Тема: забавяне

comment 0
visibility 4519
Западен парк

Отлагат ремонта на Западен парк за 2020 г.

Ремонтът на Западен парк в София за близо 10 млн. лева ще бъде отложен за 2020 г. Първоначално той трябваше да приключи през юни тази година, но бе отлаган вече няколко пъти. Първото спиране бе заради дъждът и лошото време, а последното заради грешка на проектантите. Първоначално бе съобщено, че ремонта ще бъде изпълнен в срок и забавянето ще се навакса, по думите на инж. Чавдар Гигов от "Софинвест" , това няма как да се случи. При добро време и липса на проблеми парка ще е готов до нова година, а в най лошия през пролетта на 2020 г.

comment 0
visibility 3256
Полиция

Труп блокира нощния влака София-Варна на Искърското дефиле

В неприятна ситуаця попаднаха пътниците от влака София - Варна тази нощ в Искърското дефиле. Композицията се е движела съвсем нормално и без забавяне до като не спряла в между село Владо Тричков и Реброво. Машинисте видяли на релсите тяло на мъж и спрели машината навреме, съобщават пътници. След като минало малко време кондуктурите обяснили на всички пътуващи, че ще тръгнат след 2-3 часа и ще стигнат най-рано 8 сутринта. Към момента версията е ,че трупът е на мъж премазан от минаващ по-рано влак. Веднага на място са пристигнали екипи на полицията и спешна помощ. Самоличността на убития, както и дали става въпрос за самоубийство или убийство все още се изесняват от разследващите. Смята се,че през човека е минал пътническият влак от София за Мездра. Към момента забавеният влак все още не е спристигнал на гара Варна. Като се очаква това да стане в 09:30 часа, сочи справка на сайта на БДЖ, където е отразено, че той се движи и с 172 минути закъснение.  

comment 0
visibility 1978
Паркиране до релси на влак

Неправилно паркирала изтормози машинистите на влак в София

Неправилно паркирала шофьорка изтормози машинистите на влак минаващ през кв. Слатина в столицата. Синята мазда бе паркирана от собственичката си близо до влаковите релси, без да се съобразява, че от там минават влакове. Шофрката се е повила на място след повече от 10 минути с обяснението, че е спряла само за малко, разказва очевидец в социалната мрежа. Хората от района коментират, че там най-редовно спират автомобили, без да знаят, че минават  товарни влакове.   

Реклама
comment 0
visibility 455
Eвропейска здравна карта

Технически проблем бави издаването на здравни еврокарти

Технически проблем, независещ от НЗОК, ще забави верифицирането на заявленията за Европейски здравноосигурителни карти (ЕЗОК) в София. От касата съобщават, че са създали необходимата организация, за да се обработят заявленията без да има забавяне. Гражданите ще могат да се обръщат и към РЗОК за издаване на удостоверение, като временно ще замести ЕЗОК за 2 месеца. Искането за европейска здравноосигурителна карта се подава лично, като се представя задължително лична карта. За всички лица до 14 г. и такива до 16 г, които нямат лични карти, се представят акт за раждане и личната карта на единия от родителите. Указание за попълване на заявление има в раздел „Заявление”. ЕЗОК е документ, въз основа на който при престоя си в друга държава членка на ЕС здравноосигурените лица могат да ползват спешна и неотложна здравна (медицинска и дентална) помощ - според законодателството на съответната държава на престоя.

comment 0
visibility 387

Няма забавяне на ремонтите в столицата заради дъждовете

Кметът на столицата Йорданка Фандъкова сподели, че голяма част от софийските улици са буквално блокирани заради ремонтите, но няма забавяне заради дъждовете. Пред БНТ столичният кмет каза, че най-мащабните ремонти в момента са на ул. „Граф Игнатиев” и в зоната около  Храм-паметник „Александър Невски”. Работи се и по разширението на бул. „Монте Видео” – от ул. „Боряна” до бул. „Никола Петков”. Движението по по бул. „Васил Левски” – от „Граф Игнатиев” до Ректората е обърнато и все още не е положен носещият слой асфалт. Участъкът при бул. „Пенчо Славейков” на кръстовището с „Прага” също е затворен заради изграждащия се подлез към новата метростанция. Паважа в този район се заменя с асфалт.