Паяк дебне за фалшиви инвалиди на столичния бул."Черни връх"

-

Снимка: Столица.bg

Паяк на столичната Градска мобилност дебне за автомобили, паркирани в нарушение на местата, предназначени за хора със сециални потребности, видя Столица.bg. Акцията е по столичния булевад "Черни връх".

Недостигът на паркоместа в централните части на София често принуждава гражданите да заемат местата, обозначени за хора с увреждания. Това обаче ограничава възможностите за придвиждане на гражданите със специални потребности и е в нарушение на общинската наредба.

Съгласно наредбата на Столична община ППС, които имат правото да употребяват специалните паркоместа, следва да са обозначени с карта за преференциално паркиране, поставена на видно място от вътрешната страна на предното стъкло, така че да може да се осъществява контрол.

Длъжностните лица от службите за контрол в този случай уведомяват районното полицейско управление, от територията на което е преместен автомобилът, за новото местоположение на превозното средство. Разходите, направени във връзка с преместването, са за сметка на собственика, като в този случай на нарушителя се съставя акт или фиш, а таксата за отговорното пазене на преместения автомобил се начислява от момента на уведомяването на районното полицейско управление, поясняват от ЦГМ.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Гъст дим затруднява движението по столичното Околовръстно...

В петък вечер движението по столичното Околовръстно шосе е силно затруднено, съобщиха пътуващи, които са били изнен...

Прочети още keyboard_arrow_right