Нова организация на движението по бул."Ал.Малинов" в София

-

Снимка: Facebook

С цел подобряване на пътната безопасност, както и на пропускателната способност на бул. „Ал. Малинов“ при кръстовището с ул. „Анна Ахматова“ и облекчаването на трафика в района, от 15 декември се въвежда промяна в организацията на движение в кръстовището, съобщават от Столична община.

Промяната предвижда забрана на лявия завой от бул. „Ал. Малинов“ към ул. „Анна Ахматова“ за транспортните потоци, движещи се в посока бул. „Цариградско шосе“.

Проучванията, които извършихме, показват, че „натовареността“ на описания по-горе ляв завой е от порядъка на 60 – 90 МПС/ч. – за пиковите часове на денонощието. Алтернативни маршрути за левия завой са:

Ляв завой на кръстовището на бул. “Ал. Малинов“ и бул. “А. Сахаров“ и десен завой към ул. “Димитър Доспевски“;
Достигане и използване на пътен възел на бул. “Ал. Малинов“ и бул. “Цариградско шосе“, за извършване на обратен завой и последваща маневра десен завой към ул. “Анна Ахматова“.

Основна причина за забраната на левия завой обаче е анализът, който извършихме на пътната безопасност в кръстовището, както и статистиката на Пътна полиция за пътни инциденти, настъпили в кръстовището. Според експертите левият завой към ул. “Анна Ахматова“ в западно направление се явява конфликтна и опасна маневра, като към момента се извършва „след пропускане на насрещно движещите се автомобили“, съгласно ЗДвП. Статистиката на пътна полиция показва, че за последните 5 години са констатирани над 60 ПТП в рамките на кръстовището, при които имаме 9 ранени участници в движението. Огромна част от настъпили ПТП са в следствие неправилна преценка и/или нарушение на ЗДвП при извършването на въпросния ляв завой.

С новата организация на движение се цели подобряване на транспортното обслужване в района, намаляване на задръжките в рамките на кръстовището и значително намаляване на транспортния травматизъм.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Да се ограничили използването на фойерверки в София?
 • - Твърдо ДА (42%, 495 Гласове)
 • - Твърдо НЕ (20%, 234 Гласове)
 • - Да, защото е проблем за децата с аутизъм, домашните любимци и замърсява въздуха (21%, 243 Гласове)
 • - Не, защото е красиво и тържествено (16%, 188 Гласове)
 • - Не мога да преценя (1%, 14 Гласове)
Общо гласували: 1174 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Катастрофа ограничи движението по "Тракия" към София...

Поредна катастрофа по магистрала "Тракия" огроничи движението към София. Инцидентът временно спря автомобилния трафик&nb...

Прочети още keyboard_arrow_right