Движението по пътната връзка София- Перник ще бъде пуснато около 24 май (СНИМКИ)

photo_library
 • Почти готово е изграждането на пътната връзка София- Перник

  Снимка: Агенция "Пътна инфраструктура"

 • Пускат движението по пътната връзка София- Перник около 24 май

  Снимка: Агенция "Пътна инфраструктура"

 • Пускат движението по пътната връзка София- Перник около 24 май

  Снимка: Агенция "Пътна инфраструктура"

Към финал върви изграждането на връзката София - Перник на пътен възел „Марина бара“, част от път I-6 София - Радомир. Това съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Инж. Иван Досев, член на Управителния съвет на АПИ,провери заключителния етап от строителните работи. По договор отсечката трябва да е готова до 26 май, но строителят работи изключително мобилизирано, за да може движението по новата връзка да бъде пуснато по-рано от предвиденото за почивните дни около 24 май. В момента се полага последният асфалтов пласт, а от средата на седмицата е планирано и поставянето на маркировката.
 
С изградената сега пътна връзка се осигурява влизане на пътуващите от София към Перник през пътния възел „Марина бара“, който през 1993-1994 г. е построен единствено с възможност за излизане от гр. Перник в посока столицата. С построяването се осигурява бърза и безопасна връзка до западните квартали на областния град, а перничани вече ще имат общо три възможности за вход-изход към София - през досегашните в началото на кв. „Изток“ и при кв. „Хумни дол“, а вече и през п. в. „Марина бара“.
 
Проектът е изпълнен от АПИ със средства от републиканския бюджет въз основа на споразумение между агенцията и община Перник, подписано на 6 август 2019 г. Стойността на строително-монтажните работи е 947 482,82 лв. с ДДС. Изпълнител е „Калистратов груп“ ООД. Строителният надзор е на „Консулт Инженеринг“ ЕООД. Техният договор е за 22 560 лв. с ДДС.
 
Пътна връзка е с дължина 211,4 м. За повишаване безопасността на движение отсечката е с предпазни огради с пана срещу заслепяване на шофьорите, стоманени парапети, маркировка със светлоотразителни перли за по-добра видимост през нощта и знаци.
 
 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

В една лента ще е движението в тунел „Топли дол“...

Движението в тунел „Топли дол“ в четвъртък, 4 юни, в посока София ще бъде в една посока временно заради ремо...

Прочети още keyboard_arrow_right