Тема: заразата

comment 0
visibility 888
От Националния оперативен щаб проверяват кооперативните пазари за мерките с

От Националния оперативен щаб проверяват пазарите за мерките срещу заразата

Проф. Тодор Кантарджиев и доц. Ангел Кунчев- представители на Националния оперативен щаб, ще посетят кооперативни пазари в страната. Целта на инспекцията е на място да се види организацията по прилагането на издадената вчера от министъра на здравеопазването заповед за противоепидемичните мерки на териториите на тържищата. Това съобщиха от Здравното министерство. Директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев ще посети Враца и Монтана. Той ще провери изпълнението на мерките на кооперативния пазар във Враца в 12 часа днес, а в Монтана – около 14 часа. Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев ще инспектира кооперативния пазар в гр. Стара Загора след 15 часа днес. Утре доц. Кунчев ще бъде в Пловдив.

comment 0
visibility 908
Заради заразата: Отменят мобилния пункт за опасни отпадъци на 28 март

Заради заразата: Отменят мобилния пункт за опасни отпадъци на 28 март

Мобилният пункт за събиране на опасни отпадъци, предвиден за 28 март като част от активностите на Столична община за Часът на Земята, се отменя. Това съобщиха от "Московска" 33.    Инициатива беше планирана да се проведе съвместно с "БалБок Инженеринг" АД от 08:30 до 14:30 часа, на паркинга  пред Столичния инспекторат на ул. "Париж" № 5.   Мярката е приета във връзка с въведеното извънредно положение за недопускане разпространението на  COVID-19.    

comment 0
visibility 1544
Пускат дрон, който да информира хората от "Факултета" за мерките срещу COVI

Пускат дрон, който да информира "Факултета" за мерките срещу COVID-19

  Дирекция „Аварийна помощ и превенция“ към Столична община ще пусне дрон с цел информиране на населението за мерките относно COVID-19 днес в 16.00 часа. Това съобщиха от "Московска" 33. Дронът ще бъде пуснат в кв. „Факултета“ от бул.„Възкресение“ (при „Т-маркет“).   С помощта на звуков сигнал с машината ще се информира населението за необходимите противоепидемични мерки за ограничаване на заразата.  

Реклама
comment 0
visibility 13288
В София: Близо 1000 души са си направили бърз тест за заразата

В София: Близо 1000 души са си направили бърз тест за заразата

В една от лабораториите, в които може да се изследваме за коронавирус в София, вече са минали близо 1000 души. 20 от пробите са показали положителен резултат. Впоследствие те били потвърдени и от Националния център по заразни и паразитни болести. Това каза пред Нова телевизия управителят на частна лаборатория Росен Михайлов.   "Работим с PCR метод, който е максимално сигурен. Резултатите излизат до 48 часа. Хората, които решават да се изследват, са предимно млади", поясни още Михайлов.  

comment 0
visibility 1485
дезинфекция

Дезинфекция на обществените места в Банкя (СНИМКИ)

Противоепидемичните мерки в Банкя се изпълняват с пълна сила. Дезинфекцират се тротоарните площи на спирките на градския транспорт,  кошчетата за отпадъци, обществени места като площи пред магазини, аптеки и пр. Това съобщават в социалната мрежа от администрацията на района.   Служителите  от поддържащата чистотата фирма в Банкя се отправиха в началото по улица „София”, след което маршрутът им бе по ул. „Александър Стамболийски” и така, докато обиколят центъра и кварталите на Банкя.

comment 0
visibility 6197
нови 5 случая на коронавирус

Нови 5 случая на коронавирус, обмислят нови мерки срещу заразата

"67 са вече заразените у нас. Това е с петима души повече спрямо вчера вечерта". Това съобщи началникът на Централния оперативен щаб и началник на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски на редовния сутрешен брифинг,цитиран от Нова телевизия.   „Рано сутринта имахме среща с премиера и обсъдихме предприетите до момента мерки. Засега повечето хора ги спазват. Въпреки това ситуацията от последните дни с опашките пред магазини ни принуждават да предложим на премиера да се вземат допълнителни рестриктивни мерки, а именно - повече от двама възрастни да не се събират на открити пространства", каза още той. По думите му при струпване на опашки пред хранителните магазини хората трябва да бъдат на поне два метра един от друг и при стриктно спазване на мерките вътре в самите магазини.   „Това не се отнася за промишлените предприятия – там има специални мерки. Например, ВМА работи на дву-и три-екипен принцип – има екипи на разположение, но те са на повикване от вкъщи, и където е възможно на дистанционна работа. За период от една седмица се сменят екипите, като при проява на зараза целият екип се поставя под карантина“, допълни ген. Мутафчийски.