Селата около София - с глоби за хиляди левове заради винетки

-

Снимка: Facebook

Жителите на селата около София дължат хиляди левове за винетки, разказаха самите те пред Нова телевизия. С решение на Министерски съвет те бяха освободени от таксата за придвижване до столицата през 2020г.

През февруари 2020г. беше решено, че за 115 км пътни участъци около София, включително Софийския околовръстен път и Северната скоростна тангента, няма да се дължи винетна такса, а общо 11-те отсечки ще се поемат от общината. Сега обаче се оказва, че камерите в района на Божурище са включени и на жителите всеки ден се начисляват глоби.

За проблемът съобщиха жители от селата Пролеша, Хераково, Храбърско, Костинброд и Божурище. Някои от тях вече дължат сериозни суми, които са непосилни за тях. Жителите по никакъв начин не са били уведомени за промяната в обстоятелствата и много от тях случайно са научили за това, че дължат глоби. Те твърдят, че са били подведени.

Гражданите са подали молба в АПИ за преразглеждане на случаите. От АПИ обаче са им отговорили, че за участъка все пак се дължи винетна такса. "Вероятно става въпрос за някаква техническа грешка, но тя трябва да се оправи, защото има пенсионери, възрастни хора, които пътуват до столицата на работа или на лекар и вече дължат суми от порядъка на 30 000 лева. Такива суми и за нас, работещите, са непосилни", разказаха хората.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Сняг през декември: Километрично задръстване на "Петрохан" (ВИДЕО......

Проходът Петрохан отново не е почистен, има закъсали автомобили и няколко катастрофи, показаха пътуващите в социалните м...

Прочети още keyboard_arrow_right