Екип на Skytrax одитира Летище София

Екип на Skytrax одитира Летище София

Снимка: Столица.bg

Екип на международната организация Skytrax беше на посещение на Летище София през изминалата седмица, за да направи първоначален одит на дейността на аерогарата.

Одиторите изследваха задълбочено целия път на пасажера – от транспортната свързаност с летището, регистрацията за полет и обработка на багажа, проверки за сигурност, граничен и митнически контрол, задеведията за хранене и търговските зони, удобствата и организацията на процесите при пристигане и заминаване, включително отношението на служителите, чистотата и санитарните зони, качеството на безжичната връзка и много други. В следващите седмици резултатите ще бъдат представени в официален доклад, допълват от летището.

„След одита Летище София ще планира и осъществи десетки подобрения – както по отношение на инфраструктурата, така и свързани с процесите и технологиите, за да подобри комфорта за пътниците и ефективността на операциите“, съобщават от аеропорта. 

Одитът има за цел безпристрастно да оцени потребителското преживяване на летището, като определи силните страни и областите за подобрение.

През юни Летище София обяви стратегическата си цел да стане 5 звездна регионална аерогара до 2028 г., първа стъпка, от която е приключилият одит на Skytrax. Стратегията на „СОФ Кънект“ за следващите 5 години включва 4 ключови области – „Потребителско преживяване“, „Ефективност“, „Околна среда“ и „Икономически и социален принос“, като за постигането на всяка от целите компанията има детайлен график с конкретни стъпки.

„5 звездният рейтинг е амбициозна, но напълно възможна цел, която вече изпълняваме. Имаме отличен екип, необходимите ресурси и ясен план. Вярвам, че за пътниците на летище София предстоят много добри новини“ каза изпълителният директор на „СОФ Кънект“ Хесус Кабайеро.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

За апартаментите за гости в София вече ще се плаща туристически д......

Собствениците на апартаменти и стаи за гости в София вече ще плащат туристически данък – по 0,40 лв. за реализиран...

Прочети още keyboard_arrow_right