Променят движението по Цариградско заради взривяването на ИПК "Родина"

Променят движението по Цариградско заради вривяването на ИПК "Родина"

Снимка: Столица.bg

Вижте измененията на линиите на градския транспорт заради разрушаването на сградата

Промяна на движението в София ще има в неделя по Цариградско шосе заради събарянето на недостроената сграда на ИПК "Родина". Създадена е организация  във връзка с разрушаването чрез контролиран взрив, съобщиха от Столична община.

От 09.00 часа до 10.00 часа на 26.04.2020 г. се забрани влизането на пътни превозни средства както следва:

- по централните пътни платна и локалното северно пътно платно на бул. „Цариградско шосе“ в участъка от „Площад на авиацията“ до бул. „Александър Малинов“;

- по южното централно пътно платно на бул. „Цариградско шосе“ в участъка от ул. „Йерусалим“ до бул. „Александър Малинов“ и по южното локално пътно платно на бул. „Цариградско шосе“ в участъка от „Площад на авиацията“ до бул. „Александър Малинов“ с изключение на превозните средства от редовните линии за обществен превоз на пътници. „Дени Специал“ ЕООД трябва да постави необходимите пътни знаци, съгласно одобреният проект за временна организация на движението.

За същия период се променят маршрутите на:

Автобусни линии № 1, 3, 5 и 6:

- в посока изход от София: от автостанция „Гео Милев“ по маршрутите до спирка „Площад на авиацията“, след спирката автобусите ще се движат в южното локално пътно платно на бул. „Цариградско шосе“ (по маршрута на тролейбусна линия № 5 и електробусни линии № 84 и 184) по ул. „Йерусалим“ и надясно в южното централно пътно платно на бул. „Цариградско шосе“ по маршрутите;

- в посока автостанция „Гео Милев“: от крайните станции по маршрутите до пътния възел на бул. „Цариградско шосе“ и бул. „Александър Малинов“, през пътния възел надясно по пътната лента в посока ж.к. „Младост“, бул. „Александър Малинов“, по южното локално пътно платно на бул. „Цариградско шосе“ до „Площад на авиацията“ и по бул. „Асен Йорданов“ по маршрута до автостанция „Гео Милев“.

Автобусни линии № 76, 213 и 305:

- в посока център: от крайните станции по маршрутите до спирка „Държавна печатница“, след спирката надясно по пътната лента в посока ж.к. „Младост“, бул. „Александър Малинов“, по южното локално пътно платно на бул. „Цариградско шосе“ до „Площад на авиацията“ и по централното пътно платно на бул. „Цариградско шосе“ по маршрутите;

- в посока ж.к. „Младост 4“: от крайните станции по маршрутите до спирка „Хотел Плиска“, след спирка автобусите се движат по маршрута на електробусни линии № 84 и 184 автобусна линия № 305 през „Площад на авиацията“, след спирка „Площад на авиацията“ се движат в южното локално пътно платно на бул. „Цариградско шосе“ (по маршрута на тролейбусна линия № 5 и електробусни линии № 84 и 184) до бул. „Александър Малинов“ и надясно по бул. „Александър Малинов“ по маршрутите.

Автобусни линии № 204 и 604:

- в посока център: от бул. „Христофор Колумб“ по бул. „Брюксел“, на пътния възел с бул. „Цариградско шосе“ надясно по южното локално пътно платно на бул. „Цариградско шосе“ (по маршрута на електробусни линии № 84 и 184) до „Площад на авиацията“ и по централното пътно платно на бул. „Цариградско шосе“ по маршрутите;

- в посока ж.к. „Дружба 2“ и гара Искър: от крайните станции по маршрутите до спирка с код 2326 „Хотел Плиска“, след спирката автобусите се движат по маршрута на електробусни линии № 84 и 184 автобусна линия № 305 през „Площад на авиацията“, след спирка с код 1257 „Площад на авиацията“ се движат в южното локално пътно платно на бул. „Цариградско шосе“ (по маршрута на тролейбусна линия № 5 и електробусни линии № 84 и 184) до ул. „Йерусалим“,по ул. „Йерусалим“ и надясно по южното централно пътно платно на бул. „Цариградско шосе“ по маршрутите.

Автобусите от линии №№ 1, 3, 5, 6, 76, 204, 213, 305 и 604 ще спират на всички съществуващи автобусни и тролейбусни спирки в променените участъци на маршрутите.

Между 09:00 и 10:00 часа на 26.04.2020 г. (за времето на същинското взривяване) ще бъде спряно движението и на превозните средства на обществения транспорт в участъка.

СДВР, съвместно с контролните органи на „Център за градска мобилност“ извършат контрол и регулиране на движението така, че за времето на същинското взривяване да няма превозни средства на обществения транспорт по южното локално пътно платно на бул. „Цариградско шосе“ в участъка от бул. „Александър Малинов“ до „Площад на авиацията“.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще пуснете ли детето/децата си на детска градина?
 • Да, веднага. (37%, 31 Гласове)
 • Да, но когато видя как се спазват мерките. (17%, 14 Гласове)
 • Не, още има Covid-19 (27%, 23 Гласове)
 • Не, имам възможност да работя от вкъщи. (17%, 14 Гласове)
 • Нямам дете/деца (2%, 2 Гласове)
Общо гласували: 84 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Анкета пита: Дали да има забрана на левите завои от "Т. Александр......

От Столична община провеждат анкета за промяна на организацията на движение на кръстовището на булевардите "Тодор Алекса...

Прочети още keyboard_arrow_right