Тема: затварят

comment 0
visibility 1412
Затварят за дезинфекция сградата на НОИ, открит е служител с коронавирус

Затварят за дезинфекция сградата на НОИ, открит е служител с коронавирус

Служител от Контактния център на НОИ е с положителна проба за коронавирус, съобщиха от Осигурителния институт. Заради извънредните обстоятелства сградата на столичния бул. „Александър Стамболийски“ №62-64 ще бъде затворена днес за пълна дезинфекция. Приемните за граждани ще работят до 15 часа, при спазване на мерките за индивидуална защита и физическо отстояние.    Възможно най-спешно ще бъдат установени и тествани всички контактни на заразения служител. Най-напред това ще стане с всички работещи в Контактния център, които ще бъдат поставени и под карантина. Тези служители обслужват единния телефонен номер на НОИ за даване на консултации и нямат пряк физически контакт с граждани.  

comment 0
visibility 856
Затварят за коли части от Южната дъга заради миене

Затварят за коли части от Южната дъга заради миене

Части от Южната дъга на Столичния околовръстен път ще бъдат временно затворени за коли заради миене от 12 до 15 юни, съобщават от Столична община. Процедурата ще се извършва в нощната смяна на екипите. Ето временната организация на движение по часове и дати заради миенето: От 23.00 часа на 12 юни до 5.00 часа на 13 юни се забранява влизането на пътни превозни средства по централното северно и южно платно на СОП в участъка от бул. „Александър Малинов“ до бензиностанция „ЕКО“. Движението на ППС ще се извършва в локалните пътни платна в същия участък. От 23.00 часа на 13 юни до 5.00 часа на 14 юни се забранява влизането на пътни превозни средства по централното северно пътно платно на СОП в участъка от бензиностанция „ЕКО“ до бул. „България“ . Движението на ППС ще се извършва в северното локално пътно платно на същия участък. От 23.00 часа на 14 юни до 5.00 часа на 15 юни се забранява влизането на пътни превозни средства по централното южно пътно платно на СОП в участъка от бул. „България“ до бензиностанция „ЕКО“ . Трафикът ще бъде в локалното южно пътно платно в същия участък.

comment 0
visibility 985
Затварят на части "Симеоновско шосе"  заради миене

Затварят на части "Симеоновско шосе" заради миене

Бул. "Симеоновско шосе" ще бъде измит тази нощ в частта от Околовръстния път до бул. "Г.М.Димитров", информират от Столичен инспекторат. Работата ще се прави в нощната смяна от 00:30 ч. до 04:30 ч. Самото миене ще бъде на два етапа:   Днес- измиване на западното платно между СОП /Софийски околовръстен път/ и бул. „Проф. Д-р Иван Странски“ и източно платно – между СОП /Софийски околовръстен път/ и бул. „Проф. Д-р Иван Странски“ ; Утре- 30.05.2020 г. – измиване на източното платно участъка между бул. „Г.М. Димитров“ и бул. „Проф. Д-р Иван Странски“ и западно платно – между бул. „Г.М. Димитров“ и бул. „Проф. Д-р Иван Странски“.   Хората  е добре да не забравят, че е  създадена временна реорганизация на движение и бул. „Симеоновско шосе“ в посочените участъци ще бъде затворен за движение на обявените дати между 00:30 ч. до 04:30 ч. Това припомнят от Инспектората.    

Реклама
comment 0
visibility 1069
Затварят временно тунела на бул. "Царица Йоанна" заради миене

Затварят временно тунела на бул. "Царица Йоанна" заради миене

Тунелът на бул. "Царица Йоанна" ще бъде временно затворен тази нощ от 00:30 ч. до 05:00 на 24 май заради миене. Изменението е за участъка от бул. „Вардар“ до бул. „Д-р Петър Дертлиев“ – двупосочно. Това съобщават от Столичен инспекторат. Миенето с автоцистерна с маркуч ще се прави от почистващите фирми към район „Красна поляна“ и район „Илинден“, съответно фирма „Чистота - Искър“ ЕАД и Консорциум „АЕС- Х – Груп“ ДЗЗД.  

