Граждани отново сигнализират за опасен участък на Северната тангента в София

-

Снимка: Facebook

За некачествена пътна маркировка и липса на осветление в участък от Северната скоростна тангента разказаха пред Нова телевизия пътният експерт Диана Русинова и граждани, които пътуват редовно в участъка.

Проблемният участък е в района на с. Мрамор и стои необезапасен от години, а произшествията не са рядкост. Очевидци твърдят, че шофьори връхлитат върху опасен насип, който се изпречва пред тях непосредствено преди стеснение на пътя.

„Наблюдаваме как колите „скачат” върху насипа. Няма никакви знаци или са потрошени. Редовно хората се пребиват и трошат автомобилите си. Това е много гаден участък и никой не му обръща внимание”, разказа живееща в близост.

Сигнал: Няма осветление по ул. "Чепинско шосе"

„Занимавам се с проблема повече от две години. Сигнализирахме прокуратурата, АПИ и МРРБ. Имаше спор между АПИ и Столичната община чий е участъкът - законен ли е, или не. Прокуратурата доказа, че е законен и издаде разпореждане да се поставят пътни знаци. Повече от две години обаче няма кой да ги сложи”, посочи Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики. Тя отбеляза, че до момента единствено Столична община си е оправила тяхната половина от пътя.

"В момемнта има поставени фалшиви пътни знаци, такива без светлоотразителност и никаква пътна маркировка. В обхвата на републиканския път има поставени знаци от несертифицирана фирма за производство на пътни знаци", отбелязва още Диана Русинова.

От АПИ уверяват, че до седмица или две ще опитат да подобрят временната организация на движението в района.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

На празника ще се работи по новата ул. Народен герой, затварят ча......

Във връзка с изграждането на ул.”Народен герой” се въвежда временна организация на движението в района. Ще б...

Прочети още keyboard_arrow_right