Променя се движението в района на надлеза на "Хемус" и Северната дъга в София

Променя се движението в района на надлеза на "Хемус" и Северната дъга в Со

Снимка: Столица.bg

АПИ затваря "Ечемишка" за 4 часа на 17 септември

Шофьорите да карат с повишено внимание в района на надлеза над АМ “Хемус“ при 26-ти км на Северната дъга на СОП, предупреждават от АПИ. Там ще се извършва ремонт на съоръжението и пътните връзки с АМ „Хемус“ ще се ограничава поетапно аварийната и активната лента на околовръстния път.

Също така ще има ограничения и на пътните връзки от „Хемус“ в посока Калотина и от Софийския околовръстен път в посока София. Строителните дейности са част от поетапния ремонт на 20,4 км от Северната дъга, който започна в края на 2020 г.

В обхвата на надлеза движението ще бъде прехвърляно от платното за Калотина в платното в посока магистрала „Тракия“ и Южната дъга на СОП. За осигуряване на транспортен достъп от околовръстния път за София ще бъде изградено временно обръщало при км 25+238, сигнализирано с необходимите пътни знаци. Движението от „Хемус“ в посока Софийския околовръстен път ще преминава по останалите пътни връзки.

За осигуряване на максимална безопасност при ремонта на съоръжението ще бъде преустановено преминаването по крайните пътни ленти на двете платна на "Хемус". Предвижда се дейностите да завършат до края на тази година.

За 4 часа през нощта от 0 ч. до 4 ч. на 17-ти септември /петък/ ще бъде ограничено движението в двете посоки от 30-ти до 47-ми километър на АМ „Хемус“ поради обособяване на напречни връзки между двете тръби на тунел „Ечемишка“.

За да не се затруднява трафикът предвидените дейности в съоръжението ще се извършват през нощта, като движението ще преминава по обходен маршрут по път I-1 Ботевград – София, както следва:

Автомобилите, пътуващи в посока Варна, ще бъдат отклонявани от пътен възел „Витинска река“ при 30-ти км по път I-1 София – Ботевград до пътен възел „Ботевград“ при 47-ми км, където отново ще се включват в магистралата.

Автомобилите, пътуващи за София ще се пренасочват от п.в. „Ботевград“ при 47-ми км по път II-17 и път I-1 София – Ботевград до пътен възел „Витинска река“ при 30-ти км на АМ „Хемус“.

Пътуващите по направлението Видин – Враца – София се насочват от кръстовището на път II-17/при км 0/ с път I-1/при км 192/, продължават по път I-1 София – Ботевград.

Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание, съобразена скорост и да спазват стриктно поставената пътна сигнализация, препоръчват от АПИ.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Одобрявате ли предложения от Трифонов кабинет?
 • Да, Слави ще направи правителство. (26%, 205 Гласове)
 • Не, нямат достатъчно депутати. (36%, 278 Гласове)
 • Не се интересувам от политика. (3%, 20 Гласове)
 • Нови избори. (29%, 223 Гласове)
 • Незнам, време е за плаж. (7%, 55 Гласове)
Общо гласували: 781 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Натоварен е трафикът в столицата около Паменика Левски, "Евлоги и......

Натоварен трафик и затруднено движение се очаква днес в София заради първия учебен ден. В оммента затруднение има на три...

Прочети още keyboard_arrow_right