comment 0
visibility 429
Заради заразата: Затварят джамиите за Рамазан

Заради коронавируса: Затварят джамиите за Рамазан

Джамиите в София и страната ще бъдат затворени във връзка с мюсюлманските религиозни празници в България. Това гласи заповед на Главното мюфтийство. А самите молитви ще се предават по интернет, няма да има посещения. Това съобщи по-рано днес на редовния брифинг председателят на оперативния щаб ген. Венцислав Мутафчийски. Свещеният за мюсюлманския свят месец Рамазан тази година започва на 24 април. „Събирането на големи вечери и фамилии се препоръчва да бъде в най-тесен кръг. Раздаването на храни, или т. нар. Ифтар, да бъдат пакетирани, с възможност за дезинфекция на пакетите и да се раздават само на крайно нуждаещите се“, каза още Мутафчийски. Има нота от МВнР, че се готвят големи пътувания от Турция с редовни линии. Ние ще призовем Външното министерство и МЗ да вземат отношение, за да се преустановят тези пътувания в този период, добави Мутафчийски. Турция се намира в тежко състояние по отношение на заболяването, напомни той.

comment 0
visibility 369
ремонти

Затварят улица "Дунав" заради пробив на топлопровод

Заради пробив на главен топлопровод утре 06.11.2019 г. се налагат изкопни работи на ул. „Дунав“. Заради аварията улицата ще бъде затворена в отсечката от  ул. „Московска“ до ул. „Врабча“, съобщават от Столична община.  Ще се работи до завършване на обекта.    В момента се извършват изкопни работи в централна градска част на ул. „Гурко“ в посока ул. „Раковски“.    

comment 0
visibility 492
аксаков

Затварят за коли "Аксаков" и "Славянска" заради снимките на филма "Нощ"

Снимките на филмовата продукция "Нощ" променят организацията на движението по част от улиците в столицата, съобщават от Столична община. Забраняват се престоят и паркирането на коли с изключение на автомобилите на снимачния екип извън зоните за платено паркиране "служебен абонамент".    Ето къде и кога ще бъдат затворени улиците заради снимките на филма:   от 19.00 часа на 12.09.2019 г. до 14.00 часа на 13.09.2019 г. на ул. „Добруджа“ между ул. „Аксаков“ и ул. „Славянска“.   от 06.00 до 14.00 часа на 13.09.2019 г. на паркинга на пл. „Народно събрание“;   от 14.00 до 20.00 часа на 13.09.2019 г. на локалното пътно платно на бул. „Цариградско шосе“ пред бл. 30.  

comment 0
visibility 548
затваряне за коли

Затварят за коли южното платно на бул. "Президент Линкълн"

Преминаването на автомобили по бул. "Президент Линкълн" ще бъде забранено на два етапа. От утре до 15 септември няма да се разрешава минаването на коли първо по южното платно на артерията в участъка от ул. „Монтевидео" до ул. „Зеленика", съобщават от Столична община. Движението ще се извършва двупосочно по северното платно. След това се спира трафика по северното платно на булеварда отново в участъка от ул. „Монтевидео" до ул. „Зеленика". Движението ще бъде двупосочно по южната лента. Заради ремонтните дейности по бул. "Президент Линкълн" ще има промени и в спирките на някои автобуси на градския транспорт. От утре до 24.00 часа на 15.09.2019 г. с променени спирки ще са автобусни линии №№ 11, 60, 73, 102 и N3 на бул. „Президент Линкълн" в участъка от ул. „Монтевидео" до ул. „Зеленика".  

comment 0
visibility 2511
промени трафика

Ремонтът на "Каменоделска" затваря за автомобили нови улици

Нови улици ще бъдат затворени заради мащабния ремонт на улица "Каменоделска", съобщиха от Столична община. Измененията започват на 7 август и ще бъдат в сила до 28 август. Ето и къде точно ще бъде забранено влизането на пътни превозни средства: По западното пътно платно и релсовия път на ул. „Каменоделска” между ул. „Първа българска армия” и ул. „Малашевска”, като движението ще бъде двупосочно в източното пътно платно на улицата в същия участък; По източното пътно платно на ул. „Каменоделска” между ул. „Малашевска” и ул. „Грънчарска”, като движението на коли ще става двупосочно в западното пътно платно и релсовия път на улицата в същия участък; По ул. „Каменоделска“ между ул. „Грънчарска“ и ул. „Индустриална“; По обособеното трамвайно трасе на ул. „Първа българска армия” между ул. „Каменоделска” и трамвайно ухо „Орландовци”; По източното пътно платно на ул. „Каменоделска” между ул. „Козлодуй” и ул. „Индустриална” /под жп надлеза/, като трафикът ще минава двупосочно в западното пътно платно на улицата в същия участък.    

