Тема: заледяване

comment 0
visibility 1138
В "Люлин" и "Младост" обработват против заледяване мостове и опасни участъц

В "Люлин" и "Младост" обработват против заледяване мостове и опасни участъци

Продължава снегопочистването на пътища в  София. В момента екипи на фирмите, ангажирани със снегопочиставането, извършват обработки на бул. „Брюксел“. Почистват се улиците по които се движи масовият обществен транспорт и главни пътища  в районите „Връбница“, „Панчарево“ и „Красно село“ . Това съобщиха от Столична община на база данни към 11.30 часа днес.    Във „Люлин“ и „ Младост“ се извършват обработки със смеси против заледяване на мостове, стръмни и опасни участъци. Почистват се от навявания и общинските пътища между отделните населени места в район „Нови Искър“. През изминалата нощ  общо 90 машини- снегопочистваща техника са почиствали улиците в столичния град.   Екипите остават в готовност за работа през целия ден.   

comment 0
visibility 848
В София са обработени улици и булеварди срещу заледяване

В София са обработени улици и булеварди срещу заледяване

През деня в София над 150 снегопочистващи машини са направили обработки със смеси срещу заледяване на улици и булеварди, по които се движи градския транспорт, общински пътища, основни улици в квартали. Обработени са частично и вътрешно-квартални улици.  Това съобщиха от Столична община. Въпреки спирането на градския транспорт и движението с автомобили към планината е извършено опесъчаване в природен парк „Витоша“, на пътищата „Драгалевци - Алеко“ и „Бояна – Златни мостове“. В момента градският транспорт се движи по обичайните си маршрути при зимни условия и по график. От общината напомнят на шофьорите да използват автомобилите си само оборудвани за движение при зимни условия и да карат със съобразена скорост.

comment 1
visibility 2230
заледяване

Улиците и булевардите в София са обработени срещу заледяване

Общо 103 машини са извършили обработки със смеси срещу заледяване тази нощ в София. Поради ниските температури са обработени улици и булеварди, по които се движи градския транспорт, както и стръмни участъци, общински пътища и Южната дъга на Околовръстен път. Това съобщават от Столична община.    Най-много обработки са направени в планинските райони като Панчарево, Витоша, Връбница, Кремиковци и Нови Искър. В парк Витоша е извършено опесъчаване на планинските пътища „Драгалевци – Алеко“ и „Бояна – Златни мостове“.   Към момента градският транспорт се движи по обичайните си маршрути. Екипи на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ извършват обходи на терен.   От "Московска" 33 напомнят на шофьорите да карат с автомобили, оборудвани за движение при зимни условия, със съобразена скорост и внимателно.      

Реклама
comment 0
visibility 354
заледяване

Строители от "Красно село" глобени за заледяване на част от улица

Техническият ръководител на строеж на фирма Стронг Сити ЕООД в район "Красно село" е глобен от служители на Столичен инспекторат. Той е допуснал отвеждането на вода от строителната площадка на уличното платно на ул. "Ами Буе" № 30. При проверката е установено, че част от пътя се е заледил, за което е съставен и акта за установяване на административно нарушение.

comment 0
visibility 449
сняг

Започна обработката на пътищата в София срещу заледяване

  От тази сутрин започна извършването на обработки със смеси срещу заледяване, като първите дейности са в планинските райони „Панчарево“ и „Витоша“, където има повече валежи. Това съобщават от Столична община. Към момента снегопочистваща техника обработва общински пътища в Пасарел, Железница, Бистрица и Плана, трасета на градския транспорт, опасни и стръмни участъци в планинските райони. Столичен инспекторат контролира дейността по извършване на обработките.   Над 110 снегопочистващи машини са в готовност в активен режим. Извършва се и опесъчаване на пътищата в Природен парк „Витоша“ Драгалевци – Алеко и Бояна – Златни мостове.   На този етап градският транспорт се движи по обичайните си маршрути. Екипи на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ извършват обходи на терен в града и планината Витоша.   От "Московска" 33 припомнят на водачите да карат с автомобили, оборудвани за движение при зимни условия и да шофират внимателно.  

