Тема: Зелени библиотеки

comment 0
visibility 1786
зелена библиотека

"Зелената библиотека" отваря врати в парк "Гео Милев"

Зелената библиотека" отваря врати за нови приятели и заклети почитатели в парка "Гео Милев" в последната събота на август- 31 от 10 до 14 часа. На гости на книгите на открито ще бъдат поетът Бойко Ламбовски, а Марин Бодаков и Юлия Роне ще четат от книгата ѝ „Джулието си търси работа", субсидирана от Програма „Култура" на Столична община, съобщават от Столична библиотека.Малчуганите може да участват в уъркшопа, организиран от Таня Гигова и театрална школа „ГлухАРТчета". Библиотеката на София очаква феновете да прочетат хубава книга сред природата. Който иска може да си вземе безплатна едногодишна читателска карта Продължава вече традиционната инициатива „Споделени книги" – „Вземи, прочети, върни". Посетителите ще могат да вземат интересна нова или да оставят вече прочетена книга на специално поставените места в парка.  

comment 0
visibility 665
зелени библиотеки

Паркът на "Младост" 3 и Борисовата градина стават „Зелени библиотеки“

Инициативата "Зелени библиотеки" кани своите приятели и бъдещи читатели отново да си подарят мигове с хубави книги в столичните паркове и градини. Тази събота от 10 до 14 часа царството на литературата ще бъде в парка на "Младост" 3 и в Борисовата градина. За пета поредна година в Борисовата градина приятелите на поезията ще могат да чуят стиховете на Виолета Кунева, а малчуганите ще попеят заедно с детския поет и музикант Боби Мирчев. В парка „Младост 3“ свои стихове ще чете поетесата Теодора Тотева, а издателство „Клевър Бук“ ще занимава децата с образователни игри и книжки. Няма да мине и без мобилната библиотека – Библиобус, от която всички могат да получат безплатна едногодишна читателска карта и да заемат книги от фонда на Столична библиотека. За последните четири години около 5 хиляди читатели са записани в Библиотеката на София от зелените инициативи, които са с над 12 хиляди посетители. За първите три съботи тази година записаните читатели са 550, а посетителите – над 2500, информират от Столична библиотека.    

comment 0
visibility 524
Зелени библиотеки

„Зелени библиотеки“ гостуват в два столични парка

„Зелени библиотеки“ ще зарадват столичани в два парка - „Света Троица“ и „Дружба 1“. Те ще гостуват там в събота, 17 август, от 10 до 16 ч, съобщават от Столична библиотека. Поезията на Кристин Димитрова ще звучи в „Света Троица“. Стиховете на Лъчезар Лозанов ще се чатат в „Дружба 1“. Издателство „Клевър бук“ ще зарадва малките любители на книгите с образователни игри. Там ще е и Библиобусът. Желаещите ще могат да си вземат безплатна читателска карта за Столична библиотека за срок от една година. Ще могат и да си заемат интересна книга. Инициативата „Споделени книги“ също продължава.

Реклама
comment 0
visibility 675

Организират „Зелени библиотеки“ в Южния парк

На 21 юли 2018 г. ​от 10:00 до 14:00 ч. Столична библиотека ще обособи своя лятна читалня „Зелени библиотеки“ в Южния парк. За чудесното настроение на любителите на книгите ще допринесат учителите от музикална къща „Мюзик Плей“. С всички в парка ще се забавляват и поетите Боби Мирчев и Петър Чухов, които ще представят откъси от свои произведения. Децата ще рисуват и оцветяват занимателни книжки. От Столична библиотека приканват столичани да очакват и мобилната им библиотека – Библиобус!