 януари 2020 г. ще бъде затворена. Безплатен е входът за деца до 13 години от понеделник до петък от 10 до 11:30 и от 16 до 17:30 часа. За пързалката са закупени 300 чифта нови кънки, които се дават под наем. За начинаещите са осигурени квалифицирани нструктори и помощни средства.

comment 0
visibility 713
изненади

Евгения Раданова и Дядо Коледа с изненади за децата на пързалка "Юнак" (СНИМКИ)

  Трикратната носителка на олимпийски медали и единствен български спортист, участвал на Зимни и Летни олимпийски игри, Евгения Раданова и Дядо Коледа на кънки зарадваха с подаръци децата на ледената пързалка „Юнак“. Жени, Любомир Калчев, които ще представи България на Зимните младежки олимпийски игри в Лозана (Швейцария),  и деца от клуб „Айс пик“ направиха демонстрация на атрактивния спорт шорттрек и красотата на фигурното пързаляне. Клуб НСА пък запозна любителите на леда с хокея.    Преди старта на събитието 72-годишният Бай Делчо изненада именитата ни спортистка, като ѝ подари исторически ножове за шорттрек, които са на 80 години и с каквито е даден стартът на развитието на този спорт.    До края на годината пързалката ще работи без почивен ден със специално коледно настроение и дневни DJ партита. Ледената пързалка работи от 10.00 до 21.30 часа и ще бъде отворена до края на зимния сезон. На 24 и 31 декември съоръжението ще е отворено до 15.30 часа, на 25-ти отваря в 16 часа, а 1 януари 2020 г. ще е почивен ден. Входът на пързалка „Юнак“ е свободен за деца до 13 годишна възраст от понеделник до петък в часовете от 10.00 до 11.30 и от 16.00 до 17.30. Закупени са 300 броя нови кънки, а за начинаещите са осигурени инструктори и помощни пособия.             

comment 0
visibility 518
Раданова

Евгения Раданова повежда демонстрациите на ледени спортове на пързалка "Юнак"

  Трикратната олимпийска медалистка и единствен български спортист, участвал на Зимни и Летни олимпийски игри Евгения Раданова ще поведе демонстрациите на ледените спортове на пързалка „Юнак“. Жени и деца от клуба ѝ „Айс пик“ ще демонстрират пред гостите на пързалката атрактивния спорт шорттрек и красотата на фигурното пързаляне. Хокей клуб НСА пък ще запознаят любителите на леда с хокея на лед.    Събитието стартира в 11.30 часа утре, 21 декември, на ледена пързалка „ЮНАК“, намираща се до метростанция стадион „Васил Левски“.      За настъпващите празници пързалката ще работи без почивен ден със специално коледно настроение и дневни DJ партита. Ледената пързалка работи всеки ден от 10.00 до 21.30 часа и ще бъде отворена до края на зимния сезон. Тя е безплатна за деца до 3 години. Входът е свободен и за деца до 13 годишна възраст от понеделник до петък в часовете от 10.00 до 11.30 и от 16.00 до 17.30. Така ще бъде и по време на зимната ваканция. Закупени са 300 броя нови кънки, а за начинаещите са осигурени инструктори и помощни пособия.    Ледената пързалка „Юнак“ е наследник на легендарната пързалка „Дружба“, която не беше отваряла врати от близо 30 години.     

Реклама
comment 0
visibility 962
пързалка

Без почивен ден по празниците на ледена пързалка "Юнак" в София (СНИМКИ)

За предстоящите празници ледената пързалка "Юнак" ще работи без почивен ден със специално коледно настроение и дневни DJ партита. Атракцията е отворена всеки ден от 10.00 до 21.30 часа и ще бъде отворена до края на зимния сезон. Тя е безплатна за деца до 3 години. Входът е свободен и за деца до 13 годишна възраст от понеделник до петък в часовете от 10.00 до 11.30 и от 16.00 до 17.30. Така ще бъде и по време на зимната ваканция. През настоящия сезон площта на пързалката в центъра на София е увеличена двойно до внушителните 1200 кв. м, което създава много по-голям комфорт за спортуващите.    Закупени са 300 броя нови кънки, а за начинаещите са осигурени инструктори и помощни пособия.  Ледената пързалка „Юнак“ се намира до метростанция стадион „Васил Левски“. Тя е наследник на легендарната пързалка „Дружба“, която не беше отваряла врати от близо 30 години.