comment 0
visibility 452
заледяване

Улиците в София са обработени срещу заледяване

Тази нощ в София са извършени обработки със смеси срещу заледяване в планинските райони Панчарево, Нови Искър и Витоша. Обработени са трасета на градския транспорт, общински пътища и основни улици в квартали, съобщават от Столична община. В природен парк „Витоша“ е направено опесъчаване на планинските пътища „Бояна – Златни мостове“ и „Драгалевци – Алеко“. В готовност през нощта са били 111 снегопочистващи машини.   В момента градският транспорт се движи по обичайните си маршрути.  От Общината напомнят на шофьорите да използват автомобилите си оборудвани за движение при зимни условия и да карат внимателно и със съобразена скорост.

comment 0
visibility 496
заледяване

126 машини са обработили улиците на София против заледяване

  126 машини са обработили със смеси против заледяване всички райони на София тази нощ. В районите „Витоша" и „Панчарево" поради по-обилния снеговалеж снегопочистващата техника е избутвала снежни маси от пътните платна, съобщават от Столична община.    Приоритетно са почистени пътищата, по които се движи масовият градски транспорт, и централните за районите улици. Обработени са и част от вътрешнокварталните улици. Почистват се спирките на Околовръстен път и в районите „Люлин“, „Оборище“ и „Средец“.   Обслужват се всички линии на градския транспорт. От Общината отново напомнят на шофьорите да излизат на пътя само с добре оборудвани за зимата автомобили и да шофират със съобразена със зимната обстановка скорост.    

comment 0
visibility 388
снегорини

122 машини обработват против заледяване улиците в София

  122 снегопочистващи машини са на терен в София и извършват обработки със смеси против заледяване. Това съобщиха от Столична община. Третирани са пътищата, по които се движат колите на масовия градски транспорт.   Снегопочистващата техника започва работа по основните улици в районите, както и на вътрешноквартални улици. Опесъчени са пътищата в природен парк „Витоша“ – Драгалевци - Алеко и Бояна - Златни мостове.   В момента по-обилен е снеговалежът в южните квартали. Екипи на Дирекция „Аварийна помощ и превенция“ обхождат стръмни и опасни участъци в града, както и мостовите съоръжения, за да проверят състоянието им.   От Общината съветват водачите да излизат на пътя само с добре оборудвани за зимата автомобили и да карат със съобразена за зимната обстановка скорост.    

comment 0
visibility 510
Обход на пътищата в София

Екипи на АПП правят обходи в София за опасни пътни участъци

Няма замръзнали пътища или участъци от тях в София. Проверени са й улиците, водещи към Витоша в планинските столични квартали, научи Столица.bg. Метеоролози предупредиха, че се очаква падане на температурите и кратък снеговалеж. Това е предпоставка за заледявания по високите райони на София и затова се правят постоянни огледи. Пет екипа на "Аварийна помощ и превенция" на Столична община са на крак и дежурят през празничните дни, проверяват различни локации на столицата, както пътища, така и инфраструктура. Вчера и днес до момента няма регистрирани инциденти. Постоянно се следят прогнозите за времето и се взимат превантивни мерки, за да се гарантира сигурността на гражданите. Проверки на пътищата са направени по Околовръстното - Южна дъга, Симеоново, Драгалевци, Бистрица, Бояна и др. планински райони. Ангажимент на Столичен инспекторат пък е при снеговалеж да контролират обезопасяването и обработването на пътищата на териотрията на Столична община от фирмите за чистота.

comment 0
visibility 398
зима

Обработват против заледяване стръмните и високи места в София

Екипите, ангажирани със снегопочистването в София започнаха обработка със смеси против заледяване на високи и стръмни места в града. В момента се работи на моста на ул. „Марко Семов“ в район „Студентски“, разпръскват се соли против заледяване на пътни участъци в районите „Витоша“ и „Овча Купел“. В район „Банкя“ се обработват общинските пътища към кварталите „Михайлово“ и „Градоман“ ,както и към селата Вердикал и Клисура. Започна обработка на пътните платна и на бул. „Брюксел“ .Опесъчават се и пътищата в природен парк Витоша Драгалевци – Алеко и Бояна - Златни мостове. По нареждане на Столичния инспекторат екипите, ангажирани със снегопочистването на града са в готовност да започнат работа. На 67 стоянки в София са разположени 166 снегорини, които при необходимост ще започнат работа по опесъчаване и отстраняване на снежната покривка от пътните платна. Шофьорите да не забравят, че на пътя се излиза само с добре оборудвани и изправни автомобили.