comment 0
visibility 995
промени в трафика

Отново затварят "Каменоделска", автобуси 79 и 309 с променен маршрут

Ремонтни дейности отново затварят част от улица "Каменоделска", съобщават от Столична община. Обновяването на моста на "Изида" ще доведе до промяна и в маршрута на част от автобусните линии в района. От 00:00 ч. на 03.08.19 г. до 24:00 ч. на 04.08.19 г. ще бъде забранено влизането на коли по ул. „Каменоделска“, между ул. „Козлодуй“ и ул. „Индустриална” в посока кв.„Орландовци“.Промяната на трафика ще засегне маршрутите на автобусни линии № 4-тм, 20, 21/22, 79 и 309. Ето и детайли: Автобусна линия № 4-тм:- в посока автостанция Орландовци по действащия маршрут: Централна жп гара, обратен завой на кръстовище бул. „Княгиня Мария Луиза” - бул. „Христо Ботев”, бул. „Княгиня Мария Луиза”, наляво по ул. „Козлодуй”, надясно по ул. „Константин Стоилов”, площад „Сточна гара”, наляво по ул. „Владайска река” по маршрута на автобусна линия № 86 до ул. „Резбарска”, наляво по ул. „Първа българска армия”, наляво по ул. „Малашевска” и по ул. „Каменоделска” и ул. „Кестен” до автостанция Орландовци;- в посока Централна жп гара: от автостанция Орландовци по ул. „Първа българска армия”, наляво по ул. „Каменоделска”, надясно по ул. „Грънчарска” (бул. „История славянобългарска”), наляво по ул. „Заводска”, наляво по ул. „Индустриална”, надясно под жп надлеза и надясно по ул. „Козлодуй” по маршрута до Централна жп гара. Автобусни линии № 20 и 21/22:- в посока съответно село Локорско и Подгумер/Войняговци по действащия маршрут съответно от площад „Лъвов мост” и Централна жп гара през площад „Сточна гара”, наляво по ул. „Владайска река” по маршрута на автобусна линия № 86 до ул. „Резбарска”, наляво по ул. „Първа българска армия” и по маршрутите;- в посока център: от ул. „Каменоделска” надясно по ул. „Грънчарска” (бул. „История славянобългарска”), наляво по ул. „Заводска”, наляво по ул. „Индустриална”, надясно под жп надлеза, направо по бул. „Константин Стоилов”, надясно по бул. „Сливница” и по маршрутите. Автобусна линия № 79:- в посока дип Стинд 2: от бул. „Васил Левски” надясно по ул. „Владайска река” по маршрута на автобусна линия № 86 до ул. „Резбарска”, наляво по ул. „Първа българска армия”, наляво по ул. „Малашевска”, ул. „Каменоделска”, надясно по ул. „Грънчарска” (бул. „История славянобългарска”) и по маршрутите;- в посока кв. Христо Ботев маршрутът не се променя. Автобусна линия № 309:- в посока бул. „Илиянци – подлеза” : от бул. „Сливница” надясно по ул. „Владайска река” по маршрута на автобусна линия № 86 до ул. „Резбарска”, наляво по ул. „Първа българска армия”, наляво по ул. „Малашевска”, ул. „Каменоделска”, надясно по ул. „Грънчарска” (бул. „История славянобългарска”) и по маршрутите;- в посока ж.к. „Люлин 1,2“ маршрутът не се променя.  

comment 0
visibility 984
карти

Затварят част от "Каменоделска" заради ремонт на моста на "Изида" (КАРТИ)

