Внимавайте с паркирането, паяците вдигат и в жилищните квартали

Паякът вдига коли в жилищните квартали

Снимка: Столица.bg

Строг  контрол се упражнява за пракирали върху тротоари автомобили, а също и на непозволени места в жилищните квартали в София. Тази сутрин урожаят на паяка беше в Дружба 1. Леки коли, които са спрели на забранени места и пречат на пешеходците и движението се вдигат от ЦГМ. Това се служва вече във всички жилищни квартали, без значение дали в района има или не зона за платено паркиране.

Не можем да смогнем на сигналите на гражаданите за автомобили, които пречат в жилищните квартали, съобщиха пред Столица.bg от Центъра за градска мобилност. Гражданите показват голяма нетърпимост към нарушителите, констатираха служители на общинското дружество. "Събираме сигналите по квартали и изпращаме паяк, правим акция за разчистване. Нямаме график, а се съобразяваме със сигналите", обявиха от ЦГМ. 

Повечето паяци приоритетно са в центъра на София, защото там се упражняма железен контрол на платеното паркиране и неправилно спрелите пречат най-много на движението и гражданите. Цялата платена зона е разделена на 5 подзони и паяците редовно разчистват от нарушители.

Най-много клиенти на паяка в жилищните квартали обикновенно има около хипермаркети и пазари. Вдигат се и автомобили, които са върху тротоар и ограничават достъпа до входовете, но това по-рядко се случвало. Обикновенно във всеки жилищен квартал има две, три големи и възлови улици и именно там има най-много нарушителите.

Проверка на Столица.bg установи, че движението в Дружба1 е ужасно и затруднено от спрели автомобили по ул. Тирана, която тръгва от езерото и стига до бул. Христофор Колумб. Около Фантастико се паркира, кой където намери, въпреки съществуващия паркинг. Другата лудница, която паякът разчиства е по бул. Кръстю Пастухов, където се намира и метростанцията.

Пред жилищните блокове със седмици се оставяли автомобили на хора, които не живеят в квартала. За да не плащат паркинг на летището, те си оставят колите пред блоковете, отиват с метрото на летището и след завръщане си се качват в колата, оплакаха се живеещи в блоковете по бул. Кръстю Пастухов.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще се сформира ли ново правителство?
 • Да, дясно-център (10%, 59 Гласове)
 • Да, голяма коалиция (17%, 98 Гласове)
 • Не, несъвместими са (15%, 90 Гласове)
 • Не, ще има нови избори (50%, 294 Гласове)
 • Не мога да преценя (8%, 48 Гласове)
Общо гласували: 589 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Движението при км 166 по „Струма“ към София е в аварийната лента ......

Движението при км 166 по АМ „Струма“ в посока София, преди разклона за с. Марикостиново, се осъществява врем...

Прочети още keyboard_arrow_right