С консенсус СОС прие разширяването на "зелена зона" в Слатина и Триадица

С консенсус СОС прие разширяването на "зелена зона" в Слатина и Триадица

Снимка: Столица.bg

До разбирателство стигнаха групите на ГЕРБ и "Демократична България" в Столичния общински съвет относно приемането промени в Наредбата за организация на движението на територията на Столична община.

С политически консенсус на ГЕРБ и ДБ, СОС прие доклада на общинския съветник Симеон Ставрев от ДБ и двамата районни кметове на Слатина - Георги Илиев и на Триадица - Димитър Божилов за разширяването на "зелена зона" в кварталите „Яворов“ и „Иван Вазов“. Предложението на районните кметове е вследствие на проведени обществени обсъждания с жителите на двата квартала.

Предложенията, приети от СОС, на общински съветници от ГЕРБ са за работното врене на "зелена зона", електронния вариант на винетния стикер и облекченията за хората с ТЕЛК.

Разширението в квартал „Яворов“ обхваща територията, оградена от бул.“Цариградско шосе“, бул. “М. Еминеску“, бул. “Шипченски проход” и ул." Акад.Людмил Стоянов". В квартал „Иван Вазов“ "зелена зона" ще има от ул. "Бяла черква”. бул" П. Ю. Тодоров“. бул. “България”. бул. "П.Каравелов“.

Чрез тази мярка ще се осигури по-добро функциониране на зоните за платено паркиране, като ще се облекчат гражданите, а също и ще намали трафика в съответните нови територии.

Също така ще се промени и режимът на почасово платено паркиране в "зелена зона" в работни дни действието е в часовия диапазон от 8.30 до 19.30 часа, събота - от 10.00 до 18.00 часа. Промяната влиза в сила от 4-и януари 2021-а година.

Винетния стикер за живеещи в зоните за платено паркиране става електронен и може да се извади за един 1, 12 или 24 месеца след установяване на правото на лицето. Документите, проверката, плащането и активирането стават дигитални.

Облекчава се процедурата по издаване на безплатен стикер на гражданите в неравностойно положение, които имат право да паркират в зоните. Задължителното ходене на ТЕЛК отпада, тъй като няма да се изисква нито един документ, който общината сама издава и има служебна информация за него.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще се сформира ли ново правителство?
 • Да, дясно-център (10%, 49 Гласове)
 • Да, голяма коалиция (18%, 93 Гласове)
 • Не, несъвместими са (16%, 84 Гласове)
 • Не, ще има нови избори (48%, 248 Гласове)
 • Не мога да преценя (8%, 40 Гласове)
Общо гласували: 514 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Ремонтни дейности ограничават движението към София по АМ Тракия...

Краткотрайни ремонтни дейности налагат частично отбиване на движението, съобщиха от АПИ. Вижте какви ограничения им...

Прочети още keyboard_arrow_right