Отново се налага затваряне на част от "Каменоделска". Този път причината е ремонт на моста на "Изида", съобщават от Столична община. Ограниченията влизат в сила от 00:00 ч. на 20 юли и ще продължат до 04:30 ч. на 22 юли 2019 г. Коли няма да минават по "Каменоделска" в отсечката под жп надлеза между улиците „Козлодуй” и „Индустриална" . Мостът на "Изида" се ремонтира от Национална компания "Железопътна инфраструктура" /НКЖИ/. Пълното затваряне на улицата се налага, защото при бетониране на връхната конструкция на жп надлеза има реална опасност от инциденти за преминаващите под съоръжението. В дните от 20 до 22 юли ще се налива по 120 куб. метра бетон в двете крайни секции на моста.  Въвежда се и еднопосочно движение по ул. „Индустриална“ и северното локално пътно платно на ул. „Владайска река“ между ул. „Каменоделска“ и пл. „Сточна гара“ към „Сточна гара“. Строително- ремонтните дейности по моста на "Изида" ще променят и маршрута на няколко автобусни линии- № 4-тм, 20, 21/22, 79 и 309.Ето и измененята за всяка от линиите:  Колите по линия № 4-тм ще се движат :  В посока автостанция Орландовци по действащия маршрут: Централна жп гара, обратен завой на кръстовище бул. „Княгиня Мария Луиза” - бул. „Христо Ботев”, бул. „Княгиня Мария Луиза”, наляво по ул. „Козлодуй”, надясно по ул. „Константин Стоилов”, площад „Сточна гара”, наляво по ул. „Владайска река” по маршрута на автобусна линия № 86 до ул. „Резбарска”, наляво по ул. „Първа българска армия”, наляво по ул. „Малашевска” и по ул. „Каменоделска” и ул. „Кестен” до автостанция Орландовци; В посока Централна жп гара: от автостанция Орландовци по ул. „Първа българска армия”, наляво по ул. „Каменоделска”, надясно по ул. „Градинарска” (бул. „История славянобългарска”), наляво по ул. „Заводска”, наляво по ул. „Индустриална”, направо по ул. „Индустриална” до ул. „Владайска река”, надясно по северното локално пътно платно на ул. „Владайска река” до площад „Сточна гара”, надясно по ул. „Константин Стоилов” и наляво по ул. „Козлодуй” по маршрута до Централна жп гара.Автобусите от линии № 20 и 21/22 ще се движат: В посока съответно село Локорско и Подгумер/Войняговци по действащия маршрут съответно от площад „Лъвов мост” и Централна жп гара през площад „Сточна гара”, наляво по ул. „Владайска река” по маршрута на автобусна линия № 86 до ул. „Резбарска”, наляво по ул. „Първа българска армия” и по маршрутите;В посока център: от ул. „Каменоделска” надясно по ул. „Градинарска” (бул. „История славянобългарска”), наляво по ул. „Заводска”, наляво по ул. „Индустриална”, направо по ул. „Индустриална” до ул. „Владайска река”, надясно по северното локално пътно платно на ул. „Владайска река” до площад „Сточна гара” и по бул. „Сливница” по маршрутите.Автобусите от линия № 79 ще се движат по следния марщрут:В посока дип Стинд 2: от бул. „Васил Левски” надясно по ул. „Владайска река” по маршрута на автобусна линия № 86 до ул. „Резбарска”, наляво по ул. „Първа българска армия”, наляво по ул. „Малашевска”, ул. „Каменоделска”, надясно по ул. „Градинарска” (бул. „История славянобългарска”) и по маршрутите; В посока кв. Христо Ботев: по маршрута до кръстовище ул. „Индустриална”-ул. „Козлодуй”, направо по ул. „Индустриална” до ул. „Владайска река”, надясно по северното локално пътно платно на ул. „Владайска река” до площад „Сточна гара” и наляво през плошад „Сточна гара” и бул. „Ген. Данаил Николаев” по маршрута.Автобусите от линия № 309 ще се движат по следния маршрут:В посока бул. „Илиянци – подлеза”: от бул. „Сливница” надясно по ул. „Владайска река” по маршрута на автобусна линия № 86 до ул. „Резбарска”, наляво по ул. „Първа българска армия”, наляво по ул. „Малашевска”, ул. „Каменоделска”, надясно по ул. „Градинарска” (бул. „История славянобългарска”) и по маршрутите;В посока ж.к. Люлин 1,2: по маршрута до кръстовище ул. „Индустриална”-ул. „Козлодуй”, направо по ул. „Индустриална” до ул. „Владайска река”, надясно по северното локално пътно платно на ул. „Владайска река” до площад „Сточна гара” и направо по бул. „Сливница” по маршрута. За автобусни линии № 4-тм, 20, 21/22, 79 и 309 се разкрива временна спирка в северното локално пътно платно на ул. „Владайска река” на 70.00 метра преди пл. „Сточна гара”. Цялостно затваряне на "Каменоделска" под моста на "Изида" ще се наложи още веднъж на 28 юли /следващата неделя/.  

comment 0
visibility 1994
Бул. България

Частично затварят бул."България" за ремонти (СНИМКИ)

