От ЦГМ пращат SMS на водачите преди абонаментът им за синя или зелена зона да изтече

нова услуга

Снимка: Столица.bg

 
Център  за градска мобилност от днес, 10 февруари, дава още една възможност на водачите, които ползват услугата за платено локално паркиране да не пропуснат срок за подновяването му. Вместо съобщения по електронна поща, те ще получават напомнителен  SMS преди да изтече срокът за приключване на правото за паркиране по този ред. Така водачът ще има време не само да реши дали иска да продължи услугата, но ще има време и да подаде документи в срок.  SMS за напомняне ще се изпраща и в случай, че наближава време за доплащане на остатъка по договора за платено локално паркиране.
 
Номерът, от който ще се получават кратките мобилни съобщения е 1902. Това е същият номер, който ЦГМ вече използва за изпращане на съобщения, когато автомобил е бил санкциониран от екипите по контрол.
 
Допълнителна услуга за уведомяване на водачите, които ползват услугата платено локално паркиране е с цел максимално удобство за тях.  До момента ЦГМ изпращаше напомнителни мейли, но се получаваха сигнали, че част от тях не достигали по различни причини до водачите. Очакванията са, че с допълнителната и подсещаща информация ще се спестят време и притеснения на шофьорите.
 
Само за този месец стикерите за  платено локално паркиране, които изтичат, са над 700.
 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Промени по линиите на автобуси 63 и 66...

От днес, 1 октомври, се въвеждат промени по автобусни линии № 63 и 66, съобщават от ЦГМ. Разкриват се допълнителни спир...

Прочети още keyboard_arrow_right