Багер влезе в местността "Боянско блато" въпреки забраната от РИОСВ София

Багер влезе в местността "Боянско блато" въпреки забраната от РИОСВ София

Кадър: Нова телевизия

Продължава гражданската акция за спасяване на защитени видове в местността "Боянско блато”. За зоната има забраната на РИОСВ – София за извършване на дейности по засипване и разстилане на земни маси и въпреки това там се появи багер и ограда, съобщи Нова телевизия. „Боянското блато” е местообитание на над 100 вида защитени птици.

„Това е местност. Това не е блато по смисъла на биологията. Участъкът представлява терен за жилищно строителство, съгласно устройствения план", заяви пред Нова телевизия Иван Дончев, един от съсобствениците на имота, в който се извършват дейности по засипване на земни маси.

По думите му в района той лично не е виждал защитени видове. „Няма заповед за премахването на оградата около имота. Има заповед за спиране на изграждането й. Дейностите по изграждането на оградата около имота са спрени надлежно в момента, в който е връчена заповедта”, посочи Дончев.

„Тази зона по смисъла на закона не е защитена зона и защитена територия”, заяви Мария Иванова от РИОСВ-София. Тя подчерта, че строежът е спрян, защото не са проведени процедури по смисъла на екологичното законодателство.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

В община Костинброд: Над 120 оброчни кръста съхраняват християнск......

Повече от 120 оброчни кръста съхраняват паметта, култа към природата, християнските обичаи и почитта към семействот...

Прочети още keyboard_arrow_right