Частично ще бъде затворен един от най-натоварените булеварди в столицата бул."България"за ремонт. Рехабилитацията ще започне на 30 юни и ще продължи до 19 юли тази година. По верме на строителните дейности ще има временна организация на движението и промяна в маршрутите на градския транспорт, съобщават от Столична община. - При първи етап от 30.06.2019 г. до 04.07.2019г. се забранява се влизането на пътни превозни средства по южното пътно платно на бул. „България" в участъка от бул. „Витоша" до бул. „Пенчо Славейков". - При втори етап от 05.07.2019г. до 19.07.2019г. се забранява влизането на пътни превозни средства по южното пътно платно на бул.„България" в участъка от бул. „Акад. Иван Ев. Гешов" до бул. „Черни връх" като движението се извършва двупосочно в северното пътно платно на булеварда в същия участък. От 30.06.2019 г. до 04.07.2019г. частично се променят маршрутите на автобусни линии №№ 76, 204, 304 и 604 само в посока пл. „Орлов мост" както следва: от бул. „България" след Професионалната гимназия по „Текстил и моден дизайн" наляво по бул. „Витоша", надясно по бул. „Пенчо Славейков", по бул. „България" и по маршрута си; Разкрива се временна спирка на бул. „Пенчо Славейков" след бул. „Витоша" в посока пл. „Орлов мост" за автобусни линии №№ 76, 204, 304 и 604; От 04.30 часа на 05.07.2019 г. до 24.00 часа на 19.07.2019 г. частично се променя маршрутът на автобусна линия № 76 само в посока ж.к. „Гоце Делчев" както следва: от бул. „България", по бул. „Пенчо Славейков", по бул. „Витоша", надясно по ул. „Бяла черква", по бул. „Петко Ю. Тодоров", като автобусите да спират на всички съществуващи автобусни и трамвайни спирки в променения участък от маршрута; Частично се променят маршрутите на автобусни линии №№ 76, 204, 304 и 604 в посока НДК както следва: от кръстовище бул. „България" – бул. „Акад. Иван Ев. Гешов" – бул. „Петко Ю. Тодоров" по северното пътно платно на бул. „България" до кръстовище бул. „България" – ул. „Проф. Фр. Нансен" – бул. „Черни връх" и по маршрута си; Разкрива се временна спирка на бул.„България" преди бул. „Петко Ю. Тодоров" в посока НДК за автобусни линии №№ 204 и 304. Закриват се спирки с код 0268 „Бул. Акад. Ив. Гешов" на бул. „България" в посока НДК за автобусни линии № 76, 204, 304 и 604 и с код 1736 ПГ „Текстил и моден дизайн" за автобусни линии 204 и 604.

comment 0
visibility 1190
ул. Будапеща

Юбилеят на Гьоте-институт затваря част от улица "Будапеща"

30-та годишнина от основаването на Гьоте-институт в София ще затвори маст от ул."Будапеща" на 22 юни. Празникът ще заеме за ден част от пространството пред и в института с разнообразни събития, съобщават организаторите. Тържеството ще продължи от 11 до 22 часа. На събитието ще бъде представен и чисто новият двор в пространството зад сградата на института. Там ще има детска занималня, прожекции на открито и др. Сред акцентите на празника са пърформансът за деца на театралната режисьорка Ани Васева, изпълнения на Софийският духов оркестър и откриване на изложба по случай 30 години Гьоте-институт с куратор Елисавета Станчева. През целият ден ще има и експресни уроци по немски език, училищен театър, арт инсталации и късометражно кино, а също и специален базар с традиционните вурстове и немска бира. За движение ще бъде затворена и част от улицата от страната на бул. "Дондуков" заради инициативата културен квартал в София "КвАРТал".    

comment 0
visibility 418
тракия

Затварят връзката София-Цалапица заради ремонт

Пътната връзка София - Цалапица ще бъде затворена за автомобили на 10 юни от 8 до 20 часа. Предвиден е обходен маршрут: Магистрала „Тракия“ - пътен възел „Пазарджик“ при км 90 - гр. Пазарджик - път I-8 Пазарджик-Пловдив - кръгово кръстовище - с. Цалапица, съобщават от АПИ. Водачите е добре карат внимателно и да спазват сигнализацията. Причината за затварянето е започващият ремонт на връзките от пътен възел „Цалапица“ при 112-ти км на „Тракия“. Той включва смяна на асфалтова настилка по връзките: София - Цалапица, София - Съединение, Бургас - Цалапица, Бургас - Съединение, Цалапица - Бургас, Съединение - Бургас, Цалапица - София и Съединение - София. Предвиден и ремонт на настилката на път III-8005 в участъка от п. в. „Цалапица“ до с. Цалапица. По време на ремонтните дейности пътните връзки ще се затварят поетапно.Парите за обновяването са от бюджета на АПИ по програмата за текущ ремонт. Предвидените средства за пътните връзки на п. в. „Цалапица“ са около 400 хил. лв. с ДДС

comment 0
visibility 491
Магистрала Тракия посока София

Заради аварирал тир затварят „Тракия” в посока София

Магистрала „Тракия” ще бъде затворена временно в посока София. Движението ще спре при 84-ти километър, заради изтеглянето на изтеглянето на аварирал тир, съобщават от пресцентъра на АПИ. Затварянето вероятно ще бъде за кратко тъй като обходен маршрут не се съобщава. Шофьорите ще бъдат спрени, като ще изчакват на място.  Възможно е образуването на задръстване.