Отварят през септември разширението, нова улица и кръгово при "Витошки камбани" на Софийското околовръстно (СНИМКИ)

photo_library
 • Отварят през септември разширението, нова улица и кръгово при "Витошки камб

  Снимки: Аделина Ангелова

 • Отварят през септември разширението, нова улица и кръгово при "Витошки камб

  Снимка: Аделина Ангелова

 • Отварят през септември разширението, нова улица и кръгово при "Витошки камб

  Снимка: Аделина Ангелова

Разширението на локалното платно на Южната дъга в София, заедно с ново кръгово кръстовище при ул. „Витошки камбани“ ще бъде завършено и отворено за движение през септември. 

Обектът бе проверен днес от кметът на София Йорданка Фандъкова и заместникът й по строителство инж. Ангел Джоргов. При кръговото ще има и нова улица, която ще свързва квартала с  ул. „Бистришко шосе“.  Заедно с пътните платна се изграждат нови тротоари и улично осветление. 

Изцяло кръговото кръстовище ще е завършено до 7 септември. Предвижда се до края на септември да е положен последният износващ пласт асфалтова настилка на локалното платно, да са готови и тротоарите.

Локалното платно на "Околовръстен път" е с дължина 460 м и вече са направени тротоари с бетонови плочи и положени бордюри, изградена е електроразпределителна мрежа. Изпълнено е ново улично осветление. 

По разширението на ул. „Витошки камбани“, в южна посока с дължина 165 м, са изградени тротоари и нова отводнителна система. Осигурена е достъпна среда, а кръговото е оформено при пресичането на локалното платно с ул. „Витошки камбани“.

То е изцяло ново кръгово „Изток“ и е решено като 4-клонно кръстовище между локалното платно на "Околовръстен път" и ул. „Витошки камбани“. В рамките на строителните работи е извършена реконструкция на инженерни мрежи и улично осветление. Предстои полагането на последният износващ пласт асфалт.

Вече и готова и новата улица „Изток-Запад“ заедно с нови тротоари, улично осветление и отводняване. Всички инфраструктурни обекти целят осигуряване на добра транспортна връзка на района с Южната дъга на "Околовръстен път".

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Туристическият бранш излиза на протест пред Министерството на тур......

Туристическият бранш излиза на протест с мотото „С обещание не се живее“. Протестът ще се проведе на 26 окто...

Прочети още keyboard_arrow_right