Глобяват от 3000 до 8000 лв. строителя на АМ „Европа“ за ГКПП „Калотина“ - Драгоман

Глобяват от 3000 до 8000 лв. строителя на АМ „Европа“ за ГКПП „Калотина“ -

Снимка: Столица.bg

В АПИ са получени множество сигнали за лоша организация на движение, създаваща предпоставки за катастрофи

Агенция „Пътна инфраструктура“ санкционира строителя на магистрала „Европа“ заради лоша организация на движението, съобщиха от Пътната агенция.

Проблеми има в участъка от ГКПП „Калотина“ до Драгоман. По разпореждане на председателя на Управителния съвет на АПИ Тодор Василев инспектори от дирекция „Анализ на риска и оперативен контрол“ в агенцията са извършили проверка след множество сигнали за лоша временна организация и безопасност на движението в участъка.

В резултат на лошата организация са създадени предпоставки за възникване на пътни инциденти. Съставен е акт по Закона за пътищата, а глобата е от 3000 лв. до 8000 лв.

Проверката на Пътна агенция е установила редица нередности като липсваща или неправилно положена хоризонтална маркировка, липсващи или замърсени пътни знаци, както и необезопасени участъци, на които се работи. Констатирано е, че строителят не изпълнява задълженията си съгласно договора за въвеждане на временната организация и осигуряване на безопасността на движението.

Пътната сигнализация не е изпълнена в пълен обем съгласно одобрения работен проект за временна организация и не се полагат необходимите грижи за изправността и поддържането на пътната сигнализация, обясняват от АПИ.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Организация на движението във връзка с тържествено шествие по пов......

Празничното шествие по повод Деня на българската азбука, просвета и култура, и на славянската книжовност - 24 май, ще се...

Прочети още keyboard_arrow_right